Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,
έχω αποφασίσει να κάνω το Build που θα κάνω κι απλά περιμένω μέχρι και Black Friday μήπως αλλάξει κάτι στις τιμές των επιλογών μου.

Δεν θα κάνω OC και σε γενικές γραμμές Middle-Gaming.

CPU: Ryzen 5 3600
GPU: RX 580/590/Vega56 (θα το σκεφτώ μετά ποια).

Οπότε μένω στις επιλογών των μητρικών:
B450:

MSI B450 TOMAHAWK MAX AM4
MSI B450 Gaming Plus MAX
MSI B450-A Pro MAX
GIGABYTE B450 Aorus Elite

Σαν πρώτη επιλογή έχω της TOMAHAWK.
Παρόλα αυτά θα βρω μεγάλες διαφορές αν πάρω κάποια από τις άλλες; BIOS Update τα κάνω και μόνος μου, δεν έχω θέμα ώστε να επιλέξω κάποια εκ των MAX μόνο και μόνο και για το BIOS. Ναι μεν, δεν έχω θέμα στα χρήματα γιατί μεταξύ αυτών η διαφορές στις τιμές είναι στα 20€. Όλες έχουν σχεδόν κοινή τιμή. Προτιμώ -αν δεν υπάρχει για εμένα κάποια διαφορά στις Mobo για την χρήση μου- να δώσω τα χρήματα σε άλλο κομμάτι (κουτί/GPU/PSU).

Ποια είναι η άποψή σας λοιπόν για τις συγκεκριμένες MOBO με το σύστημα που είπα παραπάνω; Για την απλή «Middle-Gaming» χρήση μου, θα δω μεγάλες διαφορές και δίχως να κάνω ποτέ OC;

ΚΑΙ γιατί ATX κι όχι mATX για την χρήση μου; Όπως βλέπω, δεν «χάνω» κάτι στην ποιότητα. Σωστά;

Σας ευχαριστώ ~

Επεξ/σία από Nezakos
Πρόσθεση ερώτησης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Tomahawk έχει εξαιρετικό VRM που σηκώνει άνετα Ryzen 9 3900X, δεν υπάρχει νόημα να πληρώσεις παραπάνω για motherboard.

Επόμενη επιλογή μου θα ήταν η Gaming Pro Carbon AC άμα σε ενδιαφέρει το Wireless, Bluetooth 5, καλύτερος ήχος και έξτρα m.2 slot.
Ακόμα και αυτή έχει το ίδιο VRM με την Tomahawk.

Επεξ/σία από Axelq
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Axelq είπε

Η Tomahawk έχει εξαιρετικό VRM που σηκώνει άνετα Ryzen 9 3900X, δεν υπάρχει νόημα να πληρώσεις παραπάνω για motherboard.

Επόμενη επιλογή μου θα ήταν η Gaming Pro Carbon AC άμα σε ενδιαφέρει το Wireless, Bluetooth 5, καλύτερος ήχος και έξτρα m.2 slot.
Ακόμα και αυτή έχει το ίδιο VRM με την Tomahawk.

Καλησπέρα,
το θέμα είναι πως δεν θέλω να πληρώσω περισσότερο. Την Tomahawk την βρίσκω στα 100€ περίπου και τις άλλες 3 που ανέφερα παραπάνω, τις βρίσκω ΑΠΟ 70€.
Δηλαδή σκέφτομαι πως αν και με τις άλλες 3 κάνω ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑ την δουλειά μου, γιατί δεν θα κάνω άπειρα πράγματα ούτε τίποτα M.2 SSD κτλ θα βάλω ποτέ, γιατί να μην πάρω μια στα 70€~80€ εκ των προαναφερόμενων, ώστε τα 20€~30€ που «κερδίζω» να βάλω σε άλλο κομμάτι!

Σ' ευχαριστώ!

Δημοσ.

Ενα παιδί από το insomnia με ρώταγε να φτιάξει ένα pc με αρκετά περιορισμένο budget, ειδάλλως θα έπαιρνε  έτοιμο σύστημα  μεταχειρισμένο  , που έβρισκε με λίγα λεφτά. Στην προσπάθεια μου να τον πείσω ότι δεν αξίζει να πετάξει τα λεφτά του σε κάτι το οποίο δεν έχει μέλλον, προσπαθούσα να συμπίεσω το κόστος κόβοντας από την μητρική και από τα υπόλοιπα κομμάτια .

Ηταν λάθος μου. Στην μητρική τουλάχιστον, ειδικά για Ryzen με τις δυνατότητες αναβαθμίσεις που έχει , έπρεπε να μην υποχωρήσω και να προτείνω αυτό που πραγματικά ήθελε. 
Στο παρελθόν προσπαθουσα να καλυψω τις ελλείψεις της μητρικής με κομμάτια και κάρτες πρόσθετες αλλά ήταν χάσιμο χρόνου και χρημάτων. Θα μπορούσα με τα ίδια λεφτά που χάλασα, να έπαιρνα από την αρχή  μια καλύτερη μητρική και να τελείωνε το θέμα.

Εδω έρχεται και η απάντηση σου και στο θέμα με την ATX  αλλά και στα υπόλοιπα που ρωτάς. Μην κοιτάς το κόστος της μητρικής σαν μέρος του συνολικού budget. Ειλικρινά πιστεύω είναι καλύτερο να επενδύσεις στην μητρική και τα υπόλοιπα ας είναι και μεταχειρισμένα.

Αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου στο κουτί σου , προτίμησε την ATX. Μπορεί τώρα να μην έχεις ανάγκες αλλά αργότερα αν είναι να επεκτείνεις την διάρκεια ζωής του υπολογιστή , οι έξτρα pcie να φανούν πολύ χρήσιμες.

Το ίδιο και με τα vrm. Τώρα μπορεί να μην έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις αλλά αργότερα , που μπορείς να θες κάτι δυνατότερο να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Συνοψιζοντας. Έχεις κάνει μια καλή αρχή που επέλεξες Ryzen . Δωσε της αξία.

• Like 1
Δημοσ.

Για 20-30 euros παραπάνω που έχει η tomahawk παίρνεις λίγο καλύτερα vrm και πολύ καλύτερη ψύκτρα στα vrm που είναι εξίσου σημαντικό και πολλοί το παραβλέπουν. Μέχρι και τον 3700x δε παίζει πολύ ρόλο ποια μητρική θα διαλέξεις, αλλά για cpu με παραπάνω κατανάλωση αργότερα θα είναι σημαντικό. Στη gigabyte πχ δε θα έβαζα 3900x για all core load χωρίς να βαράει fan τα vrm. Εδώ η "φτηνή" x570 της msi και είχε θέμα με overclocked 3900x,

• Like 1
Δημοσ.

Tomahawk μονόδρομος. Δεν αξίζει να τσιγκουνευτεις τα 20-30 ευρα..

Δημοσ.

Τα ίδια δεν ρώταγες εδώ : 

Ποιο το νόημα του καινούργιου θέματος ? Τι περιμένεις να ακούσεις ? 

• Like 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...