Προς το περιεχόμενο

παραίτηση απο εργασία

Sovarospigouinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συγκέντρωσε όσο είσαι ακόμη εντός και ότι αποδεικτικά μπορείς για την καταγγελία. Υποθέτω θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλάς με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και θα σε καθοδηγήσουν αυτοί - τηλ. 15512 - 9:00-15:00

https://www.ypakp.gr/index.php

Επεξ/σία από djcat
  • Like 7

Κανε καταγγελία φίλε. Ειχα μπλέξει και εγω με εναν απατεωνα και για καιρο δεν ήμουν σίγουρος αν αξιζει να κάνω κατι, μήπως να μην ασχοληθώ, μήπως θα τον καταλάβουν οι άλλοι απο μονοι τους, και οι απατεώνες εχουν έτοιμη την μήνυση έχουν γνώση για νομικά θέματα. Κάνουν τα πάντα για εκφοβισμό και χρησιμοποιουν οποιο νομικό παραθυράκι υπάρχει για να σου κάνουν ζημιά. 

Στην αρχή δεν εκανα κατι αλλα ειμαι άνθρωπος που βοηθάει τους άλλους. Το να μην κανω τίποτα για να μην μπλεξω δε παιζει.. Οχι μονο τώρα πια κανω καταγγελία αλλα λεω και παντου με ανώνυμα μηνυματα γιαυτόν. Θέλει λίγο προσοχή αλλα συνήθως σκυλος που γαυγίζει δεν δαγκώνει. Κοίτα οτι κάνεις να νε σωστό να μη μπορεί να σου γυρίσει πίσω, ψαξε λιγο, καλα κανεις και ρωτάς, αλλα το να μην κάνεις τίποτα είναι τρομερό λάθος για μένα. Οι γυναίκες εκει μπορεί να βασανιζονται και να μην εχουν κουράγιο να κάνουν τίποτα. 

• Like 1

Πάντως αυτή τη στιγμή η αγορά λειτουργεί σε ακραίους ρυθμούς ως επι των πλείστων. Απειλές (ακόμα και σε ευγενικούς τόνους), στόχοι που δεν μπορούν να επιτευχθούν και εργασίες για 5 άτομα που τις διεκπαιρεώνει ένας, ειναι πλέον συνήθεια.

Δεν ξέρω τι θα κάνει η επιθεώρηση εργασίας, αλλά όλα αυτά τα γνωρίζουν.

• Like 2

Καταγγελία χθες κι όλας. Τίποτα δε μπορεί να σου κάνει. Αν φοβάσαι μπορείς να τηλεφωνήσεις σε έναν εργατολόγο και να σε ενημερώσει για το τι μπορείς να κάνεις για να είσαι νομικά καλυμμένος-η. 

Παιδιά δεν ζούμε στο μεσαίωνα. Κανείς δε μπορεί να φέρεται με τέτοιον τρόπο σε εργαζόμενο. Και δε μίλησα ούτε για απεργίες και συνδικαλισμούς ούτε για ρουβίκωνες. Η δυσφήμηση είναι ο καλύτερος σου σύμμαχος. 

Εγώ αν ήμουν στη θέση σου πρώτα θα έκανα καταγγελία μέσω δικηγόρου και στη συνέχεια από ανώνυμο προφίλ στα σόσιαλ μιντια θα πόσταρα σε κάθε site και group του facebook τα πάντα. Θυμηθείτε τι ντόρος έγινε με το mail που διέρρευσε από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

• Like 2

11 λεπτά πριν, valkon είπε

Βρες άλλη δουλειά αρχικά να είσαι καλυμμένος, και ξεκίνα ότι πανηγύρι έχεις στο μυαλό σου.

Αυτό. Εφόσον έχεις, από όσο λες, βρει νέα δουλειά, μην τον αφήσεις έτσι. Και προσπάθησε να παρακινήσεις και τους υπόλοιπους για να κινηθείτε ομαδικά απέναντι του! Σε κάτι τέτοιους τους αξίζει κάρτα διαρκείας στον ΟΑΕΔ και όχι να διοικεί προσωπικό!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, pral13 είπε

Καταγγελία χθες κι όλας. Τίποτα δε μπορεί να σου κάνει. Αν φοβάσαι μπορείς να τηλεφωνήσεις σε έναν εργατολόγο και να σε ενημερώσει για το τι μπορείς να κάνεις για να είσαι νομικά καλυμμένος-η. 

Παιδιά δεν ζούμε στο μεσαίωνα. Κανείς δε μπορεί να φέρεται με τέτοιον τρόπο σε εργαζόμενο. Και δε μίλησα ούτε για απεργίες και συνδικαλισμούς ούτε για ρουβίκωνες. Η δυσφήμηση είναι ο καλύτερος σου σύμμαχος. 

Εγώ αν ήμουν στη θέση σου πρώτα θα έκανα καταγγελία μέσω δικηγόρου και στη συνέχεια από ανώνυμο προφίλ στα σόσιαλ μιντια θα πόσταρα σε κάθε site και group του facebook τα πάντα. Θυμηθείτε τι ντόρος έγινε με το mail που διέρρευσε από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Ναι, και από τον ντόρο, νομίζεις ότι άλλαξαν οι πρακτικές στην εν λόγω εταιρεία. Ανακατεύτηκε λίγο η τράπουλα, κάποιοι πήραν πόδι, και συνεχίζει η γαλέρα να ταξιδεύει.

Επεξ/σία από alekan77
  • Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, alekan77 είπε

Ναι, και από τον ντόρο, νομίζεις ότι άλλαξαν οι πρακτικές στην εν λόγω εταιρεία. Ανακατεύτηκε λίγο η τράπουλα, κάποιοι πήραν πόδι, και συνεχίζει η γαλέρα να ταξιδεύει.

Εκτός του ότι ανακατεύτηκε η τράπουλα, πήραν και οι άμεσα υπεύθυνοι πούλο. Είναι ένα ζητούμενο κι αυτό. Κάποιοι είναι πιο προσεκτικοί πάντως μετά από αυτό.

Επεξ/σία από pral13
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι τραγικα ανθρωπακια υπαρχουν... Μην φυγεις απλα φιλε μου... Ετσι πηγες και εσυ και τα ανεχτηκες ολα αυτα, επειδη και ο προηγουμενος απο εσενα απλα εφυγε...

Παντως εισαι ευπροσδεκτος στο αλλο θεμα να μας πεις ιστοριες και ιστοριες!! Σε περιμενουμε με χαρα!

Επεξ/σία από tz3s
  • Like 3
  • Thanks 2

Δεν αλλάζουν τα πράγματα σε αυτό το κράτος ούτε σε 1000 χρονια.

Εργοδότες βρικολακες και υπάλληλοι οσφυοκάμπτες που εν τέλει χαλάνε την πιάτσα για τους υπόλοιπους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν εχεις αποδειξεις, εστω και για τα μισα που λες, ξεσκισε τον.

Οσο περισσοτεροι ειστε απο το γραφειο τοσο καλυτερα, στο νουμερο που σου εδωσαν επανω.

Μη το αφησεις, ξεβρακωσε τον, ειναι επικινδυνος.

Επεξ/σία από tsakonas
  • Like 2

14 ώρες πριν, Sovarospigouinos είπε

Κυκλοφόρησε φήμη ότι εχει βάλει στα γραφεία μας κοριούς. Παιδιά ενα τρελοκομείο. Δεν αξίζει τον κόπο.

Χλωμό να ισχύει, αλλά αν μάθαινα κάτι τέτοιο θα τρόλλαρα μέχρι τελικής πτώσης, π.χ. θα έκανα πως μιλάω στο κινητό στο γραφείο μου με τον "εκτελεστή" που θα περιμένει τον προϊστάμενο στο πάρκινγκ και θα περίμενα να δω πως θα φύγει τρέχοντας πριν το τέλος του ωραρίου. Ούτως ή άλλως παράνομες καταγραφές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου νομικά, η καταγραφή μη δημόσιας συνομιλίας ή πράξης είναι κακούργημα.

• Super Moderators

Μερικές επισημάνσεις:

1. Καταγγελία γίνεται μόνο επώνυμα στην Επιθεώρηση Εργασίας.

2. Η επιθεώρηση εργασίας παρεμβαίνει σε περιπτώσεις που αποδεικνύονται από άμεσα εξακριβώσιμα γεγονότα: λ.χ. καταγγελία ότι παραμένω ανασφάλιστος: ελέγχει αν έχω δηλωθεί στο ΙΚΑ, αν δεν έχω δηλωθεί επιβάλλει πρόστιμο.

3. Στα περιστατικά που περιγράφει ο TS δεν θα παρέμβει η επιθεώρηση εργασίας. Θα καλέσει μεν την εταιρία εφόσον γίνει καταγγελία, η εταιρία θα διαψεύσει το περιεχόμενο της καταγγελίας, λήξη.

ΔΕΝ λέω να μην αντιδράσει ο ΤS. Όμως, για να αντιδράσει, θα πρέπει να πάει δικαστικά και θα χρειαστεί οπωσδήποτε μαρτυρίες, δηλαδή ένορκη κατάθεση σε συμβολαιογράφο. Διαφορετικά, θα συμβεί αυτό που συνέβη πρόσφατα σε μεγάλη επαρχιακή πόλη, όπου εργαζόμενη αποχώρησε καταγγέλοντας εξύβριση, εκφοβισμό κτλ., απαιτώντας αποζημίωση 70.000 ευρώ (ηθική βλάβη και ουσιαστικά εξαναγκασμό σε παραίτηση για περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς της, άρα απόλυση), και βρέθηκε αντιμέτωπη με ένορκες καταθέσεις σε συμβολαιογράφο όλων των υπολοίπων εργαζομένων που διέψευδαν τους ισχυρισμούς της.

Η υπόθεση έκλεισε εξωδικαστικά στα 1.000 ευρώ για να μη συνεχίσουν όλοι να πετάνε λεφτά στους δικηγόρους.

Το οποίο σημαίνει, πως αν δεν υπάρξει οργανωμένη κίνηση, από ανθρώπους αποφασισμένους να αποχωρήσουν από το συγκεκριμένο χώρο εργασίας (καθώς, προφανώς, ένορκη κατάθεση που επιβεβαιώνει τα καταγγελόμενα αποκλείει πρακτικά κάθε συνέχιση εργασίας εκεί) δεν πρόκειται να βγει άκρη.

Σε κάθε περίπτωση, η Επιθεώρηση Εργασίας δεν θα κάνει το διαιτητή σε μια τέτοια ιστορία, θα πει στους εμπλεκόμενους να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. 

• Like 10
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Snoob είπε

Μερικές επισημάνσεις:

1. Καταγγελία γίνεται μόνο επώνυμα στην Επιθεώρηση Εργασίας.

2. Η επιθεώρηση εργασίας παρεμβαίνει σε περιπτώσεις που αποδεικνύονται από άμεσα εξακριβώσιμα γεγονότα: λ.χ. καταγγελία ότι παραμένω ανασφάλιστος: ελέγχει αν έχω δηλωθεί στο ΙΚΑ, αν δεν έχω δηλωθεί επιβάλλει πρόστιμο.

3. Στα περιστατικά που περιγράφει ο TS δεν θα παρέμβει η επιθεώρηση εργασίας. Θα καλέσει μεν την εταιρία εφόσον γίνει καταγγελία, η εταιρία θα διαψεύσει το περιεχόμενο της καταγγελίας, λήξη.

ΔΕΝ λέω να μην αντιδράσει ο ΤS. Όμως, για να αντιδράσει, θα πρέπει να πάει δικαστικά και θα χρειαστεί οπωσδήποτε μαρτυρίες, δηλαδή ένορκη κατάθεση σε συμβολαιογράφο. Διαφορετικά, θα συμβεί αυτό που συνέβη πρόσφατα σε μεγάλη επαρχιακή πόλη, όπου εργαζόμενη αποχώρησε καταγγέλοντας εξύβριση, εκφοβισμό κτλ., απαιτώντας αποζημίωση 70.000 ευρώ (ηθική βλάβη και ουσιαστικά εξαναγκασμό σε παραίτηση για περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς της, άρα απόλυση), και βρέθηκε αντιμέτωπη με ένορκες καταθέσεις σε συμβολαιογράφο όλων των υπολοίπων εργαζομένων που διέψευδαν τους ισχυρισμούς της.

Η υπόθεση έκλεισε εξωδικαστικά στα 1.000 ευρώ για να μη συνεχίσουν όλοι να πετάνε λεφτά στους δικηγόρους.

Το οποίο σημαίνει, πως αν δεν υπάρξει οργανωμένη κίνηση, από ανθρώπους αποφασισμένους να αποχωρήσουν από το συγκεκριμένο χώρο εργασίας (καθώς, προφανώς, ένορκη κατάθεση που επιβεβαιώνει τα καταγγελόμενα αποκλείει πρακτικά κάθε συνέχιση εργασίας εκεί) δεν πρόκειται να βγει άκρη.

Σε κάθε περίπτωση, η Επιθεώρηση Εργασίας δεν θα κάνει το διαιτητή σε μια τέτοια ιστορία, θα πει στους εμπλεκόμενους να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. 

Νoμιζω μια επισκεψούλα θα την κάνει ;)

Επεξ/σία από Dvs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...