Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με το τελευταίο νομοσχέδιο που πέρασε στη Γερμανία κατά το οποίο «τρίτοι» θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συστήματα πληρωμών όπως το Apple Pay, η Apple κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αναφερόμενη σε θέματα ασφαλείας.

Μία γερμανική κοινοβουλευτική επιτροπή ψήφισε απρόσμενα σε μία νυχτερινή συνεδρία ώστε να αναγκάσει την Apple να δώσει πρόσβαση στο Apple Pay σε ανταγωνιστικούς παρόχους.  Αυτό προέκυψε με την τροποποίηση ενός νόμου, κατά του ξεπλύματος παράνομου χρήματος και ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του επόμενου έτους.

Η νομοθεσία δεν κατονομάζει συγκεκριμένα την Apple, αλλά ουσιαστικά υποχρεώνει όσους διαθέτουν υποδομές ηλεκτρονικών πληρωμών να δίνουν πρόσβαση σε ανταγωνιστές, με λογική αμοιβή. Στην ουσία αυτός ο νόμος υπογραμμίζει την αυξανόμενη επιθυμία της Γερμανίας για αυστηρότερους ρυθμιστικούς κανόνες όσο αφορά τις αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας.

Το Apple Pay, το οποίο επιτρέπει σε όλους με ένα iPhone να πραγματοποιήσουν τις πληρωμές τους, έχει έρθει ήδη αντιμέτωπο με τα παραδοσιακά συστήματα πληρωμών των τραπεζών, με τους χρήστες να δείχνουν ήδη προτίμηση και ισχυρότερη θέληση στα ηλεκτρονικά μέσα.

Η Apple από την πλευρά της δηλώνει έκπληκτη για το πόσο γρήγορα εισήχθη αυτή η νομοθεσία και φοβάται, όπως αναφέρει, κυρίως για την ασφάλεια των οικονομικών πληροφοριών των χρηστών της. Σύμφωνα με ένα κοντινό πρόσωπο της κυβέρνησης, το γραφείο της Μέρκελ πίεσε την επιτροπή που ενέκρινε την νομοθεσία να αποσύρουν την τροπολογία.

Η ένσταση απορρίφθηκε, αφού όπως δήλωσε ανώτερο στέλεχος, υπήρξε πλήρης συναίνεση της κυβέρνησης με την επιτροπή, σχετικά με αυτή την κίνηση. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της Apple, αν μπορεί φυσικά να υπάρξει.

Reuters

View full article

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, basilis5 είπε

Ας το παψουν απο τους γερμανους

Ε καλά θα πρέπει να το πάψουν από όλη την ευρώπη που σέρνεται συνήθως πίσω από την γερμανία σε αυτά τα θέματα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, JcD είπε

Ε καλά θα πρέπει να το πάψουν από όλη την ευρώπη που σέρνεται συνήθως πίσω από την γερμανία σε αυτά τα θέματα.

Ας την παψουν αν δεν γινεται να εξασφαλιστει ασφαλεια σε οποιοδηποτε επιπεδο

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, basilis5 είπε

Ας την παψουν αν δεν γινεται να εξασφαλιστει ασφαλεια σε οποιοδηποτε επιπεδο

Η να μην περάσει το εν λόγο νομοσχέδιο ξέρω'γω θα ήταν καλύτερα από το να κάνουν το χατίρι των τρίτων.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, JcD είπε

Η να μην περάσει το εν λόγο νομοσχέδιο ξέρω'γω θα ήταν καλύτερα από το να κάνουν το χατίρι των τρίτων.

Όπως μαθαίνεις και εσύ αλλά και εγώ τώρα για αυτό το νομοσχέδιο άλλο τόσο είναι ενημερωμένοι και οι Γερμανοί πολίτες...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Apple could be forced to allow other companies to access its phone’s NFC chips, which it has historically tightly controlled access to. Zeit Online notes that the change could result in individual banks offering NFC payments through their own apps, rather than going through Apple’s service. Apple would reportedly be allowed to charge a fee for access to the NFC chip, but it wouldn’t get the reported 0.15 percent fee that it currently gets from each Apple Pay transaction.

'' Η τροπολογία που θα υποχρεώσει τους κατασκευαστές των smartphone να ανοίξουν στον ανταγωνισμό τα API για τον έλεγχο του τσιπ NFC του smartphone.  

Η τροπολογία δεν στοχεύει συγκεκριμένα την Apple , αλλά φαίνεται σαφές ότι οι βουλευτές έχουν στοχεύσει στο «κλείδωμα» που απαγορεύει την πρόσβαση στο iPhone NFC (το οποίο με τη σειρά του δίνει ένα προφανές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Apple Pay ).

Σημαίνει επίσης ότι οι τράπεζες, οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί (ή άλλοι) δεν θα πρέπει πλέον να διαπραγματεύονται (συχνά σκληρά) με την Apple για πρόσβαση, παρόλο που θα εξακολουθεί να είναι δυνατή η "χρέωση από την εταιρία" της πρόσβασης στο NFC. De facto, στη γερμανική αγορά, η πρόσβαση στο NFC θα είναι ο κανόνας, ακόμη και αν η Apple διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλλει κάποιες προϋποθέσεις "ασφάλειας" ... αλλά χωρίς να την κακοποιεί, ώστε να μην βρίσκεται σε κατάσταση αποκλεισμού .'' 

Η τροπολογία δεν στοχεύει την Apple αλλά ισχύει για όλους τους κατασκευαστές smartphones. Προφανώς και ενοχλείται η Apple για ευνόητους λόγους προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα της

Επεξ/σία από One+
  • Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ.

Τι εννοει ο ποιητης ομως? Που οφελει να χουν προσβαση τριτοι? Αναφερεται σε δημοσιες υπηρεσιες (πχ διωξη) ή αλλες εταιρείες?

• Super Moderators
Δημοσ.

Νομίζω πως δεν ζητούν πρόσβαση τρίτων στην πλατφόρμα Apple Pay (που δεν έχει και λογική...) αλλά πρόσβαση τρίτων στο NFC chip ώστε να λειτουργεί το iphone και με υπηρεσίες/κάρτες εκτός Apple Pay. 

• Like 3
Δημοσ.

Πρέπει κάποια στιγμή να περιοριστούν τα μονοπώλια από τις πολυεθνικές. Πολύ θετική η τροπολογία 

Δημοσ.

εγω καταλαβα οτι θελουν το apple pay να μπορει να δουλεψει κ σε android πχ

bullshit εκατερωθεν ,τιποτα καινουργιο δηλαδη

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υποχρεωθεί η Apple να ανοίξει την πρόσβαση στο NFC chip , αν όντως αυτό είναι το διακύβευμα .

Προσωπικά χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ την πλατφόρμα της Apple για mobile πληρωμές καθώς στο Android δε νιώθω την ίδια ασφάλεια να προσθέσω τις κάρτες μου και να κάνω τραπεζικές συναλλαγές από τους λογαριασμούς μου.

Το ίδιο νομίζω κάνει και η Garmin με το Pay , δεν επιτρέπει την ανάπτυξη εναλλακτικού τρόπου πληρωμής στις συσκευές της.

Τόσες χιλιάδες συσκευές Android υπάρχουν , ας μας αφήσουν στην ησυχία και την ασφάλεια μας.. 

• Like 1
  • Confused 3
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...