nikos121 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε Αν δεν ξέρει κανένας πως πάνε οι σωλήνες κρύου και ΖΝΧ δεν μπορεί να προτείνει μια απλή λύση. ρε μαν μην μπερδευεσαι. ρωταω απλα αν αυτη η βανα, η απλη, η χειροκινητη που εχω πανω στη ταρατσα μπορει να γινει με μηχανικο τροπο απο το σπιτι μου μεσα με μια ηλεκτροβανα ή με καποιο αλλο τροπο. Τι ζεστα νερα χρησης λες? Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2019 από nikos121
akisdom Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε Αν δεν ξέρει κανένας πως πάνε οι σωλήνες κρύου και ΖΝΧ δεν μπορεί να προτείνει μια απλή λύση. εχει ηδη πει οτι εχει τριοδη αλλα χειροκινητη οποτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα και δεν χρειαζεται να ψαξεις τπτ
MessengerOfGood Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Εγώ την τρίοδη (για την ακρίβεια 2 απλες) την έχω κάτω στις παροχές του κρύου και όχι στην ταράτσα.
nikos121 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, akisdom είπε λοιπον επειδη οι πολλες απαντησεις προφανως μπερδευουν ο ανθρωπος ηταν ξεκαθαρος για το τι θελει να κανει. χρειαζεσαι μια τριοδη και εναν ηλεκτρολογο που να ξερει να την συνδεσει Οι τριοδες γενικα χρειαζονται μια σταθερη παροχη , που την εχεις με το μαυρο και το μπλε καλωδιο της παροχης του ηλιακου. το αλλο καλωδιο δλδ το κιτρινο θα το κανεις εντολη. Με αυτο θα σηκωνεις ενα διακοπτη στο πινακα και θα αλλαζεις την θεση της τριοδης. Τοσο απλα. Το καλωδιο που δινει εντολη οταν η τροδη αλλαξει θεση απλα δεν το χρειαζεσαι και κατα συνεπεια δεν θα το χρησιμοποιησεις. ακισντομ για αυτη τη δουλεια χρειαζομαι ηλεκτρολογο ή υδραυλικο? Να υποθεσω οτι αυτα για το διακοπτακι κλπ θα τα γνωριζει...
akisdom Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, nikos121 είπε ακισντομ για αυτη τη δουλεια χρειαζομαι ηλεκτρολογο ή υδραυλικο? Να υποθεσω οτι αυτα για το διακοπτακι κλπ θα τα γνωριζει... χρειαζεσαι υδραυλικο για να σου περασει την τριοδη και ηλεκτρολογο για να την συνδεσει. Στην περιπτωση που καποιος μπορει να τα κανει και τα δυο τοτε ειναι οκ Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2019 από akisdom 1
hp8 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, nikos121 είπε Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως δουλευει μια ηλεκτροβάνα? Και αν οντως μια ηλεκτροβανα ειναι αυτο που χρειαζομαι? Εχω μια τριοδη βανα στην ταρατσα και οταν το νερο θελω να ερθει στο σπιτι απο τον ηλιακο το εχω στη θεση Α. Οταν τους μηνες του χειμωνα θελω το νερο να ερθει απο τον λεβητα αεριου βαζω την βανα στη θεση Β πως λειτουργει η ηλεκτροβανα αντικαθιστας την τριόδη που έχεις με μια τριοδη ηλεκτροβανα Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2019 από hp8
NikosKallithea Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, nikos121 είπε ρε μαν μην μπερδευεσαι. ρωταω απλα αν αυτη η βανα, η απλη, η χειροκινητη που εχω πανω στη ταρατσα μπορει να γινει με μηχανικο τροπο απο το σπιτι μου μεσα με μια ηλεκτροβανα ή με καποιο αλλο τροπο. Τι ζεστα νερα χρησης λες? Αυτος καλα τα λεει εσυ μπερδεύεσαι, δια μαγείας δεν γινεται τιποτα, αν θελεις ηλεκτροβανα που να ανοιγει μεσα απο το σπιτι πρεπει να κατεβάσεις καλωδια ή να δει ενας ηλεκτρολόγος αν γινεται με την παροχή που λες οτι ηδη υπαρχει.
akisdom Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αυτος καλα τα λεει εσυ μπερδεύεσαι, δια μαγείας δεν γινεται τιποτα, αν θελεις ηλεκτροβανα που να ανοιγει μεσα απο το σπιτι πρεπει να κατεβάσεις καλωδια ή να δει ενας ηλεκτρολόγος αν γινεται με την παροχή που λες οτι ηδη υπαρχει. το εγραψε στο πρωτο μην ο ανθρωπος Υποψιν οτι για την τροφοδοσια της βανας υπαρχει ηδη μια ασφαλεια που πηγαινει απο τον πινακα στην αντισταση του ηλιακου και το εχω καταργησει δεν το χρησιμοποιω. 1
LouCi4er Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 44 λεπτά πριν, nikos121 είπε ακισντομ για αυτη τη δουλεια χρειαζομαι ηλεκτρολογο ή υδραυλικο? Να υποθεσω οτι αυτα για το διακοπτακι κλπ θα τα γνωριζει... Εδω μεσα θα σε βαλουν να γκρεμισεις το σπιτι σου και να χτισεις αλλο απο την αρχη,για πιο σωστα δλδ.Στο εγραψα απο την αρχη,παιρνεις μια τριοδη ηλεκτροβανα και τελος(μαλλον ο υδραυλικος θα την παρει εκτος και αν ξερεις τι διατομη σωληνα εχει).Για την συνδεση,η καταργημενη παροχη κανει μια χαρα,απλα δεν ξερω τι αποσταση εχει ο ηλιακος απο εκει που θα μπει η ηλεκτροβανα.
nikos121 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 1-2 μετρα διπλα απο τον ηλιακο ειναι. Οσον αφορα την θεση Α και θεση Β πως θα παιζω μπαλα απο τον πινακα ομως; Λογικα χρειαζεται και καποιον διαφορετικο διακοπτη απο τον ηδη υπαρχων του ηλιακου που απλα εχει ον-οφ
akisdom Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, LouCi4er είπε Εδω μεσα θα σε βαλουν να γκρεμισεις το σπιτι σου και να χτισεις αλλο απο την αρχη,για πιο σωστα δλδ.Στο εγραψα απο την αρχη,παιρνεις μια τριοδη ηλεκτροβανα και τελος(μαλλον ο υδραυλικος θα την παρει εκτος και αν ξερεις τι διατομη σωληνα εχει).Για την συνδεση,η καταργημενη παροχη κανει μια χαρα,απλα δεν ξερω τι αποσταση εχει ο ηλιακος απο εκει που θα μπει η ηλεκτροβανα. Για ποιον λόγο θα τον βάλω να γκρεμίσει το σπίτι του ? Έχεις διαβάσει τα ποστ μου ?
LouCi4er Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 17 ώρες πριν, akisdom είπε Για ποιον λόγο θα τον βάλω να γκρεμίσει το σπίτι του ? Έχεις διαβάσει τα ποστ μου ? Ειδες να αναφερομαι σε εσενα σε καποιο ποστ μου?
akisdom Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, LouCi4er είπε Ειδες να αναφερομαι σε εσενα σε καποιο ποστ μου? Παρέθεσες το ποστ του παιδιού που ρωτούσε εμένα όποτε ....... Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2019 από akisdom
paxijohn Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Γεια χαρα σε ολους . θέλω να κανω ακριβως το ιδιο ,. Δηλ εχω χειροκίνητη τριοδη βάνα και θέλω να την αντικαταστήσω με τριοδη . ηλεκτροβάνα. Την αλλαγή ( απο τον ηλιακό στο μπόιλερ) θέλω να την κάνω από απόσταση με wifi διακόπτη sonoff.( που έχω) Το ερώτημα είναι πως δίνεται εντολή στην ηλεκτροβάνα για αλλαγή θέσης ( απο τέρμα δεξιά σε τέρμα αριστερα) ? Οι διακόπτες sonoff οπως και οι περισσότεροι πανόμοιοι wi fi διακόπτες δίνουν , ή όχι 220V αναλογα με τα κριτήρια Υποθέτω οτι με αυτά τα 220v θα οδηγήσω κάποιο ρελέ ? ευχαριστω΄, εκ των προτερων .
Jason15 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2023 Στις 5/11/2023 στις 5:08 ΜΜ, paxijohn είπε Γεια χαρα σε ολους . θέλω να κανω ακριβως το ιδιο ,. Δηλ εχω χειροκίνητη τριοδη βάνα και θέλω να την αντικαταστήσω με τριοδη . ηλεκτροβάνα. Την αλλαγή ( απο τον ηλιακό στο μπόιλερ) θέλω να την κάνω από απόσταση με wifi διακόπτη sonoff.( που έχω) Το ερώτημα είναι πως δίνεται εντολή στην ηλεκτροβάνα για αλλαγή θέσης ( απο τέρμα δεξιά σε τέρμα αριστερα) ? Οι διακόπτες sonoff οπως και οι περισσότεροι πανόμοιοι wi fi διακόπτες δίνουν , ή όχι 220V αναλογα με τα κριτήρια Υποθέτω οτι με αυτά τα 220v θα οδηγήσω κάποιο ρελέ ? ευχαριστω΄, εκ των προτερων . Χωρίς να είμαι τελείως σχετικός με ηλεκτροβάνες μπορείς να οδηγήσεις ένα ρελέ με επαφές NC και NO είτε να χρησιμοποιήσεις sonoff 2ch με λειτουργία interlock. Αν δεν θες να βασίζεσαι μόνιμα στο sonoff και να το χρησιμοποιείς μόνο για αλλαγή θέσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις ρελέ καστανιάς και την λειτουργία inching.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα