stcp Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Τελικα δεν αντεξα. Εδωσα το 60αρι και μετα απο πολυυυυ debugging καταφερα και εκανα το PSVR2 να συνεργαστει με το FS (με διαμεσολαβητη το Steam). Απλα να πω οτι μολις το συνδεσα, μπηκα για δοκιμη σε ενα landing challenge μεσα σε τρελη καταιγιδα...Μολις ξεκινησε απλα...τα' κανα επανω μου! Νομιζα οτι μ' εχουν παρατησει μονο μου στο πιλοτηριο, να κουμανταρω αεροπλανο! Πραγματικα απιστευτη αισθηση. Για καποιο λογο βεβαια μια δουλευει, μια κολλαει. Αλλα αυτο με το FS ειναι απλα αναμενομενο. Ξεκινησα μια πτηση κ με το Fenix cold and dark, και αρχισα να παταω κ να γυριζω διακοπτες με τους vr controllers, τρομερη αισθηση!- αλλα μετα απο λιγο μου εμεινε κοκκαλο! Οκ, οταν ξεκιναγε μου πεταξε μηνυνα οτι το συγκεκριμενο αεροπλανο δεν υποστηριζεται πληρως. Θα συνεχισω λιγο το παιχνιδισμα μεχρι να κουραστω... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stcp Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Λοιπόν. PSVR2 συνέχεια: Και το Fenix δούλεψε αξιοπρεπώς, όταν το ξεκίνησα από LGSR, που δεν είναι πολύ φορτωμένο. Έκανα μια πτήση (ημι) IFR προς LGAV, όλαν πήγαιναν ρολόϊ (απίστευτη αίσθηση του πιλοτηρίου και εξωτερική θέα στο ηλιοβασίλεμα, αρκετή δυσκολία στο χειρισμό, πχ έστριβα το knob για 21000ft, μου έφευγε στα 33000!). Όλα (σχεδον) καλά λοιπόν μέχρι που έγινε τo ILS established. Όταν πλησίαζε το Βενιζέλο τα FPS έπεσαν στο..0,2! Ίσα πρόλαβα να κάνω quit πριν κολλήσει το σύμπαν. Οκ, ίσως να μην το σηκώνει σε VR, ίσως κάτι άλλο, με το FS ποτέ δεν ξέρεις. Την επόμενη (δεν ξέρω πότε), θα δοκιμάσω μια πτήση σε 2 άσχετα απλά αεροδρόμια να δω πως θα πάει. Αν πάει καλά, το επόμενο είναι να κολλήσω και το Sayintentions ATC μέσα και φτάνω την εμπειρία του FS στο peak!🤪 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Μιας και ανακοινώθηκαν τιμές και preorders σήμερα, περισσότερα για το 2024 εδώ: 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stcp Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Ποιος ξερει τι απαιτησεις θα εχει παλι... Θα υπαρχει οικιακος υπολογιστης που να το τρεχει με ολα ultra?😄 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Θεωρητικά θα είναι πιο optimized από το 2020. Άρα θα παίζει καλύτερα σε ίδια PC. Στην πράξη τα πάντα μπορεί να συμβούν επειδή... Asobo. Λέω να πάω με gamepass στην αρχή να δω αν και πως παίζει. Και βλέπουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratos_k Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 22 ώρες πριν, nzeppos είπε Λέω να πάω με gamepass στην αρχή να δω αν και πως παίζει. Και βλέπουμε. Με το pass, παίζεις και με το φθηνότερο στα 12 ευρώ τα πάντα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δεν έχω ιδέα, μια φορά έχω βάλει μόνο gamepass με προσφορά 1 ευρώ το μήνα και αυτό ήταν για να δοκιμάσω το MSFS πριν 5 χρόνια 😅 Εδώ πάντως λέει ότι παίζει και με την απλή έκδοση του gamepass: https://flightsimulator.zendesk.com/hc/en-us/articles/4402318233874-Microsoft-Flight-Simulator-Xbox-FAQ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stcp Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Προσπαθησα να κανω μια VR πτηση με το Sayintentions παρεα, στο Α320. Το προβλημα ειναι οτι: το app Sayintentions δεν εμφανιζεται στο VR. Οποτε πρεπει ο,τι σου λεει να το θυμασαι, αφου ουτε να το δεις γραπτο μπορεις ουτε να κρατησεις σημειωσεις με την κασκα. Μου ειναι αδυνατο! Για να μην πω για τις αλλαγες συχνοτητων που πρεπει να τις κανεις χειροκινητα. Ειναι αδυνατο να εισαι PF και PNF ταυτοχρονα. Παρεμπιπτοντως το Fenix με το PSVR2 συνεργαζονται πολυ καλα, αρκει να μην πλησιαζεις σε βαρυ αεροδρομιο (πχ Flytampa LGAV και EWR που εχω δοκιμασει κολλαει). Εχει ενα απειροελαχιστο lag, αλλα εισαι μεσα στο cockpit! Τρομερη αισθηση. Επισης πολυ κινηση ακουω στο Sayintentions. Δεν ξερω αν ειναι ΑΙ με αγγλικα με ελληνικη προφορα ή πραγματικοι δικοι μας simmers (υποθετω το 2ο, αλλα με την ΑΙ δεν αποκλειται κ το 1ο). 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Για SI και VR δες εδώ: https://sayintentionsai.freshdesk.com/support/solutions/articles/154000188913-does-sayintentions-ai-work-in-vr- Quote MSFS VR Add-On (OPTIONAL) This MSFS plugin adds a "SayIntentions" button to the toolbar menu. This allows you to see your conversation history while in VR. Extract the .zip file and drop it in your MSFS Community folder. Τα αγγλικά με ελληνική προφορά είναι δικοί μας, δεν είναι ΑΙ. Είναι pre-recorded διάλογοι Ελλήνων χρηστών από προηγούμενες μέρες, στην ίδια περιοχή και συχνότητα με εσένα. Το canned chatter (που είναι μόνο ΑΙ) μπορείς να το απενεργοποιήσεις γιατί είναι πολύ ξεκάρφωτο (ακούς συνέχεια διαλόγους με αμερικάνικη προφορά πάνω από την... Τρίπολη). Το πρόβλημα με το pre-recorded είναι: α) πως εκείνη τη μέρα που γράφτηκε η συνομιλία μπορεί να επικρατούσαν διαφορετικές συνθήκες στο αεροδρόμιο και να ακούς το ATC να λέει σε κάποιον άλλο σε... μαγνητοσκόπηση για προσγείωση στο διάδρομο τάδε, ενώ 5 δευτερόλεπτα μετά (πλέον σε πραγματικές συνθήκες) να σου δώσουν εσένα τον αντίθετο διάδρομο. Που μόνο ρεαλιστικό δεν είναι. Λογικά η κατάσταση θα διορθωθεί όταν βγει το traffic injection, που συνεχώς το δουλεύουν. Το αν μπορούν να βάλουν ελληνική προφορά στην ΑΙ (όπως κάνουν ήδη σε άλλες γλώσσες), χλωμό το κόβω αλλά σε βάθος χρόνου ποιος ξέρει. β) πως επειδή στην Ελλάδα δεν έχουν μαζευτεί ακόμα πολλά pre-recorded σε συγκεκριμένες περιοχές (πχ. Μέγαρα) δεν είναι σπάνιο να ακούς τα ίδια και τα ίδια. Όχι στην ίδια πτήση, αλλά μπορεί στην επόμενη, στη μεθεπόμενη κλπ. Είναι κάτι που λογικά θα διορθωθεί όσο μαζεύεται μεγαλύτερος όγκος δεδομένων και χρηστών. Ειδικά στα Μέγαρα μου έτυχε κάμποσες φορές. Δεν υπάρχει βέβαια μόνο το pre-recorded αλλά και live συνομιλίες (δεν ξέρω με πόση καθυστέρηση αλλά φαντάζομαι αρκετά μικρή). Εδώ υπάρχει live tracker που δείχνει πόσοι πετάνε σε κάθε περιοχή ανά πάσα στιγμή και ακούς και τις συνομιλίες τους με το ATC: https://www.sayintentions.ai/tracker Quote Για να μην πω για τις αλλαγες συχνοτητων που πρεπει να τις κανεις χειροκινητα. Ειναι αδυνατο να εισαι PF και PNF ταυτοχρονα. Δοκίμασε μήπως σε βολέψει η λειτουργία του Copilot στο SI, που μπορεί να χειρίζεται αυτός όλα τα comms όποτε του το ζητάς και άρα να είναι τρόπον τινά pilot monitoring. Quote Παρεμπιπτοντως το Fenix με το PSVR2 συνεργαζονται πολυ καλα, αρκει να μην πλησιαζεις σε βαρυ αεροδρομιο (πχ Flytampa LGAV και EWR που εχω δοκιμασει κολλαει). Εχει ενα απειροελαχιστο lag, αλλα εισαι μεσα στο cockpit! Τρομερη αισθηση. Καλά το LGAV παρά τις βελτιώσεις που του έχουν κάνει, σέρνεται και από μόνο του ακόμα και χωρίς κάσκα 😅 Επιτέλους ξεκίνησε ένας διάλογος στα Flytampa forums για να βάλουν το νέο parking βόρεια του Y2 και να μετακινήσουν το GA apron στη νέα του θέση, τέρμα πάνω. Υποτίθεται ότι κάποιος που εργάζεται στο Βενιζέλος θα έστελνε τις σχετικές φωτογραφίες με κτίρια κλπ στον developer μπας και βγει κάποιο update. Ελπίζω μαζί με αυτό να δουν αν μπορούν να κάνουν ακόμα περισσότερο optimization για να μη σέρνεται τόσο πολύ. Αν πάντως πας LGAV στο SI, θα θαυμάσεις τον κόπο μου, αφού έφαγα 3 μέρες να το φτιάξω όλο στο TaxiTuner app του SI, βάζοντας σωστά όλα τα taxiways, τα parking κλπ. 😁 Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου από nzeppos 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stcp Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 10 ώρες πριν, nzeppos είπε Για SI και VR δες εδώ: https://sayintentionsai.freshdesk.com/support/solutions/articles/154000188913-does-sayintentions-ai-work-in-vr- Αυτο ακριβως εψαχνα!!! Τωρα, επειδη με SI η ενασχοληση μου ειναι νηπιακου επιπεδου, δεν εχω αντιληφθει οτι εχει λειτουργια copilot. Αν και η αληθεια ειναι μονο στις αλλαγες συχνοτητων ζοριζομαι. Τα comms εχουν τη χαρη τους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Περισσότερα για τον copilot δες εδώ (κάπου έχει κι ένα FAQ link): https://www.sayintentions.ai/post/ai-co-pilot-and-new-ai-enforcement Γενικά έχει πολύ ψωμί και βάζουν νέα features σε εβδομαδιαία βάση. Τις επόμενες μέρες έταξαν και ανακοίνωση για κάτι πολύ σημαντικό (όχι AI traffic), οπότε περιμένουμε. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stcp Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Λοιπον. Το VR plugin του SI μια δουλευει, δεκα δεν δουλευει (μου πεταει ενα ComLink error που δεν εχω ιδεα τι ειναι). Το copilot λειτουργει (thanx). Το VR γενικως λειτουργει, αλλα ολο και κατι θα το πιασει μεσα στην πτηση. Η αισθηση στο κοκπιτ ομως ειναι το κατι αλλο. Πιθανως να φταιει και το οτι ολο αυτο περναει μεσα απο Steam/SteamVR/(ενω η εκδοση ειναι MS) Συνεχιζω τις δοκιμες... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Καλά αυτό με "όλο και κάτι θα το πιάσει" είναι γενικά κατάρα του MSFS. Πραγματικά σχεδόν κάθε φορά που βάζω και λέω "έχω ακριβώς Χ λεπτά να κάνω την τάδε πτήση για να μην τελειώσει το deadline στο OnAir και να πάω επιτέλους για ύπνο σε λογική ώρα", κάτι παλαβό θα γίνει και θα φάμε μια ώρα τζάμπα με πειράματα και καντήλια. Μία κάποιο τυχαίο addon θα αρχίσει να προκαλεί CTDs από το πουθενά. Μία θα σκαλώσει κάτι άλλο τελείως ξεκάρφωτο. Για παράδειγμα προχθές κατά το τέλος της προετοιμασίας είδα πως είχε μουλαρώσει το δεξί IRS του PMDG 738 και δεν έκανε align με τίποτα. Δεν το είχα ξαναδεί και δεν είχα καμία όρεξη να ψάχνω το QRH manual αν υπάρχει ρεαλιστική λύση εκτός του restart. Αλλά η ώρα ήταν ήδη περασμένη οπότε είπα "πάμε κι όπου βγει", έστω και με ένα IRS. Αμ δε. Ούτε A/P έπαιζε, ούτε τίποτα. 5 λεπτά μετά τη απογείωση το παράτησα, άααντε πάλι από την αρχή με μισή ώρα χαμένη. Χθες κάτι έπαθε το FMF της AMD και "έσπαγε" η μισή οθόνη κάθε τόσο. Δεν το είχε ξανακάνει ποτέ. Πήγα να κάνω μια χαλαρή VFR με το C152 JPL στα ορεινά της Σλοβενίας και μου έσπασε τα νεύρα και το έκλεισα. Πριν 3-4 μέρες χάλασε το tracking του OnAir κατά την απογείωση (έχει θέμα κατά το pushback φαίνεται), δεν το πήρα χαμπάρι από την αρχή και το κατάλαβα μισή ώρα μετά την απογείωση. Μοναδική λύση να ξαναγύριζα το αεροπλάνο ακριβώς εκεί που ήθελε το OnAir, που δεν υπήρχε περίπτωση. Τζάμπα η πτήση. Για το Comlink error του SI δυστυχώς δεν ξέρω τι παίζει, αφού δεν έχω δοκιμάσει ποτέ VR. Θα δω μήπως λένε κάτι στο Discord τους, αλλιώς καλά θα είναι να μπεις να το αναφέρεις κι εσύ. edit: είδα που έλεγαν για κάτι 500 errors του Comlink προς τον webserver, αλλά υποτίθεται έβγαλαν ένα stability upgrade αρχές Αυγούστου και κάπως έστρωσε. Αλλά εκτός από αυτό, δεν βρήκα κάτι άλλο. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου από nzeppos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stcp Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Ευχαριστω που το ψαχνεις. Δεν εχω discord. Προφανως αφου εστω κ για 10 λεπτα μου δουλεψε, πιστευω ειναι προβλημα δικο τους. Να φανταστεις την κασκα του PS5 την εχω βαλει για πουλημα γιατι καθοταν 1 χρονο χωρις να εχει βγει απο το κουτι. Ουτε μου χε περασει απο το μυαλο οτι με τον ανταπτορα+steam που βγαλαν πριν λιγο καιρο θα δουλευει στο FS! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stcp Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Ελαβα mail απο το support της SI οτι γνωριζουν το θεμα με το VR και το κοιτανε οι devs. Οποτε αναμονη... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα