Προς το περιεχόμενο

Microsoft Flight Simulator 2020 [PC]

nzeppos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 ώρες πριν, nzeppos είπε

Για τα handoff πάντα του λέω ότι έχω γίνει established στο runway και τότε μόνο μου λέει να γυρίσω στο tower, αλλιώς όντως σου πρήζει τα συκώτια μέχρι να σε κάνει από μόνο του (ή μπορεί να μην σου κάνει και καθόλου).

Τους το έχω γράψει 2-3 φορές στο Discord και τους έδωσα ακόμα και παράδειγμα από το σημερινό Βενιζέλος, που άκουγα live το approach να κάνει το handoff στον tower 03R 10 μίλια έξω (118,625 αν θυμάμαι καλά) χωρίς να χρειάζεται να τους πει πρώτα κάτι ο πιλότος. Οπότε πλέον το έχω συνηθίσει, ξέρω σε ποιο περίπου σημείο θα του πω για το handoff, έχω σετάρει τη συχνότητα του tower στο Logitech Radio και είμαι έτοιμος.

Σε μία όμως περίπτωση (Stansted) το approach μου είπε να πάω στον tower χωρίς να μου δώσει συχνότητα. Και επειδή αυτοί έχουν 2 συχνότητες, μέχρι να τον ρωτήσω ποια από τις 2 εννοεί, το έχασα και έκανα go-around (ωραίο το ΑΙ approach βέβαια, το κατάλαβε αμέσως πριν προλάβω να πω για go-around και άρχισε να μου λέει "let's get you back on track" και μου έδωσε heading, οδηγίες κλπ χωρίς να ζητήσω). Μέσα σε όλο τον χαμό  και το άγχος μέσα στη νύχτα, με πολύ traffic και με τα fps να σέρνονται, δεν μου έκοψε να γυρίσω τυχαία σε ένα από τα 2 tower frequencies και να κάνω τη δουλειά, λογικά δεν θα είχε θέμα.

Εννοείται όλα αυτά που μου φαίνονται δύσκολα αλλά φυσιολογικά χωρίς κάσκα, υποψιάζομαι ότι είναι 10 φορές πιο δύσκολα με κάσκα. Μήπως κατά το approach να γυρνάς τα comms στον συγκυβερνήτη και να του λες να ζητήσει handoff με το ζόρι όταν γίνετε established;

Δεν ξέρω αν θα δουλέψει, αλλά τα πάντα είναι πιθανά με το ΑΙ. Σήμερα πριν ξεκινήσουμε την τροχοδρόμηση το πλήρωμα μού είπε ότι υπάρχει ένα situation μέσα στην καμπίνα, με πιάνει κρύος ιδρώτας ("μόνο αυτό μας έλειπε, έλεος") και τους ρωτάω ποιο είναι το πρόβλημα και μου απαντάνε τελικά όλα καλά, ρωτάω τους devs στο Discord πως και γιατί (αφού δεν ήξερα καν ότι το Cabin Crisis ξεκίνησε να δουλεύει) και μου λένε ότι κανονικά αυτό το feature δεν θα έπρεπε καν να λειτουργεί στο έδαφος αλλά έχουν δει και πολύ πιο παράξενα πράγματα που τους κάνουν να ψοφάνε στα γέλια. Έχει ξεφύγει η φάση.

Τους εστειλα ενα mail (μιας και δεν εχω discord) και μου απαντησαν οτι ευχαριστουν για το feedback σχετικα με αυτο το "rare issue"🤪

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλά δεν είναι και πάρα πολύ "rare" απ' ότι φαίνεται γιατί έχω δει κι άλλους να το αναφέρουν στο Discord, αλλά τεσπά...

Έστω ότι κάποια στιγμή θα το βελτιώσουν, αφού κάθε μέρα φτιάχνουν πράγματα. Αφού όμως το 90% των fixes είναι server-side, δεν φαίνονται στην εφαρμογή παρά μόνο στο changelog που δημοσιεύουν στο Discord. Πχ. τις τελευταίες 5 μέρες έχουν διορθώσει "μόνο αυτό το κατεβατό:

image.png.4bebed66f195b32105fb41fd8e0afc4e.png

Aυτό με το cabin crew half-baked crisis είναι αυτό που ανέφερα στο προηγούμενο post, τελικά όντως ήταν bug. Επίσης επιτέλους έβαλαν τα speed limits σε SID/STAR.

Οκ. Προσγειωθηκα παλι και μετα με εστειλε στον tower. Και για καποιο λογο ενω ζηταγα τη συχνοτητα απο το approach δε μου την εδινε!!! Και ο copilot μου λεγε οτι δε μπορω να κανω switch frequency αν δεν μας κανει handoff...Πολλα γελια! Για να μην πω για τα readback. Συνηθως δεν πιανω σωστα το Squawk, αλλα παντα readback correct! Και μολις σηκωθω: nothing on the radar, squak ταδε and cycle your transponder.

Λοιπον 2 ωραια που ειδα σημερα για να μη γκρινιαζουμε μονο:

1. Ο copilot αν του το ζητησεις σου κανει πληρες briefing (departure/arrival)

2. Δεν πολυγουσταρει κοινωνικη κουβεντουλα

3. Ζητησα follow me car απο το ground για gate taxiing και εμφανιστηκε μετα απο 1 λεπτο το Follow me κ με καθοδηγησε στο gate!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ιστορική μέρα για το MSFS με την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου FlyByWire A380Χ. Με τόσο χαμό που έγινε, σε κάποια φάση έπεσε ακόμα και το Simbrief.

Εδώ μια όχι και τόσο σύντομη παρουσίαση από το μακράν καλύτερο κανάλι του MSFS:

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 3

Ωραιο φαινεται(στο FS, γιατι σαν επιβατης που πεταξα το καλοκαιρι με το D-ΑΙΜL δεν ενθουσιαστηκα😛).

Επρεπε να βγει καλοκαιρι ρε γαμωτο. Που χρονος να ασχοληθεις με κανουργιο a/c. Αν και φανταζομαι θα εχει πολλα κοινα με την Α32Χ family.

• Like 1

Και μια ενδιαφέρουσα προσθήκη που καλά θα ήταν να είχε προστεθεί στο MSFS εδώ και χρόνια, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ:

https://navigraph.com/blog/simbrief-msfs

SimBrief is now seamlessly integrated into Microsoft Flight Simulator

Simbrief dispatch τόσο μέσα από το αρχικό flight planning μενού του MSFS, αλλά και εν ώρα πτήσης μέσω του toolbar. Φαντάζομαι θα βοηθήσει πολύ τους μερακλήδες που πετάνε με Xbox αλλά και όσους έχουν βαρεθεί το ατέλειωτο alt-tab μεταξύ MSFS/browser (ή να κοιτάνε στη διπλανή οθόνη).

Βέβαια ακόμα καλύτερα ο παραδοσιακός τόπος με τον browser να τρέχει δίπλα μας σε αρχαίο physical tablet (σαν EFB).

• Like 3

4 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Και μια ενδιαφέρουσα προσθήκη που καλά θα ήταν να είχε προστεθεί στο MSFS εδώ και χρόνια, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ:

https://navigraph.com/blog/simbrief-msfs

Simbrief dispatch τόσο μέσα από το αρχικό flight planning μενού του MSFS, αλλά και εν ώρα πτήσης μέσω του toolbar. Φαντάζομαι θα βοηθήσει πολύ τους μερακλήδες που πετάνε με Xbox αλλά και όσους έχουν βαρεθεί το ατέλειωτο alt-tab μεταξύ MSFS/browser (ή να κοιτάνε στη διπλανή οθόνη).

Βέβαια ακόμα καλύτερα ο παραδοσιακός τόπος με τον browser να τρέχει δίπλα μας σε αρχαίο physical tablet (σαν EFB).

Και ακόμα καλύτερα το Import to FS που είδα έχει. Έχουν μπει και Send to MCDU buttons για τα weights και για το performance στο Fenix, γλυτώνουμε λίγο χρόνο για να αφοσιωθούμε σε άλλα.

Τώρα για το SI, τρελό immersion (εκεί έχω κολλήσει εγώ), αλλά και αρκετά προβλήματα. Ένα θέμα που αντιμετωπίζω συχνά είναι ότι ενώ έχω γραπτό response στο app δεν ακούγεται. Σήμερα πχ στο Βενιζέλο στην 118,680 για Clearance όσο και να προσπάθησα, Clearance δεν άκουσα, ενώ μου έδινε. Στις άλλες συχνότητες Ground, Tower κλπ λειτουργούσε μια χαρά. Δεν ξέρω αν άλλοι έχετε θέμα με Clearance στην 118,680.

Άνοιξα ticket για προηγούμενη πτήση που είχα ίδιο θέμα (μέχρι και Discord έκανα για χάρη τους), το μελετήσανε από δω, το μελετήσανε απο κει και συμπέραναν ότι υπάρχει bug(!) και μου είπαν μέχρι να το φτιάξουν να χρησιμοποιώ μια παλιότερη έκδοση...με την οποία όμως πάλι τα ίδια...Για καμμιά έκπτωση πχ πάρε 1 μήνα δώρο για την ταλαιπωρία ούτε λόγος!😛

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το τελευταίο είναι bug με την έκδοση που βγήκε πριν 2-3 μέρες και προσπαθούν να το φτιάξουν. Το μόνο workaround είναι roll back στην προηγούμενη έκδοση μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα. 

Εγώ πλέον δεν μπορώ να πετάξω χωρίς SI. Δεν τα κάνω πάντα όλα ρεαλιστικά (έχουμε και σπίτι να ταΐσουμε...), υπομένω τα οποία λάθη του SI, μαθαίνω από πράγματα που νόμιζα ότι τα ήξερα και τελικά δεν έφταιγε το SI αλλά εγώ, στο τέλος όμως αυτό που μένει είναι ATC σε κάθε πτήση. Και δεν μπορώ χωρίς αυτό τώρα που καλοέμαθα.

Το μπόνους των τελευταίων ημερών είναι που έχουν κάνει περαιτέρω train τον Δημήτριο Βασιλειάκη του AI cabin crew και στα announcements τάζει στους επιβάτες τζατζίκια, μουσακάδες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. 

ps: Να και κάτι που δεν το βλέπει κανείς συχνά...

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Η έκδοση που λέει ότι είναι για XBOX και WINDOWS, πώς δουλεύει;

Ενδιαφέρομαι για το PC. Θέλει συνδρομή ΧΒΟΧ live; Μπαίνει στο Windows Store; Είναι το ίδιο παιχνίδι που υπάρχει και στο STEAM;

Πώς γίνεται η όλη ιστορία;

Παίζει σίγουρα ή θα το κλαίω αφού δεν έχω ΧΒΟΧ;

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από stratos_k

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To MSFS υποστηρίζεται και από Windows και από Xbox. Δεν χρειάζεται να έχεις Xbox για να το παίξεις. Για την ακρίβεια κυκλοφόρησε σε Xbox σχεδόν 1 χρόνο μετά την αρχική του κυκλοφορία σε PC.

Προφανώς το PC είναι η προτιμότερη λύση, εφόσον βέβαια το μηχάνημα έχει επαρκή specifications για να μπορεί να σηκώσει το παιχνίδι. Στο Xbox το έβγαλαν περισσότερο για χρήστες που δεν ήθελαν να δώσουν ένα σκασμό λεφτά για να στήσουν/αναβαθμίσουν το PC αλλά και για να κερδίσουν χρήματα από console gamers που δεν θέλουν να εμβαθύνουν στις περισσότερες δυνατότητες που έχει το sim όταν τρέχει σε PC.

Αν δεν κάνω λάθος, το MSFS είναι τύπου "Play Anywhere" οπότε αν το έχεις στο ένα format μπορείς να το παίξεις και στο άλλο. Μέχρι και σε browser παίζει μέσω Xbox Cloud Gaming (το είχα δοκιμάσει κάποτε σε Linux...), άσχετα που δεν είναι πολύ καλή ιδέα.

Η έκδοση του Windows Store και του Steam πρακτικά είναι το ίδιο παιχνίδι, απλώς νομίζω έχουν μικροδιαφορές στο διαχειριστικό τους κομμάτι, στο πως παίρνουν τα updates κλπ. Το ποια από τις δύο εκδόσεις θα αγοράσει κάποιος είναι μάλλον θέμα προσωπικού γούστου (πχ. σε ποια πλατφόρμα θέλει να έχει τα παιχνίδια του) παρά οτιδήποτε άλλο.

Δεν απαιτεί Xbox Live. Αν έχεις συνδρομή PC Game Pass ή Game Pass Ultimate ή πως τα λέει αυτά τα πράγματα η Microsoft (έχω χάσει πια την μπάλα, μιας και δεν έχω τέτοιες συνδρομές και έχω χρόνια να ανάψω το Xbox...), τότε το MSFS είναι στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών και μπορείς να το παίξεις χωρίς να το αγοράσεις.

Γενικά αν έχεις σκοπό να ασχοληθείς, σου προτείνω να το αγοράσεις από το Windows Store. Ακόμα καλύτερα να μην αγοράσεις το 2020 αλλά να περιμένεις 2 εβδομάδες ακόμα, αφού στις 19/11 κυκλοφορεί το MSFS2024 που αναμένεται να είναι καλύτερο σε όλα τα επίπεδα και πιο optimized από το 2020 (αυτά στη θεωρία, γιατί στην πράξη θα φανεί πόσος χρόνος θα χρειαστεί να στρώσουν τα παιδικά bugs...). Περισσότερα στο https://www.insomnia.gr/forums/topic/829326-microsoft-flight-simulator-2024-pc/

Επεξ/σία από nzeppos
  • Thanks 1

Άραγε πόσοι "πιλότοι" σκοπεύουν να πάνε στο FS2024 άμεσα? Πέρα από το ότι σίγουρα θα θέλουμε αναβαθμίσεις συστημάτων (τα optimized της MS τα ακούω βερεσέ, νομίζω ότι οι flight simmers είμαστε καλά πελατάκια των chipαδων και το ξέρουν) με προβληματίζει ακόμα πιο πολύ τι θα γίνει με τα add ons που έχουμε στο 2020. Γιατί το κόστος αγοράς του FS είναι μηδαμινό μπροστά σε όσα προσωπικά έχω δώσει για αεροδρόμια και αεροσκάφη (το SI το βγάζω απ' έξω γιατί αν και πανάκριβο, το κόβεις όποτε θες και πιστεύω θα λειτουργεί οκ). Και παντού βλέπω it depends αν θα λειτουργούν και θα χρειαστούν updates κλπ κλπ. Και οι εταιρείες θα βγάλουν updates? Και αν βγάλουν θα είναι δωρεάν? Ή θα πουν πχ LGAV 2024 στην προνομιακή τιμή των 80Ε? Γενικά νομίζω πως το άλμα (χαώδες είναι η αλήθεια) έγινε μεταξύ FSX και FS2020. Η διαφορά του 2020 από το 2024 δε μου δικαιολογεί τη φασαρία (όπως ακριβώς παλιά το FS2002 με το FS2004, αν θυμάμαι καλά). Εγώ δεν σκέφτομαι να μπω στη διαδικασία άμεσα, εξάλλου με την προσθήκη του SI.AI, το στρώσιμο των τρελοbugs των προηγούμενων ετών και την ποικιλία add ons, το FS2020 διάγει την καλύτερή του εποχή για μένα. Λογικά βέβαια θα το σκοτώσουν οσονούπω. Και ο πειρασμός είναι μεγάλος. Ίδωμεν...   

• Like 1

Πολύ εύλογες όλες οι απορίες και θεωρώ πως κανένας δεν έχει δώσει επαρκή απάντηση ακόμα, ειδικά στο καυτό θέμα περί της συμβατότητας των addons και το πιθανό κόστος αναβάθμισης αυτών.

Κάποιοι από τους λόγους είναι ότι η Asobo έδωσε μόλις πολύ πρόσφατα πρόσβαση στο SDK στους 3rd parties, ενώ στο Tech Alpha μπήκαν μόνο οι άμεσοι partner της και όχι μεγάλοι 3rd parties όπως η Fenix. Ορισμένοι 3rd parties είναι πιο ξεκάθαροι και έχουν ήδη υποσχεθεί πως δεν θα χρεώσουν παραπάνω για να κάνουν τα προϊόντα τους συμβατά με το 2024, αλλά μπορεί να χρεώσουν κατιτίς αν τυχόν τα αναβαθμίσουν περαιτέρω εκμεταλλευόμενοι τις νέες δυνατότητες του 2024. Άλλοι έχουν ανακοινώσει ευθέως πως θα βγάλουν νέο addon για το 2024.

Τρέχα γύρευε δηλαδή, ο καθένας θα κάνει ό,τι θέλει αφού θα βρει ευκαιρία για έξτρα τζίρο. Άλλοι θα πασάρουν 1-2 νέα features της πλάκας και θα τα χρεώσουν (χρυσώνοντας το χάπι με κλασική προσφορά του στυλ "έκπτωση -30% σε όσους έχουν ήδη το addon"), άλλοι θα βγάλουν δωρεάν κανα patch της πλάκας ίσα ίσα να μην κρασάρει το addon αλλά θα το παρατήσουν αμέσως μετά, άλλοι δεν θα βγάλουν τίποτα κ.ο.κ. Εδώ βλέπουμε περιπτώσεις τύπου Aerosoft CRJ που χρόνια τώρα δεν βγάζουν patches ούτε καν για το 2020, πόσο μάλλον για τον νέο τίτλο.

Το 2024 λέω να το πάρω από day one (ειδικά αφού είδα πόσο πάει στα κλειδάδικα), αλλά πιο πολύ για να το χαζέψω στο χαλαρό μέχρι να στρώσει παρά να ασχοληθώ σοβαρά εξ αρχής. Τώρα τα άλλα περί ωραίου αναγλύφου, δέντρων και λοιπών κοσμητικών λεπτομερειών τα αφήνω σε όσους επικεντρώνονται σε αυτά (αν και για είμαστε δίκαιοι το 2024 βελτιώνει πολλά περισσότερα πράγματα ουσίας).

Στο θέμα του optimization πάντως έχω εναποθέσει πολλές από τις ελπίδες μου, μιας και δεν έχω σκοπό να αναβαθμίσω τον ταπεινό 5600X μου και την ήδη προβληματική 6800XT. Οπότε ελπίζω τουλάχιστον το 2024 να παίξει κάπως καλύτερα από τον προκάτοχό του.

Επειδή το παίζω μέσα από game pass  ήδη περιμένω τη νέα έκδοση για πτήσεις. Βέβαια το ερωτήματα που έχετε είναι εύλογα, ο καιρός θα δείξει για πιθανά προβλήματα και ασυμβατότητες. Μακάρι να κυλήσουν όλα ομαλά και να έχουμε λιγότερα θέματα από ότι είχαμε στην εμφάνιση του MSFS 2020. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...