Lumini Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, ikorolis είπε Συγνώμη που θα στο χαλάσω απαγορεύεται είτε μέσα σε κλειστό χώρο είτε σε ανοιτκό χώρο οποίος ανήκει στην επιχείρηση επιτρέπεται μόνο έξω από αυτήν στο δρόμο/πεζοδρόμιο. με απλά λόγια αν ανάψεις τσιγάρο είτε μέσα σε κλειστό χώρο που ανήκει στο μαγαζί είτε σε ανοικτό χώρο που ανήκει στο μαγαζί σύμφωνα με τον νέο νόμο είσαι παραβάτης και θα πληρώσεις πρόστιμο και εσύ ο καπνιστής αλλά και η επιχείρηση (μεγαλύτερο) το οποίο στην 5η υποτροπή/παράβαση χάνει την άδεια λειτουργίας για πάντα. διαφωνώ αν και πρώην καπνιστής νυν ατμιστής (που με επηρεάζει και εμένα ο νέος νόμος παρά το γεγονός ότι είναι διαφορετικό το άτμισμα από το κάπνισμα και δεν κάνει κανέναν παθητικό καπνιστή με τις όποιες συνέπειες) όταν πέσουν τα πρώτα πρόστιμα στους παραβάτες καπνιστές όταν πέσουν τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις μικρές - μεγάλες με τον φόβο μην πέσουν στην 5η υποτροπή/παράβαση και χάσουν την άδεια λειτουργίας θα συμμορφωθούν όλοι έτσι θα λειτουργήσει μια χαρά ο νέος νόμος ποιος σου ειπε οτι θελω το παιδι μου να μυριζει το ατμισμα σου; το ιδιο σκατο με το τσιγαρο ειναι για εμας τους ΑΚΑΠΝΟΥΣ Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2019 από Lumini 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, overpower είπε Οσες φορες ετυχε να παω εξωτερικο μια χαρα καπνιζαν σε σχεδον κλειστους εξωτερικους χωρους σε εστιατορια, καφε κτλ. Τωρα αν θελουν να το τραβηξουν τοσο πολυ Ελλαδα, τι να πω. Δεν θα κρατησει. γιατί σε αυτές τις χώρες του εξωτερικού λειτούργησε? έχεις αναρωτηθεί? γιατί εκεί υπάρχει άλλη νοοτροπία γιατί εκεί υπάρχει σεβασμός στους μη γιατί εκεί οι επιχειρηματίες διάλεξαν αν θα είναι για καπνιστές ή μη και επένδυσαν σε αυτό ενώ εδώ δεν θες να πω τι έκαναν... για αυτό τώρα η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε για αυτούς αφού δεν μπορούν να αποφασίσουν έτσι πλέον απαγορεύεται δια ροπάλου 1-2-3-4-5 και άντε γεια... 4 λεπτά πριν, Lumini είπε ποιος σου ειπε οτι θελω το παιδι μου να μυριζει το ατμισμα σου; το ιδιο σκατο με το τσιγαρο ειναι για εμας τους ΑΚΑΠΝΟΥΣ θα σε συμβούλευα καταρχήν να σέβεσαι τον συνομιλητή σου εγώ σε σεβάστηκα εσύ όχι. και το κυριότερο να ενημερώνεσαι τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο και ο ατμός (καθώς δεν υπάρχει παθητικός ατμιστής ξέρεις...) και τι είναι το κανονικό τσιγάρο και ο καπνός (εδώ όμως υπάρχει παθητικός καπνιστής) το τι θα κάνεις με το παιδί σου επίσης είναι δικός σου λογαριασμός προσωπικά δεν πάω σε καφετέριες-μπαρ-εστιατόρια-ταβέρνες-μεγάλες πίστες μια χαρά χώρο έχω εδώ που μένω και μαζευόμαστε όλη η παρέα και διασκεδάζουμε ξέροντας τι τρώμε και τι πίνουμε και το κυριότερο χωρίς να ενοχλούμε ή να μας ενοχλούν. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2019 από ikorolis
Lumini Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, ikorolis είπε γιατί σε αυτές τις χώρες του εξωτερικού λειτούργησε? έχεις αναρωτηθεί? γιατί εκεί υπάρχει άλλη νοοτροπία γιατί εκεί υπάρχει σεβασμός στους μη γιατί εκεί οι επιχειρηματίες διάλεξαν αν θα είναι για καπνιστές ή μη και επένδυσαν σε αυτό ενώ εδώ δεν θες να πω τι έκαναν... για αυτό τώρα η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε για αυτούς αφού δεν μπορούν να αποφασίσουν έτσι πλέον απαγορεύεται δια ροπάλου 1-2-3-4-5 και άντε γεια... θα σε συμβούλευα καταρχήν να σέβεσαι τον συνομιλητή σου και το κυριότερο να ενημερώνεσαι τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο και ο ατμός και τι είναι το κανονικό τσιγάρο και ο καπνός το τι θα κάνεις με το παιδί σου επίσης είναι δικός σου λογαριασμός προσωπικά δεν πάω σε καφετέριες-μπαρ-εστιατόρια-ταβέρνες-μεγάλες πίστες μια χαρά χώρο έχω εδώ που μένω και μαζευόμαστε όλη η παρέα και διασκεδάζουμε ξέροντας τι τρώμε και τι πίνουμε και το κυριότερο χωρίς να ενοχλούμε ή να μας ενοχλούν. οταν ξερουμε οτι το τσιγαρο σκοτωνει, δεν θα κανουμε μαγαζια μονο για καπνιστες. Το τσιγαρο και ολοι οι καπνιστες μαζι με τους ατμιστες θα καπνιζουν στο σπιτι τους ή σε εξωτερικο απομονομενο χωρο. Εσυ το βλεπεις σαν μια συνήθεια και μια ευχαρίστηση ομως αυτο το πραγμα σκοτωνει κοσμο και πρεπει να ειναι NOT COOL οπου πηγα εξωτερικο , δεν εχω δει μαγαζι για καπνιστες που λες εσυ, πλην μαγαζιου τυπου ναργιλαδικο δες τη βρομα μαζευει το pc σου οταν το καθαριζεις, μετα σκεψου πως ειναι οι πνευμονες σου. φιλικα Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2019 από Lumini 1
adi32 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Για μένα πρέπει να απαγορεύεται και σε τραπέζια εκτός μαγαζιού σκεπασμένα ξεσκεπαστα. Όταν ο άλλος είναι στο 1 μέτρο δίπλα σου και σε φλομώνει τι φταις? Ας βρουν ένα τρόπο να βάλουν κράνος αστροναύτη να μη βγαίνει ο καπνός
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, Lumini είπε οταν ξερουμε οτι το τσιγαρο σκοτωνει, δεν θα κανουμε μαγαζια μονο για καπνιστες. Το τσιγαρο και ολοι οι καπνιστες μαζι με τους ατμιστες θα καπνιζουν στο σπιτι τους ή σε εξωτερικο απομονομενο χωρο. Εσυ το βλεπεις σαν μια συνήθεια και μια ευχαρίστηση ομως αυτο το πραγμα σκοτωνει κοσμο και πρεπει να ειναι NOT COOL οπου πηγα εξωτερικο , δεν εχω δει μαγαζι για καπνιστες που λες εσυ, πλην μαγαζιου τυπου ναργιλαδικο δες τη βρομα μαζευει το pc σου οταν το καθαριζεις, μετα σκεψου πως ειναι οι πνευμονες σου. φιλικα κάπου τα έχεις μπερδέψει φίλε μου μέσα στο μυαλό σου και συνεχίζεις με το ίδιο ύφος σε σημείο το οποίο θα με κάνει απλά να σε βάλω στην "μαύρη λίστα" αν συνεχίσεις με το ίδιο ύφος τις απαντήσεις σου. προσωπικά δεν έχω πάει στο εξωτερικό για να τα ξέρω από πρώτο χέρι απάντησα σε φίλο που είπε για το εξωτερικό ότι δεν ισχύει αυτά που λέει ο δικός μας νόμος (σύμφωνα με όσα γνωρίζω) και σου επαναλαμβάνω "Δεν είμαι καπνιστής" δηλαδή "Δεν καπνίζω κανονικό τσιγάρο" είμαι χρήστης "Ηλεκτρονικού Τσιγάρου" (Ατμίζω) στον δικό μου χώρο εκεί δεν μπορεί κανείς να μου το απαγορεύσει. τους δημόσιους χώρους διασκέδασης (καφετέριες-μπαρ-εστιατόρια-ταβέρνες) και λοιπούς χώρους τους αφήνω για εσάς τους υπολοίπους. επίσης στο σπίτι μου δεν υπάρχει καμία μυρωδιά κανονικού τσιγάρου ούτε βρωμιά γιατί κανείς δεν καπνίζει είναι πεντακάθαρο όπως φυσικά και ο υπολογιστής μου καθώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο (ατμός) δεν αφήνει καμία μυρωδιά ούτε κατάλοιπα το ίδιο συμβαίνει με την υγεία μου (γιατί κατάλαβα τι κάνει εγκαίρως το κάπνισμα και το έκοψα.) τα οφέλη πολλά αλλά τα κυριότερα οφέλη για εμένα ήταν τα οικονομικά καθώς με την "εξοικονόμηση χρημάτων" μέχρι και υπολογιστή "τούμπανο" έφτιαξα (που ούτε στα τρελά όνειρα μου θα τον έφτιαχνα αν συνέχιζα να καπνίζω) και τώρα ετοιμάζομαι να φτιάξω ακόμα δύο πιο "τούμπανα" με τα χρήματα που μου περισσεύουν. Μόλις τώρα, adi32 είπε Για μένα πρέπει να απαγορεύεται και σε τραπέζια εκτός μαγαζιού σκεπασμένα ξεσκεπαστα. Όταν ο άλλος είναι στο 1 μέτρο δίπλα σου και σε φλομώνει τι φταις? Ας βρουν ένα τρόπο να βάλουν κράνος αστροναύτη να μη βγαίνει ο καπνός αυτό είπα εξ αρχής να ενημερωθούν πριν βρεθούν προ εκπλήξεως γιατί κάποιος έκανε καταγγελία στο 1142 απαγορεύεται είτε είσαι μέσα είτε είσαι έξω επιτρέπεται μόνο εκτός μαγαζιού έξω στο δρόμο / πεζοδρόμιο.
Lumini Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, ikorolis είπε κάπου τα έχεις μπερδέψει φίλε μου μέσα στο μυαλό σου και συνεχίζεις με το ίδιο ύφος σε σημείο το οποίο θα με κάνει απλά να σε βάλω στην "μαύρη λίστα" αν συνεχίσεις με το ίδιο ύφος τις απαντήσεις σου. προσωπικά δεν έχω πάει στο εξωτερικό για να τα ξέρω από πρώτο χέρι απάντησα σε φίλο που είπε για το εξωτερικό ότι δεν ισχύει αυτά που λέει ο δικός μας νόμος (σύμφωνα με όσα γνωρίζω) και σου επαναλαμβάνω "Δεν είμαι καπνιστής" δηλαδή "Δεν καπνίζω κανονικό τσιγάρο" είμαι χρήστης "Ηλεκτρονικού Τσιγάρου" (Ατμίζω) στον δικό μου χώρο εκεί δεν μπορεί κανείς να μου το απαγορεύσει. τους δημόσιους χώρους διασκέδασης (καφετέριες-μπαρ-εστιατόρια-ταβέρνες) και λοιπούς χώρους τους αφήνω για εσάς τους υπολοίπους. επίσης στο σπίτι μου δεν υπάρχει καμία μυρωδιά κανονικού τσιγάρου ούτε βρωμιά γιατί κανείς δεν καπνίζει είναι πεντακάθαρο όπως φυσικά και ο υπολογιστής μου καθώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο (ατμός) δεν αφήνει καμία μυρωδιά ούτε κατάλοιπα το ίδιο συμβαίνει με την υγεία μου (γιατί κατάλαβα τι κάνει εγκαίρως το κάπνισμα και το έκοψα.) τα οφέλη πολλά αλλά τα κυριότερα οφέλη για εμένα ήταν τα οικονομικά καθώς με την "εξοικονόμηση χρημάτων" μέχρι και υπολογιστή "τούμπανο" έφτιαξα (που ούτε στα τρελά όνειρα μου θα τον έφτιαχνα αν συνέχιζα να καπνίζω) και τώρα ετοιμάζομαι να φτιάξω ακόμα δύο πιο "τούμπανα" με τα χρήματα που μου περισσεύουν. καλα κανεις αν σε βοηθαει το ατμισμα, ομως αν δεν εχει παει εξωτερικο, μην ξαναπεις οτι η κυβερνηση εκανε οτι γουσταρει, γιατι στην πραγματικοτητα εκανε οτι κανουν ολες οι κυβερνησεις στην ΕΕ και οχι μονο, δηλαδη απομονώνουν τους καπνιστες. ΔΕΝ επιτρεπουν να κανεις το μαγαζακι σου smoking-only, κατι που εγραψες πριν και ηταν μια παρολα που εβγαλες απο το μυαλο σου.
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 O νομος δεν είναι και για το ατμισμα;
Lumini Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε O νομος δεν είναι και για το ατμισμα; εννοειτε
Mhlogiatros Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Εδω στα κρητικα τσα βλεπεις τους μαγκες εξω-οξω μακρια πεζοδρομιο ειτε καπνιζουν ειτε "ατμιζουν" . Επιτελους μαζευονται - που σημαινει πρεπει να πεφτουν προστιμα .
sensai Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Lumini είπε οκ οποτε πλεον παιρνεις το τσιγαρο σου , βγαινεις εξω για 2 λεπτα να το καπνισεις , και επιστρεφεις τι πλέον...ο νόμος υπάρχει εδώ και χρόνια
katman2000 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 αν εφαρμοστει ο νομος και στα μπουζουκτσιδικα θα αρχισω να πιστευω οτι υπαρχει ελπιδα 😋
Προτεινόμενες αναρτήσεις