Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας είμαι στο ψάξιμο για αγορά νέα τηλεόρασης που προορίζεται για υπνοδωμάτιο με απόσταση κοντά 2,8m και θα τοποθετηθεί σε τοίχο. Η τηλεόραση θα χρησιμοποιηθεί για ταινίες,για gaming και για αθλητικά. Ψάχνοντας είμαι μεταξύ των παρακάτω μοντέλων Samsung 55 RU8002,Hisense H55U8B και LG 55 SM8600. Ποιες είναι οι απόψεις για αυτά τα  μοντέλα και αν έχετε κάποιες άλλες επιλογές υπόψιν σας.Η αγορά τηλεόρασης με VA panel της Samsung είναι τελικά μονόδρομος σε αυτή την κατηγορία τιμής; ευχαριστώ

• Like 1
Δημοσ.

Εξαρτάται εάν θέλεις VA πάνελ ή IPS. Το VA υπερέχει σε μαύρα και σκουρα, έχει μεγαλύτερη αντίθεση το IPS δεν χάνει ακρίβειά σε θέαση υπό γωνιά και η Nanocell έχει πολύ εντυπωσιακά χρώματα. 

Επίσης η Samsung δεν υποστηρίζει αρχεία με κωδικοποίηση DTS από εξωτερική πηγή πχ σκληρό ή usb. Γενικά η LG έχει καλύτερο ενσωματωμένο player και καλύτερη υποστήριξη. 

Το input lag και στις δύο είναι αρκετά χαμηλό. 

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ Payne83 για την απάντηση σου. Απο ότι καταλαβαίνω να μην κοιτάξω καθόλου τη Hisense και να επιλέξω μεταξύ των άλλων δυο;

Δημοσ.

Πόσο σημαντικό είναι να έχει μια τηλεόραση local dimming και Hz πάνω απο 100; Για παράδειγμα η Samsung ru8002 δεν έχει local dimming αλλά έχει 120hz ποιο είναι ποιο σημαντικό απο τα δύο;

Δημοσ.

Επειδή η LCD, LED δεν μπορούν να φτάσουν τις OLED σε αναλογία αντίθεσης και βάθος, χρησιμοποιείτε η τεχνολογία του Local Dimming για να αποδίδουν καλύτερα σε αυτόν το τομέα. Γίνεται dimming σε σημεία της οθόνης που πρέπει να μένουν σκοτεινά (όπως ένας χαρακτήρας σε σκιά) κρατώντας φωτεινά τα σημεία που πρέπει να είναι φωτεινά. 

Από την άλλη η διαφορά στο refresh rate μεταξύ 60Hz και 120Hz είναι ότι μια τηλεόραση με 60Hz ανανεώνει (refresh) 60 φορές το δευτερόλεπτο ενώ μια με 120 του διπλάσιο. Αυτό παίζει ρολο σε αθλητικά και παιχνίδια πιο πολύ. 

Δημοσ.

Κατατοπιστικός στην απάντηση σου Payne83 αλλά αν δεν υπάρχουν και τα δυο σε μια τηλεόραση ποιο απο αυτά κάνει όντως τη διαφορά στην εικόνα; Έχω διαβάσει ότι μια τηλεόραση μπορεί να έχει Local dimming που δεν κάνει σωστή δουλειά ισχύει;

Δημοσ.

Ισχύει αυτό που λες. Δεν έχουν όλες οι τηλεοράσεις ίδια απόδοση με την τεχνική του Local Dimming. Πχ η Sony Xf9005 (120Hz) έχει καλύτερή απόδοση σε Local Dimming από την LG SM9500 (120Hz). Απλά παράδειγμα δίνω. 

Πολλές πχ Samsung έχουν θέμα με τους υποτίτλους λόγο του Dimming. 

Πάντως οι τηλεοράσεις που κοιτάς είναι αξιόλογες. 

Δημοσ.

Κοιτώντας τα δύο μοντέλα παρατηρώ το εξής  οτι την Samsung ru8002  δεν την έχουν σε προσφορά στην black Friday  και αυτό σημαίνει είτε ότι δεν θέλουν να την πουλήσουν γιατί προωθούν τα παραπάνω μοντέλα ή θα την βγάλουν σε προσφορά μέχρι το τέλος της βδομάδας θα δείξει.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Dennis707 said:

Κοιτώντας τα δύο μοντέλα παρατηρώ το εξής  οτι την Samsung ru8002  δεν την έχουν σε προσφορά στην black Friday  και αυτό σημαίνει είτε ότι δεν θέλουν να την πουλήσουν γιατί προωθούν τα παραπάνω μοντέλα ή θα την βγάλουν σε προσφορά μέχρι το τέλος της βδομάδας θα δείξει.

Την έχει το Πλαίσιο στα 599, αλλά περίμενε μέχρι την Παρασκευή διότι στις 17/10 την είχε ρίξει στα 559 ο Κωτσόβολος οπότε υπάρχουν αρκετές πιθανότητες τουλάχιστον για pricematch αν όχι και λίγο πιο κάτω...

Δημοσ.

ThReSh όντως την έχει το πλαίσιο αλλά ειναι διαθέσιμη μόνο στα καταστήματα και εγώ μένω σε νησί και δεν την έχει διαθέσιμη για online αγορά δυστυχώς.Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου θα περιμένω.

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Κι εγώ ακριβώς την ίδια ερώτηση έχω. Στις τηλεοράσεις nanocell αξίζει η διαφορά τιμής της LG sm8600 με αυτής της sm9010;

Αν κάποιος γνωρίζει θα εκτιμούσα πολύ την απάντηση του. Ευχαριστώ!

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, teoqq είπε

Η LG  55SM9010 έχει τόσο μεγάλη διαφορά (εννοώ καλύτερη) από αυτή του φίλου που ενδιαφέρεται; (SM8600)

Η lg 55SM9010 είναι full array ενώ ή SM8600 είναι Edge led οι διαφορές είναι ελάχιστες μεταξύ των δυο μοντέλων.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ναι, πραγματικά είναι ελάχιστες από αυτά που έχω διαβάσει κι εγώ. Η μόνη μου αμφιβολία είναι αν πραγματικά, στην πράξη υπάρχει κάποια διαφορά αισθητή στην απεικόνιση του μαύρου σε ταινίες σε σκοτεινό περιβάλλον για κάποιον που δεν έχει τόσο εξασκημένο μάτι. Και δυστυχώς δεν μπορώ να τις δω από κοντά σε κάποιο μαγαζί γιατί κι εγώ μένω σε νησί. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...