Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Georgegoum είπε

Debian 

Αν είμαι root τι εννοείς ;

Το τελευταίο θα το δοκιμάσω, δεν δοκίμασα με sudo 

Οι χρήστες (user accounts) όπως και στα windows (αν και προϋπήρχε στις διανομές linux) δεν έχουν πλήρη δικαιώματα στο σύστημα (administrator), οπότε είτε θα μπεις με su ως root είτε με sudo θα γράψεις την εντολή σου με αυξημένα δικαιώματα.

Δοκίμασε με sudo και πες μας.

Επεξ/σία από htaccess
  • Like 1
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Georgegoum είπε

Το τελευταίο θα το δοκιμάσω, δεν δοκίμασα με sudo 

τρέξε αυτή την εντολή   sudo fdisk -l   και  πες μας ποιος είναι ο δίσκος με το λειτουργικό και ποιον θέλεις να διαγραψεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικα θα ειχες windows 10 .Στα windows 10 οταν κανεις τερματισμο γινεται αυτο που σου συμβαινει , κλειδωνει τον δισκο και τον κανει μονο για αναγνωση.

πρεπει να συνδεσεις τον δισκο σε υπολογιστη με windows 10 , κανε καποια κινηση στον δισκο (ας πουμε ανοιξε καποιο φακελο), και μετα επανεκκινηση ωστε να τον κανεις οτι αλλο θελεις. Αν δεν γινει αυτο , δεν θα μπορεσεις να κανεις με τιποτα φορματ στον δισκο

Επεξ/σία από tempes
Δημοσ.

Κρυπτογράφηση με bitlocker? Πολύ πιθανό. Θα πρέπει να μπει σε Windows 10 όπως σωστά είπες και να δοκιμασει αυτο:

https://www.wikihow.com/Unlock-Bitlocker-Encrypted-Drive-from-Command-Prompt

Αν θυμάται το password.

Δεν ξέρουμε βέβαια αν ο σκληρός έχει κάποιο πρόβλημα  στο firmware. Αν έψαχνε στον κατασκευαστή μήπως έχει κάποιο update ή να ξαναπεράσει το firmware.

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο να έγινε κρυπτογραφιση. Αν τον είχε βάλει δεύτερο σε μηχάνημα με Windows 10 και έκανε τερματισμο αντί για επανεκκίνηση, συμβαίνει αυτό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, tempes είπε

Δεν είναι απαραίτητο να έγινε κρυπτογραφιση. Αν τον είχε βάλει δεύτερο σε μηχάνημα με Windows 10 και έκανε τερματισμο αντί για επανεκκίνηση, συμβαίνει αυτό

Δεν σε πιάνω....αν τερματίσω το Windows 10 , βγάλω τον δίσκο τον πάω σε άλλο pc δεν θα το διαβάσει? Είσαι σίγουρος? 
Μηπως συμβαίνει κάτι άλλο? Σε Windows 10 έχω αφαιρέσει αρκετές τον σκληρό από τερματισμό και τον έχω κάνει και format. Αυτό έλειπε ,με το που καεί η μητρική να πετάμε και τους σκληρούς....

Με την επανεκκίνηση τι θα άλλαζε? Δεν πρέπει να σβήνουμε ποτέ μηχάνημα με Windows 10?

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.

με τερματισμό γίνεται αυτό ακριβώς που περιγράφει ο TS , ενώ με επανεκκίνηση μπορείς να το κάνεις φορματ, να σβησεις αρχεία  ,  να δημιουργησεις φακέλους και γενικά να κάνεις έγγραφες. Ενώ με τερματισμό είναι μόνο για ανάγνωση 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tempes είπε

με τερματισμό γίνεται αυτό ακριβώς που περιγράφει ο TS , ενώ με επανεκκίνηση μπορείς να το κάνεις φορματ, να σβησεις αρχεία  ,  να δημιουργησεις φακέλους και γενικά να κάνεις έγγραφες. Ενώ με τερματισμό είναι μόνο για ανάγνωση 

Επαναλαμβάνω pc με windows 10 αν χαλάσει η μητρική και δεν προλάβω να κάνω φορματ πάει και ο σκληρός για πέταμα?

Δημοσ.

Οχι , δεν παει για πεταμα . το βαζεις και ξεκιναει κανονικα . Αλλο θεμα ομως αυτο .

Αναφερθηκα σε αυτη την ιδιοτροπια των windows μονο οταν βαζεις δευτερο δισκο και αυτο εγραψα και πριν .

Τα windows 10 εχουν το καλο που τον δισκο με το λειτουργικο τον βαζεις σε αλλο μηχανημα και τις περισσοτερες φορες δουλευει αμεσως 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tempes είπε

Οχι , δεν παει για πεταμα . το βαζεις και ξεκιναει κανονικα . Αλλο θεμα ομως αυτο .

Αναφερθηκα σε αυτη την ιδιοτροπια των windows μονο οταν βαζεις δευτερο δισκο και αυτο εγραψα και πριν .

Τα windows 10 εχουν το καλο που τον δισκο με το λειτουργικο τον βαζεις σε αλλο μηχανημα και τις περισσοτερες φορες δουλευει αμεσως 

Ενώ το δεύτερο τον κλειδώνουν και δεν μπορείς να το βάλεις σε κανένα άλλο μηχάνημα....παρά μόνο για ανάγνωση .Εξαιρουνται οι εξωτερικοί προφανώς.

ρε τι μαθαίνει ο άνθρωπος στα γεράματα...Να σου πω και ένα άλλο μυστικό να ξέρεις και εσυ μιας και μας άνοιξες τα μάτια?

Ο Ήφαιστος ζούσε στην Ιαπωνία για αυτό τα Honda είναι σκυλιά αμάξια. Όποτε βρέχει κατουράει ο Δίας. .. αυτά.

Δημοσ.

Αν μου επιτρέπετε να επέμβω, δείτε αυτό: https://www.linuxuprising.com/2019/01/fix-windows-10-or-8-partition-mounted.html

Τα windows με τη λειτουργία fast boot δεν «κλείνουν» κανονικά τους δίσκους, αλλά τους αφήνουν σε μια κατάσταση προετοιμασίας ώστε να επιταχύνουν την εκκίνηση. Το αποτέλεσμα είναι ότι, αν θελήσεις αμέσως μετά να διαβάσεις τον δίσκο σε άλλο λειτουργικό, ο δίσκος είναι read-only. Για να το αποφύγεις αυτό πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση ή την ώρα που κάνεις κλικ στο Shut down να πατάς ταυτόχρονα και το shift.

Ωστόσο, όλα αυτά έχουν εφαρμογή στην περίπτωση του συγκεκριμένου συμφορουμίτη που κατέστρεψε τον δίσκο του; Φοβάμαι πως όχι.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, fujitsuA530 είπε

Αν μου επιτρέπετε να επέμβω, δείτε αυτό: https://www.linuxuprising.com/2019/01/fix-windows-10-or-8-partition-mounted.html

Τα windows με τη λειτουργία fast boot δεν «κλείνουν» κανονικά τους δίσκους, αλλά τους αφήνουν σε μια κατάσταση προετοιμασίας ώστε να επιταχύνουν την εκκίνηση. Το αποτέλεσμα είναι ότι, αν θελήσεις αμέσως μετά να διαβάσεις τον δίσκο σε άλλο λειτουργικό, ο δίσκος είναι read-only. Για να το αποφύγεις αυτό πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση ή την ώρα που κάνεις κλικ στο Shut down να πατάς ταυτόχρονα και το shift.

Ωστόσο, όλα αυτά έχουν εφαρμογή στην περίπτωση του συγκεκριμένου συμφορουμίτη που κατέστρεψε τον δίσκο του; Φοβάμαι πως όχι.

Μάλιστα αν κλείσουν τα ρεύματα στο pc τι γαμησαμε αν έχει fast boot. Σωστά?

Παιδιά λίγο σοβαρότητα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι κύριέ μου δεν τη γαμήσατε. Υπάρχουν εντολές για επιδιόρθωση. Μελετήστε σας παρακαλώ το link που σας έδωσα.

Επεξ/σία από fujitsuA530
ν
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, fujitsuA530 είπε

Αυτό ακριβώς προσπαθώ να πω . και νομίζω ότι αξίζει ο TS να κάνει μια δοκιμή . Το έχω συναντήσει πάρα πολλές φορες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, fujitsuA530 είπε

Όχι κύριέ μου δε τη γαμήσατε. Υπάρχουν εντολές για επιδιόρθωση. Μελετήστε σας παρακαλώ το link που σας έδωσα.

Τις διάβασα αλλά για να μείνει σε hibernate state ο σκληρός δεν πρέπει να βγει από το ρεύμα. Άπαξ και βγει και μπει σε άλλο σύστημα δεν υπάρχει κανένα κλείδωμα, πέρα της κρυπτογράφησης. Αν βαριέται ο άλλος να κάνει  update το grab ή να ξεκινάει με boot option τον υπολογιστή αυτά παθαίνει....

ΥΓ. Hibernate σε ssd έχετε δει?

Επεξ/σία από atheatos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...