Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 2 λεπτά πριν, newlynx είπε Για το Α320 χρησιμοποιείς το A32NX Project (https://github.com/flybywiresim/a32nx); Συνεχίζεται η ανάπτυξη του με σωστά βήματα αν και είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί. Το default δεν αξίζει την ενασχόληση καθόλου... Ωραία. Αυτό είναι δωρεάν ή επί πληρωμή; Γιατί δεν ψήνομαι και τόσο να δώσω τώρα παραπάνω χρήματα όσο έχω αυτό το σύστημα. Επίσης μόνο με το stick και τα engine controls γίνεται δουλειά ή χρειάζεσαι και pedals οπωσδήποτε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Δωρεάν. Και εννοείται ότι: πετάς μόνο με το flybywire A32NX. Το μαμήσιο είναι πλέον απαράδεκτο σε σχέση με το FBW. Ξεκίνα βλέποντας τα υπερ-αναλυτικά video του A320 Sim Pilot που εξηγεί τα πάντα για το A32NX από τη σκοπιά ενός πραγματικού πιλότου. ούτως ή άλλως πρέπει να πάρεις το TCA αν δεν έχεις άλλο χειριστήριο 😋 Χθες βράδυ ξεκίνησα το διάβασμα για το CRJ700. Έχει πολύ υλικό και το καλό είναι ότι το documentation δεν είναι ξερά checklists αλλά ουσιαστικά παραδείγματα με πτήσεις από αρχή μέχρι τέλους που σου εξηγεί ακριβώς τι να κάνεις και τι να περιμένεις από το αεροπλάνο, όλες τις διαδικασίες, τις λειτουργίες κλπ. Από τη μία πραγματικά με έπιασε πονοκέφαλος και τα μισά από όσα διάβασα τα έχω ξεχάσει ήδη, αλλά τουλάχιστον φαίνεται πόσο βοήθησε το καταπληκτικό Working Title CJ4 αφού αρκετά πράγματα είναι παρόμοια (το CRJ πρακτικά είναι ένα μεγαλύτερο αλλά παρόμοιο jet με κάποια στοιχεία κλασικού airliner). Θα χρειαστεί λίγος καιρός για το transition απ' ότι φαίνεται. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2021 από nzeppos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newlynx Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 15 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Ωραία. Αυτό είναι δωρεάν ή επί πληρωμή; Γιατί δεν ψήνομαι και τόσο να δώσω τώρα παραπάνω χρήματα όσο έχω αυτό το σύστημα. Επίσης μόνο με το stick και τα engine controls γίνεται δουλειά ή χρειάζεσαι και pedals οπωσδήποτε; Δωρεάν!!! Η δουλειά που γίνεται είναι επιπέδου payware. Αν γυρίζει ο κάθετος άξονας του Thrustmaster TCA τότε θα μπορείς να τον έχεις ως rudder, μην σε προβληματίζει αυτό. Μόλις τώρα, nzeppos είπε Χθες βράδυ ξεκίνησα το διάβασμα για το CRJ700. Έχει πολύ υλικό και το καλό είναι ότι το documentation δεν είναι ξερά checklists αλλά ουσιαστικά παραδείγματα με πτήσεις από αρχή μέχρι τέλους που σου εξηγεί ακριβώς τι να κάνεις και τι να περιμένεις από το αεροπλάνο, όλες τις διαδικασίες, τις λειτουργίες κλπ. Είχα δει το documentation από το φόρουμ και πραγματικά έχουν κάνει καλή δουλειά, να πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο υψηλού επιπέδου. Καλές πτήσεις!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Ναι, αυτή τη στιγμή είναι ό,τι πιο study level υπάρχει στο MSFS παρά τα κάποια παιδικά προβλήματα που έχει. Το documentation διατίθεται ελεύθερα εδώ για όποιον θέλει να ρίξει μια ματιά: https://freeware.aerosoft.com/forum/downloads/AS_CRJ_550-700_MSFS_DOCUMENTATION.zip (προτείνεται το Vol1 και Vol3). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Στη θεωρία όλα αυτά, γιατί στην πράξη κάρτες γραφικών δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα ή είναι σε απαράδεκτες τιμές (μιλάω μόνο για τους retailers, όχι για τους αγιογδύτες των αγγελιών με τους οποίους δεν θα ασχοληθώ καν). Οπότε ο καθένας πετάει με με ό,τι του έχει περισσέψει. Γενικά από όσα έχω διαβάσει οι RTX 30xx φαίνεται να έχουν καλύτερη απόδοση στο VR του MSFS. Κατά τ' άλλα είναι μέσες άκρες τα ίδια γιατί έχει μεγαλύτερη σημασία που και με τι πετάει κάποιος, παρά αν έχει AMD 6800 ή nvidia 3080 κλπ. Έχω διαβάσει αναφορές για 3090 που πάνε με 20fps σε κακοσχεδιασμένες περιοχές. Παράλληλα έχει σημασία και η ανάλυση που χρησιμοποιεί ο καθένας (άρα τι οθόνη/οθόνες έχει), γιατί άλλο να είσαι στα 1080p, άλλο 2560x1440, άλλο 5120x1440 και άλλο 4k. Επίσης το ίδιο το MSFS και πολλά 3rd party addon του είναι τόσο unoptimized σε κάποια πράγματα, που οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση για συγκριτικά GPUs φρενάρει στα τυχαία stuttering issues, στα crash to desktop λόγω drivers (και όχι μόνο), γενικά σε προβλήματα που επηρεάζουν πολλούς ανεξαρτήτως κάρτας γραφικών. Ακόμα και το τελευταίο update που βγήκε πριν λίγες εβδομάδες έχει κατηγορηθεί για πολλά θέματα με performance στα γραφικά. Τέλος άλλες προσδοκίες έχει κάποιος που πετάει χαμηλά με VFR και περιμένει να δει τέλεια γραφικά, μεγάλο LOD σε μακρινά δέντρα, φωτισμούς κλπ και όλα αυτά με σταθερά 60fps, και άλλο όποιος πετάει σχεδόν πάντα IFR νύχτα στα 40 χιλιάδες πόδια, δεν βλέπει τίποτα και δεν τον πειράζουν τα 25-30fps της πρώην R9 290 (όπως εμένα). Στη δική μου ταπεινή περίπτωση, ναι μεν είδα επιτέλους το φως με την 6800XT (1440p με scaling 150 -δηλ. 4k- εντός του MSFS και με τις μέγιστες ρυθμίσεις που προτείνουν σε αυτό εδώ το guide), στην πραγματικότητα όμως ελάχιστα με ενδιαφέρει αν τρέχω σταθερά στα 60fps ή πέφτω στα 40 κάποιες φορές. Αυτά που πρακτικά μου έκαναν διαφορά ήταν α) τα σύννεφα που δημιουργούν καταπληκτική ατμόσφαιρα και πλέον δεν πιξελιάζουν, β) οι καθαρότερες ενδείξεις των displays και γ) τα περισσότερα fps κατά την προσγείωση που βοηθάνε πολύ στον υπολογισμό του flaring οπότε πλέον πιάνω συστηματικά 60-180fpm στο touchdown αντί για κάτι 250άρια και βάλε. Για την ακρίβεια νόμιζα οτι τα 60-100 ήταν μια χαρά, μέχρι που διάβασα το QF32 του de Crespigny που επειδή ήταν 40 τόνους υπέρβαρος έπρεπε να προσγειώσει το προβληματικό A380 με ακρίβεια μέτρων, με απόκλιση 1-2 κόμβων το πολύ και με 11-12fpm touchdown rate, γιατί αν έπιανε 14 θα έσπαγαν οι τροχοί ενώ στα 10 ίσως δεν του έφτανε ο διάδρομος. Οπότε και τα δικά μου 150 εκτός centerline με stall speed μια χαρά είναι. Ο σκοπός είναι να βγούμε σώοι. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2021 από nzeppos 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
psaras Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Λεω να αγορασω το Just Flight's PA-28R Arrow III και να ασχωληθω με vfr πτησεις... φανταστικο το Piper και θα γίνει ακομα καλυτερο με την επομενη αναβαθμηση. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2021 από psaras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Με το ATC τι γίνεται; Έχει βελτιωθεί καθόλου ή όταν είσαι πάνω απ΄ τον runway σου λέει maintain 5000; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα ίδια είναι. Θα αργήσουν να το φτιάξουν αυτό αφού δεν έχω δει καν αν είναι στο roadmap. Οι λύσεις είναι Pilot2ATC ή VATSIM. Το μαμήσιο ATC νομίζω είναι λίγο χάσιμο χρόνου για όποιον ασχολείται σοβαρά. Αν φυσικά δουλεύει το MSFS γιατί εμένα πλέον κρασάρει συνέχεια στο κεντρικό μενού με driver timeout error και το έχω παρατήσει μέχρι νεωτέρας. Είναι αυτό που λένε έχω δοκιμάσει τα πάντα, εκτός από Ούλτρεξ. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2021 από nzeppos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stcp Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 19 ώρες πριν, nzeppos είπε Αν φυσικά δουλεύει το MSFS γιατί εμένα πλέον κρασάρει συνέχεια στο κεντρικό μενού με driver timeout error και το έχω παρατήσει μέχρι νεωτέρας. Είναι αυτό που λένε έχω δοκιμάσει τα πάντα, εκτός από Ούλτρεξ. Εμενα με εχει πεταξει 2 φορες μετα το τελευταιο update, χρησιμοποιωντας τη Dev Flybywire A32NX (δεν το λες και μη αναμενομενο), αλλα σε καμμια περιπτωση δεν ειναι unplayable...κατι σου παει στραβα (καποιος gpu driver?). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Όχι, έχω δοκιμάσει όλους τους drivers από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα (κάπου 8 εκδόσεις). Έχω κάνει Windows reinstall, MSFS reinstall χωρίς addons, stress tests παντού (CPU, RAM, GPU), διάφορα άλλα παιχνίδια κλπ. Μόνο το MSFS κρασάρει και κρασάρει πάντα με τον ίδιο τρόπο στο ίδιο σημείο: GPU driver timeout και vcruntime140.dll/d3d11.dll crash με το που θα φτάσει στο κεντρικό μενού ή 5-10" αργότερα. Ο μόνος τρόπος να ζήσει λίγο παραπάνω είναι να σβήσω τυχαία αρχεία από τον Official φάκελο, οπότε να το αναγκάσω να τα ξανακατεβάσει για να κάνει sync. Τότε συνήθως κρασάρει μετά από λίγα λεπτά αντί για αμέσως. Και πάλι όμως το κάνει στο κεντρικό μενού, δεν χρειάζεται καν να φορτώσω πτήση. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν έβαλα την 6800ΧΤ, όμως τουλάχιστον για λίγες εβδομάδες μπορούσα να παίζω χωρίς CTD αν έβαζα το Radeon Tuning σε manual ρυθμίσεις για fan speed και power limit. Μετά από ένα σημείο το workaround σταμάτησε να δουλεύει. Δεν θεωρώ ότι είναι θέμα της ίδιας της κάρτας γραφικών ή ξέρω 'γω του PSU, αφού όλα τα υπόλοιπα παίζουν κανονικά και τα λάθη δεν είναι τυχαία αλλά πάντα σε συγκεκριμένα σημεία του MSFS. Άρα κάτι πρέπει να άλλαξε μετά το τελευταίο sim update 3 ή/και το world update 3 που επηρεάζει διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο. Τουλάχιστον η Asobo φαίνεται να αναγνωρίζει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, γιατί η λίστα του roadmap της 4/3 που είχε τα CTD fixes σε "Backlog" status άλλαξε σε "ASAP" πριν λίγες μέρες και τα votes ανεβαίνουν διαρκώς (ήταν περίπου 800 αρχές του μήνα και αυτή τη στιγμή είναι 844). Θα δοκιμάσω σήμερα να ξαναβάλω την παλιά R9 290 να δω από περιέργεια τι θα κάνει. Σε άλλα νέα το Honeycomb Bravo πήρε παράταση άλλης μιας εβδομάδας (από 1/4 και βλέπουμε) αφού μετά την καθυστέρηση με το βαπόρι, τώρα είχαμε ένα θέμα με τις αποθήκες στο Paderborn ή κάτι τέτοιο. Φυσικά σε αυτή τη φάση είναι το λιγότερο που με ενδιαφέρει. Ας το στείλουν όποτε θέλουν, ο σκοπός είναι να φτιάξει επιτέλους το ρημάδι το MSFS. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από nzeppos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagelis81 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα παιδιά και του χρόνου! Γνωρίζετε αν το simulator θα βγει για xbox;Δε μπορώ να αγοράσω υπολογιστή (δεν έχω την οικονομική δυνατότητα) Και σκέφτομαι ότι θα μου βγει πολύ φτηνότερα να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο xbox (xbox εννοώ το προηγούμενο μοντέλο, όχι αυτό που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρο) Σας ευχαριστώ πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Ναι θα βγει. Η τελευταία είδηση νομίζω ήταν ότι υπολογίζεται για το καλοκαίρι στα Xbox series X και S. Τώρα αν αυτό είναι όντως καλό για το μέλλον του MSFS θα δείξει. Μην ξεχνάμε ότι δεν πρόκειται (υποτίθεται) για παραδοσιακό βιντεοπαιχνίδι αλλά για sim στον οποίον επενδύουν σημαντικά ποσά οι φίλοι του είδους ή πραγματικοί πιλότοι, έχοντας τις ανάλογες απαιτήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagelis81 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 25 λεπτά πριν, nzeppos είπε Ναι θα βγει. Η τελευταία είδηση νομίζω ήταν ότι υπολογίζεται για το καλοκαίρι στα Xbox series X και S. Τώρα αν αυτό είναι όντως καλό για το μέλλον του MSFS θα δείξει. Μην ξεχνάμε ότι δεν πρόκειται (υποτίθεται) για παραδοσιακό βιντεοπαιχνίδι αλλά για sim στον οποίον επενδύουν σημαντικά ποσά οι φίλοι του είδους ή πραγματικοί πιλότοι, έχοντας τις ανάλογες απαιτήσεις. Εγώ για το xbox one ενδιαφερομαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, vagelis81 είπε Εγώ για το xbox one ενδιαφερομαι Για Xbox One νομίζω δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα. Το σίγουρο είναι ότι θα βγει πρώτα για X/S και απ' ότι έχουν πει ίσως υπάρξει μέσα στη χρονιά μια συζήτηση για το Xbox One, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσει σίγουρα ή ότι αυτό θα γίνει μέσα στο 2021. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα