MauroPaltoudias Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 19 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε Εγώ πάλι δεν βρίσκω κατεψυγμένη πίτσα που να μου αρέσει. Πρόβλημα.. Πάρε Alfredo στα Lidl (όχι Kardis, αυτή είναι βαριά) και θα με θυμηθείς. 1
achilles_g_ Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Πάρε Alfredo στα Lidl (όχι Kardis, αυτή είναι βαριά) και θα με θυμηθείς. Η kardis μου θυμίζει τουριστική πίτσα. Από αυτή που θα πάρει κάποιος μια φορά και δεν θα ξαναπάρω. Δοκίμαδα και μια άλλη. (δεν θυμάμαι) ακόμη χειρότερα. Νομίζω δεν ήταν στα κατεψυγμένα. Θα δώσω μια ευκαιρία σε αυτή που μου είπες
MauroPaltoudias Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δώσε μια ευκαιρία και γράψε αν θες, ένα feedback. Εμένα προσωπικά, μου αρέσει πολύ (αν και βασική, με pummarol δηλαδή και mozzarella). 1
panostom Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Εγω θα κανω την αλλη ερωτηση. Εχει παιξει ή σκεφτει κανενας σας πατεντια για ψησιμο πιτσας σε εστιες αεριου;;;
paylidis Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 37 λεπτά πριν, panostom είπε Εγω θα κανω την αλλη ερωτηση. Εχει παιξει ή σκεφτει κανενας σας πατεντια για ψησιμο πιτσας σε εστιες αεριου;;; To έγραψα παραπάνω. Σε ψησταριά υγραερίου με πλάκα ψήνω κανονικά εδώ κ χρόνια
panostom Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, paylidis είπε To έγραψα παραπάνω. Σε ψησταριά υγραερίου με πλάκα ψήνω κανονικά εδώ κ χρόνια Οποτε βαζεις την πλακα απλως πανω απο τις εστιες και τη ζεσταινεις. Εχεις φτιαξει και καποιο καλυμμα με μεταλλοκατασκευη για να μοιαζει περισσοτερο με φουρνο και ισως να ψηνει και καλυτερα απο την πανω μερια; Ο ενδοιασμος μου ειναι αν ειναι αποδοτικο και σωστο το ψησιμο αν δεν ειναι σαν κλειστο φουρνακι Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από panostom
paylidis Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 3 λεπτά πριν, panostom είπε Οποτε βαζεις την πλακα απλως πανω απο τις εστιες και τη ζεσταινεις. Εχεις φτιαξει και καποιο καλυμμα με μεταλλοκατασκευη για να μοιαζει περισσοτερο με φουρνο και ισως να ψηνει και καλυτερα απο την πανω μερια; Ο ενδοιασμος μου ειναι αν ειναι αποδοτικο και σωστο το ψησιμο αν δεν ειναι σαν κλειστο φουρνακι Μιλάω για ψησταριά υγραερίου με καπάκι. Βάζεις την πλάκα πάνω στις σχάρες κ τη ζεσταίνεις κανένα τέταρτο στο φουλ μετά χαμηλώνεις κ βάζεις την πίτσα. Πάντα με κλειστο καπάκι, ειδάλλως θα καεί από κάτω και τα υλικά θα μείνουν άψητα.
SB_1957 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Για χρόνια ψήναμε χρησιμοποιώντας το εμαγιέ ταψί του ηλεκτρικού φούρνου της ΠΙΤΣΟΣ ως πλάκα. Το βάζαμε ανάποδα στην κάτω θέση, τέρμα το φούρνο (280 βαθμούς) και μέχρι να ετοιμάσουμε την πίτσα (σπιτική και όχι κατεψυγμένη ή έτοιμη ζύμη κ.λπ.) είχε κάψει αρκετά και σε 6-7 λεπτά ψηνόταν τέλεια. Πέρυσι αλλάξαμε κουζίνα, αλλά η καινούργια είναι μέχρι 250 βαθμούς και με την ίδια μέθοδο, ήθελε περισσότερο χρόνο 10-12 λεπτά! Μας έφεραν δώρο μία πλάκα ψησίματος από το Cookshop, αλλά δεν είδαμε καμία διαφορά! Όπως ψήναμε με το ταψί έτσι ψήνετε και με την πέτρα!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 22 minutes ago, SB_1957 said: Για χρόνια ψήναμε χρησιμοποιώντας το εμαγιέ ταψί του ηλεκτρικού φούρνου της ΠΙΤΣΟΣ ως πλάκα. Το βάζαμε ανάποδα στην κάτω θέση, τέρμα το φούρνο (280 βαθμούς) και μέχρι να ετοιμάσουμε την πίτσα (σπιτική και όχι κατεψυγμένη ή έτοιμη ζύμη κ.λπ.) είχε κάψει αρκετά και σε 6-7 λεπτά ψηνόταν τέλεια. Πέρυσι αλλάξαμε κουζίνα, αλλά η καινούργια είναι μέχρι 250 βαθμούς και με την ίδια μέθοδο, ήθελε περισσότερο χρόνο 10-12 λεπτά! Μας έφεραν δώρο μία πλάκα ψησίματος από το Cookshop, αλλά δεν είδαμε καμία διαφορά! Όπως ψήναμε με το ταψί έτσι ψήνετε και με την πέτρα! Καμία σχέση η πέτρα με το ταψί... Η πέτρα σε φούρνο με μέγιστη θερμοκρασία κάπου στους 250 βαθμούς, αν βάλεις το φούρνο στο φουλ μαζί με κανα γκριλ ή αν έχει κουμπί ταχείας θέρμανσης, πιάνει θερμοκρασίες 350+ βαθμούς (το έχω μετρήσει με laser θερμόμετρο). Απλά πρέπει να αφήσεις το φούρνο αναμμένο για σχεδόν μια ώρα! Η πίτσα σε αυτή την περίπτωση ψήνεται σε 3-4 λεπτά! (με ζύμη που φτιάχνω εγώ). 2
SB_1957 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, billdanos είπε Καμία σχέση η πέτρα με το ταψί... Η πέτρα σε φούρνο με μέγιστη θερμοκρασία κάπου στους 250 βαθμούς, αν βάλεις το φούρνο στο φουλ μαζί με κανα γκριλ ή αν έχει κουμπί ταχείας θέρμανσης, πιάνει θερμοκρασίες 350+ βαθμούς (το έχω μετρήσει με laser θερμόμετρο). Απλά πρέπει να αφήσεις το φούρνο αναμμένο για σχεδόν μια ώρα! Η πίτσα σε αυτή την περίπτωση ψήνεται σε 3-4 λεπτά! (με ζύμη που φτιάχνω εγώ). Δεν είδαμε διαφορά στη νέα κουζίνα η οποία δυστυχώς πάει μέχρι 250 βαθμούς. Στην ΠΙΤΣΟΣ που πήγαινε μέχρι 280 ίσως και περισσότερο, πιθανόν να έκανε διαφορά! Ο γιος μου στο εξωτερικό έχει κουζίνα που φτάνει 280+ και είδε διαφορά με ατσάλινη πλάκα, που είναι πολύ δημοφιλής έξω! Αλλά επειδή μαζεύονται συχνά παρέα για πίτσα αγόρασε ειδικό φουρνάκι υγραερίου με πέλετ για πίτσα, που φτάνει τους 350 βαθμούς σε λίγη ώρα και ψήνονται οι πίτσες ακαριαία! Αλλά εννοείται ότι το χρησιμοποιεί μόνο όταν έχει καλό καιρό γιατί είναι για εξωτερικό χώρο! Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από SB_1957
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα