Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την καλησπέρα μου στην ομάδα

Αγόρασα μία μητρική με ΑΤΟΜ D510 4γίγα ραμ και έβαλα έναν παλιό 160άρη δίσκο για το λογισμικό και δοκιμαστικά για την ώρα έναν δίσκο 1 τέρα και σκοπέυω αργότερα να βάλω 2 4άρηδες.

Μην τα πολυλογώ εγκατέστησα το τελευταίο freenas στο μηχανάκι και το σύνδεσα στο δίκτυο. Έκανα όλα τα απαραίτητα settings που βρήκα σε οδηγούς για FTP σερβερ (στήσιμο δίσκου, users κλπ)

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν προσπαθώ να συνδεθώ από τον explorer των windows. Παρόλο που συνδέεται στην σωστή ip με τα cradencials που έχω βάλει, δεν βλέπει δίσκο, και όταν τον βλέπει δεν έχει πρόσβαση.

Καμία ιδέα η ακόμα καλύτερα βοήθεια μέσω teamviewer?

Καμία άλλη εναλλακτική για την παραπάνω δουλειά που θέλω να κάνει εκτός του Freenas που να είναι πιο έυκολοστο στήσιμο και να πιανει καλές ταχύτητες μεταφοράς;

Δημοσ.

με την μόνη διαφορά ότι χάνεται το νόημα να έχω ένα οικονομικό 24/7 file server μιας και είναι άγνωστο το καταπόσο θα δουλέψει σωστά (σαν τα hackidosh ένα πραγμα)

Δημοσ.

εγώ έφτιαξα μόλις πριν λιγο ενα openmediavault !! 

μου φάνηκε αρκετά καλό για τσάμπα !

και αρκετά ελαφρύ !! 

σε εναν pentium D630 με 2gb ram

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε

εγώ έφτιαξα μόλις πριν λιγο ενα openmediavault !! 

μου φάνηκε αρκετά καλό για τσάμπα !

και αρκετά ελαφρύ !! 

σε εναν pentium D630 με 2gb ram

τι ταχύτητες πιάνεις; 

Κατάφερα να το τρέξω, αλλά μέγιστη ταχύτητα που έπιασα ήταν 4mb/s με τον επεξεργαστή να μην ανεβαίνει πάνω από 20% και χωρίς κωδικοποίηση/συμπίεση δίσκου

Δημοσ.

Λοιπόν, το θέμα μου τελικώς για τις ταχύτητες μεταφοράς είναι ο εξοπλισμός δικτύου μου και όχι ο σερβερ.

Ενα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ στον χρήστη @sotthes για την πολίτιμη βοήθεια του. Πραγματικά το παιδί είναι γνωστης του αντικειμένου και επαγγελματίας

Και πάλι ευχαριστώ φίλε μου

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/11/2019 στις 1:05 ΠΜ, mourgolukos είπε

Λοιπόν, το θέμα μου τελικώς για τις ταχύτητες μεταφοράς είναι ο εξοπλισμός δικτύου μου και όχι ο σερβερ.

Ενα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ στον χρήστη @sotthes για την πολίτιμη βοήθεια του. Πραγματικά το παιδί είναι γνωστης του αντικειμένου και επαγγελματίας

Και πάλι ευχαριστώ φίλε μου

επειδη αυτές τις μέρες παλέυω για το συγκεκριμένο εγχείρημα, αν θες γράψε τι καινούργιο εμαθες :P , τι αλλαξες κλπ 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, georgeps21 είπε

επειδη αυτές τις μέρες παλέυω για το συγκεκριμένο εγχείρημα, αν θες γράψε τι καινούργιο εμαθες :P , τι αλλαξες κλπ 

ακόμα το παλεύω και σκαλίζω ρυθμίσεις, torrent πχ δεν κατάφερα να στήσω. Τα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο νετ είναι αρκετά και αν σε ενδιαφέρει να στήσεις file server, θα κοιτάξεις για το πως θα φτιάξεις SMB σερβερ

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, mourgolukos είπε

ακόμα το παλεύω και σκαλίζω ρυθμίσεις, torrent πχ δεν κατάφερα να στήσω. Τα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο νετ είναι αρκετά και αν σε ενδιαφέρει να στήσεις file server, θα κοιτάξεις για το πως θα φτιάξεις SMB σερβερ

free nas ειχα στησει παλιά αλλά ακόμη δεν ξερω τη βελτιστ λυση. θα δουμε, thanks

Δημοσ.
1 ώρα πριν, georgeps21 είπε

free nas ειχα στησει παλιά αλλά ακόμη δεν ξερω τη βελτιστ λυση. θα δουμε, thanks

Με το hardware που διαθέτω (2πυρηνο άτομα πρώτης γενιάς) είναι το πιο ελαφρύ και εύκολο στο στήσιμο του 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, mourgolukos είπε

Με το hardware που διαθέτω (2πυρηνο άτομα πρώτης γενιάς) είναι το πιο ελαφρύ και εύκολο στο στήσιμο του 

παρόμοιο συστημα και εγω :P  

Δημοσ.

ΑΝ θέλετε μόνο samba,torrent και adblock server η καλύτερη λύση είναι openwrt πάνω σε ένα router (ελάχιστο μέγεθος ελάχιστη κατανάλωση)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, karaLRS είπε

ΑΝ θέλετε μόνο samba,torrent και adblock server η καλύτερη λύση είναι openwrt πάνω σε ένα router (ελάχιστο μέγεθος ελάχιστη κατανάλωση)

Πάνω που το ψιλοεστησα το άλλο θα με κάνεις να το ξυλωνω και να κάνω δοκιμές πάλι...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mourgolukos είπε

Πάνω που το ψιλοεστησα το άλλο θα με κάνεις να το ξυλωνω και να κάνω δοκιμές πάλι...

ΠΡΙΝ το ξυλώσεις κοίτα αν το router σου υποστηρίζει openwrt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...