nikos121 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως δουλευει μια ηλεκτροβάνα? Και αν οντως μια ηλεκτροβανα ειναι αυτο που χρειαζομαι? Εχω μια τριοδη βανα στην ταρατσα και οταν το νερο θελω να ερθει στο σπιτι απο τον ηλιακο το εχω στη θεση Α. Οταν τους μηνες του χειμωνα θελω το νερο να ερθει απο τον λεβητα αεριου βαζω την βανα στη θεση Β Αλλα επειδη στην Ελλαδα εχουμε αρκετες μερες με ηλιοφανεια και τον χειμωνα θελω να μην χρειαζεται να πηγαινω στην ταρατσα καθε φορα να γυρναω την βανα. Υποψιν οτι για την τροφοδοσια της βανας υπαρχει ηδη μια ασφαλεια που πηγαινει απο τον πινακα στην αντισταση του ηλιακου και το εχω καταργησει δεν το χρησιμοποιω.
LouCi4er Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δεν υπαρχει κατι να σου εξηγησει καποιος φιλε μου.Μια ηλεκτροβανα κανει ακριβως οτι και μια απλη βανα,απλα αντι να την δουλευεις με το χερι,εχει μοτερακι και ανοιγοκλεινει με εντολες(ρευμα δλδ).Μια χαρα κανει για την δουλεια που το θες απλα θα παρεις τριοδη ηλεκτροβανα. 1
MessengerOfGood Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Δεν υπαρχει κατι να σου εξηγησει καποιος φιλε μου.Μια ηλεκτροβανα κανει ακριβως οτι και μια απλη βανα,απλα αντι να την δουλευεις με το χερι,εχει μοτερακι και ανοιγοκλεινει με εντολες(ρευμα δλδ).Μια χαρα κανει για την δουλεια που το θες απλα θα παρεις τριοδη ηλεκτροβανα. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τρίοδες ηλεκτροβάνες! Αλλά ότι ηλεκτροβάνα και να βάλει πρέπει να της δώσει ρεύμα στην ταράτσα. Εφόσον υπάρχει η παροχή της αντίστασης ΟΚ. Αλλά όταν θα δίνει ρεύμα στην ταράτσα τι θα κάνει η τρίοδη ηλεκτροβάνα: θα ανοίγει, θα κλείνει ή κάτι άλλο? Η δική μου λύση είναι να βάλει μια απλή ηλεκτροβάνα στην ταράτσα ή μιά απλή στην σωλήνα που πάει στην ταράτσα (αν έχει πρόσβαση στη σωλήνα χαμηλά).
georgeγ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τρίοδες ηλεκτροβάνες! Αλλά ότι ηλεκτροβάνα και να βάλει πρέπει να της δώσει ρεύμα στην ταράτσα. Εφόσον υπάρχει η παροχή της αντίστασης ΟΚ. Αλλά όταν θα δίνει ρεύμα στην ταράτσα τι θα κάνει η τρίοδη ηλεκτροβάνα: θα ανοίγει, θα κλείνει ή κάτι άλλο? Η δική μου λύση είναι να βάλει μια απλή ηλεκτροβάνα στην ταράτσα ή μιά απλή στην σωλήνα που πάει στην ταράτσα (αν έχει πρόσβαση στη σωλήνα χαμηλά). Η παροχη ρευματος της αντιστασης δεν κανει τιποτα πρεπει να στειλει καλωδιο απο το σπιτι στην ταρατσα με εντολες θεσεων 1 και 2 μαλλον αφου ειναι δυο οι εναλλακτικες παροχες (υπαρχουν και ηλεκτροβανες αναμιξης με ενδιαμεσες θεσεις αλλα δεν νομιζω οτι χρειαζονται σε αυτη την εγκατασταση) 1
nvel Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, georgeγ είπε Η παροχη ρευματος της αντιστασης δεν κανει τιποτα αφού υπάρχει ήδη το καλώδιο μπορεί να το χρησιμοποιήσει μέσω ενός διακόπτη για να ανοιγοκλείνει τον κινητήρα
DrLo Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, nikos121 είπε Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως δουλευει μια ηλεκτροβάνα? Και αν οντως μια ηλεκτροβανα ειναι αυτο που χρειαζομαι? Εχω μια τριοδη βανα στην ταρατσα και οταν το νερο θελω να ερθει στο σπιτι απο τον ηλιακο το εχω στη θεση Α. Οταν τους μηνες του χειμωνα θελω το νερο να ερθει απο τον λεβητα αεριου βαζω την βανα στη θεση Β Αλλα επειδη στην Ελλαδα εχουμε αρκετες μερες με ηλιοφανεια και τον χειμωνα θελω να μην χρειαζεται να πηγαινω στην ταρατσα καθε φορα να γυρναω την βανα. Υποψιν οτι για την τροφοδοσια της βανας υπαρχει ηδη μια ασφαλεια που πηγαινει απο τον πινακα στην αντισταση του ηλιακου και το εχω καταργησει δεν το χρησιμοποιω. Με ποιά λογική σου έβαλε την τρίοδη στη ταράτσα. Ο λέβητας που είναι; Μια πιο λογική θέση της τρίοδης αυτής θα ήταν πχ στο πατάρι, λίγο πριν την "είσοδο" του ζεστού στο μπάνιο. 1 λεπτό πριν, nvel είπε αφού υπάρχει ήδη το καλώδιο μπορεί να το χρησιμοποιήσει μέσω ενός διακόπτη για να ανοιγοκλείνει τον κινητήρα Το καλώδιο δίνει τάση στον ηλιακό. Αν κελισεις τον διακόπτη του ηλιακού (της αντίστασης του) δε θα μπορείς να χειρίζεσαι την τρίοδη. Εσύ θα ήθελες να μπορείς να χειρίζεσαι τη βάνα πάντα. Άσε που θα πρέπει η ηλεκτροβάνα να είναι και IP-τάδε. Προσωπικά θα προτιμούσα να την έχω κάτω, κοντά στον λέβητα ή στο πατάρι. Καταργείς δηλαδή την γραμμή από λέβητα προς ταράτσα (εκτός αν ο λέβητας ΕΙΝΑΙ στη ταράτσα) και την πάς κάτω, στο πατάρι και εκεί βάζεις την τρίοδη (και πέρνεις ρευμα από το πιο κοντινό κουτί.
nvel Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 υποτίθεται ότι η γραμμή της αντίστασης είναι καταργημένη και το καλώδιο της μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό εννοείται ότι ο κινητήρας της βαλβίδας θα είναι για εξωτερική τοποθέτηση όπως όλοι οι κινητήρες ελέγχου βαλβίδων σε δώματα άμα είναι να γίνει νέα υδραυλική εγκατάσταση εννοείται ότι συμφέρει αυτό που γράφεις, αλλά υποτίθεται ότι θέλει να το κάνει με την ελάχιστη παρέμβαση
NikosKallithea Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Εγω εχω τριοδι ηλεκτροβανα ->SonOff και την ανοιγοκλείνω απο το κινητο μου αλλα και απο την ιδια την συσκευή μεσα στο σπιτι, σε περίπτωση που κάποιος δεν τα εχει καλα με τα κινητά Εσυ τωρα απο οτι καταλαβα εχεις μια βανα χειροκίνητη, το πιο ευκολο απο ολα ειναι να βαλεις μια θερμοστατική και να μην ξανα ασχοληθείς ουτε με ρευματα ουτε με τίποτα
vasilllis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, nikos121 είπε Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως δουλευει μια ηλεκτροβάνα? Και αν οντως μια ηλεκτροβανα ειναι αυτο που χρειαζομαι? Εχω μια τριοδη βανα στην ταρατσα και οταν το νερο θελω να ερθει στο σπιτι απο τον ηλιακο το εχω στη θεση Α. Οταν τους μηνες του χειμωνα θελω το νερο να ερθει απο τον λεβητα αεριου βαζω την βανα στη θεση Β Αλλα επειδη στην Ελλαδα εχουμε αρκετες μερες με ηλιοφανεια και τον χειμωνα θελω να μην χρειαζεται να πηγαινω στην ταρατσα καθε φορα να γυρναω την βανα. Υποψιν οτι για την τροφοδοσια της βανας υπαρχει ηδη μια ασφαλεια που πηγαινει απο τον πινακα στην αντισταση του ηλιακου και το εχω καταργησει δεν το χρησιμοποιω. Εφοσον εχεις καταργησει την αντισταση τοτε εχεις διαθεσιμη ταση στην ταρατσα.Δυστηχως ομως η Η/Β θελει καποιον αυτοματισμο για να λειτουργησει.Θα μπει ενα πινακακι στην ταρατσα και αυτοματα θα βλεπει αν εχει ζεστο νερο ο ηλιακος να γυρναει στην θεση του ηλιακου ή αν δεν εχει στην θέση αερίου.Μεθόδοι αρκετεςΆν τωρα θες και χειρίσμο η ενδειξη στο διαμέρισμα τότε δυσκολεύουν . ΥΓ.Θερμοστατικη τριωδη φοβαμαι θα δημιουργησει προβλημα με συνεχεις εκκινησεις του λεβητα(καθως θα βλεπει ροη)
MessengerOfGood Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Εγω εχω τριοδι ηλεκτροβανα ->SonOff και την ανοιγοκλείνω απο το κινητο μου αλλα και απο την ιδια την συσκευή μεσα στο σπιτι, σε περίπτωση που κάποιος δεν τα εχει καλα με τα κινητά Εσυ τωρα απο οτι καταλαβα εχεις μια βανα χειροκίνητη, το πιο ευκολο απο ολα ειναι να βαλεις μια θερμοστατική και να μην ξανα ασχοληθείς ουτε με ρευματα ουτε με τίποτα Για πές μας λιγο για τη θερμοστατική. Ανάμιξη κάνει αυτή? Έχω στα σκαριά παρόμοια εγκατάσταση για το σπίτι της κόρης μου: Διοροφη οικοδομή, η κατοικία στο ισόγειο (και το μπόίλερ) και ο ηλιακός στην ταράτσα. Εγώ μένω στο δεύτερο όροφο, έχω ηλιακό στην ταράτσα και μποϊλερ στον 2ο... @nikos121: Πού έχεις το μπόϊλερ?. Που είναι η κατοικία? Από που ξεκινάει η σωλήνα που δίνει κρύο νερό στον ηλιακό? Έχεις πρόσβαση χαμηλά σε αυτήν? Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2019 από MessengerOfGood
nikos121 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) ρε παιδες ξεφευγει το θεμα. Δεν ζητησα θερμοστατικη και ουτε ζητησα μελετη εγκαταστασης για να αλλαξω τις σωληνωσεις να ερχεται το νερο με αλλο τροπο Με βολευει εκει που ειναι για λογους που δεν χρειαζεται να αναπτυχθουν. Επιτηδες δεν το εκανα γτ ηξερα πως θα ξεφυγει η φαση Εχω μια απλη τριοδη βανα πανω στην ταρατσα και απλα θελω να μην ανεβαινω πανω να την γυρναω απο την Α θεση στη Β Θελω μολις βλεπω την θερμοκρασια του ηλιακου χαμηλη (με αισθητηριο που ηδη υπαρχει απο τον ηλιακο μεχρι το μπανιο) να γυρναω το νερο στο λεβητα αεριου που ειναι στο μπαλκονι μου. Τωρα αν θα ειναι βανα με σονοφ ή κατι αλλο δεν ξερω, αλλα θελω να δω ιδεες πως μπορει να γινει αυτο και μονο αυτο Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2019 από nikos121
akisdom Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, nikos121 είπε Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως δουλευει μια ηλεκτροβάνα? Και αν οντως μια ηλεκτροβανα ειναι αυτο που χρειαζομαι? Εχω μια τριοδη βανα στην ταρατσα και οταν το νερο θελω να ερθει στο σπιτι απο τον ηλιακο το εχω στη θεση Α. Οταν τους μηνες του χειμωνα θελω το νερο να ερθει απο τον λεβητα αεριου βαζω την βανα στη θεση Β Αλλα επειδη στην Ελλαδα εχουμε αρκετες μερες με ηλιοφανεια και τον χειμωνα θελω να μην χρειαζεται να πηγαινω στην ταρατσα καθε φορα να γυρναω την βανα. Υποψιν οτι για την τροφοδοσια της βανας υπαρχει ηδη μια ασφαλεια που πηγαινει απο τον πινακα στην αντισταση του ηλιακου και το εχω καταργησει δεν το χρησιμοποιω. λοιπον επειδη οι πολλες απαντησεις προφανως μπερδευουν ο ανθρωπος ηταν ξεκαθαρος για το τι θελει να κανει. χρειαζεσαι μια τριοδη και εναν ηλεκτρολογο που να ξερει να την συνδεσει Οι τριοδες γενικα χρειαζονται μια σταθερη παροχη , που την εχεις με το μαυρο και το μπλε καλωδιο της παροχης του ηλιακου. το αλλο καλωδιο δλδ το κιτρινο θα το κανεις εντολη. Με αυτο θα σηκωνεις ενα διακοπτη στο πινακα και θα αλλαζεις την θεση της τριοδης. Τοσο απλα. Το καλωδιο που δινει εντολη οταν η τροδη αλλαξει θεση απλα δεν το χρειαζεσαι και κατα συνεπεια δεν θα το χρησιμοποιησεις. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2019 από akisdom 1
MessengerOfGood Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Αν δεν ξέρει κανένας πως πάνε οι σωλήνες κρύου και ΖΝΧ δεν μπορεί να προτείνει μια απλή λύση.
NikosKallithea Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, MessengerOfGood είπε Για πές μας λιγο για τη θερμοστατική. Ανάμιξη κάνει αυτή? Η θερμοστατικές εχουν δυο εισόδους μια έξοδο και ενα ρυθμιστικό θερμοκρασίας, οταν ανοίξεις την βρύση προφανώς και τα δυο νερά είναι κρύα περιμένει λοιπόν να δει απο που θα έρθει το ζεστό μολις δει ζεστό από την μια είσοδο κλείνει αυτή του κρύου. Ετσι δεν χρειάζεσαι ούτε ρεύματα ούτε τίποτα Εγω δεν χρησιμοποίησα αυτή τη λυση και το εκανα λιγο πιο πολύπλοκο γιατι ζεστό εχω σχεδόν 320+ μέρες το χρονο, οποτε για ενα μηνα συνολικά που θα χρειαστώ ζεστό απο το Φ/Α το γυρίζω εγώ Ποιο είναι τωρα το μειονέκτημα της πρωτης περίπτωσης, μεχρι να ερθει το ζεστό απο τον ηλιακό στην βανα και να κλείσει την παροχή απο το Φ/Α (και αν δηλαδή προλάβει) μέχρι τότε ανοίγει ο καυστήρας και καταναλώνεις Φ/Α ακομα και τον αυγουστο, εγω για 8-9 μήνες το χρόνο έχω μηδενική κατανάλωση Φ/Α
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα