Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Όπως λεω και στον τίτλο πήγα χτες να πληρώσω με την κάρτα μου σε ενα κατάστημα, δεν προχώρησε η συναλλαγή επειδή υπήρχε κάποιο θέμα με τις ηλεκτρονικές πληρωμές και τελικά πλήρωσα με μετρητά.

Αργά το βράδυ όμως που πήγα στο ΑΤΜ να σηκώσω χρήματα, συνειδητοποίησα ότι ενώ δεν προχώρησε η πληρωμή το ποσό έχει δεσμευτεί. 

Προσπάθησα να κατεβάσω το NBG mobile Banking στο κινητό μπας κ καταφέρω να δω τις κινήσεις να βγάλω άκρη με το τι έγινε αλλά μου ζήτησε τον αριθμό της χρεωστικής και το Pin και δεν το προχώρησα.

Την έχει πατήσει κάποιος έτσι και αν ναι τι ακριβώς έγινε; Επίσης είναι νορμάλ να μου ζητάει το πιν της κάρτας το app;

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Λογικά θα αποδεσμευθούν τα χρήματα εφόσον δεν ολοκληρώθηκε η συναλλαγή. Έχε το νου σου για να το επιβεβαιώσεις και εσύ.

Όσο για το άλλο, είναι η επίσημη εφαρμογή της NBG ή απλά το googlαρες;

Καμία τράπεζα δε θα ζητήσει αριθμό κάρτας και ειδικά PIN! 

Δημοσ.

Αυτό με παραξένεψε και εμένα και δεν έδωσα το pin. Κατέβασα το app από το google play. Έκανε επιβεβαιωση μέσω κινητού και μέιλ κ μετά μου ζήτησε την κάρτα κ το πιν.

Δημοσ.

Λογικα προσπαθησες να μπεις πρωτη φορα στο internet banking και για να κανεις εγγραφη χρηστη απο την εφαρμογη του κινητου σου ζηταει αυτα τα στοιχεια,στην Εθνικη που ειμαι εγω τουλαχιστον ετσι ειναι.Μπορεις να δοκιμασεις να μπεις απο το site που σιγουρα δεν θα σου ζητησει τα παραπανω στοιχεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Pin κάρτας (κανονικα) δεν ζητάει και δεν βάζουμε ποτέ.... μήπως είναι scam η εφαρμογή που κατέβασες;

Επεξ/σία από Havik
  • Super Moderators
Δημοσ.

Η Εθνική όπως και η Αlpha που χρησιμοποιώ, ΠΟΤΕ δεν ζητάνε PIN

Γράψε nbg.gr και μπες από εκεί, απευθείας στο browser, μην κάνεις αναζήτηση συνδέσμου, προ καιρού υπήρχε και εκεί ύποπτος, στα πρώτα αποτελέσματα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν έχω το mobile app, στο site δεν ζητάει ποτέ PIN κάρτας, μόνο κωδικό χρήστη (που μου τον είχε δώσει η τράπεζα όταν έκανα εγγραφή στην υπηρεσία και δεν αλλάζει) και συνθηματικό, το οποίο σε βάζει υποχρεωτικά και το αλλάζεις ανά τακτά διαστήματα.

Τώρα, αν μια συναλλαγή σκαλώσει κάπου ή ακυρωθεί ένω περάστηκε αρχικά στο σύστημα, υπάρχει περίπτωση να μείνει το ποσό δεσμευμένο μέχρι να ακυρωθεί οριστικά η συναλλαγή, οπότε αποδεσμεύεται.

Αυτό, δεν είναι ύποπτο. Το PIN, πάλι, το βρίσκω πάρα πολύ παράξενο. Κάνε ένα τηλέφωνο στο 181818, να τσεκάρεις και για το App, να δουν και τις κινήσεις/δεσμεύσεις να σου πουν υπεύθυνα τι γίνεται.

Δημοσ.

Εγώ έχω το app της Εθνικής αλλά δε ζήτησε ποτέ αριθμό κάρτας. Μόνα τα στοιχεία για το log in.

Μήπως δεν έχεις πάρει κωδικό από την εθνική για ebanking και βγάζει αυτά τα κουλά; Γιατί υπάρχει διαδικασία για να έχεις ebanking και χρειάζεται να παραλάβεις από ένα κατάστημα τον ειδικό κωδικό για το πρώτο log in.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, afragorn είπε

Εγώ έχω το app της Εθνικής αλλά δε ζήτησε ποτέ αριθμό κάρτας. Μόνα τα στοιχεία για το log in.

Μήπως δεν έχεις πάρει κωδικό από την εθνική για ebanking και βγάζει αυτά τα κουλά; Γιατί υπάρχει διαδικασία για να έχεις ebanking και χρειάζεται να παραλάβεις από ένα κατάστημα τον ειδικό κωδικό για το πρώτο log in.

Αυτό ίσως να είναι η εξήγηση. Αφού δεν ζητάει στοιχεία log in.

Δημοσ.

Γνωρίζω για την διαδικασία, δεν πήγα στην τράπεζα μιας κ είδα στη σελίδα της εθνικής οτι μπορω κ χωρίς να παω στην τράπεζα μόνο με το app.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο φίλος μας δεν έχει γραφτεί ποτέ στο web banking της εθνικής τράπεζας

δεν έχει κωδικούς web banking για την εθνική τράπεζα

για αυτό προφανώς η επίσημη εφαρμογή της εθνικής τράπεζας https://play.google.com/store/apps/details?id=mbanking.NBG&hl=el

του ζητάει αυτά τα στοιχεία

κατά την προσωπική μου άποψη ή επικοινωνεί μαζί τους στα τηλέφωνα 18 18 18

ή μπαίνει στην ιστοσελίδα τους https://www.nbg.gr/

πας εκεί που λέει ιδιώτες

και σε αυτή την ιστοσελίδα εδώ

πατάς το εγγραφή χρήστη εκεί σου λέει τι πρέπει να κάνεις

ή πάει σε κατάστημα

Επεξ/σία από ikorolis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...