panooz Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο φορουμ παρακαλω τα φωτα σας για αγορα ολοκληρωμένης σύνθεσης εν'οψη black friday. Ποσό που διαθέτω: 1400-1700 ευρώ Χρήση υπολογιστή: Gaming, internet, streaming, δικτυωση Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανένα Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη: Ναι (κατά προτίμηση ips, 2560*1440, 144Hz) g-sync? Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι: οχι Τοποθεσία στην οποία βρίσκομαι: θεσσαλονικη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα: Κατά προτίμηση από το κατάστημα με την καλυτερη τιμη. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο: Όχι Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Όχι επιθυμια: το συστημα να στηθει στανταρ σε rtx 2070 super ή rtx 2080. κ κατα προτιμηση cpu intel . (i7-9700k)? θα επιθυμουσα πληρες συνθεσεις.(ψυκτρες , υδροψυξη, τροφοδοτικο, κουτι με τζαμι, μνημες , μητρικη). Ευχαριστώ πολύ! Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2019 από panooz
Que sera sera Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 αγαπητε, απο τις καρτες και τον επεξεργαστη που διαλεξες, εκαψες μονος σου το VfM του συστηματος για αυτα που θες ο συνδυασμος ειναι B450 R5 3600 και XT5700+ γυρω απο αυτα χτισε οτι θες, οτι παραπανω την σημερον ειναι υπερβολη https://www.plaisio.gr/BTO/Desktop?state=3240029B64.9B1A2809001B72.9B1A3260232B229B1A2876191B6.5B1A3040690B79.9B1A2454122B114.9B1A3311996B569B1A2847930B149.9B1A2492229B15.9B1A1690922B4.9B1AD2019-11-18-22-09-52 κατι τετοιο 1307 ευρω ( απο το πλαισιο, λογικα ισως το βρεις και φτηνοτερα αλλου ) για οθονη εχω την https://www.skroutz.gr/s/12204524/Dell-Alienware-AW2518HF.html?keyphrase=Alienware+AW2518HF+24.5+Inch+TN+Gaming+Monitor η οποια μου φαινεται εξαιρετικη για την τιμη της ολα μαζι 1625, καλοριζικο ( αν θες να αλλαξεις την καρτα και να βαλεις την 2700super πας στα 1700 )
elpenor Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, panooz είπε Καλησπέρα στο φορουμ παρακαλω τα φωτα σας για αγορα ολοκληρωμένης σύνθεσης εν'οψη black friday. Ποσό που διαθέτω: 1400-1700 ευρώ Χρήση υπολογιστή: Gaming, internet, streaming, δικτυωση Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανένα Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη: Ναι (κατά προτίμηση ips, 2560*1440, 144Hz) g-sync? Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι: οχι Τοποθεσία στην οποία βρίσκομαι: θεσσαλονικη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα: Κατά προτίμηση από το κατάστημα με την καλυτερη τιμη. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο: Όχι Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Όχι επιθυμια: το συστημα να στηθει στανταρ σε rtx 2070 super ή rtx 2080. κ κατα προτιμηση cpu intel . (i7-9700k)? θα επιθυμουσα πληρες συνθεσεις.(ψυκτρες , υδροψυξη, τροφοδοτικο, κουτι με τζαμι, μνημες , μητρικη). Ευχαριστώ πολύ! Η γνώμη μου είναι: Για streaming καλύτερα 8 cores / 16 threads για αυτό εγώ στη θέση σου θα προτιμούσα ένα 3700Χ. Οθόνη καλύτερα να πάρεις freesync να μην πληρώσεις τζάμπα το premium του g-sync. Μνήμες με καλό value είναι οι Hynix CJR ή αν θέλεις να τις κάνεις εσύ OC τα rev e της Micron. Τροφοδοτικό πολύ καλό σε λογικά λεφτά είναι το Corsair RMx 650/750 (όσο και αν δεν συμπαθώ την εταιρεία...) Κουτί αν σε νοιάζει μόνο το airflow πάρε ένα Coolermaster με 200mm fan και mesh μπροστά (δες το gamers nexus για το ποιο μοντέλο), αν θέλεις super εμφάνιση και ποιότητα το Evolv X. Από ψύκτρα ο αέρας είναι πιο αξιόπιστος από τα CLC, έχει μικρότερο κόστος και δεν έχει μεγάλη διαφορά σε θερμοκρασία. 1
panooz Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) @elpenor Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω τόσο καιρό που διαβάζω... ότι με ryzen cpu + freesync monitor πλέον , έχω ολόιδια απόδοση με intel cpu + g-sync monitor... (με την 2070 super) Τα άλλα μνήμες κτλ.... θα πάνε ανάλογα φαντάζομαι... @Que sera sera Ευχαριστώ για την απάντηση σου κ τον κόπο σου να μου κάνεις μια λίστα στο μπαμ! Σχεδόν μετά από 10 χρόνια αλλάζω σύστημα... κ θα ήθελα να φτιάξω κάτι ωραίο . δλδ να είσαι σίγουρα πλέον 2560*1440 , 144hz νομίζω. κι όλα αυτά που δίνει η κάρτα να τα πάρεις. πάντα σε λογικά πλαίσια.γι αυτό και νομίζω οτι η 2070 super είναι οκ για το σήμερα. πάντως κι αυτό που προτείνεις οκ είναι. πολύ λογικό. Απλά ryzen + freesync monitor with 2070 super ειναι το ίδιο με intel + g-sync monitor with 2070 super? επίσης αν είναι ολη η διαφορά 5-10 fps παμε ryzen 3600 ολέ! Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2019 από panooz
panooz Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Λοιπόν μάγκες.... ύστερα από πολύωρη σκέψη και εργασία λέω να ακούσω τις συμβουλές σας και να πάω σε: 1) monitor: AOC AG322QC4. 2)cpu: ryzen 5 3600. 3) gpu : Asrock Radeon RX 5700 XT 8GB Challenger D OC 4) motherboad (δεν ξέρω ακόμη) MSI B450 TOMAHAWK MAX ATX AM4 ίσως? 5) ram (δεν ξέρω ακόμη) 6) pc case: Phanteks Eclipse P400A Black 7) psu: Thermaltake Toughpower Grand RGB 650W Gold 😎 cooling: Antec Mercury 240 9) Phanteks PH-F120SP Blue για σκληρό δίσκο έχω στον τωρινό pc έναν samsung ssd 860 evo 500gb και έναν hdd 500gb και έναν εξωτερικό άλλα 500gb. Περιμένω τα φώτα σας για να τελειοποιηθεί το μηχάνημα . ευχαριστώ. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2019 από panooz
elpenor Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το τροφοδοτικό κατά την γνώμη μου δεν αξίζει τα χρήματα του με τίποτα (κακό regulation, transient response), τα transient filters και o LLC controller της Champion πρέπει να κάνουν την ζημιά. Εγώ θα σου πρότεινα ένα EVGA Supernova G3 650W ή ένα Corsair RMx V2 (2018) 750W ή το λίγο φτηνότερο RMx 650, όμως σχεδόν όλα τα τροφοδοτικά από καλές εταιρείες είναι αρκετά καλύτερα από αυτό το Thermaltake. Ram γιατί δεν παίρνεις τις Ballistix και να τις κάνεις εσύ OC, υπάρχει ολόκληρο thread στο forum με πάρα πολλά ευχαριστημένα members. Αλλιώς κοίτα τις TridentZ που είναι plug n play και έχουν και RGB. Κάτι που μου διαφεύγει είναι το νόημα για το extra ανεμιστηράκι, αφού θα βάλεις το CLC μπροστά, γιατί δεν παίρνεις ένα από τα δύο ανεμιστηράκια του κουτιού που θα περισσέψουν να το βάλεις πίσω και αγοράζεις άλλο; Επίσης δεν έχω βρει κάποιο πλεονέκτημα στα 240CLC από μία καλή κλασσική ψύκτρα που είναι πιο αξιόπιστη, αθόρυβη και αποδοτική. Αν είχες κανένα CPU με τα διπλά watt θα άρχιζε να έχει κάποιο νόημα ένα 360 CLC αλλά τώρα σιγά τα watt. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2019 από elpenor 2
Skrez1982 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Επίσης μην πας σε υλοποίηση της assrock στην κάρτα γραφικών. Πήγαινε σε sapphire nitro. Είναι κορυφη 2
panooz Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, elpenor είπε Το τροφοδοτικό κατά την γνώμη μου δεν αξίζει τα χρήματα του με τίποτα (κακό regulation, transient response), τα transient filters και o LLC controller της Champion πρέπει να κάνουν την ζημιά. Εγώ θα σου πρότεινα ένα EVGA Supernova G3 650W ή ένα Corsair RMx V2 (2018) 750W ή το λίγο φτηνότερο RMx 650, όμως σχεδόν όλα τα τροφοδοτικά από καλές εταιρείες είναι αρκετά καλύτερα από αυτό το Thermaltake. Ram γιατί δεν παίρνεις τις Ballistix και να τις κάνεις εσύ OC, υπάρχει ολόκληρο thread στο forum με πάρα πολλά ευχαριστημένα members. Αλλιώς κοίτα τις TridentZ που είναι plug n play και έχουν και RGB. Κάτι που μου διαφεύγει είναι το νόημα για το extra ανεμιστηράκι, αφού θα βάλεις το CLC μπροστά, γιατί δεν παίρνεις ένα από τα δύο ανεμιστηράκια του κουτιού που θα περισσέψουν να το βάλεις πίσω και αγοράζεις άλλο; Επίσης δεν έχω βρει κάποιο πλεονέκτημα στα 240CLC από μία καλή κλασσική ψύκτρα που είναι πιο αξιόπιστη, αθόρυβη και αποδοτική. Αν είχες κανένα CPU με τα διπλά watt θα άρχιζε να έχει κάποιο νόημα ένα 360 CLC αλλά τώρα σιγά τα watt. Οπότε πάμε σε ένα EVGA κ κλείσαμε.. Από ραμ TridentZ με ψησες . Το θέμα τωρα η B450 TOMAHAWK MAX θα είναι οκ με τις ραμ και το Phanteks Eclipse P400A Black? και η sapphire nitro οι διαστάσεις θα ειναι οκ με το κουτι? χωράει? Με τα ανεμιστηράκια εχεις δίκιο ... Τωρα με την ψύκτρα θέλω κ λιγο το εφε.. γι αυτο λεω υδροψυξη ..δε ξερω τι λετε εσεις? 1
elpenor Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, panooz είπε Οπότε πάμε σε ένα EVGA κ κλείσαμε.. Από ραμ TridentZ με ψησες . Το θέμα τωρα η B450 TOMAHAWK MAX θα είναι οκ με τις ραμ και το Phanteks Eclipse P400A Black? και η sapphire nitro οι διαστάσεις θα ειναι οκ με το κουτι? χωράει? Με τα ανεμιστηράκια εχεις δίκιο ... Τωρα με την ψύκτρα θέλω κ λιγο το εφε.. γι αυτο λεω υδροψυξη ..δε ξερω τι λετε εσεις? H Tomahawk Max πιστεύω ότι θα είναι μια χαρά με τις RAM και το κουτί στα specs γράφει ότι χωράει full ATX. Για την GPU το κουτί έχει χώρο 420mm, λογικά χωράνε όλες οι κάρτες και μένει και χώρος αλλά δες τα spec τους να είσαι 100% σίγουρος. Σχετικά με το PSU από EVGA αξίζει μόνο το G3 (και κάποια ακριβότερα), αν έχεις σκοπό να πάρεις κάτι πιο φτηνό γράψε να κάνουμε κάποια άλλη πρόταση. Για τη υδρόψυξη δεν ξέρω τι να σου πω, από θέμα εμφάνισης είναι όντως κορυφή ενώ οι μεγάλες κλασσικές ψύκτρες θα κρύβουν μέχρι και τα RGB της RAM. Το μείον της σε σχέση με κλασσική ψύκτρα ίδιου κόστους είναι η έλλειψη αξιοπιστίας (δεν έχουν καεί λίγες αντλίες...), ο θόρυβος (εκτός αν αντικαταστήσεις τα ανεμιστηράκια της με κάποια πολύ ακριβά) και η σχετικά μικρή ψύξη (δεν είναι ότι χρειάζεσαι και τίποτα φοβερό βέβαια με τον 3600). Όσο αφορά το CPU / GPU δεν είμαι σίγουρος ότι κάνεις καλή επιλογή, ο 3700X είμαι σίγουρος ότι είναι ποιο κατάλληλος για streaming και πιο future proof για gaming. Επίσης να ρωτήσεις στο forum στην κατηγορία για κάρτες γραφικών αν η NVENC engine της NVIDIA RTX βοηθάει όχι μόνο στην ποιότητα του streaming αλλά και στην ταχύτητα πριν καταλήξεις στην 5700ΧΤ. Ξέρω ότι σου ανεβάζω το budget πολύ αλλά δεν είναι εύκολο να κάνεις σοβαρό stream, οι περισσότεροι που βλέπω στο twitch έχουν ξεχωριστές κάρτες capture και 8core/16thread CPU. Το σύστημα σου θα ήταν τέλειο αν δεν είχες βάλει αυτό τον παράγοντα (stream). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα