Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Sprou είπε

Συμφωνώ με admin.Μπορουμε να έχουμε συζήτηση περί performance χωρίς απλα τα ανωτέρω διότι το 1 και το 3 αναφέρονται στο σύστημα του καθενός που εδώ που τα λέμε δε μας ενδιαφέρει και πολυ όπως και το 4 εν μέρει.

Τώρα το 2 δεν είναι και τόσο κακό απλά όντως να υπάρχει επιβεβαίωση.

Σεβαστές όλες οι απόψεις και ότι αποφασίσετε δεκτό.

Το πρόβλημα είναι ότι πρακτικά δεν θα τηρείται ένας τέτοιος περιορισμός και επίσης για πολλούς αυτές οι πληροφορίες  μπορούν να φανούν χρήσιμες. Για αυτό αναφέρονται και συνεχώς.

Το πρόβλημα δεν είναι τα post καθαυτά, αλλά το μεγάλο πλήθος τους σχετικά με οτιδήποτε άλλο αφορά τον εκάστοτε τίτλο. 

35 λεπτά πριν, chrisde είπε

Κατάλαβα τι εννοείς (νομίζω). Αυτό θα μπορούσε να δουλέψει νομίζω. Υπό την έννοια ότι θα είναι ουσιαστικά μαζί, το ένα κάτω από το άλλο. Όχι το ένα σε ένα section και το άλλο αλλού.

Αν και μάλλον δεν εννοούσες αυτό, θα με ενδιέφερε να μάθω αν γίνεται τεχνικά, να δημιουργηθεί δηλαδή ένα υπο-θέμα κάτω από κάθε topic. (Μάλλον όχι φαντάζομαι)

Εάν δεν γίνεται, ας μας ενημερώσει ο mod και θα δούμε ποια άλλη λύση είναι η καλύτερη. 

Επεξ/σία από mike299
  • Like 1
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, chrisde είπε

Κατάλαβα τι εννοείς (νομίζω). Αυτό θα μπορούσε να δουλέψει νομίζω. Υπό την έννοια ότι θα είναι ουσιαστικά μαζί, το ένα κάτω από το άλλο. Όχι το ένα σε ένα section και το άλλο αλλού.

Αν και μάλλον δεν εννοούσες αυτό, θα με ενδιέφερε να μάθω αν γίνεται τεχνικά, να δημιουργηθεί δηλαδή ένα υπο-θέμα κάτω από κάθε topic. (Μάλλον όχι φαντάζομαι)

Α θα είναι από κάτω ή άλλου θα το δει το site.  Δεν είναι εκεί το προβλημα . Ούτε και θα γίνεται για όλα τα παιχνίδια προφανώς. Αλλά απ' όσο ξέρω έρχονται μεγάλοι τίτλοι ,Atomic Hurt, Chyberpunk, Bloodline two, Chernobylite, Halo οπότε σίγουρα κάποια από αυτά ή και όλα θα έχουν τα performance issues τους. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω δεν εχω καταλαβει πάντως αν το πρόβλημα ειναι να μειώσουμε-εξαλειψουμε τα σχολια που αφορουν το περφορμανσ  ενός παιχνιδου η να τα μεταφερουμε σε αλλο τομέα του φορουμ ,αντι να βρισκόντανε στο ιδιο θεμα με το παιχνιδι???Αν ειναι το δευτερο η λυση ειναι η δημιουργια καινουργιου τμήματος οπου καθε παιχνιδι θα εχει το θεμα του και ο καθενας θα γραφει οτι προβληματα αποδοσης εχει ωστε να βρει λυση.

Επεξ/σία από spyros007
  • Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά εγώ βρίσκω αρκετά χρήσιμο να υπάρχουν στα topics των παιχνιδιών συμβουλές για το πως να βελτιώσουμε το performance των παιχνιδιών. Για optimization κυρίως ώστε να μπορεί ο καθένας να έχει τη βέλτιστη εμπειρία. Θα ήταν και αρκετά χρήσιμο videos με optimization guides από κανάλια όπως το Digital Foundry ή το Hardware Unboxed να γίνονται sticky στα πρώτα posts των threads ώστε να αποφεύγονται οι επαναλήψεις μυνημάτων τύπου "Τι setting να ρίξω για να κερδίσω performance χωρίς μεγάλη ζημιά στα visuals" ή "Πως θα μπορέσω να πιάσω 60 fps με την X σύστημα μου". Πολλοί από εμάς σίγουρα ξέρουν που να κοιτάξουν ή τι ρυθμίσεις να πειράξουν αλλά βλέποντας το πόσο συχνά εμφανίζονται αυτά τα posts, θεωρώ πως θα ήταν αρκετά χρήσιμο.

Θεωρώ λάθος πάντως να σταματήσουν τελείως τα posts σχετικά με το πως τρέχει ένα παιχνίδι μιας και είναι καθοριστικός παράγοντας για την αγορά του. Και για να καταλάβω πόσο optimized είναι ένα παιχνίδι δεν βοηθάει απλά να πάω να δω benchmarks ενός λεπτού στα ultra settings από γνωστά sites. Αντίθετα διαβάζοντας λίγο τις εμπειρίες παιδιών από το forum μπορώ να πάρω μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένω. Και ο λόγος που προσωπικά δε κάνω pre-orders παιχνίδια είναι αυτός.

Ο χαμός πάντως σε threads για performance παιχνιδιών δεν είναι τόσο συχνός για να πεις ότι χάνεις τη μπάλα σε κάθε thread. Έγινε τώρα με το RDR2 ή τότε με το Odyssey αλλά συμβαίνει μόνο σε τέτοιες πολύ μεγάλες κυκλοφορίες. Προσωπικά δεν με ενοχλεί και διαβάζω ευχάριστα αυτά τα μηνύματα, ακόμα και να μην έχω αγοράσει ακόμα το παιχνίδι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, naruto14 είπε

Προσωπικά εγώ βρίσκω αρκετά χρήσιμο να υπάρχουν στα topics των παιχνιδιών συμβουλές για το πως να βελτιώσουμε το performance των παιχνιδιών. Για optimization κυρίως ώστε να μπορεί ο καθένας να έχει τη βέλτιστη εμπειρία. Θα ήταν και αρκετά χρήσιμο videos με optimization guides από κανάλια όπως το Digital Foundry ή το Hardware Unboxed να γίνονται sticky στα πρώτα posts των threads ώστε να αποφεύγονται οι επαναλήψεις μυνημάτων τύπου "Τι setting να ρίξω για να κερδίσω performance χωρίς μεγάλη ζημιά στα visuals" ή "Πως θα μπορέσω να πιάσω 60 fps με την X σύστημα μου". Πολλοί από εμάς σίγουρα ξέρουν που να κοιτάξουν ή τι ρυθμίσεις να πειράξουν αλλά βλέποντας το πόσο συχνά εμφανίζονται αυτά τα posts, θεωρώ πως θα ήταν αρκετά χρήσιμο.

Θεωρώ λάθος πάντως να σταματήσουν τελείως τα posts σχετικά με το πως τρέχει ένα παιχνίδι μιας και είναι καθοριστικός παράγοντας για την αγορά του. Και για να καταλάβω πόσο optimized είναι ένα παιχνίδι δεν βοηθάει απλά να πάω να δω benchmarks ενός λεπτού στα ultra settings από γνωστά sites. Αντίθετα διαβάζοντας λίγο τις εμπειρίες παιδιών από το forum μπορώ να πάρω μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένω. Και ο λόγος που προσωπικά δε κάνω pre-orders παιχνίδια είναι αυτός.

Ο χαμός πάντως σε threads για performance παιχνιδιών δεν είναι τόσο συχνός για να πεις ότι χάνεις τη μπάλα σε κάθε thread. Έγινε τώρα με το RDR2 ή τότε με το Odyssey αλλά συμβαίνει μόνο σε τέτοιες πολύ μεγάλες κυκλοφορίες. Προσωπικά δεν με ενοχλεί και διαβάζω ευχάριστα αυτά τα μηνύματα, ακόμα και να μην έχω αγοράσει ακόμα το παιχνίδι.

Όμως όταν μαζεύονται εκατό σελίδες αμέσως αμέσως αχταρμας, κανένας και με το δίκιο του δεν θα κάτσει να τις διαβάσει για να λύσει το προβλημα του. Εξάλλου σίγουρα η όλη φάση αφορά μεγάλες κυκλοφορίες και όχι το σύνολο των παιχνιδιών. 

πχ στο RDR TWO κάποιος ρωτάει γιατί δεν ξεκινά το παιχνίδι και αμέσως  άλλος πως θα βάλει cruise control στο άλογο. 

Επεξ/σία από HALF EVIL
Δημοσ.

Επειδή θα μπερδευτεί imo όλη η φάση με αυτό το section.

Subsection όπως προτάθηκε στην προηγούμενη σελίδα για το κάθε ένα game.

Αυτό θα δουλέψει νομίζω για όλους μας. 

Πχ Red Dead Redemption 2 που θα λέει οποίος θέλει τα του παιχνιδιού, Story, εμπειρία, βαθμολογία του κάθε user  (χωρίς εμφανή spoilers) και ακριβώς από κάτω τo subsection που θα μπαίνουμε και βγάζουμε το άχτι μας γιατί δεν τρέχει στα 60fps σε 4K, πως θα γίνει αυτό, πόσο *αμάει στην δική μας πράσινη κάρτα, πόσο τον πίνει η κόκκινη συγκριτικά.  

Γενικώς να μπαίνουμε να τα μετράμε...

Τα fps μας. :P

• Like 3
Δημοσ.

Υποθέτω ότι το RDR2 ήταν η αφορμή για όλη αυτή τη συζήτηση. 😂 Αλλά αυτό είναι ιδιάζουσα περίπτωση καθώς το game έχει κυκλοφορήσει ήδη 1 χρόνο + στις κονσόλες, οπότε πολλοί το έχουν παίξει ήδη εκεί και έχουν σχολιάσει τα του gameplay στο αντίστοιχο console thread, οπότε ποιο το νόημα να επαναλάβουν τα ίδια πράγματα στο pc thread? Ειδικά από την στιγμή που το port είχε προβλήματα με τον launcher και το γενικότερο performance, φυσιολογικό ήταν να υπάρξει "μύλος".

Όπως και να έχει η άποψή μου είναι στη περίπτωση πολύ δημοφιλών franchise, αλλά προβληματικών ports να ανοίγει καινούριο ξεχωριστό thread με όλα τα findings/teaks μαζεμένα και ο OP να έχει την υποχρέωση στο τέλος να τα μαζεύει και να τα ανανεώνει στο αρχικό post για να μπορεί ο επισκέπτης να βρει άμεσα λύση χωρίς να χρειάζεται να ψάχνει 100 σελίδες. Ειδικά με τόσα hardware configurations χάνεται η μπάλα και κάθε patch μπορεί να αλλάξει άρδην την κατάσταση.

• Like 3
Δημοσ.

σαν καταναλωτής με σχετικά ελάχιστο χρόνο, θα ήθελα να διαβάσω για ένα παιχνίδι με καλές πτυχές και πιστεύω ότι μια από αυτές θα είναι ΚΑΙ η απόδοση. Σημαντικότατη κατ'εμέ μιας και κακογραμμένα παιχνίδια πολύ δύσκολα θα αγοράσω. 

Τώρα αν μπορούμε να τα έχουμε αυτά συμμαζεμένα, όπως ειπώθηκε πριν με το παιχνίδι και την υποκατηγορία να το ακολουθεί χωρίς το διαρκές ψάξιμο θα ήταν ιδανικό πιστεύω. Είναι σημαντικό αυτά θα 2 να είναι ενωμένα με κατηγορία, υποκατηγορία γιατί αλλιώς χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα

• Like 1
Δημοσ.

Διαφωνώ απόλυτα με το να απαγορεύεται να γράφουμε για performance στο θέμα κάθε παιχνιδιού.

Αυτό είναι το κομμάτι που ενδιαφέρει τον πιο πολύ κόσμο, άλλωστε πόσοι ρωτανε για την ιστορία ή για mechanics; Στο τέλος θα καταλήγουν να γεμίζουν σελίδες με δεκάδες spoilers για την ιστορία που δεν θα διαβαζει κανείς που ενδιαφέρετε να αγοράσει το παιχνίδι παρά μόνο όσοι το έχουν ήδη τερματίσει. 

Επιπλέον, αν για κάθε παιχνίδι φτιαχνονται δύο θέματα το ένα πάντα θα ερημώνει. Όπως επίσης και το να υπάρχει ένα γενικό θέμα για performance που θα γίνεται μπέρδεμα και χαμός με τα παιχνίδια. 

• Like 3
Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει moderation όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα. Μόνο μια λύση τύπου "πονεί κεφάλι/κόβει κεφάλι" ίσως είναι εφικτή. Γιατί το λέω αυτό; Για δύο λόγους:

- Είναι υποκειμενικό το κατά πόσο η συζήτηση για tweaking "ξεπερνά τα όρια". Το gaming είναι πια mainstream και για ορισμένους είναι πυρηνική φυσική ακόμη και το να πειράξουν ένα config αρχείο. Οπότε τα όρια είναι κάπως θολά για το τι καθιστά "απλό σχόλιο για το performance". 

- Οι enthusiasts τείνουν να είναι... υπερβολικά enthusiastic, με αποτέλεσμα να είναι α) άνιωθοι και β) ευερέθιστοι ("τι είπες ρε για τον επεξεργαστή μου" κλπ). Εγώ π.χ. αφού έφτιαξα ένα σχετικά high-end μηχάνημα τον Σεπτέμβρη κάθισα δυο βδομάδες να τουικάρω τα πάντα και να ψάχνω mods και ENBs για το Skyrim και ανάθεμα αν έχω παίξει μία ώρα έκτοτε. Αποδεκτό και σεβαστό, αλλά όταν θέλω να δω αν ένα ρημαδοπαιχνίδι έχει καλό gameplay/σενάριο και διαβάζω τρεις σελίδες για milivolt και βαθμούς Κελσίου, αρχίζω από το να βαριέμαι μέχρι να εκνευρίζομαι.

Από την άλλη, αναγνωρίζω ότι για τον ίδιο ακριβώς λόγο που ανέφερα (ότι δηλαδή τα όρια είναι θολά), ούτε ο διαχωρισμός της συζήτησης για το ίδιο παιχνίδι σε δύο διαφορετικά threads (Gameplay/Γραφικά/Σενάριο κλπ από τη μία, performance/optimization από την άλλη) είναι πολύ πρακτικός και "εργονομικός". Οπότε good luck with that 😁😋

• Like 6
  • Moderators
Δημοσ.

Ξεκινώντας, θα πω ότι θεωρώ πως τα διπλά topics μόνο θα διπλασιάσουν τη δουλειά των moderators και πιθανόν κάτι τέτοιο θα προκαλέσει μπέρδεμα σε πολλά μέλη. Παρομοίως, και ένα subsection για συγκριτικά performance από PC σε PC θα έχει παρόμοια side-effects και κατά τη γνώμη μου θα καταλήξει σε ένα dumpster από μηνύματα που δεν θα χρησιμεύουν σε κανέναν, εκτός ίσως αν πρόκειται μια γενική ομοφωνία (πράγμα αρκετά σπάνιο). 

Δεν μιλάμε καν για μηνύματα όπου κάποιος παρότι πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις hw για το παιχνίδι, έχει crashes, εντελώς unplayable framerate,  stuttering, ή άλλο παρόμοιο θέμα και ζητάει τη βοήθεια του forum. 

Λοιπόν λίγο πιο αναλυτικά

16 ώρες πριν, Praetorian είπε

Το νήμα αναφέρεται σε μηνύματα, ή τουλάχιστον εγώ θεωρώ προβληματικά και πως υπεφορτώνουν άσκοπα τα νήματα, όσα περιέχουν:

• Συγκριτικά μεταξύ GPU για το πώς τρέχουν το παιχνίδι. 

Τα συγκριτικά αυτά κατά κανόνα δίνουν μόνο μια γενική εικόνα για τις επιδόσεις μιας GPU (ή αντιστοίχως CPU ή ίσως μιας σύνθεσης των δύο). Και αυτό είναι ok αν κάποιος σκέφτεται να αναβαθμίσει το PC του και θέλει να έχει μια κάποια γενική αλλά όχι και 100% αξιόπιστη --όπως τυπικά συμβαίνει με κάθε benchmark-- εικόνα με τι συμβαίνει στην αγορά. Το υπάρχον PC όμως του καθενός είναι διαφορετική ιστορία ακριβώς γιατί τα PC έχουν ένα σωρό από διαφορετικές επιλογές για τη σύνθεσή τους σε hw και software. Το συγκριτικό ούτε θα καλύψει όλες τις περιπτώσεις (δεν είναι καν στους στόχους του) ούτε θα δώσει λύσεις σε όσους έχουν σοβαρά προβλήματα με τις επιδόσεις στο παιχνίδι. Αυτό που *ιστορικά* θα κάνει όμως είναι να αποτελέσει την αφορμή για μια σειρά από μηνύματα με το κάθε μέλος να γράφει για τις επιδόσεις στο δικό του PC (χωρίς αυτές να είναι καν unplayable).  

Πέρα από αυτό, το παραπάνω πρόκειται για την πιο αθώα κατηγορία από όσες έχω ξεχωρίσει. Αν δεν υπάρξει το συνεπακόλουθο υπερφόρτωμα από άχρηστα για τα υπόλοιπα μέλη μηνύματα και τα παράπονα από μέλη που ρωτούν για το ίδιο το παιχνίδι ως ιστορία ή για προβλήματα και απορίες που έχουν με το gameplay ή για σοβαρά θέματα playability (installation, crashes, black screens, glitches, bugs κλπ), τότε είναι ok να παραμένουν για.. "αναφορά".

Προφανώς θα προτιμούσα να μην επαναλαμβάνονται τα posts με τα ίδια συγκριτικά με αποτέλεσμα να έχουμε νέους γύρους από τα ίδια μηνύματα.

Επειδή τέθηκε και αυτό παραπάνω θα πω το εξής: Ως moderator μου είναι πολύ εύκολο να διαχωρίσω τα προβληματικά μηνύματα αυτής της κατηγορίας. Σίγουρα βοηθάνε και οι αναφορές που στέλνουν μέλη ή γενική έκφραση δυσαρέσκειας για την πορεία που παίρνει ένα νήμα, γιατί τη δουλειά αυτή την κάνουμε εθελοντικά και δεν γίνεται να βρισκόμαστε πάνω από ένα θέμα 24/7 (κι αν φτάσουμε σε σημείο να απαιτείται τέτοια παρουσία, τότε το νήμα θα κλειδώσει). 

Αναφορά σε κείμενο
  • Ανεπιβεβαίωτες φήμες για τεχνικά θέματα (πώς έχει γίνει το port, πόσο κακό είναι, τι προβλήματα δημιουργεί κλπ). Η έμφαση στο: ανεπιβεβαίωτες.

Αυτό είναι μάλλον πιο προφανές γιατί δεν το θέλω. Οτιδήποτε ανεπιβεβαίωτο πόσω μάλλον κάτι που χρωματίζει αρνητικά ένα παιχνίδι/ port, *ιστορικά* οδηγεί σε σειρά από μηνύματα που δεν έχουν σταθερή βάση, περιέχουν έντονες αντιδράσεις, και που είναι προφανές ότι λίγοι, αν όχι κανένας, δεν εξέτασε πόσο βέβαιη ήταν η πληροφορία της πηγής. Και εδώ παράλληλα δημιουργείται και μια λάθος γενική εικόνα στο topic για το παιχνίδι και μηνύματα που αργότερα θα γίνουν quote για το πόσο κακό (ή εξαιρετικό) είναι το port κλπ χωρίς να υπάρχει ένδειξη ότι όλα αυτά προήλθαν από μια ανεπιβεβαίωτη φήμη. 

Και εδώ είναι εύκολο να εντοπιστούν τα προβληματικά μηνύματα αυτής της κατηγορίας, τουλάχιστον τα "πρώτης γενιάς" που απαντούν στο quote με τη φημολογία. Στην οποία περίπτωση και θα διαγραφούν άμεσα. Ωστόσο, εδώ απαιτείται ένα research παραπάνω από τον συντονιστή ή το μέλος που θα στείλει το report. 

Αναφορά σε κείμενο
  • Μηνύματα στο στυλ "κέρδισα +10", "έχασα -20 fps στο σύστημά μου".

Αυτή είναι και η πρώτη κατηγορία μηνυμάτων-θόρυβος σε ένα PC Game thread ενός τίτλου που μόλις κυκλοφόρησε. Λόγω της εγγενούς ιδιαιτερότητας των PC configurations ανά μέλος, δεν λένε απολύτως τίποτα για τις επιδόσεις του παιχνιδιού, και ενίοτε θα διαβάσουμε εντελώς αντικρουόμενα μηνύματα 

Ο εντοπισμός και διαχωρισμός αυτών των μηνυμάτων είναι επίσης πολύ εύκολος. Είναι ακριβώς σε αυτό το στυλ. "Κέρδισα τόσα ή έχασα τόσα στο σύστημα μου"

Αναφορά σε κείμενο
  • Μηνύματα στο ύφος "αν δεν πιάνουμε 60 fps εν έτει yyyy πάει χαθήκαμε", "αν είμαστε κλειδωμένοι στα 30 fps τότε γιατί να μην το πάρουμε σε κονσόλα", "έχω 4k οθόνη πώς/ θα πιάσω 60;"  κλπ.

Εδώ αναφέρομαι σε ξεκάθαρα μηνύματα του "πώς θα πιάσω τα 60 fps (ή 120 fps)" --και ενίοτε την απελπισία όταν συνειδητοποιούν ότι δεν πρόκειται-- καθώς και τη συνεπακόλουθη συζήτηση για τις κονσόλες, την κονσολοποίηση, τα κακά ports που τυπικά θα ξεφύγει ή/και θα βγει offtopic.

Και αυτά εντοπίζονται εύκολα, συνήθως βέβαια κατόπιν "εορτής" και απανωτών reports. 

Να πω επίσης ότι δεν συμφωνώ πως επειδή ένα παιχνίδι κυκλοφόρησε πριν χρόνο ή χρόνια αλλού (πχ κονσόλες) τα μέλη δεν θα έχουν τίποτα να συζητήσουν για την πλοκή ή το πόσο διασκεδαστικό ή όχι είναι το gameplay, τι τους άρεσε και τι όχι, να κάνουν post κάποιο screenshot, να μιλήσουν για κάποιο mod, patch, dlc κλπ. Έστω με spoilers όσον αφορά την πλοκή, τι το δύσκολο έχουν τα spoilers; Χαλάει η εικόνα του νήματος αν υπάρχουν απανωτά spoiler tags; 

Δεν συμφωνώ καν με το "οι περισσότεροι εδώ μπαίνουμε για να διαβάσουμε για τις επιδόσεις". Κακώς κατά τη γνώμη μου. To PC Games section είναι από ορισμού το μέρος που μιλάμε για τα ίδια τα παιχνίδια και έχει καταλήξει μέρος που διαβάζουμε για διάφορες επιδόσεις, αμφιλεγόμενης χρησιμότητας, ενώ τα μηνύματα με ερωτήσεις πάνω στο ίδιο το παιχνίδι πνίγονται ανάμεσα σε αυτά. Κι εγώ τουλάχιστον διαβάζω και τα μηνύματα δυσαρέσκειας από τα μέλη για το πώς εξελίσσονται τα PC Games νήματα (τουλάχιστον των μεγάλων κυκλοφοριών) τα τελευταία χρόνια. 

Φυσικά, επειδή είναι εύκολο να εντοπίσουμε ως συντονιστές τα μηνύματα αυτών των κατηγοριών (επαναλαμβάνω με τη βοήθεια των reports) δεν σημαίνει ότι θα βγούμε και σε σαφάρι. Θα προτιμούσα να υπάρξει μια συμφωνία για το πώς πορευόμαστε παρακάτω και από τα μέλη. 

• Like 5
Δημοσ.

@Praetorian Ακριβώς αυτά τα μηνύματα που περιγράφεις είναι που κι εγώ βρίσκω αδιάφορα/αχρείαστα και θα ήθελα να γίνουν filtered out από τις πολύ όμορφες κατά τα άλλα συζητήσεις μας σε αυτό το forum. Αφού λες ότι είναι εύκολο και δεν θα επιβαρυνθείτε εσείς οι συντονιστές, τότε λέω ότι είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη.

• Like 2
Δημοσ.

αν καποιος εχει θεμα με το framerate, και θελει να ρωτησει πως να το βελτιωσει, γιατι να μην το κανει στο τοπικ του παιχνιδιου;

πχ το Control που βγηκε προσφατα ειχε κακιστο optimization, και πολλοι ζηταγανε να μαθουν αν υπαρχει τροπος να το στρωσουν, για να γινει πιο playable. τετοια μηνυματα δεν πρεπει  να φιλτραρονται, imho.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επισης κι εγω διαφωνω με το να υπαρχει δευτερο νημα για το ιδιο παιχνιδι, πρωτον θεωρω πως θα δημιουργηθει αναστατωση χωρις λογο και δευτερον κατα τη γνωμη μου θεωρω πως στο ιδιο νημα ειναι απολυτα λογικο και δεδομενο να υπαρχουν και θεματα για το performance απ τη στιγμη που αφορουν το ιδιο παιχνιδι.

Απλως θα μπορουσαν να γινουν πιο αραια και σε φυσιολογικους ρυθμους αντιθετως με το νημα του rdr2 που παραδεχομαι πως εγινε ενας χαμος και μια υπερβολη στο συγκεκριμενο θεμα με το performance και το optimization απο ολους μας χωρις να βγαζω και τον εαυτο μου στην απ' εξω. Σιγουρα υπαρχουν και καποια ορια αλλα δε συμφωνω με το να υπαρχουν 2 ξεχωριστα νηματα για το ιδιο παιχνιδι.

Δλδ να πεσουν λιγακι οι ρυθμοι, να μην γινονται υπερβολες και ''βομβαρδισμος'' με το κομματι ''performance'' και φυσικα να κοπουν δια ροπαλως συζητησεις σε νηματα games-pc του τυπου ''στο ps4 τρεχει καλυτερα'' ''pc vs console'' και ολα καλα.

Θεωρω σωστο και πρεπον ολοι να εχουμε την ελευθερια του λογου σε ολους του τομεις που αφορουν το συγκεκριμενο παιχνιδι απο τεχνικα μεχρι gameplayακα στο ιδιο νημα χωρις ομως ολα τα παραπανω που ανεφερα τα οποια καταστρεφουν το νημα.

Επεξ/σία από giorgosmcmc
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...