Προς το περιεχόμενο

Microsoft Flight Simulator 2020 [PC]

nzeppos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάμε τώρα να ξεκινήσουμε το download του update, μόνο 23,38GB. Κι άλλα 5 περίπου το UK update. Και άλλο 1 το αρχικό του updater. Ψιλοπράγματα, ούτε 30GB το όλον.

Changelog εδώ: https://forums.flightsimulator.com/t/release-release-notes-1-13-16-0-world-update-iii-united-kingdom-now-available/365854

Εκ πρώτης ανάγνωσης δεν θα έλεγα ότι έχει κάτι εντυπωσιακό πέραν του ίδιου του scenery. Θα το δούμε στην πράξη. Οι μεγάλες ουσιαστικές αλλαγές θα έρθουν με το επόμενο patch Sim Update 3 κάπου αρχές Μάρτη αν δεν έχει αλλάξει κάτι, ενώ στο τέλος Μάρτη θα έχουμε World Update  4 με Γαλλία και Κάτω Χώρες.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

13 ώρες πριν, nzeppos είπε

Πάμε τώρα να ξεκινήσουμε το download του update, μόνο 23,38GB. Κι άλλα 5 περίπου το UK update. Και άλλο 1 το αρχικό του updater. Ψιλοπράγματα, ούτε 30GB το όλον.

Changelog εδώ: https://forums.flightsimulator.com/t/release-release-notes-1-13-16-0-world-update-iii-united-kingdom-now-available/365854

Εκ πρώτης ανάγνωσης δεν θα έλεγα ότι έχει κάτι εντυπωσιακό πέραν του ίδιου του scenery. Θα το δούμε στην πράξη. Οι μεγάλες ουσιαστικές αλλαγές θα έρθουν με το επόμενο patch Sim Update 3 κάπου αρχές Μάρτη αν δεν έχει αλλάξει κάτι, ενώ στο τέλος Μάρτη θα έχουμε World Update  4 με Γαλλία και Κάτω Χώρες.

Καλημερα! 

Κατεβασα τα 23,38. Το UK update δεν περιλαμβανεται? Ειναι χωριστα?

Κι εγω ηλπιζα να φτιαχτει το πολυ ενοχλητικο θεμα με τον autopilot του Α320 που συχνα "τρελενεται" κι αρχιζει το αεροπλανο να στριβει αιωνιως...Αναμενουμε λοιπον νεο update...

Τις τελευταιες μερες (ΠΣΚ εννοω, παντα!) εχω μπει στον κοσμο του A320NX της ομαδας Flybywire. Εξαιρετικη δουλεια και πολλα υποσχομενη. Και προς το παρον...δωρεαν!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι το UK/Ireland update πρέπει να κατέβει ξεχωριστά μέσω του marketplace. Δεν κατεβαίνει από μόνο του. Ως είθισται το update δεν είναι χωρίς προβλήματα αφού κάποιες περιοχές της Αγγλίας έγιναν χειρότερες μετά το χθεσινό (πχ χάθηκε το photogrammetry από μέρος του Southampton) ενώ έχουμε και άλλα θέματα όπως tearing αν το vsync είναι απενεργοποιημένο. 

Συνολικά έχει γίνει καλή δουλειά πάντως και το αποτέλεσμα φαίνεται εδώ:

Επεξ/σία από nzeppos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ουδέν νεότερο για το Honeycomb Bravo, έχουμε μείνει ότι και καλά θα το στείλει η Aerosoft πριν τα μέσα Μάρτη. Προς το παρόν απλώς τρώμε μάτια ψάρια χαζεύοντας το καινούριο full review της Emily:

Ήρθε όμως σήμερα το Elgato Stream Deck, να δω αν και πως θα καταφέρω να το σετάρω (όχι για streaming, απλώς για τα έξτρα macro keys που θεωρητικά μπορούν να κάνουν παπάδες).

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 3

Εχω παθει την πλακα μου με το UK update! Τρομερα γραφικα. Η δουλεια που κανουν στην Asobo ειναι το κατι αλλο. Η διαρκης αναβαθμιση και η αλληλεπιδραση με τους simmers ειναι κατι μοναδικο. Μαγικο! Μακαρι η ΜS να τους αφησει να συνεχισουν το εργο τους για χρονια...

Κατα τα λοιπα, ειχα ενα crash στο De Gaulle κατα την τροχοδρομηση...ο τροχοδρομος περιειχε σκαλοπατι!😄

Λεπτομερειες...Η Asobo ασχολειται με πιο σοβαρα πραγματα🙃

Καλες πτησεις!

Έφαγα άφθονες ώρες μέσα στο ΣΚ να σετάρω το Stream Deck. Από τη στιγμή που καταλαβαίνεις τι περίπου κάνεις, ποιοι είναι οι περιορισμοί και πως περίπου έχει γίνει το integration μεταξύ του Flight Tracker plugin και του Simconnect, μετά τσουλάει πολύ γρήγορα το πράγμα. Προς το παρόν έχω φτάσει μέχρι εδώ:

Το παραπάνω είναι για σχεδόν όλες τις λειτουργίες του B350 και παίζει καλά. Έχω αφήσει έξω μόνο όσα πολύ βασικά είναι ήδη mapped στο HOTAS (flaps, thrust, prop RPM, condition level κλπ), συν κάποια μικροπράγματα που δεν είναι Simconnect events όπως τα dome lights, το transponder mode και κάμποσες λειτουργίες των touch PFD/MFD.

Κάποια στιγμή θα ξεκινήσω να χρησιμοποιώ συστηματικά το Honeycomb Alpha (γιατί μέχρι στιγμής αράζει στην κούτα του), οπότε τα COM/NAV δεν θα μου χρειάζονται αφού πάνω στο yoke έχω κουμπώσει το radio panel της Logitech.

Πιστεύω σήμερα-αύριο να περάσω icons στα κουμπιά του Stream Deck profile και να ξεκινήσω να φτιάχνω το αντίστοιχο  για C172/182. Υπάρχουν διάφορα έτοιμα στα επίσημα φόρουμ του MSFS αλλά προτιμώ να το παλέψω λίγο μόνος μου για να φτιάξω κάτι που να μου ταιριάζει. Μετά θα έχει σειρά το CJ4 (ποιο άλλο...)

Γενικά φαίνεται να βολεύει πάρα πολύ σε λειτουργίες που έχουν να κάνουν με αυτόματο πιλότο, φώτα κ.α. και σε γλυτώνει χρόνο από το να κάθεσαι να κάνεις pixel hunting με το ποντίκι στο MCP για αλλαγές υψομέτρου, κατεύθυνσης κλπ. Αν κατάλαβα καλά υπάρχει και αντίστοιχη εφαρμογή για κινητά/tablet που κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα χωρίς να χρειάζεται η φυσική συσκευή. Η οποία έχει άλλη χάρη όμως, όπως και να το κάνουμε.

• Like 3

Για πρωτη φορα σημερα με το που ανοιγω το simulator με πεταει σε διαφορα  settings .
Το εκλεισα και το ξεκινησα 2-3 φορες και τα ιδια, παρουσιαστηκε σε καποιον το ιδιο φαινομενο;

18 ώρες πριν, psaras είπε

Για πρωτη φορα σημερα με το που ανοιγω το simulator με πεταει σε διαφορα  settings .
Το εκλεισα και το ξεκινησα 2-3 φορες και τα ιδια, παρουσιαστηκε σε καποιον το ιδιο φαινομενο;

εφτιαξε το προβλημα που ειχα με Games Services from Microsoft Store!

https://forums.flightsimulator.com/t/ui-broken-and-reset-user-settings-gaming-services-update/368832/78

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/1/2021 στις 4:27 ΜΜ, Prof_Chaos είπε

Θα ηθελα να βρώ ενα λίγο πιο Advanced οδηγό σχετικά με τις επικοινωνίες με τον πύργο, τους αεροδιαδρόμους, πως ορίζεται το ύψος που πετάω πάνω απο κάθε περιοχή κτλ .

Ξεκίνησα με το Cessna C172 πιο δυνατό φυσικά απο το 152, και μόλις εμπεδώσω κάποια πράγματα λιγο καλύτερα θα πάω στο επόμενο μεγαλύτερο που δεν εχω ιδέα ποιο θα ηταν ιδανικά.

Τις προάλλες έτυχε να διαβάσω ένα πολύ ωραίο μήνυμα στο επίσημο forum και μου ήρθε στο μυαλό το post που είχες κάνει πριν αρκετές εβδομάδες. Δεν έχει άμεση σχέση με αυτό που ρωτάς, αλλά δείχνει σε ποιο βάθος μπορεί να φτάσει κάποιος προκειμένου να κάνει έστω μια "ταπεινή" VFR πτήση με Cessna 172 σε ένα flight sim. Παραθέτω όλη τη σειρά των άρθρων:

1. Weather forecasting Here
  2. Planning the VFR route Here
  3. Preflight Checks Here
  4. How everything comes together Here

Καλό διάβασμα, έχει πολύ ζουμί και διαβάζεται ευχάριστα σαν παραμύθι.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 5

Καλημερα!

Ευτυχης(?) κατοχος απο χτες του  σετ Thrustmaster Airbus officer pack (stick & throttle quadrant). Εχοντας διαβασει κριτικες και πολλα posts σε support forums ημουν σιγουρος οτι θα μπω σε μπελαδες. Προς ευχαριστη εκπληξη ολα λειτουργουν καλως out of the box. 2 θεματα μονο υπαρχουν, τα οποια αναφερονται συχνα και απο αλλους χρηστες:

1. Αν πατησεις ESC για pause και επανελθεις το αεροσκαφος εμφανιζεται ξαφνικα με full flaps.

2. Ενω το throttle λειτουργει κανονικα, με τα dents και το reverse thrust, χωρις ασυμμετριες και αλλα που παραπονιουνται πολλοι, η αποσταση αναμεσα στο Idle και στο CLB dent ειναι μικρη. Αποτελεσμα μια κινηση χιλιοστου στις μανετες εκτοξευει το throttle. Θα προσπαθησω να πειραξω τις καμπυλες ευαισθησιας για να μην εχει αυτην την εκθετικη συμπεριφορα, φοβαμαι ομως οτι ετσι θα μετακινηθουν τα CLB/MCT/TOGA απο τη σωστη τους θεση (στα dents).

Αν εχει καποιος το airbus officer pack  ας μας πει την εμπειρια του και με τι settings το δουλευει. 

Χρησιμοποιω την τελευταια εκδοση του Flybywire A320NX.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, psaras είπε

Καποια προταση για rudder pedals που να δουλευουν σωστα ;

Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές ούτως ή άλλως. Αυτά που παίρνει ο περισσότερος κόσμος είναι είτε της Thrustmaster το T.Flight, είτε το κλασικό Logitech/Saitek Pro Flight (αμφότερα γύρω στα 100-130 ευρώ).

Ελαφρώς ακριβότερο τα CH Pro και φυσικά το Thrustmaster TPR του 500άρικου. Επίσης το Honeycomb Charlie που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα αλλά και να κυκλοφορήσει θα περάσει καιρός μέχρι να είναι ευρέως διαθέσιμο, ειδικά αν κρίνουμε από την προϊστορία των Alpha/Bravo controls της ίδιας εταιρείας.

Εγώ έχω το Saitek Pro και νομίζω κάνει μια χαρά δουλειά. Διάβασα κάποια συγκριτικά μεταξύ αυτών και των T.Flight και μου φάνηκε πως τα Saitek είναι ελαφρώς καλύτερα. Τούτος εδώ τα λέει αναλυτικά.

Γενικά υπάρχουν κάποια θέματα με το sensitivity (ειδικά στην απογείωση), όμως δεν είναι των πεταλιών. Είναι το ίδιο το MSFS που έχει περίεργη συμπεριφορά σε κάποια πράγματα του flight model και ειδικά στα coordinated turns όπου το rudder παίζει μικρότερο ρόλο από ότι στην πραγματικότητα (έτσι λένε όσοι ξέρουν, εγώ απλώς διαβάζω, συμφωνώ και μεταφέρω). Έχει ψηφιστεί σαν bug τουλάχιστον για τα C152/172 και η ανάλυση είναι εδώ.

Κατά τ' άλλα έχοντας αλωνίσει για εβδομάδες την Καραϊβική με Β350, αποφάσισα σήμερα το βράδυ να νοικιάσω CJ4 και να ξεκινήσω το μακρύ ταξίδι της επιστροφής για τα πάτρια ευρωπαϊκά εδάφη.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...