Προς το περιεχόμενο

Cosmote VS TpLink Router

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα στην παρέα και χρόνια πολλα ,

Θα ήθελα τα φώτα τον ειδικών σε θέματα ADSL ρουτερ.

Μέχρι πρότινος ήμουν στην δίκτυο της Forthnet και προ 2 ημερών έβαλαα ΟΤΕ.

Έτσι έχω Μια - δυο απορίες ,

1ον Μένω δίπλα στο κτίριο του ΟΤΕ στα 20 μέτρα, δεν θα έπρεπε να εχω καλύτερη ταχύτητα απ οτι ειχα πριν με την άλλη εταιρία ?

Στην forthnet είχα απο 10 εως και 18mbps  ανάλογα με τα κέφια της , στον ΟΤΕ όμως νιώθω οτι ειμαι κλειδωμένος στα 16-17 αφου ποτέ δεν το έχω δει παραπάνω όπως στο παρελθόν.

2ον και ο λόγος που άνοιξα το θεμα αρχικά , ο ΟΤΕ μου παρείχε το κλασικο ρουτερ που δινει της ZTE SpeedPort Entry 2i. Εγω με την forthnet χρησιμοποιούσα ενα της TPLINK που ειχα παρει και συγκεκριμένα αυτο https://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/adsl-modem-router/tp-link-td-w9977-n300-wireless-gigabit-vdsladsl-plus-modem-router-asyrmato-montem-royter/prod8681470pp/

επειδή ειμαι άσχετος απο αυτα , ποιο ειναι καλύτερο ? μπορω να βάλω αυτο που ειχα ή οχι λόγω voip  ?

ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας

Δημοσ.

1. Η Nova κατεβάζει το SNR στο 6, ενώ αντίστοιχα ο ΟΤΕ μέχρι 8-9. Μόνο από αυτό έχεις μία απώλεια (ανάλογα την περίπτωση) 1-3Mbps.

2. Το ποιο είναι το καλύτερο, θα το διαπιστώσεις ο ίδιος, δοκιμάζοντάς τα στην δικιά σου γραμμή.

Αν έχεις VoIP και από την στιγμή που το W9977 δεν υποστηρίζει τηλεφωνία, αναγκαστικά χρειάζεσαι γι' αυτήν και το Speedport. Οι επιλογές που έχεις είναι:

1. Βάζεις το W9977 κανονικά στην γραμμή και πίσω του το Speedport μόνο για την τηλεφωνία.
  2. Βάζεις το Speedport κανονικά στην γραμμή και το W99777 πίσω του να παίρνει σύνδεση από αυτό. Ρυθμίζεις στο DMZ του Speedport, την WAN IP του W9977.
  3. Βάζεις το Speedport κανονικά στην γραμμή και το W99777 πίσω του να κάνει και αυτό κλήση ΡΡΡ. Εξασφαλίζεις ότι στο Speedport είναι ενεργή η επιλογή PPPoE Passthrough.
  4. Βάζεις το Speedport μόνο του στην γραμμή και το W99777 είτε στο πατάρι είτε το πουλάς.

Δημοσ.

Αν εχεις voip για να μη μπλεξεις παιξε ετσι μιας και το speedport ειναι ερκετα αξιοπρεπες μηχανακι. Αν θες να αξιοποιησεις και το αλλο βαλτο πανω σαν ΑΡ.

Δημοσ.

καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας .. οποτε το tplink παει για πούλημα , δεν μπορω να τα κάνω αυτα που μου ανεφερες @jkoukos αλλα σ ευχαριστω πολυ για τον χρόνο σου.

Το μονο που δεν κατάλαβα στο νουμερο 1 που αναφέρεις , τι ειναι το SNR? ειναι καλύτερο την Nova δηλαδη ?

μπορώ να τους ''πιέσω'' κάπως να μου την ανεβάσουν ?

Εχω πολυ καλο ping (10-11) σε σχέση με αυτο που ειχα (20+) αλλα απο ταχύτητα δεν ειμαι ικανοποιημένος.

Δημοσ.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να κάνεις το 1. Υπάρχει σχετικός οδηγός και το έχουν κάνει πολλοί χρήστες.

Γενικά (για να μη πλατιάζουμε), όσο χαμηλότερο είναι το SNR, τόσο μεγαλύτερη ταχύτητα συγχρονισμού έχουμε. Ισχύει και το αντίθετο, δηλαδή με μεγαλύτερο SNR έχουμε χαμηλότερο συγχρονισμό. Αλλά από την άλλη, χαμηλότερο SNR πολλές φορές επιφέρει αστάθεια στον συγχρονισμό.

Κάθε εταιρεία λοιπόν έχει ένα χαμηλότερο όριο στην τιμή που θέτει και παρακάτω δεν την ρυθμίζει με τίποτα. Η Nova έχει αυτό το όριο στην τιμή 6 ενώ ο ΟΤΕ ψηλότερα, οπότε στην ίδια γραμμή είναι φυσιολογικό να υπάρχει διαφορά στον συγχρονισμό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...