Προς το περιεχόμενο

Το Waiz app της Εθνικής Τράπεζας είναι ένα από τα πρώτα δείγματα του open banking

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, possiz είπε

" Θα πρέπει να αναφερθεί πάντως ότι η διασύνδεση του Waiz με λογαριασμούς άλλων τραπεζών δεν γίνεται μέσω επίσημων api αλλά με τη χρήση της τεχνολογίας screen scraping"

Έλεος ρεεεεε. Μιλάμε πολύ μυαλό εκεί μέσα.

Απορώ τι κάθεστε και συζητάτε. Η εφαρμογή είναι πρακτικά σκουπίδι. Ντροπή και μονο που την έφτιαξαν. Να ζητάνε κωδικούς για να μπαίνουν στα sites των τραπεζών και να κάνουν scraping. Αυτό μόνο ως αστείο μου ακούγεται.

Αν αυτό είναι open banking εγώ είμαι ελέφαντας. Τι να πω για την τράπεζα, αν μου το έλεγαν θα πίστευα ότι είναι πλάκα.

Άσε που αν μια τράπεζα αλλάξει λίγο την μορφή της σελίδας της δεν θα παίζει τίποτα. Απορώ εκεί στην Εθνική παίρνουν σκληρά ναρκωτικά?

Να σαι καλα που το επισήμανες. Ότι την έκανα remove πριν συνεχίσω εγγραφή κτλ. απογοητευτικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς επίσημα API απο τις τράπεζες απο εμένα τρώει άκυρο. Συν οτι είναι είναι απο την Εθνική, η οποία είναι χειρότερη μακράν από όλες τις συστημικές τράπεζες. Αντιμετώπιση δημοσίων βολεμένων υπαλλήλων από όλους.

• Like 2
  • Sad 1

5 ώρες πριν, ekkli είπε

Και πως θα συνδεθεί με τα συστήματα των άλλων τραπεζών για να αντλήσει στοιχεία;

Ξέρω γω; Με access token μήπως;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Makis38 είπε

Token έχει καταργηθεί εκτός και εάν κάνεις πλάκα.

έχει καταργηθεί η χρήση oAuth access tokens;;;

edit: Μιλάω για προγραμματιστικά access tokens, και όχι το φυσικό device που έδινε κάποτε η τράπεζα.

Επεξ/σία από natural_sgf

21 ώρες πριν, g_alkis είπε

Εθνική; Μακριά και αγαπημένοι.

ιστορια προ ενος ετους με Εθνικη.

Για καποιο λογο, ολοι οι πελατες τους δεν μπορουσαν να μου στειλουν ποσα μεσω iris transfer (η instant δωρεαν μεταφορα ποσων μεταξυ των τραπεζων μεσω mobile app χρησιμοποιωντας νουμερο κινητου ). 

Για καποιο λογο οταν καποιος πελατης εθνικης εβαζε το κινητο μου, του εμφανιζε οτι ο πελατης αυτος δεν εχει ενεργοποιημενη την υπηρεσια (alpha bank εγω, στο μεταξυ διαστημα λαμβανα κανονικα μεσω eurobank, πειραιως πχ). Οσο και εαν ειχα παλεψει να τους τονισω το προβλημα οτι μαλλον ειχα γινει blacklisted απο καποιο συστημα τους η απαντηση κονσερβα που λαμβανα ηταν "θα πρεπει να μιλησετε με τη τραπεζα σας, δεν ειστε πελατης μας". Ειχα βαλει πελατη τους να τους το αναφερει ωστε να το ανοιξουν σαν ticket και η απαντηση ηταν παλι η ιδια. 

Ειναι για τα πανηγύρια ως τραπεζα στο customer support. 

Σορρυ για το off topic.

• Like 1

2 ώρες πριν, CptBill είπε

Για καποιο λογο, ολοι οι πελατες τους δεν μπορουσαν να μου στειλουν ποσα μεσω iris transfer (η instant δωρεαν μεταφορα ποσων μεταξυ των τραπεζων μεσω mobile app χρησιμοποιωντας νουμερο κινητου ). 

Συνεχίζω λίγο το offtopic. Υπάρχει τέτοια εφαρμογή για ιδιώτες; μια εφαρμογή για όλες τις τράπεζες;

Που; Πως; Πότε;

Είναι λίγο hit and miss η φάση από τα σχόλια και την εμπειρία μου.

Πειραιώς και Eurobank δέχτηκε άνετα.

Εθνική (δηλαδή έλεος) και Ν26 δε δέχεται με τίποτα.

Προς το παρόν έφαγε delete.

1 ώρα πριν, Doubt είπε

Συνεχίζω λίγο το offtopic. Υπάρχει τέτοια εφαρμογή για ιδιώτες; μια εφαρμογή για όλες τις τράπεζες;

Που; Πως; Πότε;

• Thanks 1

Παιδιά, σε μένα που το δοκίμασα δούλεψε άψογα η Eurobank, αλλά στην Πειραιώς δεν εμφανίζει τις πιστωτικές, μόνο τους λογαριασμούς! Σας συμβαίνει το ίδιο;

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από μήνες χρήση η εφαρμογή στο iOS  είναι κουραστική, κολλάει, δεν μπορείς να δημιουργήσεις μόνος σου κατηγορίες εξόδων, τα tags πέφτει το ένα πάνω στο άλλο....δηλαδη δεν είναι ομαλή , με εύληπτα δεδομένα . Ακόμη και τα χρώματα βρε παιδιά...Είναι δυνατόν τα έξοδα να είναι πράσινα και τα έσοδα μωβ;;;; Δεν πάει το μάτι. Είναι σαν να αλλαξεις το φανάρι και το στοπ να  το κανεις πράσινο και το πράσινο κόκκινο.. Μια ζωή τα έξοδα είναι σε κόκκινο κ τα έσοδα με πράσινα χρώματα.. Επισης δεν μου εμφανίζει όλες τις κάρτες, λογαριασμούς ταμιευτηρίου τους παρουσιάζει σαν όψεως ..και αλλα πολλά. Τους έστειλα και emails με διαφορά προβλήματα αλλά άλλα διορθώνονταν και αλλα παρουσιάζονταν. Με κούρασε και την απεγκατεστησα. Θεωρώ ότι χρειάζεται πολύ βελτίωση . Θα την ξανά κατεβάσω σε 1-2 χρόνια να δω . 

Επεξ/σία από stsp

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, stsp είπε

... Ακόμη και τα χρώματα βρε παιδιά...Είναι δυνατόν τα έξοδα να είναι πράσινα και τα έσοδα μωβ;;;; Δεν πάει το μάτι. Είναι σαν να αλλαξεις το φανάρι και το στοπ να  το κανεις πράσινο και το πράσινο κόκκινο.. Μια ζωή τα έξοδα είναι σε κόκκινο κ τα έσοδα με πράσινα χρώματα..

Σωστά είναι τα χρώματα.Απλά δεν αφορούν εσένα αλλά αυτούς.Τα έσοδά τους με πράσινο είναι τα έξοδα τα δικά σου , ενώ τα έξοδά τους με κόκκινο είναι τα έσοδα τα δικά σου....

:lol:

Επεξ/σία από tarantules

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...