slk200gr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Εχει δοκιμάσει κανεις Πετρα ψησίματος πιτσας? Βασικά θέλω να ψήνω κατεψυγμένες πίτσες αλλα τις θελω τραγανές κατι που δεν το καταφέρνω, λιγο ισως στις πίτσες αλφα ,αξίζει λέτε?, απ οτι ειδα ελλαδα πουλιούνται λιγες ,ακριβές και με κακές κριτικές οποτε θα την πάρω από αμαζον ,ακριβά τα μεταφορικά αλλα και παλι φτηνότερα βγαίνουν και με καλές κριτικες
Super Moderators billdanos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 23 minutes ago, slk200gr said: Εχει δοκιμάσει κανεις Πετρα ψησίματος πιτσας? Βασικά θέλω να ψήνω κατεψυγμένες πίτσες αλλα τις θελω τραγανές κατι που δεν το καταφέρνω, λιγο ισως στις πίτσες αλφα ,αξίζει λέτε?, απ οτι ειδα ελλαδα πουλιούνται λιγες ,ακριβές και με κακές κριτικές οποτε θα την πάρω από αμαζον ,ακριβά τα μεταφορικά αλλα και παλι φτηνότερα βγαίνουν και με καλές κριτικες Η πέτρα ψησίματος προϋποθέτει πως θα ασχοληθείς και με την παρασκευή της ζύμης γιατί οι έτοιμες γίνονται λίγο/πολύ το ίδιο όπως και να τις ψήσεις. Για να πετύχεις σωστή λεπτή και τραγανή ζύμη (ιταλικού τύπου που λέμε) πρέπει να ψηθεί σε πολύ μεγάλη θερμοκρασία που δεν πιάνουν οι φούρνοι που έχουμε στα σπίτια (πάνω από 350 βαθμούς) ώστε η πίτσα να ψηθεί μέσα σε 3-4 λεπτά το πολύ. Η πέτρα μπορεί και συγκεντρώνει θερμοκρασία αν μείνει για ώρα μέσα στο φούρνο και έτσι μπορεί να σου προσφέρει για λίγα λεπτά αυτές τις θερμοκρασίες. Εγώ βάζω την πέτρα στο φούρνο στις αντιστάσεις στη μέγιστη θερμοκρασία για 40 περίπου λεπτά πατώντας και το κουμπί της γρήγορης προθέρμανσης (πρακτικά δουλευουν όλα τα συστηματα που εχει ο φουρνος στο φουλ) και μετρώντας την επιφάνεια της πέτρας με laser θερμόμετρο, βλέπω πως πιάνει θερμοκρασίες κοντά στους 380-400 βαθμούς! Στα αρνητικά της πέτρας όμως ειναι και το υλικό της που είναι πορώδες και δεν μπορείς να το πλύνεις σε πλυντήριο κλπ, οπότε με τον καιρό αποκτά λεκέδες που δεν βγαίνουν (χωρίς να επηρεάζεται όμως το ψήσιμο). Εναλλακτικά υπάρχουν και οι μαντεμένιες επιφάνειες που είναι πιο ακριβές αλλά τα πάνε ακόμη καλύτερα στις θερμοκρασίες και είναι και πιο ανθεκτικές. Για συνταγές ζύμης κλπ, έχουμε και το topic μαγειρικής! 4 1
tsiro7 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Να πάρεις μια μαντεμένια πλάκα που να χωράει στο φούρνο σου και να κάνεις ότι σου είπε ο billdanos. Θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, εννοείται και φτυάρι για να βάζεις βγάζεις τις πίτσες. 1
Predatorkill Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) mypizzaproject.com θα βρεις οτι θες Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2019 από Predatorkill
l337 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Χρειάζεσαι μαντεμένια πλάκα, ξύλινο φτυάρι και θερμόμετρο αλλά μην το δοκιμάσεις καν για ετοιματζίδικη pizza αν δεν μπεις στην διαδικασία να απλώσεις εσύ την ζύμη. Με κάλυψε και ο Billdanos βασικά. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Θα καις τον φούρνο πόση ώρα να ζεσταθεί η όποια πλάκα για να βάζεις κατεψυγμένες πίτσες των 2€ ? Πιο φτηνά και γρήγορα θα σου έρθει να παραγγειλεις απο έξω!! 4
mcstefan7 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Υπάρχουν και πίτσες κατεψυγμένες ξυλόφουρνους σε μαγαζιά με βιολογικά. Ειναι τραγανές. Επι τω πλειστων φτιάχνω πίτσα με δίκη μ συνταγή και βγαίνει τραγανή. Την ψήνω στους 250. Το θέμα ειναι να έχεις καλή συνταγή και αλευρια για πίτσα. Εγω βάζω αλεύρι 00 και λίγο τύπου Μ χωριάτικο. 1
xrist0s4 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η Γνώμη μου είναι αφού παίρνεις έτοιμες πίτσες να πάρεις αυτό το τεψακι https://www.skroutz.gr/s/13585392/Pyrex-Asimetria-Πίτσας-Αντικολλητικό-32cm-322006.html και να το αφήνεις μέσα όσο προθερμενεις το φούρνο και την πίτσα να τη βάζεις ξεπαγωμενη.Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς πάρε πλάκα η μαντέμι κ βρες μια καλή αναλυτική συνταγη όπως αυτή: http://greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com/2012/09/blog-post_23.html?m=1 Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2019 από xrist0s4 1
SB_1957 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Στις 17/11/2019 στις 10:21 ΠΜ, billdanos είπε Στα αρνητικά της πέτρας όμως ειναι και το υλικό της που είναι πορώδες και δεν μπορείς να το πλύνεις σε πλυντήριο κλπ, οπότε με τον καιρό αποκτά λεκέδες που δεν βγαίνουν (χωρίς να επηρεάζεται όμως το ψήσιμο). Μας εκαναν δωρο μια πετρα ψησιματος. Παρολο που στις οδηγιες λεει να μην χρησιμοποιηθει λαδοκολα, εμεις χρησιμοποιουμε για να μην λερωνεται. Πριν χρησιμοποιουσαμε το εμαγιε ταψι του φουρνου αναποδα και ψηνονταν εξισου καλα σε 4 με 5 λεπτα. Εννοειται με σπιτικη ζυμη και οχι ετοιματζιδικες!
paylidis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Έχω πάρει μια United με 10-15 ευρώ με τη λογική που την θες και εσυ ts αλλά για να τη βάζω σε ψησταριά αεριου. Μια χαρά κάνει τη δουλειά της κ το αποτέλεσμα είμαι σαφώς ανώτερο από ταψί-φούρνο. 1
archimidis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Και εγώ έχω του Lidl 2-3 χρόνια. Κάνει αρκετά καλή δουλειά σε λεπτά ζυμαρικά κυρίως είτε σπιτικά είτε piltsubury είτε έτοιμες φρέσκες πίτσες ψυγείου σε κατεψυγμένη πάλι θα σου ξεροψησει λίγο καλύτερα τη βάση αλλά θα στην κάψει στο τέλος μέχρι να ψηθεί η πίτσα εκτώς και αν την αφήσεις να ξεπληρώσει πριν την ψήσεις 1
djcat Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω αυτή και η διαφορά είναι μεγάλη, αλλά σε σπιτικές πίτσες. https://www.amazon.de/gp/product/B00ESXKE38/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&psc=1 Δεν έχω δοκιμάσει σε κατεψυγμένες. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2019 από djcat
xrist0s4 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 18 λεπτά πριν, djcat είπε Έχω αυτή και η διαφορά είναι μεγάλη, αλλά σε σπιτικές πίτσες. https://www.amazon.de/gp/product/B00ESXKE38/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&psc=1 Δεν έχω δοκιμάσει σε κατεψυγμένες. Αυτό είναι πυροτουβλο. Σε μάντρα που είχα παει έχουν τέτοια σε μεγάλο μέγεθος οπότε μπορεί να μας βγει και 5-10€ max
popopo Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Κάπου διάβασε η γυναίκα για πλάκα ψησίματος clinker και με έβαλε να ψάχνω αλλά δε βρίσκω πληροφορίες. Τη βρίσκεις μου είπε σε είδη με πλακάκια κλπ. Έχει ακούσει κάποιος περί αυτού;
achilles_g_ Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Εγώ πάλι δεν βρίσκω κατεψυγμένη πίτσα που να μου αρέσει. Πρόβλημα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα