Προς το περιεχόμενο

Κυκλικός Ελενχος Πλεονασμού σε SSD

GeG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους

Έκανα πρόσφατα μια εξυπνάδα και σκέφτηκα να πιάσω ότι είχε μέσα ο δίσκος και να τα κάνω delete προκείμενου να το αδειασω

Μέσα είχε το λειτουργικό

Πλέον μόνο στην διαχείριση δίσκων εντοπίζω τον δίσκο όπου αναγράφει πως δεν έχει εκχωρηθεί και με δεξί κλικ μόνο επιλογή Ιδιότητες μου έχει.

Να φανταστώ τον κατέστρεψα; Διεγραψα λογικά κάποιο αρχείο του δίσκου που δεν έπρεπε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο δισκος ηταν σαν δευτερος σωστα; Γιατι λες οτι το Disk Management ανοιγει οποτε απο καπου ξεκιναει ο υπολογιστης το λειτουργικο σωστα;

Δεν μπορεις να κανεις ζημια στο δισκο, διαγραφοντας κατι απο αυτον. Οι δισκοι μηχανικοι/ssd εχουν ενα μικρο firmware στο οποιο οι χρηστες δεν εχουν ευκολη προσβαση.

Επεξ/σία από geont

Ναι ναι δευτερος .

21 λεπτά πριν, geont είπε

Ο δισκος ηταν σαν δευτερος σωστα; Γιατι λες οτι το Disk Management ανοιγει οποτε απο καπου ξεκιναει ο υπολογιστης το λειτουργικο σωστα;

Δεν μπορεις να κανεις ζημια στο δισκο, διαγραφοντας κατι απο αυτον. Οι δισκοι μηχανικοι/ssd εχουν ενα μικρο firmware στο οποιο οι χρηστες δεν εχουν ευκολη προσβαση.

Εχεις ένα δυο tips να κοιτάξω γιατί έχω ψάξει αρκετά το πρόβλημα μου και οι λύσεις που δίνουν άλλου δεν έπιασαν σε έμενα.

47 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Στη διαχείριση δίσκων, δεξί κλικ στον δίσκο και format.

Οι μόνες επιλογές είναι Ιδιότητες και Βοήθεια.

36 λεπτά πριν, Νυσταγμένος είπε

Μετά πας σε cmd κατάσταση που από εκεί σου δίνει μεγαλύτερη ελευθερία στο τι θα κάνεις στον δίσκο.

Και δεν έχω και ιδεα από εντολές 

Ξέρεις περίπου τι να googlαρω για να βρω κάτι σχετικό

το αριστερά δείχνει έναν δίσκο και το δεξιά δυο ,τι φάση;

Καταγραφή.PNG

44 λεπτά πριν, Georgegoum είπε

Οι μόνες επιλογές είναι Ιδιότητες και Βοήθεια.

Και δεν έχω και ιδεα από εντολές 

Ξέρεις περίπου τι να googlαρω για να βρω κάτι σχετικό

το αριστερά δείχνει έναν δίσκο και το δεξιά δυο ,τι φάση;

Καταγραφή.PNG

Δε μου λες. Αν δοκιμάσεις να βάλεις τον δίσκο σκέτο μόνο του και να κάνεις boot από usb να δοκιμάσεις να βάλεις πχ windows. Τον δείχνει? Μπορείς να κάνεις εγκατάσταση εκεί?

4 λεπτά πριν, Νυσταγμένος είπε

Δε μου λες. Αν δοκιμάσεις να βάλεις τον δίσκο σκέτο μόνο του και να κάνεις boot από usb να δοκιμάσεις να βάλεις πχ windows. Τον δείχνει? Μπορείς να κάνεις εγκατάσταση εκεί?

θα δοκιμάσω αύριο ,δεν έχω κανένα κενό usb stick αυτή την στιγμή 

θα περιμένω λίγο μήπως ακούσω κάποια ακόμη λύση πριν φτάσω σε αυτό που είπες 

ευχαριστώ

1 ώρα πριν, Georgegoum είπε

θα δοκιμάσω αύριο ,δεν έχω κανένα κενό usb stick αυτή την στιγμή 

θα περιμένω λίγο μήπως ακούσω κάποια ακόμη λύση πριν φτάσω σε αυτό που είπες 

ευχαριστώ

Ο δίσκος θέλει initialize, άγνωστο γιατί. Άνοιξε το κουτί, αποσύνδεσέ τον τελείως, reboot, shutdown, σύνδεσέ τον, reboot, διαχείριση δίσκων, initialize, format.

Εναλλακτικά, κάνε δεξί κλικ εκεί που είναι το κόκκινο σημαδάκι στην διαχείριση δίσκων, όχι εκεί που δείχνει τον χώρο του δίσκου, και επίλεξε initialize. Δεν θυμάμαι πως το λέει ελληνικά, αρχικοποίηση;

• Like 1
  • Thanks 1

Στις 20/11/2019 στις 12:35 ΠΜ, RTW4ever είπε

Ο δίσκος θέλει initialize, άγνωστο γιατί. Άνοιξε το κουτί, αποσύνδεσέ τον τελείως, reboot, shutdown, σύνδεσέ τον, reboot, διαχείριση δίσκων, initialize, format.

Εναλλακτικά, κάνε δεξί κλικ εκεί που είναι το κόκκινο σημαδάκι στην διαχείριση δίσκων, όχι εκεί που δείχνει τον χώρο του δίσκου, και επίλεξε initialize. Δεν θυμάμαι πως το λέει ελληνικά, αρχικοποίηση;

είτε πατήσω στο κόκκινο σημαδάκι είτε άλλου , οι επιλογές πάλι οι ίδιες ειναι

Ιδιότητες-Βοήθεια-Έκτος σύνδεσης

Για τι υπολογιστή μιλάμε ? Κοίταξες στο bios αν φαίνεται? Έχεις RAID ή έχεις αλλάξει σε legacy το boot?

Μηπως ειχες κάποιο προγραμμα πρώτα επιτάχυνσης όπως το rapid storage της intel ή κάτι τέτοιο?

24 λεπτά πριν, atheatos είπε

Για τι υπολογιστή μιλάμε ? Κοίταξες στο bios αν φαίνεται? Έχεις RAID ή έχεις αλλάξει σε legacy το boot?

Μηπως ειχες κάποιο προγραμμα πρώτα επιτάχυνσης όπως το rapid storage της intel ή κάτι τέτοιο?

σταθερό είναι το πσ

στο bios φαίνεται και η επιλογή είναι achi όχι raid

δεν είχα κάποιο από τα προγράμματα που αναφέρεις

6 λεπτά πριν, Georgegoum είπε

στο bios φαίνεται και η επιλογή είναι achi όχι raid

υπάρχει δυνατότητα να μπουταρεις με linux να δεις αν μπορείς να τον διαμορφώσεις από εκεί?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...