Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στο forum.

Χρειάζομαι βοήθεια για ένα περίεργο πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε και μέχρι στιγμής έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Έχω ένα απλό δίκτυο που αποτελείται από:

Router Νova Technicolor: 192.168.2.1

POS: Δουλεύει με DHCP

Καταγραφικό καμερών: 192.168.2.100

PC: Είτε DHCP είτε του βάζω εγώ διεύθυνση

Ενώ όλες οι ρυθμίσεις είναι σωστές...δεν μπορώ να δω το καταγραφικό ούτε σε τοπικό επίπεδο...PC και POS δουλεύουν κανονικά με internet...το καταγραφικό με τίποτα. Δοκίμασα να αλλάξω το router με ένα της WIND που είχα και τότε ναι μεν βλέπω το καταγραφικό...αλλά με το WIND δεν δουλεύει το pc στο internet...βλέπει το δίκτυο...παίρνει IP αλλά internet ποτέ. Δοκίμασα να βάλω εγώ τις IP, τα DNS κτλ και να μην πάρει από DCHP αλλά τίποτα.  Στο DNS δοκίμασα με την IP του Router....δοκίμασα με 8.8.8.8 αλλά τίποτα....Αν ξαναβάλω το Technicolor της NOVA θα χάσω τελείως το καταγραφικό. Δοκίμασα να τα βάλω όλα με DHCP...να μην ανακατευτώ με τις IP...πάλι τίποτα. Όταν παίζω με το wind δεν έχει internet το PC...όταν παίζω με το NOVA χάνω τελείως το καταγραφικό (ιντερνετ, τοπικά, τα πάντα). Δεν μου έχει ξανατύχει σε τόσο απλό δίκτυο τέτοιο πρόβλημα....3 πράματα έχει επάνω όλα κι όλα.

*Απλά να αναφέρω πως όταν αλλάζω στο router της WIND το δίκτυο γίνεται 192.168.1.x  και κάνω πάντα τις απαραίτητες αλλαγές στις IP μου.

Επεξ/σία από akiz90
Δημοσ.

το wind πως να εχει ιντερνετ; το είχες σετάρει με τις ρυθμίσεις της forthnet?

επίσης μήπως το καταγραφικό παίζει στο 1.0 δίκτυο; δοκίμασες το ρουτερ της Nova να το βάλεις να παίζει στο 1.0?

επίσης δοκίμασες να κλέισεις firewall?

Δημοσ.

Τι DVR έχεις,το DVR μπορείς να το σύνδεσης σε κάποια οθόνη να δεις ρύθμισεις
λειτουργούσε και ξαφνικά σταμάτησε η είναι νέα εγκατάσταση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλε μια εφαρμογή για να βλέπεις τι γίνεται στο δίκτυό σου. Μια τέτοια είναι το fing.

Το πιθανότερο είναι να έχεις πρόβλημα με το καταγραφικό ή τις ρυθμίσεις των ΙΡ. Παράδειγμα εσύ να βάζεις το DHCP να μοιράζει 192.168.1.Χ αλλά το καταγραφικό να παίρνει στατική ΙΡ σε 10.0.0.Χ

Επεξ/σία από stefanos90_K
Δημοσ.
9 ώρες πριν, nikos73 είπε

Τι DVR έχεις,το DVR μπορείς να το σύνδεσης σε κάποια οθόνη να δεις ρύθμισεις
λειτουργούσε και ξαφνικά σταμάτησε η είναι νέα εγκατάσταση

Hikvision είναι το DVR και οι IP, default gateway, DNS είναι σωστα. Λειτουργούσε με την wind και όταν αλλαξε το router σε Nova χάθηκε γενικά από το δίκτυο (και τοπικά και ιντερνετικά) παρόλο που του άλλαξα τις IP να ταιριάζουν με το router της Nova. 

8 ώρες πριν, stefanos90_K είπε

Βάλε μια εφαρμογή για να βλέπεις τι γίνεται στο δίκτυό σου. Μια τέτοια είναι το fing.

Το πιθανότερο είναι να έχεις πρόβλημα με το καταγραφικό ή τις ρυθμίσεις των ΙΡ. Παράδειγμα εσύ να βάζεις το DHCP να μοιράζει 192.168.1.Χ αλλά το καταγραφικό να παίρνει στατική ΙΡ σε 10.0.0.Χ

Βάζω καρφωτή IP στο καταγραφικό. Με το router της wind το βλέπω κανονικά στην IP που όρισα. Με το nova ακόμα και όταν ταιριάξω τις IP χάνεται. 

10 ώρες πριν, madrivermadonus είπε

το wind πως να εχει ιντερνετ; το είχες σετάρει με τις ρυθμίσεις της forthnet?

επίσης μήπως το καταγραφικό παίζει στο 1.0 δίκτυο; δοκίμασες το ρουτερ της Nova να το βάλεις να παίζει στο 1.0?

επίσης δοκίμασες να κλέισεις firewall?

Κι όμως συγχρονίζει και δίνει internet...δεν το ρύθμισα βάσει forthnet αλλά κλείδωσε στα 49mbps. Αρχικά το έβαλα για να δω αν βλέπει έστω τοπικά το DVR γιατί το Nova ούτε σε LAN δεν το βλέπει. Στο καταγραφικό σετάρω 1.0 όταν είμαι με το  router της Wind και 2.0 οταν είμαι στο Nova. Όπως και να χει στο Nova δεν το βλέπει ποτέ. 

8 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Το ρουτερ της wind μηπως εχει ιπες 192.168.1.χ και εχει αφησει στο pc την καρφωτη του δικτυου 182.168.2.χ

Όχι είναι όλες οι IP τσεκαρισμενες. Ανάλογα με το router που βάζω σεταρω και τις σωστές IP για να βλέπονται στο δίκτυο. Δοκίμασα και να μην βάλω τίποτα... Να βγάλω τις καρφωτές IP και να τα αφήσω ολα στο DHCP αλλά ούτε έτσι έπαιξε. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Παντως δεν βλεπω καποια λογικη στο προβλημα, μηπως καποιο καλωδιο ή καποια πορτα του ρουτερ

Άλλαξα και το ethernet μήπως ήταν ελαττωματικό. Πόρτες ανοίγει μέσω UPNP αυτόματα αλλά δεν με πειράζει αυτο... Σε επίπεδο LAN θα έπρεπε να το βλέπει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κατέβασε την εφαρμογή SADP
οποια ip και αν έχει το dvr θα στην εμφάνιση

https://www.hikvision.com/europe/Support/Downloads/Tools

μπορείς να ανεβάσεις μια φωτό από της ρύθμισις δικτύου από το dvr

17 λεπτά πριν, nikos73 είπε

Επεξ/σία από nikos73
Δημοσ.
13 ώρες πριν, akiz90 είπε

αλλά με το WIND δεν δουλεύει το pc στο internet...

1 ώρα πριν, akiz90 είπε

Κι όμως συγχρονίζει και δίνει internet...

με μπερδευεις φίλε...

εννοείς οτι της wind συγχρονίζει αλλα δεν έχει ιντερνετ;

δεν μπορεί να σεταριστέι μόνο του και να έχεις ιντερνετ εκτός αν ήταν της forthnet.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 2MikronS είπε

Για να βλεπεις καμερες θες PF στο πισι σου. Εκανες?

η hikvison δουλεύει και χωρίς port forward αν έχεις δημιουργήσεις λογαριασμό στο hik connect

https://euauth.hik-connect.com/signIn?from=c17392dc2e6c405a931b&r=5551486580774012174&returnUrl=http%3A%2F%2Fwww.hik-connect.com%2Fdevices%2Fpage&host=www.hik-connect.com

Δημοσ.

Μήπως δεν τα έχεις ανοίξει με την σωστή σειρά; Αν ανοίξεις μερικές συσκευές χωρίς να είναι ανοιχτό το router/switch ή να είναι συνδεδεμένες μαζί του παίρνουν ένα fallback ip.

Δοκίμασε να τα βγάλεις όλα από το ρεύμα, να σιγουρευτείς ότι είναι όλα συνδεδεμένα και μετά να ανοίξεις πρώτα το router μετά από λίγο το switch (αν έχεις) και μετά τις άλλες συσκευές.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά και ευχαριστώ για τα σχόλια σας! 

Κατάφερα να λύσω το πρόβλημα μετά από πολύ ψάξιμο και τηλέφωνα στη NOVA.

Κατ' αρχήν να πω πώς όλα αυτά που μου είχατε προτείνει τα δοκίμασα χωρίς επιτυχία και όσο για ports κτλ. δεν ασχολήθηκα γιατί το πρόβλημά μου ξεκινούσε πολύ πριν τα ports - δεν μπορούσα να δω τη συσκευή ούτε καν σε LAN. Το SADP της Hikvision δεν βρήκε κάτι όπως επίσης και το IP Scanner δεν διάβαζε κάποια συσκευή.

Τι γινόταν λοιπόν...παρατήρησα τυχαία ότι αν έβαζα τον H/Y μου στην 1η θύρα ethernet τότε το δίκτυο μου ήταν 192.168.1.0 ....αν τον έβαζα στην 2η θύρα ethernet τότε ήμουν σε δίκτυο 192.168.2.0. Θύρα 3 και 4 ήταν σαν να μην δούλευαν. Κατάφερα λοιπόν να συνδεθώ στο configuration του Router με δικαιώματα User αλλά από δυνατότητα παραμετροποίησης ελάχιστα/άχρηστα πράματα. 

Μίλησα με τη NOVA και μου είπαν το εξής...το Router αυτό (ένα μαύρο Technicolor με δυνατότητα VoIP) έχει 2 δίκτυα...ένα στην 1η ethernet (192.168.1.0) και ένα στη 2η (192.168.2.0). Λόγω του οτι ο πελάτης είχε NOVA Triple Play οι θύρες 3 και 4 δεν λειτουργούσαν γιατί τις χρησιμοποιούσαν για κάτι άλλο (δεν θυμάμαι τι). Ρώτησα αν γινόταν να επαναφέρουμε τις θύρες 3 και 4 (όπως γίνεται στα λευκά router του ΟΤΕ που μπορείς να κάνεις την 4η θύρα να δουλεύει σαν θύρα internet) ή τουλάχιστον να βάλουμε τις θύρες 1 και 2  να παίζουν στο ίδιο δίκτυο. Δεν γινόταν κάτι τέτοιο και ούτε οι ίδιοι μπορούσαν να το κάνουν από μακρυά μέσω του configuration του router. Μοναδική λύση να αγοράσω ένα Switch...να διαλέξω ποιο από τα 2 δίκτυα θέλω ανάλογα σε ποια ethernet θα το κούμπωνα...και να βάλω τα πάντα πάνω στο Switch. Αυτό και έγινε....το έκανα και δούλεψαν όλα κανονικά. Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι το Router θα δούλευε με αυτόν τον τρόπο...πόσο μάλλον το απλό Router που δίνουν οι εταιρίες σταθερής...αν έβλεπα κανένα σοβαρό εργαλείο θα μου πέρναγε απ' το μυαλό αλλά με το Technicolor δεν το φαντάστηκα ποτέ.

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν...και αν τύχει σε κανέναν να δουλέψει με το συγκεκριμένο Router να ξέρει ότι λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.

Επεξ/σία από akiz90

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...