Προς το περιεχόμενο

Εργασία στην Γερμανία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η μεγαλη μ ειναι 2.5 ο μικρος 7 μηνων.σχεδον ολο το σοι της γυναικας ειναι ολλανδια-γερμανια.Κ γω μπορω να παω με στρωμενη δουλεια ΚΑΙ εγω εχω τα παιδια μ πανω απο ολακ γιαυτο κ δεν παω.7:00 -14:30 ελλαδαρσ φορτωμα την οικογενια κ θαλασσα η στους παππουδες χωριο.πανε κανε σσυ αυτα εκει.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πόσο είσαι εσύ;Πόσο τα παιδιά;

Αν ρωτάς εμένα. Ειμαι 32 και τα παιδιά 3 χρονών το ενα και 8 μηνών το δεύτερο 

Αν μου επιτρέπεις, με μια απλή σύγκριση του αναμενόμενου κόστους δεν σε πολυ συμφέρει να φύγεις. Παίρνεις 900 εδώ και πληρώνεις 150 για ενοίκιο (το υπόλοιπο επιδοτείται). Θα πας εκει και θα παίρνεις 1900 αλλα θα δίνεις 800-900 για ενοίκιο. 
Μου φαίνεται μικρή η διαφορα για να ξεσπιτωθείς, να αλλάξουν περιβάλλον τα παιδιά, να φύγεις απο οικογένεια και φίλους. Και χωρίς γλώσσα, προοπτικές δεν έχεις πολλές. Προσωπική άποψη πάντα...

• Like 8

7 ώρες πριν, jmmys είπε

Τα σούπερ μάρκετ είναι όντως στα ίδια επίπεδα με εδώ και σε πάρα πολλά προϊόντα πιο φθηνά.

Τα ενοίκια επίσης είναι πιο ακριβά στις μεγάλες πόλεις αλλά όχι και τόσο σε σχέση με Αθήνα,Θεσσαλονίκη.Με 800 ευρώ ζεστό,βρίσκεις άνετα διαμερισματαρα.Και με πιο λίγα βρίσκεις αξιοπρεπές διαμέρισμα,είναι πάντα ανάλογα τη περιοχή.

Φίλε μου λες για τα ενοίκια από εμπειρία; Στο Μόναχο που μένω δεν βρίσκεις εύκολα κάτω από 800€ για ένα άτομο. Ποσο μάλλον για οικογένεια. και συνέχεια αυξάνονται οι τιμές. Γενικά στην Βαυαρία οι τιμές είναι υψηλές σε μεγάλες πόλεις. Εγώ προτείνω αν έρθει κάποιος Γερμανία χωρίς να έχει κάποιον να τον φιλοξενήσει να ψάξει για έξω από μεγάλες πόλεις.

5 ώρες πριν, soundou είπε

Ειναι δυνατον να εχεις δουλεια εδω κ να σκεφτεσαι να φυγεις εξω;Ασε τη σε λενε εδω.δεν εχεις δικο σ γνωστο που να πηγε;Ειναι δυνατον ανθρωπος μ οικογενια να σκεφτεσαι ετσι;κατσε εδω που εισαι γτ γερμανια δουλευουν οχι οπως εχουμε μαθει εμεις.Καλητερα τα 2κ-3κ που εχεις για τα πρωτα εξοδα πανε λουτρακι κ ριξε ρουλετα χρωμα. 

(175 επιδομα περνεις)

Πιστεύω ότι κανεις λάθος εσυ. Οι Γερμανοί δεν είναι πιο εργατικοί χρόνια τώρα, απλά είναι πιο σοβαροί με την δουλειά, πιο παραγωγικοί. Αν δουλέψουν και οι δυο ένα ποσό της τάξης των 3500€ τον μήνα καθαρά είναι εφικτό. Και αν τα αξίζει κάποιος και μπορεί να τα πάρει γιατί να μείνουν με τα 900€ ; Πιστεύω αυτός είναι και ο λόγος που η νεολαία φεύγει από Ελλάδα, γιατί αξίζουμε περισσότερα από τα 300-400€ που δίνουν στην πατρίδα ( αν σε πληρώσουνε κιόλας ).

• Like 5

6 ώρες πριν, teri23 είπε

Στο Μόναχο που μένω δεν βρίσκεις εύκολα κάτω από 800€ για ένα άτομο.

Όταν σπουδαζα Μόναχο πλήρωνα 320 ευρώ για μια αξιοπρεπεστατη επιπλωμενη γκαρσονιέρα στο Schwabing.Πριν 20 χρόνια σχεδόν.Το Μόναχο είναι ακριβό.

Ενοικιάζω διαμερίσματα σε άλλη πόλη της Γερμανίας.Τα ενοίκια διαφέρουν πολύ από πόλη σε πόλη και από περιοχή με περιοχή.

Φίλε μου είναι μικρή η αύξηση του μισθού για τόσο μεγάλο βήμα. +1000 ευρώ καθαρά, πόσα από αυτά θα σου μένουν στο χέρι; Δεν ξοδεύεις μόνο εσύ, ξοδεύει και η γυναίκα και τα παιδιά σου. Η γυναίκα σου θα δουλέψει; ΘΑ συμπληρώνει καθόλου το εισόδημα; Εδώ έχετε κάποια άλλη πηγή εισοδήματος, ή την βγάζετε 4 άνθρωποι με 900 ευρώ;

9 λεπτά πριν, Mandurang είπε

Φίλε μου είναι μικρή η αύξηση του μισθού για τόσο μεγάλο βήμα. +1000 ευρώ καθαρά, πόσα από αυτά θα σου μένουν στο χέρι; Δεν ξοδεύεις μόνο εσύ, ξοδεύει και η γυναίκα και τα παιδιά σου. Η γυναίκα σου θα δουλέψει; ΘΑ συμπληρώνει καθόλου το εισόδημα; Εδώ έχετε κάποια άλλη πηγή εισοδήματος, ή την βγάζετε 4 άνθρωποι με 900 ευρώ;

Εδω δεν ξοδευει η οικογένεια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εδω δεν ξοδευει η οικογένεια;

Φυσικά, αλλά εκεί θα ξοδεύει σε χώρα με μεγαλύτερα έξοδα κατά κεφαλή. Δεν μπορείς απλά να κοιτάξεις την αύξηση του καθαρού μισθού και να περιμένεις ότι τα υπόλοιπα έξοδα θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα. 

Επεξ/σία από Mandurang

3 λεπτά πριν, Mandurang είπε

Φυσικά, αλλά εκεί θα ξοδεύει σε χώρα με μεγαλύτερα έξοδα κατά κεφαλή. Δεν μπορείς απλά να κοιτάξεις την αύξηση του καθαρού μισθού και να περιμένεις ότι τα υπόλοιπα έξοδα θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα. 

Μόνο το ενοίκιο αλλάζει προς τα πάνω.Τα υπόλοιπα καθημερινά έξοδα είναι αν όχι φτηνότερα στα ίδια επίπεδα.ΣΜ ,βενζίνες,ρούχα .

Πρωτα απ'ολα, πρωτο λογο σε αυτο εχετε εσυ με την γυναικα σου...

Η γνωμη μου ειναι η εξης...

Εαν πατε εκει με την προοπτικη να δουλεψεις μονο εσυ και στο σπιτι να μπαινουν μονο τα 1,9 δεν ειναι σωστη κινηση.
Εαν ομως πατε εκει και η πιθανοτητα να βρει μια δουλεια, οτιδηποτε, η γυναικα σου και προσφερει και αυτη ενα ποσο 1,5 και πανω, ειναι μια αρχη.

Στην Ελλαδα οπως και να το κανεις θα εχεις μια βοηθεια απο τους γνωστους/οικογενεια... Και αμα δεν εχεις, εχεις μαθει να ζεις εκει και ξερεις τι παιζει με επιδοματα, γιατρους, εξοδα κτλ...

Υ.γ. μην ξεχνας οτι Ελλαδα ζεις σε μια κοινωνια που ο μεσος ορος τα βγαζει δυσκολα και δεν εχουν πολλα και ακριβα... Στην Γερμανια και στην υπολοιπη Ευρωπη γενικα, η πλειοψηφια θα βγαζει περισσοτερα απο σενα, θα ζουν καλυτερα απο σενα (στην αρχη τουλαχιστον) και αυτα (τα αγαθα) που εσενα την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη σου φαινονται σαν κατι μην αναγκαιο, εκει θα τα θες... 
Ειναι σαν μια φωτο που κυκλοφορει στο ιντερνετ που καποιος εχει ποδηλατο και ζηλευει αυτον με το αμαξι και στην σειρα του αυτος ζηλευει αυτον με την φερραρι και αυτος αυτον με το αεροπλανο και παει λεγοντας...

• Like 2

18 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μόνο το ενοίκιο αλλάζει προς τα πάνω.Τα υπόλοιπα καθημερινά έξοδα είναι αν όχι φτηνότερα στα ίδια επίπεδα.ΣΜ ,βενζίνες,ρούχα .

Ακριβώς αυτό είναι το θέμα, και καλύτερα τον υπολογισμό αυτόν να το κάνει για λογαριασμό του ο TS. Στις επίσημες στατιστικές το κόστος ζωής ανά (ενήλικο) άτομο στην Γερμανία ανέρχεται γύρω στα 850 ευρώ με τα πάντα μέσα. Στην Ελλάδα είναι λίγο πιο φτηνό. 

• Like 1

19 ώρες πριν, thesosimple.gr είπε

Καλησπέρα σας, 

Μου έχει γίνει μια επαγγελματική πρόταση για εργασία στην Γερμανία. Ο μισθός είναι 1.900 καθαρά για 9ωρο.Να ενημερώσω ότι δεν γνωρίζω Γερμανικά. Η θέση βέβαια με ενημέρωσαν πως θέλει μόνο Αγγλικά για αρχή. Εχω οικογένεια με 2 παιδιά. Πιστεύετε είναι καλά να κάνω το βήμα; Εδώ έχω μια δουλειά με 900€.

Παρακαλώ θα ηθελα την βοήθεια σας αν αξίζει και το πως είναι η ζωή στην Γερμανία με αυτά τα λεφτά. Η πόλη είναι η Νυρεμβέργη. 

Σας ευχαριστώ 

Δυστυχώς οδηγός σε μεταφορική είναι δουλειά επιπέδου ανειδίκευτου εργάτη με ανταγωνιστές πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες.

• Like 4

σωστα αλλα φανταζομαι οτι αν μαθει τη περιοχη και γλωσσα μπορει να αλλαξει σε οδηγος ταξι, τραμ, λεωφορειο κοκ που συνηθως εχουν μεγαλες αναγκες και δινουν ακομα καλυτερα μισθους (και προτιμουν ειδικα για τα ΜΜΜ ντοπιους ή ευρωπαιους).

Μέχρι πρότεινος ο βασικός στην Γερμανία ήταν τα 1300 , τώρα με την αθρόα ροή μεταναστών σε πολλές δουλειές έχει πέσει και στα 1000.  Τα 1900 δεν είναι άσχημα δεδομένου πως σε αναγνωρίζουν σαν ειδικευμένο εργάτη. Γενικά η Γερμανία είναι σαφέστατα καλύτερα από την Ελλάδα όσον αφορά τα εργασιακά. 

Από εκεί και πέρα αν και η γυναίκα σου βρει εργασία τότε θα συμπληρώσετε + 1000 με 1500 ευρώ στο μηνιαίο εισόδημα. Με αυτά τα λεφτά ζείς σχετικά καλά στην Γερμανία .

Οι υπηρεσίες είναι ακριβές , πολύ πιο ακριβές από την Ελλάδα. Τα super markets επιπέδου lidl είναι κάτι της φθηνότερα αλλά η ποιότητα των προϊόντων απευθύνεται σε καταναλωτές χαμηλού οικονομικού επιπέδου και μετανάστες. Αν θέλεις να πάς σε προιόντα αντίστοιχα με αυτά που βρίσκεις στην Ελλάδα στα super markets και στους κρεοπώλες  και έχει σημασία για εσένα τις τρως εσύ και η οικογένεια σου τότε υπολόγισε ένα 30-40% πάνω στις τιμές σε σχέση με Ελλάδα. 

Με απλά λόγια θα έχεις φθηνότερη κάπως πρόσβαση σε  λευκές συσκευές και αυτοκίνητά αλλά ακριβότερη στα είδη διατροφής με σημαντικά χαμηλότερη ποιότητα. 

Αν δεν είχα δουλειά στην Ελλάδα θα το σκεφτόμουν να κάνω την κίνηση. Από την στιγμή που υπάρχει δουλειά σταθερή στην Ελλάδα δεν ξέρω αν θα επέλεγα να αφήσω τα κόκαλα μου στην Γερμανία γιατί η ζωή εκεί είναι κάπως μίζερη και για τους Γερμανούς θα είσαι πάντα ο μετανάστης , "συμπολίτης" 2ης κατηγορίας. Δεν είσαι επιστήμονας ή καλλιτέχνης ή ακόμα εξειδικευμένος τεχνικός που πάς να χτίσεις καριέρα. Εργάτης είσαι ένας από τα εκατομμύρια βιομηχανικούς εργάτες που έχει αυτή η χώρα.  

Από την άλλη προέρχεσαι από μια χώρα που είναι σε διαρκή κατάρρευση και δεν γνωρίζουμε πότε θα σταματήσει αυτό . 

Αν με την οικογένεια σου λοιπόν έχεις ισχυρούς δεσμούς τότε το εγχείρημα μπορεί να αποδώσει γιατί η αρχή θα είναι δύσκολη. Αν όχι μπορεί να αποβεί καταστροφικό σε πολλά επίπεδα.

Επιπλέον η Γερμανία ΑΠΑΙΤΕΙ Γερμανικά για να εργασθείς και όχι μόνο. Οι Νότιοι Γερμανοί δεν μιλάνε άλλη γλώσσα πέρα από την γερμανική και αυτό θα σε δυσκολεύει παντού αν δεν μιλάς την γλώσσα. 

Σου εύχομαι τα καλύτερα και η όποια επιλογή σου να αποδειχθεί η καλύτερη δυνατή. 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...