Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πώς πάντα και ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα οικονομικά ο διάβολος κρύβετε στα ψηλά γράμματα... Από την μια έχω ικανή την apple να θέλει τον απόλυτο έλεγχο στο οικοσύστημα της και να το εκμεταλλεύεται χρεώνοντας ακριβά, από την άλλη οι γύπες είναι πολλοί και σίγουρα θέλουν πρόσβαση στα πάντα μας ακόμα και στο ποτέ κλανουμε...

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Looter είπε

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υποχρεωθεί η Apple να ανοίξει την πρόσβαση στο NFC chip , αν όντως αυτό είναι το διακύβευμα .

Προσωπικά χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ την πλατφόρμα της Apple για mobile πληρωμές καθώς στο Android δε νιώθω την ίδια ασφάλεια να προσθέσω τις κάρτες μου και να κάνω τραπεζικές συναλλαγές από τους λογαριασμούς μου.

Το ίδιο νομίζω κάνει και η Garmin με το Pay , δεν επιτρέπει την ανάπτυξη εναλλακτικού τρόπου πληρωμής στις συσκευές της.

Τόσες χιλιάδες συσκευές Android υπάρχουν , ας μας αφήσουν στην ησυχία και την ασφάλεια μας.. 

Μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς μόνο το Apple Pay δεν θα δεις Καμια διαφορά. Απλά κάποιος άλλος θα μπορεί να χρησιμοποιεί το App της τράπεζας του με το NFC του iPhone του. 

Δημοσ.
1 hour ago, seseji said:

εγω καταλαβα οτι θελουν το apple pay να μπορει να δουλεψει κ σε android πχ

bullshit εκατερωθεν ,τιποτα καινουργιο δηλαδη

2 hours ago, Lezantas26 said:

Τι εννοει ο ποιητης ομως? Που οφελει να χουν προσβαση τριτοι? Αναφερεται σε δημοσιες υπηρεσιες (πχ διωξη) ή αλλες εταιρείες?

Η ουσια του ολου θεματος ειναι πως τωρα αν πχ η Εθνικη, η Αλφα και η Πειραιως θελουν οι πελατες τους που εχουν iPhone να χρησιμοποιουν το κινητο για πληρωμες σε POS πρεπει να πληρωσουν την Apple το commission που ζηταει για το Apple Pay.

Αν ειχαν προσβαση στο NFC chip των iPhones (με ο,τι specs ορισει η Apple για την ασφαλεια) θα μπορουσαν να υλοποιήσει ο καθένας τον δικό του τρόπο ωστε να δουλευει το iPhone με τα POS όπως ήδη γίνεται με τα Android phones.

Για μένα ΕΧΕΙ νόημα αυτό το πράγμα, ολόκληρη Apple είναι ας γράψει το σωστό API για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πελατών της αλλά ταυτόχρονα να ανοίξει το NFC προς τριτους ωστε να μην μπορει να ειναι μονοπωλειο (πανω στις συσκευες της) για τις πληρωμες.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, billdanos είπε

Νομίζω πως δεν ζητούν πρόσβαση τρίτων στην πλατφόρμα Apple Pay (που δεν έχει και λογική...) αλλά πρόσβαση τρίτων στο NFC chip ώστε να λειτουργεί το iphone και με υπηρεσίες/κάρτες εκτός Apple Pay. 

Επιτέλους κάποιος π κατάλαβε την είδηση 

Δημοσ.

Προφανώς και είναι πολύ θετικό νέο αν τελικά εφαρμοστεί για τους καταναλωτές. Δεν καταλαβαίνω την λογική μερικών να θέλουν να τα σκάνε χοντρά σε μια εταιρία και να είναι θύματα εκμετάλλευσης. Το Apple pay δεν πρόκειται να αλλάξει, όπως αναφέρθηκε και σε παραπάνω σχόλια δεν στοχεύει αυτό η νομοθεσία. Το nfc chip στοχεύει. Τι σας κόφτει που θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί το app της τράπεζας του για να κάνει συναλλαγές σε pos? Μέτοχοι της Apple είστε? 

• Like 3
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, infamous2456 είπε

Προφανώς και είναι πολύ θετικό νέο αν τελικά εφαρμοστεί για τους καταναλωτές. Δεν καταλαβαίνω την λογική μερικών να θέλουν να τα σκάνε χοντρά σε μια εταιρία και να είναι θύματα εκμετάλλευσης. Το Apple pay δεν πρόκειται να αλλάξει, όπως αναφέρθηκε και σε παραπάνω σχόλια δεν στοχεύει αυτό η νομοθεσία. Το nfc chip στοχεύει. Τι σας κόφτει που θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί το app της τράπεζας του για να κάνει συναλλαγές σε pos? Μέτοχοι της Apple είστε? 

Είναι πολύ πιο βολικό να βγάζω το κινητό από την τσέπη, να κάνω double press το side button και να πληρώνω. Σε αντίθεση με την εφαρμογή της Εθνικής που πολύ πιθανό να πρέπει να μπαίνω στην ίδια την εφαρμογή για να κάνω την πληρωμή.

Και προφανώς άμα ανοίξει το NFC για πληρωμές τρίτων, σιγά μην ασχοληθούν να πάνε σε Apple Pay οι τράπεζες. Δεν θέλω να έχω 15 εφαρμογές να πληρώνω. Θέλω να τα έχω ΌΛΑ μαζί σε 'ΈΝΑ σημείο. Ας συμβιβαστούν με το γεγονός ότι πρέπει να υιοθετήσουν το Apple Pay για να πάμε παρακάτω...

• Sad 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

Επιτέλους κάποιος π κατάλαβε την είδηση 

Σταμάτα το γλύψιμο. Όλοι το καταλάβαμε. Καιρός ήταν να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη συσκευή μας μ οποία τράπεζα θέλουμε.

3 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Είναι πολύ πιο βολικό να βγάζω το κινητό από την τσέπη, να κάνω double press το side button και να πληρώνω. Σε αντίθεση με την εφαρμογή της Εθνικής που πολύ πιθανό να πρέπει να μπαίνω στην ίδια την εφαρμογή για να κάνω την πληρωμή.

Και προφανώς άμα ανοίξει το NFC για πληρωμές τρίτων, σιγά μην ασχοληθούν να πάνε σε Apple Pay οι τράπεζες. Δεν θέλω να έχω 15 εφαρμογές να πληρώνω. Θέλω να τα έχω ΌΛΑ μαζί σε 'ΈΝΑ σημείο. Ας συμβιβαστούν με το γεγονός ότι πρέπει να υιοθετήσουν το Apple Pay για να πάμε παρακάτω...

Να μιλάς για τον εαυτό σου. Υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να έχουν τις ευκολίες που τους προσφέρει η τράπεζα τους. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Kostasft είπε

Σταμάτα το γλύψιμο. Όλοι το καταλάβαμε. Καιρός ήταν να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη συσκευή μας μ οποία τράπεζα θέλουμε.

Να μιλάς για τον εαυτό σου. Υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να έχουν τις ευκολίες που τους προσφέρει η τράπεζα τους. 

Μιλάμε για την ίδια ευκολία χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώνεις και να ψάχνεις την εφαρμογή.... και διαφορετική εφαρμογή ανάλογα ποια τράπεζα θες.... Έχεις χρησιμοποιήσει Apple Pay ποτέ σου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε ωραία ας το κάνουν. 
Οσοι θελήσουν να εκτελούν πληρωμές μέσω app της τράπεζας ας έχουν την ελευθερία να το πράξουν.  
Μην ακούσουμε κανένα κουφό μόνο αν προκύψει πρόβλημα ασφαλείας σε αυτές τις εφαρμογές ότι φταίει το λειτουργικό κτλ κτλ όπως αναφέρονταν σε ένα προηγούμενο topic. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Rockdye είπε

Ε ωραία ας το κάνουν. 
Οσοι θελήσουν να εκτελούν πληρωμές μέσω app της τράπεζας ας έχουν την ελευθερία να το πράξουν.  
Μην ακούσουμε κανένα κουφό μόνο αν προκύψει πρόβλημα ασφαλείας σε αυτές τις εφαρμογές ότι φταίει το λειτουργικό κτλ κτλ όπως αναφέρονταν σε ένα προηγούμενο topic. 

Αρχικά, αν γινόταν μετά δεν θα έβλεπες ποτέ τις ελληνικές τράπεζες στο Apple Pay γιατί σιγά μην ασχοληθούν και να δίνουν και προμήθεια και από πάνω.

Επίσης, αν γίνει θέμα με security, εννοείται η Apple θα φάει το κράξιμο... είδες τι έγινε με το app του facebook και την κάμερα.. Καλά κάνει η Apple και τα κλείνει όσο μπορεί αν κρίνεις από το πως κρίνει ο κόσμος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Kostasft είπε

Αυτή τη στιγμή αυτή την ευκολία δεν την προσφέρει καμία ελληνική τράπεζα γιατί σαν καλά φιλανθρωπικά ιδρύματα κ αυτά δεν θέλουν να δίνουν ούτε  cents άλλου. 
 το ίδιο γίνεται κ τώρα έξω, μην χάνουν προμήθεια σε συναλλαγές μέσω τεχνολογίας που αναπτύσσει η τάδε εταιρεία στην πλατφόρμα της, όχι ας περάσουμε ένα νόμο να καλύπτει τος τράπεζες. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης άφησε ορθάνοιχτα τα παράθυρα και τις πόρτες στο σπίτι σου, ωωωω wait...

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Αρχικά, αν γινόταν μετά δεν θα έβλεπες ποτέ τις ελληνικές τράπεζες στο Apple Pay γιατί σιγά μην ασχοληθούν και να δίνουν και προμήθεια και από πάνω.

Επίσης, αν γίνει θέμα με security, εννοείται η Apple θα φάει το κράξιμο... είδες τι έγινε με το app του facebook και την κάμερα.. Καλά κάνει η Apple και τα κλείνει όσο μπορεί αν κρίνεις από το πως κρίνει ο κόσμος.

23 λεπτά πριν, Rockdye είπε

Ε ωραία ας το κάνουν. 

Χαλαρώστε λίγο.Τόσα χρόνια χρησιμοποιούμε εφαρμογές μέσω App και πότε δεν είχαμε θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Kostasft είπε

Χαλαρώστε λίγο.Τόσα χρόνια χρησιμοποιούμε εφαρμογές μέσω App και πότε δεν είχαμε θέμα

Οι πελάτες έχουν την επιλογή να αγοράσουν ή να μην αγοράσουν το προϊόν της Apple.  Εάν δεν συμφωνούν με την απόφαση της Apple να έχουν κλειδωμένο nfc, έχουν επιλογές.  Δεδομένου ότι το μερίδιο αγοράς της Apple στη Γερμανία είναι περίπου 25%, φαίνεται ότι είναι αρκετά εύκολο για τους καταναλωτες να επιλέξουν άλλες εταιρείες. 

Το chip της που είναι ενσωματωμένο με το Secure Enclave, το οποίο έχει κατασκευαστεί από την Apple.  Σαν πελάτης δεν αγοράζεις το chip, αγοράζεις το προϊόν που η Apple πουλάει.  Η εταιρεία είναι σαφής σε αυτή την τακτική, και αν κάποιος δεν βολεύεται, έχει άλλη επιλογή  

Πουλαει ένα πλήρες πακέτο που οι περισσότεροι χρήστες της Apple επιθυμούν.  Αναγκάζοντάς τους να ξεκλειδώσουν ότι ζητάει ο καθένας, που κοστίζει πόρους και εισάγει πιθανά ζητήματα ασφάλειας, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μην ωφελούνται οι χρήστες που την έχουμε επιλέξει και την επιλέγουν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...