archer100 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, newfoot είπε εγώ βλέπω αυτό σε 27''' οθόνη άρα θες δουλειά όσον αφορά το css σου. Προσωπικά σε αντίστοιχη προσπαθεια με django για εκπαιδευτικούς λόγους (και blog αντί forum) αυτά τα φρόντισε ο http-server μου αφού προτίμησα να χειριστεί το wsgi ο apache. Εσύ από ότι βλέπω είσαι με τον "εκπαιδευτικό" server του flask, werkzeug (wsgi web application library) οπότε φαντάζομαι θα βρεις υλικό στην τεκμηρίωση της βιβλιοθηκής, για το πως θα χειριστείς το https. Thanks, το ssl δε με απασχολει τοσο, γιατι στο μελλον θα το μεταφερω σε apache οποτε πιθανοτατα θα λυθει Πιο πολυ το css με ενδιαφερει γιατι εχει αμεση επιπτωση στην εμπειρια του χρηστη Μαλλον φταινε τα width που εχω βαλει σε px, θα το ψαξω καλυτερα ευχαριστω και παλι για το feedback
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 παρακαλώ Υ.Γ με τις νηπιακού επιπέδου γνώσεις μου σε html, css ισως ένα width=100% έλυνε το πρόβλημα, αλλά πιθανον να δημιουργήσει άλλα, οπότε καλύτερα περίμενε να σου πει κανένα παιδί που γνωρίζει.
becoming_I Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά τα πράγματα είναι απλά. Να πάει σε μια πλατφόρμα σαν το discourse όπως το forum της υπογραφής μου. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα. Θα στήσεις και έναν καλό mailserver στο mailgun και θα είσαι οκ για αρχή. Επιπλέον ότι θες σε θέμα επεκτασιμότητας, υπάρχει πληθώρα plugins για να το φέρεις στα μέτρα σου. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2019 από becoming_I 1
splanis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) καλή δουλειά, τις προάλλες ξεκινήσαμε και μεις με 2 φίλους το develop ενός forum με python. Ξέρω ότι μπορεί να υπάρχουν ευκολότεροι τρόποι να το κάνεις άλλα θέλαμε να μάθουμε Django. Μέχρι στιγμής από front end χρησιμοποιούμε materialize της google Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2019 από splanis 1
archer100 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, splanis είπε καλή δουλειά, τις προάλλες ξεκινήσαμε και μεις με 2 φίλους το develop ενός forum με python. Ξέρω ότι μπορεί να υπάρχουν ευκολότεροι τρόποι να το κάνεις άλλα θέλαμε να μάθουμε Django. Μέχρι στιγμής από front end χρησιμοποιούμε materialize της google Ωραιος φιλε, αν θελεις βαλε λινκ (η στειλτο μου σε πμ) να ανταλλασουμε αποψεις στην πορεια
splanis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, archer100 είπε Ωραιος φιλε, αν θελεις βαλε λινκ (η στειλτο μου σε πμ) να ανταλλασουμε αποψεις στην πορεια δεν το έχουμε ανεβάσει ακόμα κάπου, τώρα ξεκινήσαμε πριν 2 μέρες, μόνο το register/login έχει γίνει μέχρι στιγμής 1
skiabox Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Προσπάθησε να πιάνει όλο το πλάτος της οθόνης γιατί το συγκεκριμένο fixed width είναι μόδα 15-20 χρόνια πίσω. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Παντώς προσωπικά αν μπω σε ένα forum με τραγικό UI δεν θα πω α οκ είναι αρχάριος ας ξανάρθω σε ένα χρόνο να δω πως θα έχει βελτιωθεί. Θα πω τι χάλια site είναι αυτό και δεν θα ξανάρθω ποτέ. Επομένως, πάρε μια έτοιμη λύση να κάνεις την δουλειά σου κι αν θες να μάθεις web development φτιάξε κάτι που να μην απαιτεί συμμετοχή χρηστών γιατί εκεί το usability παίζει μεγάλο ρόλο.
k33theod Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Είδα τον κώδικα στο css και html και διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα "μικρό" χάος. Μέσα στο html tag έχει ιδιότητα style 😵 Τα έγραψες εσύ; Eίσαι λίγο χειροτέρος και από μένα 😄. Έκανα clone το site σου και κάποιες αλλάγες στα δύο άρχεια index και το css και πήρα αυτό http://grbusiness.epizy.com/index.html Υπάρχουν κάποια πράγματα που αν τα χρησιμοποιήσεις στο css μπορείς να κάνεις πολύ καλή δουλειά. Το ένα είναι grids https://www.w3schools.com/css/css_grid.asp Θα σου γράψω και άλλα σε λίγο 1
archer100 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, k33theod είπε Είδα τον κώδικα στο css και html και διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα "μικρό" χάος. Μέσα στο html tag έχει ιδιότητα style 😵 Τα έγραψες εσύ; Eίσαι λίγο χειροτέρος και από μένα 😄. Έκανα clone το site σου και κάποιες αλλάγες στα δύο άρχεια index και το css και πήρα αυτό http://grbusiness.epizy.com/index.html Υπάρχουν κάποια πράγματα που αν τα χρησιμοποιήσεις στο css μπορείς να κάνεις πολύ καλή δουλειά. Το ένα είναι grids https://www.w3schools.com/css/css_grid.asp Θα σου γράψω και άλλα σε λίγο Thanks Ναι, στην αρχη εβαζα ολο το css μεσα στα html tags, γιατι ημουν σχεδον στο μηδεν προγραμματιστικα και με ενοιαζε κυριως το περιεχομενο αρχικα, οποτε δεν εδινα σημασια στο css Μετά άρχισα να το περναω στο head και για τις πιο βασικες σελιδες, σε external file, αλλα καποιες σελιδες ειναι ακομα στην αρχικη τους μορφη με style μεσα στα tags. Επισης αφησα ενα δυο σημεια τετοια και στις βασικες σελιδες, γιατι καποια tags ηθελαν ειδικο χειρισμο και δεν ειχα χρονο να ασχοληθω μαζι τους ακομη. Ενας απ τους λογους που ξεκινησα το φορουμ, ηταν για να μαθω ολες αυτες τις διαδικασιες στην πραξη. Ωραιο τo clone που εφτιαξες, λυνει το ζητημα της μεγαλης οθονης, αλλα βλεπω οτι παραμενει το διπλωμα του top nav bar Μετα απο συζητηση με ενα φιλο μου προγραμματιστη, αποφασισα να το περασω ολο σε bootstrap οπου θα λυθουν τα τρεχοντα ζητηματα και γενικα ειναι καλυτερη βαση απο αποψη css Θα μου παρει λιγο καιρο βεβαια, αλλα πιστευω αξιζει. Τελος, σε λιγο καιρο θα το μεταφερω ολο το σαιτ σε linux και apache οποτε θα λυθουν και τα ζητηματα με το ssl Ευχαριστω και παλι για τις παρατηρησεις σας Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2019 από archer100
skiabox Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Βαρβάτο 8ωρο (!) tutorial για μερακλήδες. 1
skiabox Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, archer100 είπε Thanks Ναι, στην αρχη εβαζα ολο το css μεσα στα html tags, γιατι ημουν σχεδον στο μηδεν προγραμματιστικα και με ενοιαζε κυριως το περιεχομενο αρχικα, οποτε δεν εδινα σημασια στο css Μετά άρχισα να το περναω στο head και για τις πιο βασικες σελιδες, σε external file, αλλα καποιες σελιδες ειναι ακομα στην αρχικη τους μορφη με style μεσα στα tags. Επισης αφησα ενα δυο σημεια τετοια και στις βασικες σελιδες, γιατι καποια tags ηθελαν ειδικο χειρισμο και δεν ειχα χρονο να ασχοληθω μαζι τους ακομη. Ενας απ τους λογους που ξεκινησα το φορουμ, ηταν για να μαθω ολες αυτες τις διαδικασιες στην πραξη. Ωραιο τo clone που εφτιαξες, λυνει το ζητημα της μεγαλης οθονης, αλλα βλεπω οτι παραμενει το διπλωμα του top nav bar Μετα απο συζητηση με ενα φιλο μου προγραμματιστη, αποφασισα να το περασω ολο σε bootstrap οπου θα λυθουν τα τρεχοντα ζητηματα και γενικα ειναι καλυτερη βαση απο αποψη css Θα μου παρει λιγο καιρο βεβαια, αλλα πιστευω αξιζει. Τελος, σε λιγο καιρο θα το μεταφερω ολο το σαιτ σε linux και apache οποτε θα λυθουν και τα ζητηματα με το ssl Ευχαριστω και παλι για τις παρατηρησεις σας Εδώ είσαι : https://tailwindcss.com 1
k33theod Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Το bootstrap είναι μια καλή λύση και μπορείς να πας με αυτό. Αν θες όμως να πας και με css js δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Κοίτα λίγο το grid που το θεωρώ εξεραιτικό εργαλείο και θα σε βοηθήσει να προσαρμόσεις το γενικό layout της σελίδας, καθώς και τα media queries για το responsiveness σε μικρή οθόνη και είσαι έτοιμος. Επίσης στα howtos του w3schools https://www.w3schools.com/howto/default.asp θα βρεις ότι θες και με πολύ copy paste και λίγο προσαρμογή τα έφερες στα μέτρα σου. Έκανα και το menu σου responsive στην αρχική σελίδα δες το
archer100 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 18 λεπτά πριν, k33theod είπε Το bootstrap είναι μια καλή λύση και μπορείς να πας με αυτό. Αν θες όμως να πας και με css js δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Κοίτα λίγο το grid που το θεωρώ εξεραιτικό εργαλείο και θα σε βοηθήσει να προσαρμόσεις το γενικό layout της σελίδας, καθώς και τα media queries για το responsiveness σε μικρή οθόνη και είσαι έτοιμος. Επίσης στα howtos του w3schools https://www.w3schools.com/howto/default.asp θα βρεις ότι θες και με πολύ copy paste και λίγο προσαρμογή τα έφερες στα μέτρα σου. Έκανα και το menu σου responsive στην αρχική σελίδα δες το Thanks το howto εχει οντως ωραια εργαλεια, το ειχα δει παλια, αλλα το ειχα ξεχασει. Για τα grids και τα λοιπα μαλλον θα παω σε bootstrap γιατι εχει και αλλα πραγματα που θελω, οπως το pagination κλπ Φαινεται καλο εργαλειο, και με πολλες κλασεις για ολα τα γουστα
splanis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 10/12/2019 στις 4:02 ΜΜ, archer100 είπε Ωραιος φιλε, αν θελεις βαλε λινκ (η στειλτο μου σε πμ) να ανταλλασουμε αποψεις στην πορεια εδώ έχουμε φτάσει μετά παό μια βδομάδα δουλειά περίπου το front-end προς το παρον δεν μας ενδιαφέρει τόσο, μόνος μου το παλεύω με materilize και hardcoded css, πιο πολύ κοιτάμε να μάθουμε το django Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2019 από splanis 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα