jgeorgiou Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, compuholic είπε Ακριβώς όπως τα λέει ο φίλος Snoob έχουν τα πράγματα. Το μόνο που πιστεύω μπορεί να γίνει, είναι να κάνεις κριτική και αξιολόγηση της επιχείρισης στο glassdoor και το ideed που είναι site για ανεύρεση εργασίας με αξιολόγηση των επιχειρήσεων από τους χρήστες. Τα προηγούμενα προστατεύουν την ανωνυμία των χρηστών. Οι άλλοι χρήστες μπορούν να δουν τα σχόλια πριν πιάσουν δουλειά σε μια επιχείρηση που δεν γνωρίζουν. Θα πρότεινα σε όλους μας την αντικειμενική κριτική των επιχειρήσεων που δουλεύουμε, πιστεύω πως είναι δικαίωμά μας, όπως οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να λένε ότι θέλουνε. Τώρα βέβαια, μπορεί να πουν κάποιοι ότι δεν είναι όλα τα σχόλια αντικειμενικά και ότι οι επιχειρήσεις μπορεί να τα μαγειρεύουν, αλλά αν προσέξετε όταν διαβάζετε τα σχόλια θα δείτε τις διαφορές πια είναι αντικειμενικά και πια όχι και όσο περισσότερα είναι τόσο πιο κοντά στην πραγματικότητα. Αν γνωρίζετε και άλλα αντίστοιχα site σαν τα παραπάνω θα μπορούσαμε να τα συγκεντρώσουμε εδώ. Το άλλο που μπορώ να φανταστώ είναι αν καταφέρει κάποιος να τον τραβήξει κάποιο βίντεο την ώρα που λέει τέτοια πράγματα και να το ανεβάσει σε youtube/facebook . Λόγω ότι πήρε δημοσιότητα το θέμα με το σουπερμάρκετ το δείξαν στα μμε. Βέβαια κανείς δεν ξέρει μετά πως θα κινηθεί νομικά ο επιχειρηματίας και τι μπορεί να σου κάνει. Το πρόβλημα στην Ελληνική επιχειρηματικότητα σε σχέση με την υπόλυπη Ευρώπη είναι ότι στην Ελλάδα η πλειοψηφία των εργδοτών δεν έχει την βασική εκπαίδευση (αλλά και παιδεία) (παράδειγμα πηγής που είχα πρόχειρη https://dasta.uom.gr/Moke/files/lessons/BSAS/Lessons_11_12.pdf ) και το ίδιο δυστυχώς έχω ζήσει και για ένα μέρος του ίδιου του προσωπικού όπου κάνουν σαν τους λύκους, γιατί στην τελική το προσωπικό κάνει την επιχείρηση και το κακό κλίμα (και όσο ανεβαίνει η κλίμακα ανεβαίνει και η ευθύνη γι αυτό), δεν ξεκινάει από κάτι μαγικό. Εδώ όλοι οι εργοδότες έχουν την δικαιολογία ότι δεν βγαίνουν και ότι οι μισθοί είναι ακριβοί κτλ. Από την άλλη λένε ότι δεν βρίσκουν σωστούς και έμπειρους υπαλλήλους με κατάλληλη εκπαίδευση.(πχ. αναφορά στις εκθέσεις talent shortage survey της manpower ). Λογικό δεν είναι να μην μπορούν να βρούν υπαλλήλους με εμπειρία, αφού τους θέλουν τζάμπα? Παράδειγμα φίλος προγραμματιστής με δεκαετή εμπειρία στην Ιρλανδία δουλεύει με 7500€ μισθό και εδώ του κάνανε προσφορά πέρυσι για 1200€. Σκεφτείτε ότι οι προγραμματιστές στην Βουλγαρία πέρνουν περισσότερα από τους Έλληνες και με μικρότερο κόστος διαβίωσης. Τώρα πως η εταιρία στην Ιρλανδία και στις άλλες χώρες του κόσμου μπορούν να πληρώνουν τέτοιους μισθούς και να βγάζουν και κέρδος, εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω και μην μου πείτε ότι είναι η φορολογία ο λόγος, γιατί 30% έχουν στον Καναδά 35% στην Αμερική κτλ. και πάλι δουλεύουν μια χαρά. Πιστεύω ότι απλά δεν ξέρουμε πως να δουλέψουμε αποδοτικά όπως οι έξω (μιλάω για την οργάνωση των επιχειρήσεών μας και τους επιχειρηματίες) γι αυτό τρέχουμε με τα 12ωρα και την ψυχολογική πίεση. Είναι η φορολογία γιατί η Ελλάδα έχει ΜΑΚΡΑΝ το μεγαλύτερο μη μισθολογικό κόστος. Ολες οι κοινωνικές ομάδες (εργοδοτες , ΔΥ , Ιδ.υπάλληλοι) από την ίδια φύτρα έχουμε βγει - περίπου σε αντίστοιχο επίπεδο είμαστε αλλά υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα στην Ελλάδα., α) ΜΗΔΕΝ ανεργία , ΜΗΔΕΝ κουραση , ΜΗΔΕΝ αγχος για ΔΥ β) Εργοδότες που στο όνομα της "επιβίωσης" χρησιμοποιούν θεμιτά και αθέμιτα μέσα γ) "Ριγμένοι" ιδιωτικοί υπάλληλοι βλέπουν τα παραπάνω αλλά λόγω ανεργίας δεν έχουν ευχέρεια να αντιδράσουν. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2019 από jgeorgiou 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Δηλαδή να μην κάνει τίποτα; Εντάξει, αν εσύ αυτό κατάλαβες από όσα έγραψα, τι να πω... Από τους κούφιους παιάνες, "Πολέμα τον, γιατί θα είναι χειρότερα για τον επόμενο", που πέρα από μια ανέξοδη επαναστατικότητα δεν προσφέρουν καμία πληροφορία, νομίζω πως είναι χρησιμότερο να μπει κάποιος στον κόπο να γράψει πώς μπορεί να κινηθεί, συγκεκριμένα και ρεαλιστικά. Το να γράψω στον TS, "κυνήγα τον εργοδότη, πάνω του", είναι το μόνο εύκολο. Άκοπα likes και ουσία μηδέν. Το δύσκολο, ή μάλλον αυτό που απαιτεί ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον για ουσιώδη συμμετοχή στο νήμα, είναι να ψάξεις να δεις τι πραγματικά ισχύει, ώστε ο ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί. 12 1
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Snoob είπε Εντάξει, αν εσύ αυτό κατάλαβες από όσα έγραψα, τι να πω... Από τους κούφιους παιάνες, "Πολέμα τον, γιατί θα είναι χειρότερα για τον επόμενο", που πέρα από μια ανέξοδη επαναστατικότητα δεν προσφέρουν καμία πληροφορία, νομίζω πως είναι χρησιμότερο να μπει κάποιος στον κόπο να γράψει πώς μπορεί να κινηθεί, συγκεκριμένα και ρεαλιστικά. Το να γράψω στον TS, "κυνήγα τον εργοδότη, πάνω του", είναι το μόνο εύκολο. Άκοπα likes και ουσία μηδέν. Το δύσκολο, ή μάλλον αυτό που απαιτεί ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον για ουσιώδη συμμετοχή στο νήμα, είναι να ψάξεις να δεις τι πραγματικά ισχύει, ώστε ο ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί. Θα μπορούσαμε να βρούμε τι πραγματικά ισχύει αν είχε δώσει πιο πολλές πληροφορίες.Απο την στιγμή που δεν έχουμε κάτι παραπάνω σχολιάζουμε με βαση αυτά που έχει γράψει.Που σε κάποιους δεν φαίνονται και τόσο απίστευτα γιατί κάτι ανάλογο έχουν συναντήσει στην εργασιακή τους ζωή.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Θα μπορούσαμε να βρούμε τι πραγματικά ισχύει αν είχε δώσει πιο πολλές πληροφορίες.Απο την στιγμή που δεν έχουμε κάτι παραπάνω σχολιάζουμε με βαση αυτά που έχει γράψει.Που σε κάποιους δεν φαίνονται και τόσο απίστευτα γιατί κάτι ανάλογο έχουν συναντήσει στην εργασιακή τους ζωή. Δεν με κατάλαβες, μάλλον. Του πρότειναν του ανθρώπου να πάει στην επιθεώρηση εργασίας. Ως εδώ, καλά; Η γυναίκα μου, αντιμετωπίζει μια παρόμοια κατάσταση στη δουλειά της, εργοδότης απότομος, αγενής κτλ. Οπότε, αν θες κι από προσωπικό ενδιαφέρον (το είχα κατά νου από μέρες) ρώτησα και έμαθα. Επαναλαμβάνω, τρεις άνθρωποι (δύο λογιστές, ένας δικηγόρος) μου είπαν ξεκάθαρα πως η Επιθεώρηση Εργασίας δεν θα παρέμβει σε μια τέτοια περίπτωση. Και κλιμάκιο να στείλει (το θεωρούν απίθανο, μάλλον κλήση της επιχείρησης θα επιλέξουν για "εξηγήσεις"), θα πάει σε αδιέξοδο, λόγω απουσίας αποδείξεων. Θα δηλώσουν, τελικά, αναρμόδιοι. Η Επιθεώρηση Εργασίας στέλνει κλιμάκια για διασταύρωση επιβεβαιώσιμων παραβάσεων: θα βρει υπεράριθμους, θα βρει αδήλωτους, θα βρει εργαζομένους να έχουν ξεπεράσει το νόμιμο χρόνο εργασίας ή να μην έχουν καταχωρημένες υπερωρίες. Πράγματα που διασταυρώνονται. "Πού είναι, κύριε, το μητρώο υπαλλήλων; Γιατί δεν εμφανίζεται ο Snoob;" Τέτοια πράγματα. Όχι "μου μίλησε άσχημα" και "στραβοκοιτάει τις γυναίκες συναδέλφους". Προσοχή: ΔΕΝ υποτιμώ το πρόβλημα, επαναλαμβάνω το υφίσταται (όχι τόσο άσχημα, από ό,τι διαβάζω εδώ) η γυναίκα μου, αλλά εξηγώ τι θα συμβεί στον πραγματικό κόσμο, και όχι στους ανέξοδους Θούριους. Το "με βρίζει ο εργοδότης", λυπάμαι πολύ που το λέω, αλλά δεν διασταυρώνεται. Θα εμφανιστεί το κλιμάκιο (ξαναλέω, μου είπαν τρεις άνθρωποι πως δεν θα στείλουν, αλλά ας πούμε πως μου είπαν λάθος και στέλνουν από την Επιθεώρηση Εργασίας) και ο εργοδότης θα είναι τύπος και υπογραμμός. Οπότε, όπως και σε πρόσφατο περιστατικό που περιέγραψα, θα τους πουν, "λύστε τις διαφορές σας δικαστικά". Εκεί, θα χρειαστούν ένορκες μαρτυρίες. Και χρόνος, γιατί ο ένας χρόνος αναβολή έτσι όπως πάνε τα δικαστήρια είναι εγγυημένος... Αυτά έγραψα, και μου απαντάς άσχετα για το τι απίστευτα έχεις ζήσει, λες και είναι αυτό το θέμα μας: το θέμα μας είναι, αν θέλει να το κυνηγήσει ο ενδιαφερόμενος, τι μπορεί να κάνει. Έψαξα και έμαθα. Πόσο πιο απλά να το γράψω, δηλαδή; 7
kostis76 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Υπάρχει και ένας νόμος για το GDPR (προσωπικά δεδομένα) που επιφέρει τεράστια πρόστιμα σε μη συμμόρφωση του από τις εταιρείες... Αυτό για τις κάμερες, τις φωτογραφίες, προσωπική ζωη κτλ που αναφερθηκαν, αν υπάρχουν αποδείξεις φυσικά.
kontinos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Με απλα λογια και συμπερασματικα, μιας και ο εργοδοτης συνηθως εχει τους υπαλληλους του χεριου του και η επιθεωρηση δεν μπορει να κανει πολλα πραγματα, αυστηροποιηση της νομοθεσιας που προστατευει τον εργαζομενο και ισχυρο σοβαρο συνδικαλιστικο κινημα που μπορει να τον βοηθησει. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2019 από kontinos 1
ELTASSOS Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Τι εγινε του ετριψες την παραιτηση στη μουρη;...να τον μαθεις να ειναι κοσμιος ... 1
obby Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 21 ώρες πριν, ELTASSOS είπε Για να τα κανει ολα αυτα καταλαβαινεις τι του εχουν κανει οι προηγουμενοι....παντα υπαρχει η αιτια. Δεν ειναι δυνατον να ειναι τρελλος και να κραταει επιχειρηση. Οι τρελοί που κάθονται και δουλεύουν γι' αυτόν την κρατάνε, αυτός κατά τα φαινόμενα προσπαθεί όσο μπορεί να τη διαλύσει.
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε Τι εγινε του ετριψες την παραιτηση στη μουρη;...να τον μαθεις να ειναι κοσμιος ... Να του επιστρέψει και το δώρο Χριστουγέννων;Και το επίδομα αδείας ;Να του ζητήσει και συγνώμη μήπως;
NTC Labs Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Sovarospigouinos είπε Το θέμα ειναι οτι όλοι φοβούνται ! Και μονο εγω και κανα δυο άλλοι έχουμε κινητοποιηθεί. Τα ανέφερα σε ανωτερους των ανωτερων ώ ανώτεροι και η απαντηση ήταν ουαου μένουμε αναυδοι* φυσικά και τα ξέρουμε) αλλά μην τολμήσεις να κάνεις τιποτα σε φάγαμε. Θα παραιτηθώ όμως .. αύριο ίσως! αυτος ήταν ο στόχο τους. Ο φόβος μας! θελει καθε μέρα να του παρουσιαζόμαστε ή να στελνουμε εμαιλ αγαπητε κυριε ταδε μας καλημερα, χαρά μας και σήμερα να συνεργαστούμε μαζί σας και τετοια. Κυκλοφόρησε φήμη ότι εχει βάλει στα γραφεία μας κοριούς. Παιδιά ενα τρελοκομείο. Δεν αξίζει τον κόπο. Δυστυχως βλακεία μου έκατσα γιατι ήταν η πρωτη δουλειά στο αντικείμενο μετα τη σχολή αλλά φοβάμαι αλλοιώθηκα εκεί. Αύριο την κάνω Τι θα σου κανουν δηλαδη? Εμενα τελευταια φορά που με απείλησε κάποιος (και πρωην δημαρχος) οτι θα μου κλεισει τις πορτες αν τον καταγγειλω στην επιθεωρηση επειδη δεν μου εβαζε τα ενσημα κατεληξε σε ασυλο και εγω σε καλλιτερη εργασία.... 9 ώρες πριν, pontez2 είπε Πάντως αυτή τη στιγμή η αγορά λειτουργεί σε ακραίους ρυθμούς ως επι των πλείστων. Απειλές (ακόμα και σε ευγενικούς τόνους), στόχοι που δεν μπορούν να επιτευχθούν και εργασίες για 5 άτομα που τις διεκπαιρεώνει ένας, ειναι πλέον συνήθεια. Δεν ξέρω τι θα κάνει η επιθεώρηση εργασίας, αλλά όλα αυτά τα γνωρίζουν. Πάντα έτσι ήταν η αγορά στην Ελλάδα. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2019 από NTC Labs
ELTASSOS Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, tsakonas είπε Εαν εχεις αποδειξεις, εστω και για τα μισα που λες, ξεσκισε τον. Οσο περισσοτεροι ειστε απο το γραφειο τοσο καλυτερα, στο νουμερο που σου εδωσαν επανω. Μη το αφησεις, ξεβρακωσε τον, ειναι επικινδυνος. Φιλε μου εχεις απολυτο δικαιο. Επισης προτεινω ολοι οι υπαλληλοι να γινουν εργοδοτες που θα ειναι ευγενικοι ανεκτικοι χαμογελαστοι και ανοιχτοχερηδες με του αλλους υπαληλους. Θα δινουν 18 μιστα το χρονο, 7500 το μηνα οπως αμερικη, και αυτοι θα αρκουνται στη ικανοποιση αποντο υπηρετειν. Τωρα πως θα γινει υλοποιηθει αυτο το μοντελλο οπου ολοι θα ειμαστε αφεντικα 18 λεπτά πριν, obby είπε Οι τρελοί που κάθονται και δουλεύουν γι' αυτόν την κρατάνε, αυτός κατά τα φαινόμενα προσπαθεί όσο μπορεί να τη διαλύσει. Ναι σορρυ μου διεφυγε οτι οι εργαζομενοι πληρωνουν μισθοδοσια φορους ενοικια φπα....και αν κατι παει στραβα αυτοι θα πανε φυλακη. Οι πιστωτες θα ζητανε λρφτα απο τους υπαλληλους και οι υπαλληλοι θα εχουν οραμα για το μελλον της εταιρειας, σαν συνολο....ενας λογιστακος μπορει να οραματιζεται μεχρι ενα πιο πληρες και φιλικο λογιστικο πακετο σοφτγουερ ενω ο οδηγος εχει οραμα το συγχρονο φορτηγο....μεχρι εκει μπορουν 19 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Να του επιστρέψει και το δώρο Χριστουγέννων;Και το επίδομα αδείας ;Να του ζητήσει και συγνώμη μήπως; Οταν φευγεις φευγεις....χαιρετας και πας παρα κατω. Ετσι, οπως λες αν κανει , θα τον ξεφτιλισει θα τον λυωσει θα τον κανει σκουπιδι....αυτη ειναι υπευθυνη συμπεριφορα και οχι κλαψες σαλια και γαυγισματα. Ευγε. 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 26 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε Οταν φευγεις φευγεις....χαιρετας και πας παρα κατω. Ετσι, οπως λες αν κανει , θα τον ξεφτιλισει θα τον λυωσει θα τον κανει σκουπιδι....αυτη ειναι υπευθυνη συμπεριφορα και οχι κλαψες σαλια και γαυγισματα. Ευγε. Ετσι κάνουν οι δικοί σου υπάλληλοι;Σου επιστρέφουν τα δώρα κλπ;Πας και εσύ μαζί τους στο ΑΤΜ μπας και αλλάξουν γνώμη; Ελπίζω,πραγματικά ελπίζω ,να τρολάρεις. 1
constandinos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δεν τρολάρει, δυστυχώς, είναι συνήθες φαινόμενο, ιδιαίτερα στην επαρχία.
A10B Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Όπως σας είπε και ο @Snoob το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας μπορεί να σας βοηθήσει μόνο στο περιορισμένο εύρος των αρμοδιοτήτων του. Για όλα τα υπόλοιπα -ακόμα και για κάποια που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Σ.ΕΠ.Ε- πρέπει να μιλήσετε με τον δικηγόρο σας πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα