Ekotas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών σε Opel astra 1.4 με διάσταση 195/60/15 Εχω καταλήξει σε 3 μάρκες.. Bridgestone turanza t005 περίπου 280 με τοποθέτηση Falken ziex ze310 περίπου 270 με τοποθέτηση Hankook ventus prime 3 περίπου 260 με τοποθέτηση Θα ήθελα την γνώμη σας. Ευχαριστώ.
paoknf Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Καλησπέρα φίλε μου. Θα σου πρότεινα να βάλεις τα Bridgestone. Τα έχω βάλει σε δύο αυτοκίνητα ένα Honda και σε ένα volvo και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.
Ekotas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Continental έχω τώρα, ecocontact. Θεωρείς τα νέα ecocontact6 πιο καλή επιλογή από αυτα που ανέφερα αρχικά?
gairf Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 42 λεπτά πριν, Ekotas είπε Ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών σε Opel astra 1.4 με διάσταση 195/60/15 Εχω καταλήξει σε 3 μάρκες.. Bridgestone turanza t005 περίπου 280 με τοποθέτηση Falken ziex ze310 περίπου 270 με τοποθέτηση Hankook ventus prime 3 περίπου 260 με τοποθέτηση Θα ήθελα την γνώμη σας. Ευχαριστώ. Μετά απο 18 μήνες με turanza t005 ένα έχω να πώ....θα τα ξαναβάλω πάλι!
teddy71 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Κοίτα και τα michelin primacy 4 βγαίνουν και για 15αρα. Πολύ ωραίο λάστιχο βεντούζα, αθορυβο και δεν μαγουλιαζουν οπως τα ecocontact5 που είχα πριν.
achilles_g_ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 9 ώρες πριν, Ekotas είπε Continental έχω τώρα, ecocontact. Θεωρείς τα νέα ecocontact6 πιο καλή επιλογή από αυτα που ανέφερα αρχικά? Γενικά από premium contact και opel (vectra) είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Στεγνό, βρεγμένο το λάστιχο είναι εξαιρετικό. Στη θέση σου θα κοιτούσα το premium contact ή το Michelin primacy 4 (που αναφέρθηκε πιο πάνω) εφόσον δεν συντρέχουν ειδικές συνθήκες στην περιοχή που κινείσαι.
Ekotas Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δυστυχώς ούτε τα primacy 4 ούτε τα premium contact βγαίνουν σε 195/60/15 που φοράω.
nick#18 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 3 μηνες τωρα turanza t005 σε 195/50/15 εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος ως τωρα..βεντουζχα στο δρομο το αμαξι! ειτε στεγνο ειτε βρεγμενο..
Philippe Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ακούω καλά λόγια για τα Sumitomo. Τα φέρνει στην Ευρώπη η Falken. Οι λαστιχάδες που έχω μιλήσει τα θεωρούν καλύτερα από τα Turanza. Υπάρχει κανένας εδώ που να τα φοράει; Βγαίνουν και σε 195/60/15 + Απορία: Εάν βάλουμε μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας από ό,τι χρειαζόμαστε, επειδή ενδεχομένως να μην κυκλοφορεί στην αγορά, χάνουμε κάπου (π.χ. σκληρότερη γόμα, χειρότερη πρόσφυση). Με Η καλύπτομαι, αλλά μόνο V βρίσκω. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2019 από Philippe
gairf Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, Philippe είπε Ακούω καλά λόγια για τα Sumitomo. Τα φέρνει στην Ευρώπη η Falken. Οι λαστιχάδες που έχω μιλήσει τα θεωρούν καλύτερα από τα Turanza. Υπάρχει κανένας εδώ που να τα φοράει; Βγαίνουν και σε 195/60/15 + Απορία: Εάν βάλουμε μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας από ό,τι χρειαζόμαστε, επειδή ενδεχομένως να μην κυκλοφορεί στην αγορά, χάνουμε κάπου (π.χ. σκληρότερη γόμα, χειρότερη πρόσφυση). Με Η καλύπτομαι, αλλά μόνο V βρίσκω. Οι λαστιχαδες μάλλον έχουν καλύτερο ποσοστό κέρδους με τέτοιες μάρκες, δες διαφορά τεστ από ειδικά sites που ασχολούνται με τα ελαστικά για να έχεις αξιόπιστες μετρήσεις. Όσο για τον δείκτη ταχύτητας όσο ανεβαίνεις τόσο δυσκολότερα το ελαστικό φθάνει σε θερμοκρασία λειτουργίας του και αυτό σημαίνει πως αργεί πολύ να ζεσταθεί και δεν έχει τα κρατηματα και ασφάλεια που έχουν οι προδιαγραφές του. Ακολούθα πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή του αυτοκινήτου σου για επιλογή ελαστικών, και μην πας σε ανώτερη κλίμακα κατά 99% δεν θα δεις βελτίωση και πιθανόν να έχεις χειρότερα αποτελέσματα. 1
Haldol Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Στις 17/11/2019 στις 11:08 ΜΜ, Ekotas είπε Continental έχω τώρα, ecocontact. Θεωρείς τα νέα ecocontact6 πιο καλή επιλογή από αυτα που ανέφερα αρχικά? Σε Continental δες τα PremiumContact. Τα EcoContact είναι η φτηνή (κακή) σειρά της εταιρείας.
thanasisxask Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, Haldol είπε Σε Continental δες τα PremiumContact. Τα EcoContact είναι η φτηνή (κακή) σειρά της εταιρείας. Έχω τα premium contact 6 έχουν αρκετό θόρυβο και δεν βγάζουν πολλά χιλιόμετρα αλλά το σημαντικότερο για εμένα είναι ότι στην στροφή "μαγουλιαζουν" και δεν έχεις τόσο καλή αίσθηση, νομίζεις ότι θα γλιστρήσεις. Η διαφορά με τα sport contact 5 που είχα είναι ότι είχε καλύτερη συμπεριφορά στην στροφή, καλύτερο κράτημα, αλλά ούτε αυτό έβγαζε χιλιόμετρα και είχε και εκείνο θόρυβο.
Haldol Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 58 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Έχω τα premium contact 6 έχουν αρκετό θόρυβο και δεν βγάζουν πολλά χιλιόμετρα αλλά το σημαντικότερο για εμένα είναι ότι στην στροφή "μαγουλιαζουν" και δεν έχεις τόσο καλή αίσθηση, νομίζεις ότι θα γλιστρήσεις. Η διαφορά με τα sport contact 5 που είχα είναι ότι είχε καλύτερη συμπεριφορά στην στροφή, καλύτερο κράτημα, αλλά ούτε αυτό έβγαζε χιλιόμετρα και είχε και εκείνο θόρυβο. Τα περισσότερα Conti τρώγονται γρήγορα. Αυτό το θεωρώ θετικό: Καλύτερα να έχεις μόνιμα φρέσκια γόμα, παρά να ξεραίνεται και το λάστιχο να 'ναι μόνιμα "ντουβάρι". Ιδίως στη χώρα μας που η άσφαλτος δεν "τρώει" το λάστιχο, το θεωρώ απαραίτητο να είναι μαλακή η γόμα και να φθείρεται. Κατά τ' άλλα, τα εξαιρετικά PremiumContact σίγουρα δε μπορούν να συγκριθούν σε κράτημα με τα SportContact, που έχουν πιο ενισχυμένα πλαϊνά, ως σπορ ελαστικό. Φυσικά η επιλογή ελαστικού εξαρτάται τόσο απ' το αυτοκίνητο, όσο και απ' τον τρόπο οδήγησης. Στην περίπτωσή μας, με το Astra 1.4, δε θεωρώ πιθανό να χρειάζεται τέτοιο ελαστικό ο ts. Αλλά εκείνος ξέρει καλύτερα το στυλ οδήγησής του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα