Επισκέπτης Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, teri23 είπε https://www.google.de/amp/s/europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/indexamp_el.htm Φυσικά έχω λινκ. Αν το διαβάσεις θα καταλάβεις ότι όταν πουλάς κάτι εντός ΕΕ δίνεις και εγγύηση 2 ετών εκτός και αν γράψεις στην αγγελία ότι δεν δίνεις σαν ιδιώτης. Μπορεί να το βρίσκετε χαζό αλλά έτσι είναι. Και πιστεύω είναι λογικό μιας και οι ηλεκτρονικές αγορές αυξάνονται ραγδαία. Στην Γερμανία που μένω το τηρούν. Θα διαβάσεις πολλές φορές ότι ο πωλητής δεν δίνει εγγύηση γιατί είναι ιδιώτης Αν κάνω λάθος πολύ ευχαρίστως να το παραδεχτώ, αλλά δεν έχεις επιχειρήματα. κάνεις λάθος φίλε μου αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις το link που έκανες παράθεση θα έβλεπες ότι αφορά συναλλαγές μεταξύ εμπόρου (επαγγελματία) και ιδιώτη σχετικά με μεταχειρισμένα προιόντα και θέματα εγγύησης κτλ.
AristidisZ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, DrLo είπε Μπορείς να κάνεις link τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ της ΕΕ που να αναφέρει όσα λες? Οι οδηγίες ΔΕΝ είναι αυτόματα δίκαιο ττων χωρών μελών. Τα κράτη μέλη είναι υποχρεωμένα να ακολουθήσουν τις οδηγίες μεταφράζοντας τις σε νόμους αλλά η ίδια η οδηγία δεν αποτελεί νόμο τους κράτους. "Παραβάτης" δηλαδή σε κάτι που δεν ακολουθεί τα όσα γράφει η οδηγία δεν είναι ο ιδιώτης/καθώς οι υποχρεώσεις του οριζονται απο τους νόμους του κράτους (και τους ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ της ΕΕ) αλλά το κράτος που δεν έχει "μεταφράσει" την οδηγία σε νόμο. Αν μια οδηγία απαγορεύει να τρως γιαούρτι, μπορείς να τρως γιαούρτι στην Ελλάδα άνετα μέχρι να υπάρξει ελληνικός νόμος γι αυτό. Το τι πρόβλημα θα έχει η Ελλάδα γιατί δεν ακολουθεί την οδηγία δε σε αφορά άμεσα. Αυτά ξέρω τουλάχιστον εγώ με τα λίγα "νομικά" μου. ΥΓ: Δε ξέρω τι από αυτά έχει υιοθετήσει/εφαρμώσει η Ελλάδα. έγραψε παρακάτω ότι έκανε λάθος... Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2019 από AristidisZ
godfather0991 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 25 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Όπου είναι τεχνικά δυνατό αυτό φυσικά, χώρια που τα τελευταία χρόνια έχει καταπατηθεί ο βασικός κανόνας που ίσχυε μια ζωή στην αγορά μτχ, και ήθελε τον αγοραστή να πηγαίνει στον πωλητή, με αποτέλεσμα στην καλύτερη οι αγοραπωλησίες να γίνονται κάπου στη μέση Σίγουρα όπου μπορείς ελέγχεις. Αν δεν γίνεται αυτό τότε ή δεν αγοράζεις ή αγοράζεις από πολύ αξιόπιστο πωλητή. Εγώ μέχρι και σήμερα ποτέ δεν έκανα αγορά που να βγήκε λάθος και ποτέ δεν πούλησα κάτι που να είχα προβλήματα. Κυρίως γιατί ακολουθώ κάποιους κανόνες και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Αυτό το τελευταίο που λες οκ, παλιά ίσχυε ως ένα βαθμό αλλά νομίζω είναι το λιγότερο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μενα είναι ότι έχει ανοίξει η αγορά μεταχειρισμένων σε τέτοιο σημείο που πια πέφτεις σε πολλούς περισσότερους που θέλουν να στην φέρουν ή που νομίζουν ότι πουλώντας μεταχειρισμένα θα πλουτίσουν. Το λέω γιατί συλλέγω κόμικς, βιβλία πολύ καιρό και εκεί πια γίνεται ένας χαμός με τιμές κτλ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα