Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Τη βοήθειά σας παρακαλώ. Θεωρώ ότι είναι κάτι σχετικά εύκολο. Κάνω μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα για να έχετε μια σφαιρική άποψη.

Είχα μια συνδρομή ίντερνετ Forthnet και το router TP-LINK w9980. Έπαιζα με ddns (no-ip.org) και έτσι μπορούσα να ανοίγω και να κλείνω τον υπολογιστή μου remotely όποτε και από οπουδήποτε ήθελα (μέσω των προγραμμάτων depicus wake on LAN και airytec αντίστοιχα).

Εδώ και κάποιους μήνες άλλαξα πάροχο, πήγα Cosmote και η τηλεφωνική μου γραμμή έγινε VOIP. Επειδή ήμουν πολύ ευχαριστημένος με το TP-LINK η πρώτη μου κίνηση ήταν να κρατήσω το router που μου έδωσε η Cosmote (Speedport w724v) για την τηλεφωνική γραμμή (αναγκαστικά) και να συνεχίσω χρησιμοποιώ το router μου (TP-LINK) για το ίντερνετ. Με αυτόν τον τρόπο συνέχιζα να μπορώ να ανοίγω και να κλείνω το PC από οπουδήποτε και οποτεδήποτε ήθελα.

Ύστερα από λίγο καιρό παρατήρησα ότι το TP-LINK δεν συγχρόνιζε σε υψηλές ταχύτητες όπως παλιά. Είχα δηλαδή 24άρα και συγχρόνιζε στα 12-14Mbit. Μετά από επικοινωνία με cosmote επιβεβαίωσα ότι η γραμμή μου δεν είχε κάποιο πρόβλημα άρα το πρόβλημα ήταν μάλλον στο router. Ψάχνοντας από εδώ και εκεί στο ίντερνετ διαπίστωσα ότι το συγκεκριμένο router δεν είναι συμβατό με το vectoring και έτσι δεν μπορεί να κλειδώσει σε υψηλές ταχύτητες (δείτε εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/673505-tp-link-router-td-w9980-n600/)

Οπότε αναγκαστικά σταμάτησα να χρησιμοποιώ το TP-LINK και έβαλα το router της cosmote και για το τηλέφωνο και για το ιντερνετ. Έτσι, κλείδωσα στα 24 ξανά. Όμως μου δημιουργήθηκε το παρακάτω πρόβλημα.

Αν και το router της Cosmote υποστηρίζει ddns φαίνεται ότι κάτι δεν έχω σετάρει σωστά και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τις εφαρμογές που ανέφερα παραπάνω για να ανοίγω και κλείνω τον υπολογιστή απομακρυσμένα.

Μπορείτε να με βοηθήσετε να καταλάβω τι δεν έχω κάνει σωστά;

Για να ξεκινήσει η κουβέντα, επισυνάπτω screenshots από τις ρυθμίσεις του router.

Επίσης, σημειώνω ότι:

• Το PC το έχω σετάρει να έχει static ip (επισυνάπτω σχετικές εικόνες)
  • Στο router έχω ενεργοποιήσει την υπηρεσία dynamic dns (με την no-ip.org)
  • Στο port forwarding έχω ανοίξει την πόρτα 9 (αλλά σε site που τσεκάρουν πόρτες φαίνεται κλειστή)

Αν χρειάζεται και κάποια άλλη πληροφορία πείτε μου και θα σας τη δώσω.

1.PNG

2.PNG

3.PNG

4.PNG

5.PNG

6.PNG

Επεξ/σία από patroklosp

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...