tempes Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 το εχω συναντησει παρα πολλες φορες αυτο που επαθε ο φιλος @Georgegoum . Η δικη μου λυση ειναι επανεκκινηση , δεν γνωριζα για αυτα που ειπωθηκαν παραπανω
fujitsuA530 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στο σύστημα της υπογραφής μου συνηθίζω να κλείνω το ρεύμα, να βγάζω τα καλώδια sata και τροφοδοσίας από τον MX500 που έχει τα windows και να τα συνδέω σε έναν παλιό 60άρη ssd με εγκατάσταση ubuntu. Οι άλλοι δύο δίσκοι (ένας black και ένας kingston ssd) είναι πια read only. Αλλάζω ξανά τα καλώδια, μπαίνω στα windows και κάνω τερματισμό πατώντας το shift. Αλλάζω ξανά τα καλώδια και μπαίνω στο ubuntu. Voila! Έχω κανονική πρόσβαση στους άλλους δύο δίσκους. Περί αυτού πρόκειται. Αν έχεις αμφιβολίες μπορείς να επαναλάβεις το πείραμά μου. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2019 από fujitsuA530
atheatos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, fujitsuA530 είπε Στο σύστημα της υπογραφής μου συνηθίζω να κλείνω το ρεύμα, να βγάζω τα καλώδια sata και τροφοδοσίας από τον MX500 που έχει τα windows και να τα συνδέω σε έναν παλιό 60άρη ssd με εγκατάσταση ubuntu. Οι άλλοι δύο δίσκοι (ένας black και ένας kingston ssd) είναι πια read only. Αλλάζω ξανά τα καλώδια, μπαίνω στα windows και κάνω τερματισμό πατώντας το shift. Αλλάζω ξανά τα καλώδια και μπαίνω στο ubuntu. Voila! Έχω κανονική πρόσβαση στους άλλους δύο δίσκους. Περί αυτού πρόκειται. Αν έχεις αμφιβολίες μπορείς να επαναλάβεις το πείραμά μου. Δηλαδή με fastboot έτσι και κάτι πάθουν τα Windows και δεν μπουταρουν παραμένει read only ο σκληροι σου? Θα πρέπει να ξανακάνεις εγκατάσταση το Windows για να απενεργοποιήσεις το fast boot ή να κάνεις full shutdown για να ξαναγίνουν write οι σκληροι? Γιατι βγάζεις και βάζεις καλωδια? Δεν bootarei αλλιώς το Ubuntu?
tempes Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 21 λεπτά πριν, fujitsuA530 είπε Στο σύστημα της υπογραφής μου συνηθίζω να κλείνω το ρεύμα, να βγάζω τα καλώδια sata και τροφοδοσίας από τον MX500 που έχει τα windows και να τα συνδέω σε έναν παλιό 60άρη ssd με εγκατάσταση ubuntu. Οι άλλοι δύο δίσκοι (ένας black και ένας kingston ssd) είναι πια read only. Αλλάζω ξανά τα καλώδια, μπαίνω στα windows και κάνω τερματισμό πατώντας το shift. Αλλάζω ξανά τα καλώδια και μπαίνω στο ubuntu. Voila! Έχω κανονική πρόσβαση στους άλλους δύο δίσκους. Περί αυτού πρόκειται. Αν έχεις αμφιβολίες μπορείς να επαναλάβεις το πείραμά μου. αυτο ακριβως , χαιρομαι που συμπληρωνεις μιας και δεν ειμαι σε θεση να τα εκφρασω ολα αυτα οπως πρεπει
atheatos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Στην περίπτωση του topic starter έχει ενεργοποιήσει το fast boot στο windows για αυτό δεν έχει πρόσβαση μέσο live usb στον άλλο σκληρό?
fujitsuA530 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, atheatos είπε Δηλαδή με fastboot έτσι και κάτι πάθουν τα Windows και δεν μπουταρουν παραμένει read only ο σκληροι σου? Θα πρέπει να ξανακάνεις εγκατάσταση το Windows για να απενεργοποιήσεις το fast boot ή να κάνεις full shutdown για να ξαναγίνουν write οι σκληροι? Γιατι βγάζεις και βάζεις καλωδια? Δεν bootarei αλλιώς το Ubuntu? Βάζω και βγάζω τα καλώδια γιατί έτσι με βολεύει. Πειραματισμούς κάνω. Στην ερώτησή σου θα απαντήσω ότι δεν μου έχει τύχει. Υποθέτω ότι η επιδιόρθωση των windows είναι ικανη να επιδιορθώσει ένα τέτοιο πρόβλημα. Η επιμονή σου όμως να θέτεις υποθετικές ερωτήσεις, δείχνει ότι έχεις κολλήσει σε έναν τρόπο σκέψης και αρνείσαι να δεις παραπέρα. Εξ ου και οι απαράδεκτες ειρωνείες σου προηγουμένως απέναντι στον άλλο συνομιλητή. Του οφείλεις μια συγγνώμη. Στο μόνο που θα συμφωνήσω ξανά μαζί σου είναι πως μάλλον δεν είναι αυτό το πρόβλημα του νηματοθέτη.
atheatos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το πρόβλημα είναι μόνο στο Linux ή και σε άλλο Windows pc ή και στο ίδιο με boot από άλλο Windows θα τα δει read only? 10 λεπτά πριν, fujitsuA530 είπε Βάζω και βγάζω τα καλώδια γιατί έτσι με βολεύει. Πειραματισμούς κάνω. Στην ερώτησή σου θα απαντήσω ότι δεν μου έχει τύχει. Υποθέτω ότι η επιδιόρθωση των windows είναι ικανη να επιδιορθώσει ένα τέτοιο πρόβλημα. Η επιμονή σου όμως να θέτεις υποθετικές ερωτήσεις, δείχνει ότι έχεις κολλήσει σε έναν τρόπο σκέψης και αρνείσαι να δεις παραπέρα. Εξ ου και οι απαράδεκτες ειρωνείες σου προηγουμένως απέναντι στον άλλο συνομιλητή. Του οφείλεις μια συγγνώμη. Στο μόνο που θα συμφωνήσω ξανά μαζί σου είναι πως μάλλον δεν είναι αυτό το πρόβλημα του νηματοθέτη. Αρνούμαι να πιστέψω ότι θα παραμείνουν read only οι σκληροι επειδή κάποιος ενεργοποίησε το fast boot. Ακόμα και από άλλη εγκατάσταση Windows Όσο για την συγνώμη ευχαρίστως αλλά , όταν ο άλλος γράφει τα Windows 10 γενικά έχουν πρόβλημα , πίστεψε με ακούγεται αστείο.... Ισως να είναι το πρόβλημα, του νήματοθετή αυτό αν υποθέσουμε ότι δεν του δίνει πρόσβαση από Linux, το κακό είναι γιατί δεν δίνει και πρόσβαση από Windows. Ίσως να έχει μείνει από την προηγούμενη εγκατάσταση. Τελος πάντων . Σε hackintosh που έχω ασχοληθεί με dual boot ουδέποτε δεν είχα πρόβλημα να κάνω format ένα σκληρό , ίσως γιατί χρησιμοποιούσα το diskutility από terminal κυρίως και όχι partmanager του Linux Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2019 από atheatos
tempes Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν ειπα οτι τα 10 εχουν προβλημα , αλλα οτι στα 10 συμβαινει αυτο . Που ακριβως ειναι το αστειο? θελεις δεν θελεις το εχω συναντησει πολλες φορες αυτο και οπως φαινεται το ιδιο και @fujitsuA530 Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2019 από tempes
atheatos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, tempes είπε Δεν ειπα οτι τα 10 εχουν προβλημα , αλλα οτι στα 10 συμβαινει αυτο . Που ακριβως ειναι το αστειο? Συμβαίνει στα 10 που έχουν fastboot . Εντάξει δεν αστείο... Να σου πω κάτι αστείο ? Συγνώμη....
tempes Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Συγνωμη απο εμενα φιλε μου . Εχεις περισσοτερες γνωσεις απο εμενα και μαλλον δεν επρεπε να παρω θεση σε αυτη την συζητηση καθως δεν ηξερα οτι θα σε φερω σε αυτη τη θεση . Παντως ο Ts δεν εχει να χασει κατι να δοκιμασει , ακομα και αν δεν ειναι αυτο το προβλημα 1
atheatos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Αλλά και πάλι παιδιά δεν είναι η μόνη λύση το Linux με την συγκεκριμένη εντολή ή το Windows total shutdown ωστε να μην μπορείς να κανείς erase ένα σκληρό επειδή είναι read only. Θα ξανά στήσω hackintosh κάποια στιγμή και αυτή την φορά θα κάνω triple boot να το συγκρίνω.
smpt Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 σχεδόν off topic εγώ κλείνω τα windows μόνο από command line με την εντολη shutdown /p Έτσι κλείνει σωστά ο δίσκος, χωρίς fastboot
korakios Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Σε τι PC είναι ? Εχει επιλογές στα Sata να είναι hotplug ? Αν ναι κάνε hotplug την αντίστοιχη sata θύρα και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του pc αποσύνδεσε και ξανασύνδεσε το sata καλώδιο .
GeG Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Στις 16/12/2019 στις 8:22 ΜΜ, hp8 είπε τρέξε αυτή την εντολή sudo fdisk -l και πες μας ποιος είναι ο δίσκος με το λειτουργικό και ποιον θέλεις να διαγραψεις Θέλω να διαγράψω τον sda αλλά δεν κάνει πάλι τπτ και με sudo που δοκίμασα Παιδιά ευχαριστώ για όσα ειπώθηκαν, δεν κατάφερα να κάνω τπτ είναι η αλήθεια οπότε πάει για σουτ ο δίσκος Επειδή πολλά που γράφτηκαν δεν τα καταλαβαίνω, αν δείτε τ πρώτα μνμτα είχα γράψει ότι ο δίσκος δεν ανοίγει καν, δεν τον βλέπει το σύστημα παρα μόνο στην διαχείριση δίσκων χωρίς να μου δίνει επιλογές Στο debian δίνει επιλογές γενικά για διαμόρφωση και φόρμα αλλά πάντα βγάζει error σε ότι επιλογή και αν κάνω Με sudo και τις εντολές που αναφέρατε ορισμένοι τις δίνω και ζητάει κωδικό αλλά όταν πάω να τον γράψω δεν εμφανίζεται ούτε ένα γράμμα στην σειρά και με enter λέει λάθος κωδικός. Το καλύτερο που έχω να κάνω να πάω αύριο για δουλειά και να πω, σήμερα δουλεύω για τον δίσκο, άλλωστε 120gb πάνω από 25€ δεν κάνουν
2MikronS Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Ολα αυτα δεν εχουν καμια σχεση και απλα ο δισκος εχει προβλημα. Αυτο ειναι ολο. Απλα σου ετυχε να στο δειξει σε εκεινη τη φαση. Δεν εχει σημασια αν ειχε ηλιο ή εβρεχε εκεινη τη στιγμη. Απλα χαλασε ο δισκος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα