iliasleon Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Καλημέρα ! Έχω το συγκεκριμένο router.Το DHCP enable η disable?
zx1234r Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Αν θέλεις δυναμικές διευθύνσεις στις συσκευές σου και δεν υπάρχει άλλο router ή access point, τότε enable. Αν δώσεις στατικές Ip στις συσκευές σου ή υπάρχει άλλο router που δίνει δυναμικά διευθύνσεις, τότε disable.
iliasleon Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Ωραία ευχαριστώ... Και κάτι άλλο... Στην επιλογή enable γράφει 1 day 2 days νομίζω μέχρι και 7. Lease time αν θυμάμαι καλά. Τι εννοεί?
zx1234r Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ότι κάθε διεθυνση που δίνεται σε μία συσκευή, θα ισχύει για το χρονικό διάστημα που του ορίζεις. Βάλε 7. Μετά λήγει και η συσκευή παίρνει νέα Ip. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2019 από zx1234r
iliasleon Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επαναφέρω το θεμα γιατι εχω μπερδευτεί λιγο...και στα δυο ειναι enable η επιλογη DHCP με στατική ip. Οταν κάνω disable στο tenda δεν συνδέεται. Να σημειωσω το tenda εχει και μια επιλογη DHCP Reservation. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2019 από iliasleon
jkoukos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Από τις εικόνες φαίνεται ότι το Tenda δουλεύει ως κανονικό router παίρνοντας σύνδεση από το TP-Link, ενώ και τα 2 έχουν διαφορετικά υποδίκτυα. Άρα και στα 2 θα πρέπει να έχεις ενεργό στον DHCP.
iliasleon Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Πως καταλαβαινουμε οτι εχουν διαφορετικά υποδίκτυα? Το ρωταω αυτο γιατι στην αδερφη μου εχω συνδεσει ενα tompson πισω απο ενα netgear με το DHCP disable.
jkoukos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Π.χ. η LAN του ενός είναι 192.168.1.1 και του άλλου 192.168.0.1. Οπότε έχουμε 2 υποδίκτυα (192.168.1.0/24 και 192.168.0.0/24). Κάθε Router έχει 2 διευθύνσεις. Μία είναι η WAN για το εξωτερικό δίκτυο και η άλλη LAN για το εσωτερικό. Σε ένα DSL Router, όπως είναι το TP-Link, WAN θύρα είναι αυτή στην οποία συνδέεται η τηλεφωνική γραμμή και παίρνει δημόσια ΙΡ από τον πάροχο. Σε ένα WiFi Router, όπως είναι το Tenda, η WAN θύρα είναι αυτή που συνδέεται με άλλο δίκτυο (που του δίνει πρόσβαση) και παίρνει ιδιωτική ΙΡ από αυτό. Η WAN σε αυτά τα router είναι σε διαφορετική θέση (συνήθως με άλλο χρωματισμό) απ' ότι οι άλλες LAN. Αν έναν router τον συνδέσουμε με κάποιον άλλο, όχι μέσω της WAN θύρας αλλά μέσω μίας LAN, τότε δεν θα δουλεύει ως router αλλά ως ΑΡ και switch. Σε αυτή την περίπτωση η LAN θύρα πρέπει να έχει ΙΡ από το ίδιο υποδίκτυο με του άλλου κύριου router (που του δίνει πρόσβαση) και φροντίζουμε να έχει κλειστό τον DHCP. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2019 από jkoukos
iliasleon Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Πολύ αναλυτικός,τώρα βγάζω νόημα....σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις!!!!
greekboy Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) νεος κατοχος και εγω. εχω συνδεση 100/10. Δεν εκανα καμια ρυθμιση απλα συνδεσα το Tenda στο Speedport plus στις Wan θυρες τους μεταξυ τους και απενεργοποιησα το wifi του speedport. Στο 2,4ghz wifi ειναι περιπου στα 40down και στα 5Ghz στα 80down περιπου ενω συγχρονιζω 99999/9999 . Η αληθεια ειναι οτι δεν με νοιαζει ιδιαιτερα μιας και εχει καλο σημα και ωραια εφαρμογη για ελεγχο και του ρουτερ και των συνδεδεμενων συσκευων. Ερωτησεις: - Να κανω την συνδεση μεσω PPPoE βαζοντας τους κωδικους μου ? κερδιζω κατι? - Να ενεργοποιήσω το AP mode? χάνω νομίζω όμως το bandwith control. - Να τα αφήσω όπως είναι αφού δουλεύει καλά ? Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2019 από greekboy
2MikronS Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Αν και τα tenda ειναι αξιολογα μηχανακια δε βλεπω να εχεις καποιο λογο να το βαλεις σα δευτερο. Εκτος και αν εχεις καποιο θεμα και δε το εγραψες.
greekboy Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, 2MikronS είπε Αν και τα tenda ειναι αξιολογα μηχανακια δε βλεπω να εχεις καποιο λογο να το βαλεις σα δευτερο. Εκτος και αν εχεις καποιο θεμα και δε το εγραψες. ειμαι στην 3η αλλαγη Speedport καθως επεφτε η αποδοση του WiFi και διαφορα αλλα μικροπροβληματα... Επισης θελω bandwith control γιατι συνδεονται αρκετες συσκευες . πριν ειχα πανω ενα Xiaomi Router 4a αλλα το αλλαξα με το Tenda μιας και επρεπε να το μεταφερω το xiaomi
2MikronS Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επειδη δεν εθεσες καποιο θεμα ή προβλημα. Αν ειναι ετσι βαλτο και καθαρισες. Αυτο με την αποδοση του wifi το εψαξες καθολου με καναλια και sgi? Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2019 από 2MikronS
iliasleon Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Μετα απο διακοπη ρευματος της ΔΕΗ ορισμενες συσκευες που ειναι συνδεδεμενες ασυρματα πανω σε αυτο δεν ανταποκρινονται . Πρεπει να το βγαλω απο την πριζα και να το ξανασυνδεσω. Μολις κανω αυτην την ενεργεια δουλευουν κανονικα. Εχει καποιος παρομοιο προβλημα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα