Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Εδώ και λίγο καιρό προσπαθώ να στήσω ένα φόρουμ που αφορά το επιχειρείν στην χώρα μας (είναι το φόρουμ στην υπογραφή μου)

Επέλεξα να το κάνω εκ του μηδενός, χωρίς χρήση έτοιμου template, κυρίως για δύο λόγους, πρώτον για να δοκιμάσω τις προγραμματιστικές μου δυνατότητες (δεν έχω εργασιακή εμπειρία ως developer) και δεύτερον για να έχει το φόρουμ μεγαλύτερη ευελιξία, ώστε να προσαρμοστεί σε οτιδήποτε αλλαγές χρειαστεί στο μέλλον, αναφορικά τη λειτουργικότητα και το περιεχόμενο.

Το ερώτημα μου είναι, αν επέλεξα το σωστό δρόμο και αν μπορεί να φτάσει η λειτουργικότητα (ο χρόνος δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα, ας είναι και σε πολλούς μήνες) σε επιθυμητά επίπεδα, ή θα συναντήσω μπροστά μου εμπόδια ανυπέρβλητα από προγραμματιστική άποψη.

Ρωτάω κυρίως γιατί δεν έχω μπει ακόμη στα έγκατα της Javascript και σίγουρα κάποιες λειτουργίες, όπως πχ η χρήση μορφοποίησης στην απάντηση, η επισύναψη αρχείου, κλπ θα χρειαστούνε μπόλικη από αυτή και όχι μόνο

Μιας και είμαι πλέον στη μέση του δρόμου και έχω εξασκήσει όσο ήθελα τις όποιες ικανότητες μου σε κώδικα, θα ήθελα την άποψη σας στο αν είναι καλύτερα να παραμείνω στο μονοπάτι που διάλεξα, ή να χρησιμοποιήσω/μεταφέρω το φόρουμ ένα απ τα έτοιμα templates της αγοράς

(Επίσης αν έχετε κάποιο σχόλιο-παρατήρηση για την εμφάνιση-λειτουργικότητα του φόρουμ ευπρόσδεκτη)

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από archer100
  • Like 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Όταν λες python εννοείς  django?

5 ώρες πριν, archer100 είπε

Το ερώτημα μου είναι, αν επέλεξα το σωστό δρόμο και αν μπορεί να φτάσει η λειτουργικότητα (ο χρόνος δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα, ας είναι και σε πολλούς μήνες) σε επιθυμητά επίπεδα, ή θα συναντήσω μπροστά μου εμπόδια ανυπέρβλητα από προγραμματιστική άποψη.

Όταν κάνεις κάτι custom το μόνο εμπόδιο είναι η φαντασία σου, οι ικανότητες και η θέλησή σου 👍.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, archer100 είπε

Καλησπέρα

Εδώ και λίγο καιρό προσπαθώ να στήσω ένα φόρουμ που αφορά το επιχειρείν στην χώρα μας (είναι το φόρουμ στην υπογραφή μου)

Επέλεξα να το κάνω εκ του μηδενός, χωρίς χρήση έτοιμου template, κυρίως για δύο λόγους, πρώτον για να δοκιμάσω τις προγραμματιστικές μου δυνατότητες (δεν έχω εργασιακή εμπειρία ως developer) και δεύτερον για να έχει το φόρουμ μεγαλύτερη ευελιξία, ώστε να προσαρμοστεί σε οτιδήποτε αλλαγές χρειαστεί στο μέλλον, αναφορικά τη λειτουργικότητα και το περιεχόμενο.

Ρωτάω κυρίως γιατί δεν έχω μπει ακόμη στα έγκατα της Javascript και σίγουρα κάποιες λειτουργίες, όπως πχ η χρήση μορφοποίησης στην απάντηση, η επισύναψη αρχείου, κλπ θα χρειαστούνε μπόλικη από αυτή και όχι μόνο

Μιας και είμαι πλέον στη μέση του δρόμου και έχω εξασκήσει όσο ήθελα τις όποιες ικανότητες μου σε κώδικα, θα ήθελα την άποψη σας στο αν είναι καλύτερα να παραμείνω στο μονοπάτι που διάλεξα, ή να χρησιμοποιήσω/μεταφέρω το φόρουμ ένα απ τα έτοιμα templates της αγοράς

(Επίσης αν έχετε κάποιο σχόλιο-παρατήρηση για την εμφάνιση-λειτουργικότητα του φόρουμ ευπρόσδεκτη)

Ευχαριστώ

1 ώρα πριν, archer100 είπε

υ.γ. Το forum ειναι στημενο σε Python

Εσένα ως κάτοχος...σε καλύπτει αυτή η εικόνα που λαμβάνω ως χρήστης;

287831419_Screenshot(8).png.3afda98f888e96e25f7799c11eb9781f.png

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, k33theod είπε

Όταν λες python εννοείς  django?

Όταν κάνεις κάτι custom το μόνο εμπόδιο είναι η φαντασία σου, οι ικανότητες και η θέλησή σου 👍.

Thanks, όχι είναι σε Flask

3 λεπτά πριν, kormos είπε

Εσένα ως κάτοχος...σε καλύπτει αυτή η εικόνα που λαμβάνω ως χρήστης;

287831419_Screenshot(8).png.3afda98f888e96e25f7799c11eb9781f.png

Εχεις δικιο, φυσικα οχι, να φανταστεις δεν μπορεσα ακομη να ασχοληθω με το responsive design, κατι που φυσικα ειναι προτεραιοτητα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, archer100 είπε

Thanks, όχι είναι σε Flask

Εχεις δικιο, φυσικα οχι, να φανταστεις δεν μπορεσα ακομη να ασχοληθω με το responsive design, κατι που φυσικα ειναι προτεραιοτητα

Σωστά, αυτό βέβαια κάνει τον χρήστη να μην ξαναεπισκεφτεί τη σελίδα/φορουμ.

Μήπως λέω εγώ τώρα να κοιτάξεις την εκδοχή για έτοιμη πλατφόρμα,  ώστε να πάρεις ποιό καλύτερο αποτέλεσμα;

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kormos είπε

Σωστά, αυτό βέβαια κάνει τον χρήστη να μην ξαναεπισκεφτεί τη σελίδα/φορουμ.

Μήπως λέω εγώ τώρα να κοιτάξεις την εκδοχή για έτοιμη πλατφόρμα,  ώστε να πάρεις ποιό καλύτερο αποτέλεσμα;

Επειδη δεν υπαρχει βιασυνη, εχω αποφασισει να αναλαβω το κοστος εμφανισης του πρωτου καιρου, αρκει να ειμαι βεβαιος οτι καποτε θα πιαστει το επιθυμητο επιπεδο λειτουργικοτητας (η εμφανιση ειναι κατι πιο ευκολο απο προγραμματιστικη αποψη) 

Ο φοβος μου ειναι να επενδυσω σημαντικο χρονο και στο τελος, καποια πραγματα βασικα για ενα φορουμ , πχ επισυναψη αρχειου, επικολληση βιντεο, κλπ να δημιουργησουν σοβαρο προβλημα στο να προστεθουν

Δημοσ.

Εγω καλο το βρισκω για αρχη, θα συμφωνησω το front-end το μαζευεις αργοτερα, συνεχισε!!!

Δημοσ.

Αν θες να γίνεις webmaster, διάλεξε πλατφόρμα για το forum, στήστο και προσπάθησε να αναπτύξεις το community.

Αν σε ενδιαφέρει το web development, ξεκίνα διάβασμα, βρες μια ιδέα και προσπάθησε να την υλοποιήσεις ως web application.

Μην πας να τα συνδυάσεις όμως... Τα skills που χρειάζεσαι για να στήσεις μόνος σου κάτι σαν το insomnia χρειάζονται χρόνια για να τα αποκτήσεις, και αν θα τα αποκτήσεις και ποτέ με part time απασχόληση...

• Thanks 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, pmav99 είπε

Αν θες να γίνεις webmaster, διάλεξε πλατφόρμα για το forum, στήστο και προσπάθησε να αναπτύξεις το community.

Αν σε ενδιαφέρει το web development, ξεκίνα διάβασμα, βρες μια ιδέα και προσπάθησε να την υλοποιήσεις ως web application.

Μην πας να τα συνδυάσεις όμως... Τα skills που χρειάζεσαι για να στήσεις μόνος σου κάτι σαν το insomnia χρειάζονται χρόνια για να τα αποκτήσεις, και αν θα τα αποκτήσεις και ποτέ με part time απασχόληση...

Thanks. Γνωρίζω ότι ένα μεγάλο φόρουμ θέλει πολλή δουλειά, τόσο στο στήσιμο, όσο και στη διαχείριση, πιθανό στο μέλλον να χρειαστώ και τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία. Στην παρούσα φάση με ενδιαφέρει περισσότερο το web development κομμάτι, δηλαδή στήσιμο database, app, routing, html, css, javascript, jquery, ajax, κλπ 

Μέχρι τώρα δε συνάντησα τρομερές δυσκολίες σε κάποιο κομμάτι, ωστόσο έχω αφήσει για μετά κάποια πράγματα που δεν ξέρω αν μπορέσω να τα κάνω, πχ προσθήκη-διαχείριση video στο ποστ, κλπ 

Το καλό με το Flask είναι ότι τα χτίζεις όλα πραγματικά απ το 0, δεν έχει τίποτα έτοιμο και αυτό βοηθάει πολύ στο να δεις τι ρόλο παίζει το καθετί. 

Σίγουρα κάποια στιγμή θα σταματήσει το development κομμάτι και πρέπει να ασχοληθώ κυρίως με το περιεχόμενο, οπότε εκεί θα δω αν έχει φτάσει σε κάποιο αξιόλογο λειτουργικό επίπεδο και θα αποφασίσω αν συνεχίσω έτσι ή θα πάρω ένα έτοιμο template

Δημοσ.

Ένα πράγμα μπορώ να σου πω. Άλλο πράγμα χτίζω ένα φόρουμ, σαιτ, μπλογκ, επιχείρηση κτλ και άλλο το τρέχω.

Πραγματικά δεν βρίσκω κανένα λόγο να φτιάξεις κάτι που υπάρχει ήδη και σε καλύπτει από το μηδέν και να χάνεις χρόνο από την προώθηση και την ανάπτυξη ύλης του φόρουμ.

Μια σελίδα κρίνεται από τις πληροφορίες που παρέχει και από τους χρήστες της. Η πλατφόρμα είναι απλά το μέσο.

Στο συγκεκριμένο χώρο, υπάρχουν πάμπολλες ποιοτικές προτάσεις, πολλές εξ αυτών 100% δωρεάν. Δοκιμασμένες σε φόρα με χιλιάδες χρήστες. Δε νομίζω να μην μπορούν να σε καλύψουν. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, StigmaX είπε

Ένα πράγμα μπορώ να σου πω. Άλλο πράγμα χτίζω ένα φόρουμ, σαιτ, μπλογκ, επιχείρηση κτλ και άλλο το τρέχω.

Πραγματικά δεν βρίσκω κανένα λόγο να φτιάξεις κάτι που υπάρχει ήδη και σε καλύπτει από το μηδέν και να χάνεις χρόνο από την προώθηση και την ανάπτυξη ύλης του φόρουμ.

Μια σελίδα κρίνεται από τις πληροφορίες που παρέχει και από τους χρήστες της. Η πλατφόρμα είναι απλά το μέσο.

Στο συγκεκριμένο χώρο, υπάρχουν πάμπολλες ποιοτικές προτάσεις, πολλές εξ αυτών 100% δωρεάν. Δοκιμασμένες σε φόρα με χιλιάδες χρήστες. Δε νομίζω να μην μπορούν να σε καλύψουν. 

Η προτεραιότητα μου ήταν κυρίως η εξάσκηση όλου του web πακέτου (Flask, sql, html, css, javascript, jquery, ajax, κλπ)

και διάλεξα να το κάνω σε κάτι που ήθελα ούτως η άλλως να δημιουργήσω. Ουσιαστικά δηλαδή η εξάσκηση ήταν το απαιτούμενο όταν ξεκίνησα να το χτίζω. Πλέον έχω προχωρήσει λίγο και θέλω να δω εάν αυτό που έφτιαξα έως τώρα, θα μπορέσει να σταθεί στην αγορά σε σχέση με κάποιο έτοιμο template ή απέχω ακόμη έτη φωτός και 3 χρόνια προγραμματισμού, καθυστερώντας όπως λες την ανάπτυξη του υλικού και την προώθηση. Αν όμως είμαι σε καλό δρόμο και χρειάζομαι ακόμη λίγους μήνες για να φτάσω ένα καλό επίπεδο , τότε θα το ρισκάρω, γιατί ακόμη είμαι στο στάδιο της εξάσκησης, αλλά επίσης θα κρατήσω και έναν υψηλό βαθμό ευελιξίας στο φόρουμ, για πράγματα που θέλω να προσθέσω στο μέλλον, αν ποτέ αυξηθούν σημαντικά οι χρήστες και η κίνηση.

Είναι μεγάλη υπόθεση πάντως να έχεις πλήρη έλεγχο του σαιτ σου και να μπορείς να επέμβεις σε κάθε του σημείο, από το να έχεις ένα έτοιμο template γραμμένο σε μία γλώσσα που δεν γνωρίζεις καθόλου (πχ δεν έχω ιδέα από php) και να μη μπορείς να επέμβεις-προσθέσεις-αλλάξεις ούτε το παραμικρό από τη λειτουργικότητα του φόρουμ, 

Ευχαριστώ πάντως για το σχόλιο, κάθε παρατήρηση είναι εποικοδομητική

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παίδες

Έχω κολλήσει σε δύο σημεία στο φόρουμ που χτίζω (http://grbusinessforum.com/)

1. Στο zoom in, το nav bar (ειναι fixed) στην κορυφη διπλωνει και δεν ακολουθει την υπολοιπη σελιδα, δηλαδη να φαινεται μονο μερος του και το υπολοιπο να εμφανιζεται με οριζοντιο scroll

Ως αποτελεσμα, η σελιδα γινεται τελειως αποκρουστικη σε κινητα η οταν ο browser μικραινει

Εχω δοκιμασει καποιες λυσεις απ το web αλλα δε δουλεψε καμια. 

2. Εχω κατεβασει ssl certificates αλλα οταν τα προσθετω στο app (python-flask) η σελιδα κολλαει και μετα απο λιγο βαζει μηνυμα οτι η σελιδα αργησε να ανταποκριθει

Εχετε καμια ιδεα για καποιο απο τα δυο ζητηματα;

Thanks

Επεξ/σία από archer100
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ βλέπω αυτό σε 27''' οθόνη

Untitled-1.jpg.d949dfb4a94cd9ee7f7e4a94aa5c72ec.jpg

άρα θες δουλειά όσον αφορά το css σου.

Αναφορά σε κείμενο

2. Εχω κατεβασει ssl certificates αλλα οταν τα προσθετω στο app (python-flask) η σελιδα κολλαει και μετα απο λιγο βαζει μηνυμα οτι η σελιδα αργησε να ανταποκριθει

Προσωπικά σε αντίστοιχη προσπαθεια με django για εκπαιδευτικούς λόγους (και blog αντί forum) αυτά τα φρόντισε ο http-server μου αφού προτίμησα να χειριστεί το wsgi ο apache. Εσύ από ότι βλέπω είσαι με τον "εκπαιδευτικό" server του flask,  werkzeug (wsgi web application library) οπότε φαντάζομαι θα βρεις υλικό στην τεκμηρίωση της βιβλιοθηκής, για το πως θα χειριστείς το https.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...