Προς το περιεχόμενο

Εργασία στην Γερμανία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 ώρες πριν, teri23 είπε

Φίλε μου λες για τα ενοίκια από εμπειρία; Στο Μόναχο που μένω δεν βρίσκεις εύκολα κάτω από 800€ για ένα άτομο. Ποσο μάλλον για οικογένεια. και συνέχεια αυξάνονται οι τιμές. Γενικά στην Βαυαρία οι τιμές είναι υψηλές σε μεγάλες πόλεις. Εγώ προτείνω αν έρθει κάποιος Γερμανία χωρίς να έχει κάποιον να τον φιλοξενήσει να ψάξει για έξω από μεγάλες πόλεις.

Πιστεύω ότι κανεις λάθος εσυ. Οι Γερμανοί δεν είναι πιο εργατικοί χρόνια τώρα, απλά είναι πιο σοβαροί με την δουλειά, πιο παραγωγικοί. Αν δουλέψουν και οι δυο ένα ποσό της τάξης των 3500€ τον μήνα καθαρά είναι εφικτό. Και αν τα αξίζει κάποιος και μπορεί να τα πάρει γιατί να μείνουν με τα 900€ ; Πιστεύω αυτός είναι και ο λόγος που η νεολαία φεύγει από Ελλάδα, γιατί αξίζουμε περισσότερα από τα 300-400€ που δίνουν στην πατρίδα ( αν σε πληρώσουνε κιόλας ).

Εχει δικιο ο φιλος σχετικα με τα ενοικια. Εγω πληρωνω 934 για 2,5 δωματια σε μια περιοχη οπου ειμαι στα ορια της πολης. Πλεον και εξω απο τις πολεις ξυπνησανε και βαρανε τις τιμες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για τα λεφτά που ανέφερες και δεδομένου ότι έχεις δουλειά στην Ελλάδα δεν αξίζει. Εκτός αν έχεις προοπτική να ανέβει αρκετά στο μέλλον ή αν η γυναίκα δεν εργάζεται Ελλάδα αλλά μπορεί να βρεί κάτι Γερμανία. Χάνεις πολλά κερδίζεις λίγα. Στο χρηματικό ψιλο μια η αλλη θα έρθεις. Πόσο να αποταμιεύσεις με 1900 (ακόμη και 2300 αν πάρεις τα επιδόματα παιδιών) αν έχεις ενοίκιο 800-900;

Ακόμη και να βάλεις στην άκρη κάτι λίγα, αξίζει συγκριτικά με το τι χάνεις; Τον καιρό; Τους φίλους; Την οικογένεια; Την θάλασσα; 

Χάνεις πολλά. Δεν είσαι στην χώρα σου. Μέχρι να φύγεις και να δεις πως είναι να μένεις κάπου που είσαι ξένος και δεν μιλάς την γλώσσα, δεν ξέρεις πόσο κοστίζει αυτό. Τα παιδιά σου θα μάθουν τη γλώσσα (εφόσον τα στείλετε από τώρα σε creche). Αν τα κρατήσετε σπίτι να τα μεγαλώσετε εσείς θα έχουν σοβαρό πρόβλημα γλώσσας στο μέλλον.

Και λες ολοκληρωτικό αντίο στην Ελλάδα. Αν σκοπός σου είναι να αποταμιεύσεις τότε θα πρέπει να ξεχάσεις την Ελλάδα τελειως μ αυτα τα λεφτά γιατί και μια φορά τον χρόνο να πεις 'τους παιρνω και κατεβαινουμε Ελλάδα' θα φας τις αποταμιεύσεις σου. Εγώ σίγουρα δεν θα το κανα. Είμαι Γερμανία με δεδομένο ότι από τότε που ήρθα εδώ την Ελλάδα την χαίρομαι πιο πολύ γιατί έχω τα λεφτά να πάω διακοπες πιο συχνά χωρίς να λογαριάζω το κάθε ευρώ. Και μπορώ να κατεβαίνω Ελλάδα και 1-2 φορές το μήνα (το κάνω 1 αλλά θα μπορούσα 2) για ένα 3-4ήμερο χωρίς να παίρνω άδειες. Αν δεν είχα τις παροχές που έχω απλά θα έμενα Ελλάδα (ή θα πήγαινα αλλού). 

• Like 5

Αν νιώθεις τον κίνδυνο να μην μπορείς να συντηρήσεις την οικογένεια σου μέσα στα επόμενα χρόνια, κάνε το βήμα γιατί εκεί θα βρεις σίγουρα ένα τρόπο να ζείτε αξιοπρεπώς ακόμα κι αν στην αρχή είναι δύσκολα. Είναι μια χώρα με πολλές δυνατότητες και έχεις την ευελιξία να ψάχνεις συνεχώς για κάτι καλύτερο.

Κατά τα άλλα ο τρόπος ζωής εδώ και εκεί είναι πολύ διαφορετικός. Μπορεί να σου αρέσει και να είσαι μια χαρά, αλλά μπορεί να νιώθεις και εντελώς έξω απ' τα νερά σου.

Επίσης αν μετά από κάποιο διάστημα αποφασίσετε ότι θα μείνετε εκεί οριστικά, ίσως να αξίζει να κοιτάξετε για αγορά σπιτιού με δάνειο αντί για ενοίκιο. Έχουν πολύ χαμηλά επιτόκια.

Για μένα αν ειναι να μην συμπληρώνει εισόδημα η γυναίκα δεν αξίζει καθόλου γιατί πράγματι η διαφορά μισθού είναι μικρή για μια τόσο μεγάλη αλλαγή.Απο την άλλη τα παιδιά είναι μικρά ακόμα και χρειάζονται την μητέρα τους κοντά, ειδικά το μικρότερο.Δεν ξέρω βέβαια  αυτό κατά πόσο γίνεται εδώ στην Ελλάδα ,αν δηλαδή αν λείπει πολλές ωρες.Βεβαια αν υπάρχει κάποιος πολύ κοντινός συγγενής που μπορεί να προσέχει τα παιδιά στην πόλη που θα μείνετε τότε είναι εξαιρετική κίνηση καθώς σίγουρα θα ανέβει το βιοτικό σας επίπεδοΚαταλήγοντας η άποψη μου είναι ότι αν στα άμεσα σχέδια ειναι η εύρεση  εργασίας και για την γυναίκα,σε συνδυασμό με την ύπαρξη παππούδων γιαγιάδων θείων κλπ για την φροντίδα τον παιδιών να πάτε χωρίς δεύτερη σκέψη,για οτιδήποτε λιγότερο - ξανατονιζω είναι προσωπική μου άποψη - δεν αξίζει .

1900 εκει (πάντα μιλάμε για μικρή πόλη-χωριό) είναι ότι και 800 εδω

αν θέλεις πραγματικά να ζεις εκεί

1. μαθαίνεις γερμανικά (με πτυχίο)

2. ότι πτυχία κλπ εχεις τα περνάς από διαδικασία να τα δέχονται εκεί

3, σηκώνεσαι και πας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην σχηματίσεις άποψη απο το τι θα διαβάσεις εδώ, οι περισσότεροι γράφουν μπαρούφες που απλά σχολιάζουν για το post count.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν σχετικά, το έχουν κάνει, έχουν φτάσει πολύ κοντά στο να το κάνουν, το έχουν ψάξει, η έχουν κάποιον γνωστό που το έχει επιχειρήσει.
Αλλα και πάλι στα δεδομένα τα δικά σου, τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης σας και το πως περνάτε εδώ, μόνο εσύ το ξέρεις στο 100%.

Ξεσκάρταρε τα posts, πάρε και άλλες γνώμες απο Facebook, άλλα forums (e.g patriotaki), συζήτησε το με τη γυναίκα σου και πάρε τη τελική απόφαση.

Μην επηρεαστείς απο εδώ.

Επεξ/σία από donblunts
  • Like 4

2 ώρες πριν, donblunts είπε

Μην σχηματίσεις άποψη απο το τι θα διαβάσεις εδώ, οι περισσότεροι γράφουν μπαρούφες που απλά σχολιάζουν για το post count.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν σχετικά, το έχουν κάνει, έχουν φτάσει πολύ κοντά στο να το κάνουν, το έχουν ψάξει, η έχουν κάποιον γνωστό που το έχει επιχειρήσει.
Αλλα και πάλι στα δεδομένα τα δικά σου, τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης σας και το πως περνάτε εδώ, μόνο εσύ το ξέρεις στο 100%.

Ξεσκάρταρε τα posts, πάρε και άλλες γνώμες απο Facebook, άλλα forums (e.g patriotaki), συζήτησε το με τη γυναίκα σου και πάρε τη τελική απόφαση.

Μην επηρεαστείς απο εδώ.

μια παρατηρηση: αν δε ποσταρουν εδω και δεν αναφερουν τη γνωμη ή την εμπειρια πως θα "Ξεσκάρταρει";

• Like 1

Τα ενοίκια στην Νυρεμβέργη είναι πολύ ακριβότερα σε σχέση με κεντρική Γερμανία που μένω εγώ. Πληροφοριακά το ενοίκιο που πληρώνω είναι 300 Ευρώ με όλα τα κοινόχρηστα για 50 τ.μ. Ένα δείγμα από ενοίκια στην Νυρεμβέργη μπορείς να το πάρεις από εδώ: https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-wohnung-mieten/nuernberg/c203l6810

Επίσης χωρίς γερμανικά θα ταλαιπωρηθείς πάρα πολύ. Άποψή μου είναι να μάθεις πρώτα τα γερμανικά πριν κάνεις το βήμα. Την τελική απόφαση θα την πάρεις εσύ. Και αν εργάζεστε και οι δυο κάποια στιγμή θα φτιάξετε την ζωή σας και στην Γερμανία. Καλό θα είναι να έχεις και μια εναλλακτική αν πάει κάτι στραβά με την δουλειά. Επίσης δεν χρειάζεται να είσαι μια ζωή οδηγός. Αν μετά από κάποια χρόνια αποφασίσεις ότι θέλεις να κάνεις κάτι άλλο, υπάρχει κάτι ένα είδος μετεκπαίδευσης που είναι χορηγημένο έως ένα ποσό από το Arbeitsamt. Στα γερμανικά ο όρος είναι Weiterbildungsmaßnahme αν θες να ψάξεις για πληροφορίες. Αυτό όμως υπό προϋποθέσεις. Για τα πρώτα χρόνια ξέχασε το. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω ρίξε και μια ματιά και στην σελίδα http://www.patriotaki.net/.

Δεν είναι όλα άσπρα και μαύρα και η Γερμανία έχει τα καλά και τα άσχημα της όπως κάθε χώρα. Ο καιρός είναι το λιγότερο που θα σε απασχολήσει. Καλή επιτυχία σε ότι και να κάνεις, πλέον δεν είναι πουθενά εύκολα.

1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

μια παρατηρηση: αν δε ποσταρουν εδω και δεν αναφερουν τη γνωμη ή την εμπειρια πως θα "Ξεσκάρταρει";

Και γιατί να ξεσκαρτάρει εφόσον δεν πρέπει να επηρεαστεί...? 

Όπως έγραψαν και άλλοι, η Βαυαρία είναι ακριβή.

Περίμενε γερό καπέλο στο ενοίκιο και γενικότερα ακριβότερες υπηρεσίες από την υπόλοιπη Γερμανία. 

Πάντως εάν πας, η πρώτη δουλειά είναι η εκμάθηση γερμανικών. Μετά βλέπεις για περαιτέρω (τεχνική; ) εκπαίδευση για κάτι καλύτερο, έτσι μόνο θα αποφύγεις τον άμεσο ανταγωνισμό με τους λαθρομετανάστες, τους γερμανούς ανειδίκευτους και ιδιαίτερα τους ανατολικο-ευρωπαίους.

8 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Δυστυχώς οδηγός σε μεταφορική είναι δουλειά επιπέδου ανειδίκευτου εργάτη με ανταγωνιστές πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες.

Εδώ βάλε τον αυτοματισμό.Σε μια πενταετία το πολύ θα δούμε μεγάλες αλλαγές στον τομέα των αστικών/βιομηχανικών μεταφορών.

Ήδη πιλοτικά βρίσκονται αυτόνομα φορτηγά σε διαδρομές που το επιτρέπουν (λιμάνια/φορτώσεις από ορυχεία κ.ο.κ.).

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και οι 2 πιο βασικές απόψεις που αναφέρθηκαν πιο πάνω στέκουν οτι δηλ δεν είναι κακό να πάς αλλά και πως δεν έχει μεγάλη διαφορά αν το δείς συνολικά με εδώ και αν έχεις δουλειά με 900 η παραπάνω ευρώ μπορεί να μην αξίζει λόγο άλλων ευκολιών που έχεις εδώ λόγο συγγενών γνωστών κλπ.Εγώ έχω συγγενείς στήν Γερμανία αλλά συνταξιούχους και έτσι δεν έχω επαφή με το πως είναι τα εργασιακά τώρα για να σε διαφωτίσω απο πρώτο χέρι ξέρω μόνο πως υπάρχει κράτος που σέβεται τον πολίτη και υπηρεσίες που δουλεύουν σωστά και όπως πρέπει.

Βέβαια εκεί θα σου λείψουν αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω και η ελευθερία που αισθάνεσαι εδώ (ιδιαίτερα τα καλοκαίρια) αλλά είναι και θέμα χαρακτήρα και ανθρώπου πως έχει μάθει και κατά πόσο μπορεί να προσαρμοστεί.

Εγώ θα σου έλεγα ως μεγαλύτερος και ως "γενική" συμβουλή πως καλό και πολύ βασικό,θα είναι να εξετάσεις τις προοπτικές σου δηλ το που υπολογίζεις πως θα βρίσκεσαι σε μερικά χρόνια..αν  δηλ ο μισθός που θα παίρνεις τώρα εδώ,μπορεί να αυξηθεί στα επόμενα χρόνια,επίσης μπορεί να βρεί και η γυναίκα σου μετά απο μερικά χρόνια και αφού μάθετε και αρκετά την γλώσσα (μην την φοβάσαι δεν είναι τόσο δύσκολα ιδιαίτερα να μιλάς και καταλαβαίνεις,μόνο η γραμματική τους είναι λίγο δύσκολη)και εκείνη κάποια "μερική" αποσχόληση και αυτά μαζί με τα επιδόματα για τα παιδιά μπορεί να εκτοξεύσουν το εισόδημα σας σε στα 3-3μιση χιλιάρικά. Δεν ξέρω λοιπόν εδω που εργάζεσαι τώρα αν υπάρχει κάποια προοπτική για κάτι καλύτερο αυτό το γνωρίζεις καλύτερα απο όλους εσύ,Φυσικά τα πάντα δεν είναι και δεν μετριώνται σε νούμερα αλλά και σε ποιότητα ζωής όμως καλός η κακός η οικονομική ανεξαρτησία και το εισόδημα παίζει μεγάλο ρόλο.

Σκέψου λοιπόν για το εγγυής μέλλον σου και της οικογένειας σου,συζήτα το αυτό καλά και με την γυναίκα σου,έχε και στο μυαλό σου επίσης εαν γίνεται αφού πάς για μερικούς μήνες και υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να μην πάνε καλά τα πράγματα να μπορείς να ξαναγυρίσεις,η αν φύγεις,ρίξεις μαύρη πέτρα πίσω σου και δεν θα μπορείς να συνεχίζεις εδω ? σκέψου και αυτό επίσης και αναλόγος πως πάνε τα πράγματα βάλε κάποιο διάστημα λογικό (4-6 μήνες θα έλεγα)ως περίοδος προσαρμογής. 

Επεξ/σία από ELMastas

Στις 19/11/2019 στις 5:34 ΜΜ, skoulas είπε

Ζω και εργάζομαι περίπου ένα μήνα τώρα σε σχετικά μικρή πόλη (είμαι πιο βόρεια από τη Νυρεμβέργη) της Γερμανίας, με την γυναίκα και 2 παιδιά μου να έχουν μείνει (προς το παρόν) πίσω στην Ελλάδα... Όντως τα ενοίκια είναι αρκετά ακριβά σε σχέση με την Ελλάδα αλλά στα supermarkets οι τιμές είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα (ίσως και χαμηλότερες) σχεδόν σε όλα τα προϊόντα...επίσης ισχύει αυτό που λες για το επίδομα απλά να ξέρεις ότι χρειάζονται διαδικασίες και δεν το παίρνεις αμέσως...

Τα Γερμανικά μη σε φοβίζουν...στις δημόσιες υπηρεσίες που θα ΠΡΕΠΕΙ να πας θα προσπαθήσουν να σε βοηθήσουν ακόμα και αν δεν ξέρεις εσύ Γερμανικά και αυτοί Αγγλικά...

Εγώ θα σου πρότεινα αρχικά να κάτσεις να υπολογίσεις πόσα χρήματα χρειάζεται για να ξεκινήσεις τη ζωή σου στη Γερμανία και αν τα έχεις και μετά σκέφτεσαι τα υπόλοιπα... Για να γίνω πιο κατανοητός: έστω ότι ενοικιάζεις ένα σπίτι 800euro κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να δώσεις και εγγύηση άλλα 1500euro οπότε φτάσαμε αμέσως 2300euro...ακόμα υπολόγισε εισιτήρια/μετακόμιση/επίπλωση/φαγητό κτλ Θεωρώ ότι πρέπει να έχεις 3500-4000euro ως ελάχιστο ποσό (ίσως να είναι και λίγα αλλά καλύτερα να ρωτήσεις εκείνον που σου πρότεινε τη δουλειά) για να ξεκινήσεις...Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα ακολουθήσει και η οικογένεια από την πρώτη ημέρα...Αυτά στα λέω γιατί βλέπουμε τον μισθό ο οποίος μπορεί να είναι καλός αλλά ξεχνάμε ότι ΔΕΝ θα πληρωθούμε από την πρώτη ημέρα που θα πατήσουμε το πόδι μας στη χώρα και θα πρέπει κάπου να μείνουμε, κάτι να φάμε κτλ χωρίς να έχουμε ακόμα πληρωθεί από τη νέα μας δουλειά...

Σε ότι χρειαστείς είμαι διαθέσιμος να σου απαντήσω και να σε βοηθήσω όσο μπορώ...

Καλησπέρα και από μένα! Ενδιαφέρομαι και εγώ για δουλειά στην Γερμανία. Είμαι μηχανολόγος μηχανικός και συγκεκριμένα σχεδιαστής! Γνωρίζεις που θα μπορούσα να κοιτάξω για εργασία; Κάποια site η κάποια γραφεία; Έχω βρει αυτό https://www.arbeitsagentur.de/!
Καθώς επίσης θα ήθελα να ρωτήσω και για την γλώσσα! Με Β1 γίνεται κάτι η πρέπει να έχω κάτι περισσότερο; Ευχαριστώ!:D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι δεν αξιζει να πας οδηγος στη γερμανια γενικα δεν αξιζει να φυγεις εξω...

28 λεπτά πριν, NikosRocknRolla είπε

Καλησπέρα και από μένα! Ενδιαφέρομαι και εγώ για δουλειά στην Γερμανία. Είμαι μηχανολόγος μηχανικός και συγκεκριμένα σχεδιαστής! Γνωρίζεις που θα μπορούσα να κοιτάξω για εργασία; Κάποια site η κάποια γραφεία; Έχω βρει αυτό https://www.arbeitsagentur.de/!
Καθώς επίσης θα ήθελα να ρωτήσω και για την γλώσσα! Με Β1 γίνεται κάτι η πρέπει να έχω κάτι περισσότερο; Ευχαριστώ!:D

Ξερεις αν σου δωσουνε να μηχανολογικο εξαρτημα να το σχεδιασεις σε solidworks ή σε καποιο αλλο cad λογισμικο?

Αν ναι υπαρχει δουλεια εδω.

Επεξ/σία από j2k

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...