Προς το περιεχόμενο

Το Waiz app της Εθνικής Τράπεζας είναι ένα από τα πρώτα δείγματα του open banking

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάποιος στα σχόλια λέει ότι σου ζητάει username και password (των άλλων τραπεζών). Αν όντως ισχύει, είναι μεγάλη μαλακία...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Είχα την αγωνία ότι θα κατάφερναν οι ελληνικές τράπεζες να το κρατήσουν το καρτέλ αλλά από ότι φαίνεται, δεν τους το επιτρέπουν. 

10 ώρες πριν, andreas84gr είπε

Εμένα μου έχει περάσει κανονικά την Πειραιώς. Το θέμα είναι κατά πόσο χρήσιμη είναι η εφαρμογή. Όλες οι ενημερώσεις που δείχνει τις βλέπουμε και από τις κλασσικές εφαρμογές της εθνικής/Πειραιώς κλπ που ήδη χρησιμοποιούμε. 

o σκοπός είναι να μην χρειάζεται να μπαίνεις σε 4 διαφορετικά app, και να θυμάσαι 4 διαφορετικούς κωδικούς και username (που θα επρεπε να εχεις 4 διαφορετικούς κωδικούς) και να βλέπεις τις ενημερώσεις σε 1 μόνο app. 

12 ώρες πριν, sakis697 είπε

Σας περναει τον λογαριασμο της Πειραιως; 

Σε εμενα δεν με αφήνει καν να κάνω verify το email απο τον σύνδεσμο που μου στείλανε.. 

49 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Κάποιος στα σχόλια λέει ότι σου ζητάει username και password (των άλλων τραπεζών). Αν όντως ισχύει, είναι μεγάλη μαλακία...

Και πως θα συνδεθεί με τα συστήματα των άλλων τραπεζών για να αντλήσει στοιχεία;

5 λεπτά πριν, ProfessorX είπε

o σκοπός είναι να μην χρειάζεται να μπαίνεις σε 4 διαφορετικά app, και να θυμάσαι 4 διαφορετικούς κωδικούς και username (που θα επρεπε να εχεις 4 διαφορετικούς κωδικούς) και να βλέπεις τις ενημερώσεις σε 1 μόνο app.

Στις εφαρμογές κινητού μπαίνουμε πλέον με δαχτυλικό αποτύπωμα, ή στην χειρότερη με PIN. Δεν ζητάει καμία username/password.

• Like 5

3 λεπτά πριν, ekkli είπε

Στις εφαρμογές κινητού μπαίνουμε πλέον με δαχτυλικό αποτύπωμα, ή στην χειρότερη με PIN. Δεν ζητάει καμία username/password.

έστω χαλάει ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος, το faceId. πάντα ένας κωδικός θα χρειάζεται υπερ των βιομετρικών ταυτοποιήσεων. καλό είναι να έχεις 2FA-MFA σε εφαρμογές κρίσιμου περιεχομένου. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, ProfessorX είπε

έστω χαλάει ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος, το faceId. πάντα ένας κωδικός θα χρειάζεται υπερ των βιομετρικών ταυτοποιήσεων. καλό είναι να έχεις 2FA-MFA σε εφαρμογές κρίσιμου περιεχομένου. 

μα τι λες;
Σου απάντησα πως γίνεται σήμερα η ταυτοποίηση στις τραπεζικές εφαρμογές κινητής και μου απάντησες τι θα γίνει αν χαλάσει ο αισθητήρας δαχτυλικού;
Αν χαλάσει δεν θα με ενδιαφέρει καθόλου το πως θα μπω στο ibank ή στην winbank...

Και εννοείται ότι έχω τουλάχιστον 2fa αφού για να ξεκλειδώσει το κινητό θέλει βιομετρική ταυτοποίηση.

Είναι για τα μπάζα! Το λογαριασμό της alpha τον εμφανίζει και τα υπολογίζει εις διπλούν! Καραγκιοζιλίκια. Με κάτι τέτοια αρχίζεις και σκέφτεσαι την ασφάλεια της εφαρμογής.

• Like 1
  • Confused 1

Η πιο τραγική τράπεζα της Ευρώπης. 

Αλλαξα πρόσφατα διεύθυνση και θελω να ενημερώσω την τράπεζα. Με χαρά μου βλέπω οτι  επιτέλους εχουν βάλει  επιλογή στο Internet banking για ενημέρωση στοιχείων επικοινωνίας με επισυναψη εγγράφων . Παω από εκει να κάνω upload το σχετικό αποδεικτικό statement, τιποτα.  Φορτώνει και κολλάει στο 100%..

Δοκιμάζω σε αλλο λαπτοπ με αλλο browser, τα ίδια.. Η ίδια διαδικασία στην Alpha έγινε online σε 5 λεπτά..

Πάω σε κατάστημα και η κλασσική βαριεστημενη  @@@άτσα που βλέπεις σχεδον σε όλα τα καταστήματά τους μου λέει "Πρέπει να κλείσετε ραντεβού κύριε!". 

Αμ δε. Απλά δεν ασχολούμαι πλέον μαζί σας. Στο τέλος του 2019 δεν μπορώ να ξοδεύω το χρόνο μου σε ανοησίες. Ευτυχώς υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιες.. 

Κατά τα άλλα.. ψηφιακός μετασχηματισμός !!  

• Like 5

46 λεπτά πριν, ProfessorX είπε

Σε εμενα δεν με αφήνει καν να κάνω verify το email απο τον σύνδεσμο που μου στείλανε.. 

Αυτό ναι οκ. Αλλά δεν χρειάζεται να θυμάσαι κανένα κωδικό στα υπόλοιπα app. Fast login με δακτυλικό αποτύπωμα κ είσαι οκ. 

13 ώρες πριν, k_dinos είπε

Μου πέρασε κανονικά της Alpha, για eurobank είδε μόνο τον λογαριασμό και όχι την πιστωτική 

N26 δεν περνάει σε μένα. 

Eurobank πέρασε τα πάντα, και πιστωτική αλλά και έναν αρχαίο λογαριασμό που είμαι συνδικαιούχος με τον παλιό μου συναίτερο.... :P

2 ώρες πριν, infamousjohn είπε

Ότι ζορίστηκε να κάνει η εφορία (να εντοπίσει όλες τις καταθέσεις κλπ), θα το κάνουμε πλέον οικειοθελώς! Έξυπνο!

Σωστό, αλλά δε νομίζω να δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα! Για λογαριασμό που ήμουν συνδικαιούχος με παλιό φίλο, μια χαρά μου δεσμευσαν το 50% επειδή αυτός χρωστούσε εφορία.... Σε κάτι τέτοια είναι γρήγορες οι εφορίες! :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

" Θα πρέπει να αναφερθεί πάντως ότι η διασύνδεση του Waiz με λογαριασμούς άλλων τραπεζών δεν γίνεται μέσω επίσημων api αλλά με τη χρήση της τεχνολογίας screen scraping"

Έλεος ρεεεεε. Μιλάμε πολύ μυαλό εκεί μέσα.

Απορώ τι κάθεστε και συζητάτε. Η εφαρμογή είναι πρακτικά σκουπίδι. Ντροπή και μονο που την έφτιαξαν. Να ζητάνε κωδικούς για να μπαίνουν στα sites των τραπεζών και να κάνουν scraping. Αυτό μόνο ως αστείο μου ακούγεται.

Αν αυτό είναι open banking εγώ είμαι ελέφαντας. Τι να πω για την τράπεζα, αν μου το έλεγαν θα πίστευα ότι είναι πλάκα.

Άσε που αν μια τράπεζα αλλάξει λίγο την μορφή της σελίδας της δεν θα παίζει τίποτα. Απορώ εκεί στην Εθνική παίρνουν σκληρά ναρκωτικά?

Επεξ/σία από possiz
  • Like 4
  • Thanks 1

13 hours ago, EuphangeL said:

Comments σε threads σαν αυτό δείχνει για ποιον λόγο δεν αξίζει να προσπαθείς να διώξεις το στίγμα της Βαλκανίλας από την χώρα αυτή

12 hours ago, Rizas said:

Δεν ειναι στίγμα είναι πραγματικότητα η "Βαλκάνιλα" που λες! 

Είτε μας αρέσει είτε όχι δεν διαφέρουμε πολύ από τις υπόλοιπες υποαναπτυκτες βαλκανικές χώρες... 

αμάθεια ή ακόμα χειρότερα ημιμάθεια, φόβος, τεχνοφοβία, συνομωσιολογία, αρνητική άποψη για όλα, αρπακολατζίδικη αντανακλαστική αντίδραση πολλές φορές διαβάζοντας την μισή επικεφαλίδα, φθόνος και μένος για τα μεγάλα tech companies, αναγωγή όλων των περιπτώσεων στην ανάγκη για μόστρα, στην ανάγκη για επίδειξη κλπ.

και το χειρότερο, κυρίως από νέους ανθρώπους. διαβάζω πράγματα που θα περίμενα να ακούσω από 70χρονους.

κοινώς τρικυμία εν κρανίω ο μέσος χρήστης. ωραία λέξη η βαλκανίλα, τα εμπεριέχει όλα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...