VaJohn Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Ειναι πολλοι οπως και εγω που ενδιαφερομαστε για το performance το πως τρεχει και αν εχει θεμα optimization το παιχνιδι ειναι μεγαλη βοηθεια τα tips & tricks των διαφορων μελων εδω. Οπως καποιοι δυσαρεσκουν για την εξελιξη των νηματων και οτι θαβωντε story/gameplay μηνυματα κτλ, ετσι και αλλοι θα κανουν το ιδιο αν αγνοουμε το παραπανω θεμα που ανεφερα. Ενα subsection για καθε game η πιο σωστη λυση κατα την γνωμη μου. 2 1
SpoonyBar Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επειδή αυτό ξεκίνησε από το νήμα του RDR2 καταρχήν να πω ότι το συγκεκριμένο bug που ξεκίνησε τις αντιδράσεις μερικών, έχει επιβεβαιωθεί από τη Rockstar από τις 16 του μήνα. Οπότε κάποιος δεν έκανε αρκετό research.🤪 Στο γκάλοπ τωρα... Φαίνεται πόσα καλά post για το περιεχόμενο του παιχνιδιού και γνώμες και συμβουλές gameplay, είχαν πνιγεί στο νήμα του RDR2 από τα "κακά" post... Όλες αυτές οι κoρώνες και το σκάλωμα από κάποιους, σε νήμα παλαιου παιχνιδιού- που έχει νήμα 150 σελίδων που αφορούν κυρίως gameplay στο section των κονσολών. Και όντας ένα παλιό παιχνίδι υπάρχουν ένα σωρό άψογοι οδηγοί στρατηγικής και reviews, opinions,και υπεραναλυτικότατες αναλύσεις για την ιστορία και για τα πάντα…. Oι μόνοι που έχουν ενδιαφέρον για συζήτηση εκτός τεχνικών χαρακτηριστικών στο PCRDR2, γιατί αυτό είναι το μόνο καινούργιο feature που φέρνει η έκδοση για pc, είναι οι χρήστες που χρειάζονται babysitting γιατί δεν ξέρουν/ βαριούνται να googlάρουν η να διαβάσουν το manual. Αν και γενικά δε μ ενδιαφέρει, γιατί δεν διαβάζω τα gaming νήματα του φόρουμ, απλώς έτυχε να πέσει το μάτι μου στο RDR2 γιατί είχα κι εγώ τεχνικά θέματα όπως το 70% των χρηστών. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2019 από SpoonyBar 1
Moderators Praetorian Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, SpoonyBar είπε Επειδή αυτό ξεκίνησε από το νήμα του RDR2 καταρχήν να πω ότι το συγκεκριμένο bug που ξεκίνησε τις αντιδράσεις μερικών, έχει επιβεβαιωθεί από τη Rockstar από τις 16 του μήνα. Οπότε κάποιος δεν έκανε αρκετό research Και η πηγή σου για αυτό είναι... ; Μια που έκανες το αρκετό research. 1 ώρα πριν, SpoonyBar είπε Στο γκάλοπ τωρα. Δεν κάνουμε γκάλοπ. 1 ώρα πριν, SpoonyBar είπε Φαίνεται πόσα καλά post για το περιεχόμενο του παιχνιδιού και γνώμες και συμβουλές gameplay, είχαν πνιγεί στο νήμα του RDR2 από τα "κακά" post. Το νήμα αναφέρεται σε μια χρόνια κακή κατάσταση. Φυσικά και αυτό έχει αποτέλεσμα να έχουν αποθαρρυνθεί οι χρήστες που θέλουν να συζητήσουν πάνω στο παιχνίδι όταν βλέπουν την ίδια κατάσταση / χείμαρρο από post περι fps. 1 ώρα πριν, SpoonyBar είπε Όλες αυτές οι κoρώνες και το σκάλωμα από κάποιους χρηστές, σε νήμα παλαιου παιχνιδιού- που έχει νήμα 150 σελίδων που αφορούν κυρίως gameplay στο section των κονσολών. Και όντας ένα παλιό παιχνίδι υπάρχουν ένα σωρό άψογοι οδηγοί στρατηγικής και reviews, opinions, και υπεραναλυτικότατες αναλύσεις για την ιστορία και για τα πάντα…. Παλιό παιχνίδι το RDR2; Ή μήπως θα έπρεπε να έχουμε όλοι κονσόλες και να το έχουμε παίξει, όντας PC Gamers? Που και χρόνια πριν να είχε κυκλοφορήσει πάλι το "υπάρχουν οδηγοί εκεί έξω" είναι απαράδεκτη άποψη. Με το ίδιο νόμισμα, υπάρχει και το google για τα fps optimization guides και site(s) που εξειδικεύονται σε αυτό. Δεν βγαίνει συμπέρασμα έτσι. Ειναι πολύ κακή λογική. 2
SpoonyBar Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, Praetorian είπε Και η πηγή σου για αυτό είναι... ; Μια που έκανες το αρκετό research. known issues. https://support.rockstargames.com/articles/360038576754/Red-Dead-Redemption-2-for-PC-Update-Nov-16-2019 1
Moderators Praetorian Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, SpoonyBar είπε known issues. https://support.rockstargames.com/articles/360038576754/Red-Dead-Redemption-2-for-PC-Update-Nov-16-2019 Αναφορά σε κείμενο Framerate Affecting Core Drain A small number of players are experiencing an issue where their framerate is altering how their cores drain. :D α, μάλιστα.
SpoonyBar Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Praetorian είπε :D α, μάλιστα. Small number έγραφε και στα crashes... Τι να γράψει? 22 λεπτά πριν, Praetorian είπε Παλιό παιχνίδι το RDR2; Ή Ως προς το gameplay ναί. Να τα μόνα PC features. https://www.rockstargames.com/reddeadredemption2/pc Kαι δεν στέλνω κανένα έκει έξω. Μπορεί να μη ξέρει αγγλικά. Αλλά το νημα των κονσολών του forum, γιατί να μην το κοιτάξει και να ποστάρει όποιος φλέγεται να μάθει για το game? Θα έπρεπε κι εσείς να το προβάλετε στο sticky. 2 thread με ίδιο περιεχόμενο σε μεγάλο ποσοστό, στο ίδιο forum? Περιμένεις οτι θα ενδιαφέρει πολλούς? Οταν το PC port έρχεται 1 χρόνο αργότερα? *** για να μην παρέξηγηθώ πολύ καλά πάει το PCRDR2, και το θεώρω πολύ καλοδουλεμένο port. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2019 από SpoonyBar 1
Moderators Praetorian Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δεν ξέρω με τι δεδομένα βγάζεις τα συμπεράσματά σου, αλλά ναι, πάντα (ή τουλάχιστον για περισσότερο από 10 χρόνια πλέον) είχαμε ξεχωριστά threads για τους (ίδιους) τίτλους σε PC και consoles. Προφανώς και θεωρούμε ότι έχει νόημα αυτό (...). Παρακαλώ, επιστροφή on-topic όμως. Δεν αφορά αυτό το thread το ότι το RDR2 κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο στις κονσόλες.
SpoonyBar Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πάντως αν όντως θέλετε να αποκλείσετε το performance από τα θέματα συζήτησης στο thread, κάπου αλλού θα πρέπει να το βολέψετε. όταν ένας βγαίνει 20 fps κάτω με ενα patch , δεν είναι μικρό θέμα όπως λες, και χρειάζεται βοήθεια. Ή αν βλέπει μεγάλη βελτίωση με ένα config καλό θα ναι να το μοιραστεί να το δουμε το κρίνουμε... Ή αν η κάρτα του σέρνεται αδικαιολόγητα σε ένα τίτλο, κάπου θα πρέπει να ρωτήσει και να συγκρίνει με άλλους... Αυτά τα θεωρώ αυτονόητα, αλλά μπορεί να φέρουν αρκετά post. Σε τιτλους οπως το RDR2, το Cyberpunk, το Witcher, τα TES, το Metro κ.α, που όταν πρωτοβγαίνουν είναι και in-house engines και σπρωχνουν το HW στα όρια, και όχι απαραίτητα optimized, το τεχνικό κομμάτι έχει ενδιαφέρον για πολλούς, και πολλοι enthusiasts, αφιερώνουν 2 και 3 και 4 ωρες σε δοκιμές και διάβασμα πριν ξεκινήσουν να παίζουν, για να είναι σίγουροι οτι τρέχουν το παιχνίδι όσο καλύτερα γίνεται. Εσείς τα έχετε πάρει με τους γραφικούς που σε καθε UE τίτλο, engine που δεν έχουν πλέον κανένα τεχνικό ενδιαφέρον, και άλλους απλούς τίτλους ποστάρουν benchmarks και συζητούν για επιδόσεις. Τα βάζετε όμως όλα στο ίδιο τσουβάλι αν ζητάτε τα ίδια στο νήμα του RDR2, και πριν 2 μήνες στο μετρό, και αύριο στο Cyberpunk. Φυσικά και για τέτοιους τίτλους ενδιαφέρει πολύ κόσμο το τεχνικό κομμάτι, οι συγκρίσεις μεταξύ καρτών, και επιδόσεις. Και αντίστοιχα δεν ενδιαφέρει όλους - ούτε και μένα- το small talk για τα mechanics, η την υπόθεση, η το να διαβάσουν απόψεις άλλων χρηστών για τον τίτλο. Καλύτερα και για τους 2. Kάντε ένα PC gaming technical issues & performance section / subforum. ή αν δε θέλετε ούτε να το βλέπετε, ένα sticky ή link στο ΟP του κάθε τίτλου, που να οδηγεί σε ένα black hole section, μη προσβάσιμο από το forum index. Τουλάχιστον για τους 5-10 τίτλους το χρόνο που έχουν μεγάλο τεχνικό ενδιαφέρον. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2019 από SpoonyBar 1 1
Tobajara Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις τεχνικές αναλύσεις και κουβέντα για settings στο θέμα ενός παιχνιδιού. Το θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας. Υπάρχει όμως ένα ζήτημα με την υπερβολή και την κατάχρηση. Από τη σκοπιά μου, ενός ανθρώπου που παίζει πλέον σε παλιό λάπτοπ και ποτέ δεν ενδιαφερόταν για τα τεχνικά πέραν της αξιοπρεπούς, ομαλής απόδοσης, μπορώ να πω τα εξής. 1) Κάποιος να ποστάρει screenshots με τα settings του, ή την απόδοση στο σύστημα του - κανένα πρόβλημα 2) Κάποιος να αναφέρει τεχνικά θέματα που συνάντησε, πχ το τάδε patch έφερε προβλήματα - κανένα πρόβλημα, αρκεί να γίνει μια φορά και τέρμα 3) Συγκριτικά απόδοσης πάνω στο συγκεκριμένο παιχνίδι - κανένα πρόβλημα 4) Λεπτομερές ποστ τύπου τεχνικός οδηγός, tweaks ή σχετικά links - απολύτως ευπρόσδεκτο 5) Κάποιος που βάζει χύμα βίντεο με τεχνικές αναλύσεις - υπάρχει πρόβλημα, γιατί αφ'ενός ο embedded player είναι τεράστιος στο insomnia και αφ'ετέρου καούρα μας για 30 λεπτά μπλαμπλά χωρίς ουσία, συν το ότι συχνά το post είναι ένα ξερό βίντεο 6) Ποστ τύπου "θα τρέχει στο μπρίκι μου?" --> Ν'ανοίξεις τα γκαβά σου να δεις τα minimum settings, "OMG μου πέσανε 5 frames κάπου και τα'χασα" ---> $##@$με, "τι χάλια port είναι αυτό" ---> @#$#@$με παίξτο σε κονσόλα, "μάγκες μου τρέχει βούτυρο/φέτα/σαλαμοτύρι" ---> @##@%@με, "τι χάλια γραφικά είναι αυτά" ---? #@$%@με μην το παίζεις, "πωωω ακόμα έχω tearing πότε θα το φτιάξουν" ---> @#$#@%@με ποτέ μη σώσουν, "μου κρασάρει" ---> @#@$@με βάψτο μπλε και πέτα το στη θάλασσα, γενικά τα post μιας - δυο σειρών που και διακόπτουν άλλες συζητήσεις και δε συνεισφέρουν ουσιαστικά σε τεχνική ανάλυση, είναι τα πιο εκνευριστικά. Αναφορικά με τα (5) και (6), που είναι για μένα τα προβληματικά, για το (5) καλό θα ήταν να αποφεύγεται σαν ξερό post ή έστω να μπαίνει σε spoiler tag με μια σημείωση "βίντεο από τον τάδε/ δείτε στο 13.50", ενώ για το (6) προτείνω αναφορά posts και διαγραφή. Το σκεπτικό μου, εν συντομία, είναι πως πρόκειται επί της ουσίας για spam posts και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστούν. Για να μην είναι/ θεωρηθούν spam posts χρειάζεται κάτι παραπάνω από 1-2 ξερές γραμμές που δεν προσφέρουν τίποτα σε κανένα, αλλά μια εσκεμμένη προσπάθεια να επικοινωνήσεις με τα άλλα δίποδα στο forum. Δε χρειάζονται σεντόνια κλπ, απλά να μπει παραπάνω ουσία και προσπάθεια - στο κάτω κάτω forum είναι, όχι το WhatsApp ή το Twitter. Δε νομίζω πως θέματα αφιερωμένα σε τεχνικές αναλύσεις θα βελτιώσουν την κατάσταση. Το ζήτημα είναι πως συχνά δε γίνεται καμία συζήτηση, ούτε ουσίας ούτε τεχνική ούτε γύρω από άλλα θέματα, γιατί στα 10 posts τα 6 είναι σαν τα παραπάνω. Δεν είναι κάτι που μπορεί να λύσει μόνο κάποιας μορφής moderating και πολύ λιγότερο ο διαχωρισμός, είναι κάτι στο οποίο χρειάζεται ενεργή προσπάθεια από εμάς και από την άλλη το moderating να δώσει κατεύθυνση. Λίγο πολύ αυτή είναι η άποψή μου και υποψιάζομαι ότι αρκετοί διαφωνούν ή θίγονται, εδώ είμαι για περισσότερη κουβέντα Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2019 από Tobajara 3
spyros007 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) ΔΕΝ μπορώ να καταλαβω γιατι σχολια που αφορουν την αποδοση ενός παιχνιδιου ειναι κατακριτέα και πρεπει να καταδιώκονται η να περιορίζονται. Οταν σε ενα νημα υπερισχυουν εναντι αλλον σχολιον παει να πει οτι καπου υπαρχει σοβαρο θεμα με το παιχνιδι και ο καθενας ψαχνει λυση και λεει το προβλημα του. Για μενα μια χαρα ειναι η υπαρχουσα κατασταση και οπου ξεφεγει το θεμα μια επεμβαση απο την διαχειρηση αρκει για να επαναφερει την ταξη .Οχι ομως για να μετραμε ποσες κουβεντες ειπε ο καθενας και γιατι αλλα μονο οταν υπαρχει καβγάς και αναταραχη...... Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2019 από spyros007 2 1
firepc Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 54 λεπτά πριν, spyros007 είπε ΔΕΝ μπορώ να καταλαβω γιατι σχολια που αφορουν την αποδοση ενός παιχνιδιου ειναι κατακριτέα και πρεπει να καταδιώκονται η να περιορίζονται. what?? Dude, εχεις ενα νημα για να γραφεις για performance οτι θελεις οσο θελεις
giorgosmcmc Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 18 λεπτά πριν, firepc είπε what?? Dude, εχεις ενα νημα για να γραφεις για performance οτι θελεις οσο θελεις Ο φιλος εννοει προφανως γιατι να περιοριζονται σε ξεχωριστο νημα του ιδιου παιχνιδιου.
spyros007 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Βλεπω μια λογικη που λεει οτι σχολια που αφορουν την αποδοση ενός παιχνιδιου χαλανε το θεμα ,ειναι ασκοπα ,επαναλαμβανόμενα ,το μονοπολουν ,κουραζουν κτλ κτλ και πείτε μας τι να κανουμε..Εγω λεω λοιπον οτι καλως υπαρχουν και πρεπει να περιορίζονται μονο οταν υπαρχουν καβγαδες και αναταρχη.Θα προτιμουσα να μεινουν στο ιδιο θεμα τελικα αλλα και σε αλλο να πανε παλι δεν εχω προβλημα αρκει να υπαρχουν. Ίσως και να ειναι το ποιο σημαντικο κοματι του θεματος με τα τοσα προβληματα που κυκλοφορούν πλέων οι εταιρείες τα παιχνδια τους. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2019 από spyros007 1 1
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Βάζεις ignore list συγκεκριμένα άτομα που δεν έχουν ανακαλύψει το google και τα posts τους είναι 90% ότι νάνε και απλά ησυχάζεις. Αμφιβάλλω να βρεθεί λύση που θα ικανοποιήσει τους πάντες. Παρόλα αυτά kudos στους mods που ενδιαφέρονται. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από {TDi}Dj2k..infc 2 1
3DJIN Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) το καλυτερο ειναι ολα τα σχολια που αφορουν ενα παιχνιδι να υπαρχουν στο thread του παιχνιδιου,ειτε αφορουν ιστορια ,πλοκη,gameplay ειτε fps,bugs,crαshes και γενικοτερα performance,benchmarks. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2019 από 3DJIN
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα