Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενήλικας που τις ώρες αρχαίων του σχολείου δεν έδινε σημασία, αποφάσισε να αρχίσει να τα μαθαίνει, μόνος του στο σπίτι του.

Πως ξεκινάω ; Ποιο βιβλίο ή ποια βιβλία προτείνετε για να ξεκινήσω;

• Like 1
Δημοσ.

Λες ε; Μου πέρασε η ιδέα απ' το μυαλό, αλλά επειδή βλέπω πολλά βοηθήματα κτλπ να έχουν βγει, αναρωτήθηκα μήπως υπάρχει κάποια έκδοση ποιο.. "φιλική" ή εύκολα κατανοήσιμη.

Να για παράδειγμα είδα αυτά τα οποία γράφουν "άνευ διδασκάλου για αρχάριους", και αναρωτήθηκα αν αξίζουν.

https://www.politeianet.gr/books/9789608184688-antonakos-a-antonios-filologos-istorikos-kadmos-ellinisti-protos-tomos-89196

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, czarjuly είπε

Βρηκα αυτο δεν ξερω αν σε καλυπτει https://elearningekpa.gr/courses/arxaia-ellhnika-gia-arxarious

Έχω γίνει spoiled από διάφορα δωρεάν μαθήματα για 1002 άλλα πράγματα που μπορεί κανείς να βρει τσάμπα στο ίντερνετ, που το να δώσω 600 ευρώ για να ξεκλειδωθούν τα συγκεκριμένα μου φαίνεται... υπερβολικό;

Κοιτάω να δω αν υπάρχουν 1~ν user friendly βιβλία για αρχάριους για να ξεκινήσω.

Δημοσ.

Πάρε να διαβάσεις τα βοηθήματα των σχολικών βιβλίων.

Ανάλογα με το επίπεδο σου διάλεξε και ανάλογη τάξη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/11/2019 στις 12:58 ΜΜ, Stavros Delta είπε

Ενήλικας που τις ώρες αρχαίων του σχολείου δεν έδινε σημασία, αποφάσισε να αρχίσει να τα μαθαίνει, μόνος του στο σπίτι του.

Πως ξεκινάω ; Ποιο βιβλίο ή ποια βιβλία προτείνετε για να ξεκινήσω;

Tι εννοεις να μάθεις; γραμματική κτλ ή  να καταλαβαινεις τα αρχαια κειμενα οσο μπορεις περισσότερο; Για το δεύτερο αν αρχισεις να διαβάζεις βιβλία αρχαιων συγγραφέων σαν του Ξενοφώντα (στα οποια   θα εμπεριέχεται και η νεοελληνική μετάφραση) θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις αρκετά πράματα, και εννοειται πως για εμας του Έλληνες κάτι τέτοιο ειναι πολύ πιο εύκολο από έναν ξένο. Και αυτα για την αττική διάλεκτο, η κοινή ειναι ακομη πιο εύκολη.

Επεξ/σία από Anuminas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...