hdonoblepsias Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, kosnik είπε 300kb ειναι μικρο και πολυ δεσμευτικο κατα τη γνωμη μου. Δεν πρεπει να βαζεις το χρηστη να κανει resize πριν ανεβασει. Πας να καλύψεις τωρα το οτι δεν μπορεις να κανεις σωστο resize στον server μετατοπιζοντας το προβλημα στον χρηστη. Βάλε ενα λογικο οριο ~2mb, και κανε σωστο resize αν θες. επίσης δεν καταλαβα, το 800/600 που εκανες το εκανες αποκλειστικα για λογους μεγεθους αρχείου ή θες αυτες τις διαστασεις απλά? Το 800x600 το θέλω μόνο για μέγεθος αρχείου, δεν θέλω θέλω αυτές τις διαστάσεις συγκεκριμένα Για το ονομα οτυ αρχειου, ποιο ειναι το προβλημα, αφου το εγραψες μονος σου, κανε ενα $filename = mt_rand(1000,9999).time(); και αποηθηκευσε το με αυτο. Δεν μου τρέχει καν το ajax με αυτό το τρόπο.
kosnik Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Το ονομα του αρχείου το θετεις στον σερβερ, το ajax δεν εχει (και δεν πρεπει να εχει) καμία σχέση με το πως (με τι ονομα δλδ) θα αποθηκευθει η εικονα . Η μονη σχεση που (μπορει) να εχει το ajax ειναι να γυρισεις πισω me to response το ονομα με το οποιο αποθηκευτηκε η εικονα στον σερβερ , σε περίπτωση που θες να δειξεις στο χρηστη το ονομα με το οποιο τελικα αποθηκεύτηε
hdonoblepsias Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, kosnik είπε Το ονομα του αρχείου το θετεις στον σερβερ, το ajax δεν εχει (και δεν πρεπει να εχει) καμία σχέση με το πως (με τι ονομα δλδ) θα αποθηκευθει η εικονα . Η μονη σχεση που (μπορει) να εχει το ajax ειναι να γυρισεις πισω me to response το ονομα με το οποιο αποθηκευτηκε η εικονα στον σερβερ , σε περίπτωση που θες να δειξεις στο χρηστη το ονομα με το οποιο τελικα αποθηκεύτηε Εγω δεν το είπα καλα. Με Ajax στέλνω στην php και περιμένω απάντηση. Με τον τρόπο που κάνω τώρα, ανεβαίνουν μια χαρά (βασικά με το πρόβλημα του resize) και στην βάση και και στους φακέλους, οπότε μέσω ajax μου έρχεται μία απάντηση που μου εμφανίζει οτι "Οι φωτογραφίες ανέβηκαν" και ένα grid με thumbnails. Οτιδήποτε και αν δοκίμασα να πειράξω στο filename (όπως στα παραδείγματα που έδειξα απο πάνω) δεν γινόταν τίποτα. Δηλαδή ούτε το αρχείο ανέβαινε, ούτε αποθηκευόταν κάτι στη βάση, ούτε επέστρεφε κάτι μέσω ajax. Δηλαδή δεν δουλευε τίποτα. Τώρα το ξαναπιασα σιγα σιγα και είδα γιατι δεν μου έπιανε το random. Γιατί δεν μου κόλλαγε την κατάληξη της φώτο. Εγώ είχα $filename = mt_rand(1000,9999).time(); $_FILES["file"]["name"]= $filename; Δηλαδή δοκίμασα να μου επιστρέψει ένα var_dump($_FILES["file"]["name"]) και μου επέστεφε ένα 241121232312 Τό έκανα έτσι και τώρα δουλέυει $filename = mt_rand(1000,9999).time()."."; $ext = pathinfo($_FILES["files"]["name"][$count], PATHINFO_EXTENSION); $_FILES["file"]["name"]= $filename.$ext; Άρα παραμένει πρόβλημα το θέμα του resize Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2019 από hdonoblepsias
Predatorkill Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Εχεις δοκιμασει κατι τετοιο; https://github.com/Gregwar/Image/blob/master/README.md σορυ αν ειμαι οφ τοπικ, εχω ελαχιστη ιδεα απο php
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα