donblunts Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 17 λεπτά πριν, teri23 είπε Αν δεν δίνεις εγγύηση τότε πρέπει να το γράψεις και στην αγγελία. Αλλιώς ισχύει αυτόματα η περίοδος 14 ημερών. Έτσι προστατευόσαστε και σαν αγοραστές και σαν πωλητές όσων αφορά τις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Just lol 1
godfather0991 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Παιδιά η αγορά μεταχειρισμένων είναι ρίσκο. Ο πωλητής δεν είναι μαγαζί για να παρέχει καμιά εγγύηση. Όσο και να προσέχει κάποιος έναν αντικείμενο αυτό μπορεί να τα "φτύσει" ξαφνικά αν είναι και πολλών χρόνων, πόσο μάλλον αν είναι και κάτι ηλεκτρονικό. Όταν αγοράζουμε μεταχειρισμένα ξέρουμε πολύ καλά ότι μπορεί να γίνει η στραβή είτε από δόλο του πωλητή ή επειδή ήμασταν άτυχοι και μας έτυχε. Γι΄αυτό αν δεν θέλουμε να μπούμε σε περιπέτειες αγοράζουμε πάντα προϊόντα καινούργια ή μεταχειρισμένα με εγγύηση. Όσο αναφορά την συγκεκριμένη περίπτωση, το να αγοράσει κάποιος ένα αντικείμενο και να το χρησιμοποιήσει μετά από δέκα μέρες μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο. Όσο και χρόνο να μην έχεις, δεν θα μπεις στην διαδικασία να το δοκιμάσεις έστω την επόμενη μέρα της αγοράς για πέντε λεπτά να δεις αν δουλεύει, για να είσαι σίγουρος? Για μένα το σφάλμα είναι ότι δεν έγινε επί τόπου δοκιμή. Ο πωλητής φαίνεται ότι θέλει να βοηθήσει οπότε ελπίζω να καταλήξουν όλα καλά. 21 λεπτά πριν, teri23 είπε Αν δεν δίνεις εγγύηση τότε πρέπει να το γράψεις και στην αγγελία. Αλλιώς ισχύει αυτόματα η περίοδος 14 ημερών. Έτσι προστατευόσαστε και σαν αγοραστές και σαν πωλητές όσων αφορά τις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Υπάρχει κάποιος νόμος που αναφέρει κάτι τέτοιο για μεταχειρισμένα αντικείμενα? Αυτόματα δεν ισχύει τίποτα. Επιστροφή 14 ημερών δεν υπάρχει από όσο ξέρω ούτε και σε μαγαζιά που πουλάνε μεταχειρισμένα αντικείμενα (δεν αναφέρομαι σε stock house πλαίσιο κτλ.) Αν εννοείς ηθικά ότι πρέπει να το τηρούν οι δυο πλευρές για αποφυγή παρεξηγήσεων οκ, αυτό είναι άλλο.
teri23 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 33 λεπτά πριν, godfather0991 είπε Παιδιά η αγορά μεταχειρισμένων είναι ρίσκο. Ο πωλητής δεν είναι μαγαζί για να παρέχει καμιά εγγύηση. Όσο και να προσέχει κάποιος έναν αντικείμενο αυτό μπορεί να τα "φτύσει" ξαφνικά αν είναι και πολλών χρόνων, πόσο μάλλον αν είναι και κάτι ηλεκτρονικό. Όταν αγοράζουμε μεταχειρισμένα ξέρουμε πολύ καλά ότι μπορεί να γίνει η στραβή είτε από δόλο του πωλητή ή επειδή ήμασταν άτυχοι και μας έτυχε. Γι΄αυτό αν δεν θέλουμε να μπούμε σε περιπέτειες αγοράζουμε πάντα προϊόντα καινούργια ή μεταχειρισμένα με εγγύηση. Όσο αναφορά την συγκεκριμένη περίπτωση, το να αγοράσει κάποιος ένα αντικείμενο και να το χρησιμοποιήσει μετά από δέκα μέρες μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο. Όσο και χρόνο να μην έχεις, δεν θα μπεις στην διαδικασία να το δοκιμάσεις έστω την επόμενη μέρα της αγοράς για πέντε λεπτά να δεις αν δουλεύει, για να είσαι σίγουρος? Για μένα το σφάλμα είναι ότι δεν έγινε επί τόπου δοκιμή. Ο πωλητής φαίνεται ότι θέλει να βοηθήσει οπότε ελπίζω να καταλήξουν όλα καλά. Υπάρχει κάποιος νόμος που αναφέρει κάτι τέτοιο για μεταχειρισμένα αντικείμενα? Αυτόματα δεν ισχύει τίποτα. Επιστροφή 14 ημερών δεν υπάρχει από όσο ξέρω ούτε και σε μαγαζιά που πουλάνε μεταχειρισμένα αντικείμενα (δεν αναφέρομαι σε stock house πλαίσιο κτλ.) Αν εννοείς ηθικά ότι πρέπει να το τηρούν οι δυο πλευρές για αποφυγή παρεξηγήσεων οκ, αυτό είναι άλλο. https://www.google.de/amp/s/europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/indexamp_el.htm Φυσικά έχω λινκ. Αν το διαβάσεις θα καταλάβεις ότι όταν πουλάς κάτι εντός ΕΕ δίνεις και εγγύηση 2 ετών εκτός και αν γράψεις στην αγγελία ότι δεν δίνεις σαν ιδιώτης. Μπορεί να το βρίσκετε χαζό αλλά έτσι είναι. Και πιστεύω είναι λογικό μιας και οι ηλεκτρονικές αγορές αυξάνονται ραγδαία. Στην Γερμανία που μένω το τηρούν. Θα διαβάσεις πολλές φορές ότι ο πωλητής δεν δίνει εγγύηση γιατί είναι ιδιώτης 47 λεπτά πριν, donblunts είπε Just lol Αν κάνω λάθος πολύ ευχαρίστως να το παραδεχτώ, αλλά δεν έχεις επιχειρήματα.
afragorn Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Μα αυτά που γράφει και το λινκ αφορούν επαγγελματίες. Αν σου πουλήσω εγώ στο δρόμο ένα Mp3 π.χ., τι εγγύηση 14 ημερών σου δίνω; Δε γίνονται αυτά.
sexymwro7 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 19 minutes ago, teri23 said: Φυσικά έχω λινκ. Αν το διαβάσεις θα καταλάβεις ότι όταν πουλάς κάτι εντός ΕΕ δίνεις και εγγύηση 2 ετών εκτός και αν γράψεις στην αγγελία ότι δεν δίνεις σαν ιδιώτης. Ουτε εμπορος ειναι ο ts (ή ο οποιοσδηποτε) ουτε μαγαζι εχει, ουτε αποδειξη σου κοβει, ουτε εγγυηση σου παρεχει. Μια αγγελια εβαλε ο ανθρωπος...
Moderators Malthador Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 16 minutes ago, teri23 said: https://www.google.de/amp/s/europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/indexamp_el.htm Φυσικά έχω λινκ. Αν το διαβάσεις θα καταλάβεις ότι όταν πουλάς κάτι εντός ΕΕ δίνεις και εγγύηση 2 ετών εκτός και αν γράψεις στην αγγελία ότι δεν δίνεις σαν ιδιώτης. Μπορεί να το βρίσκετε χαζό αλλά έτσι είναι. Και πιστεύω είναι λογικό μιας και οι ηλεκτρονικές αγορές αυξάνονται ραγδαία. Στην Γερμανία που μένω το τηρούν. Θα διαβάσεις πολλές φορές ότι ο πωλητής δεν δίνει εγγύηση γιατί είναι ιδιώτης Αν κάνω λάθος πολύ ευχαρίστως να το παραδεχτώ, αλλά δεν έχεις επιχειρήματα. Μιλάμε στο θέμα των εγγυήσεων διαβάζουμε ότι βλακεία υπάρχει στο συγκεκριμένο forum. Δίνεις λινκ χωρίς καν να διαβάσεις τι γράφει και βγάζεις συμπεράσματα αποπροσανατολίζοντας: «Μεταχειρισμένα προϊόντα Τα μεταχειρισμένα προϊόντα που αγοράζετε από έμπορο καλύπτονται επίσης από την ελάχιστη 2ετή εγγύηση. Ωστόσο, καμία εγγύηση δεν καλύπτει τα προϊόντα που αγοράζετε από ιδιώτες. Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, στην περίπτωση που αγοράζετε μεταχειρισμένα προϊόντα, μπορείτε να συμφωνήσετε με τον έμπορο για περίοδο εγγύησης μικρότερη των 2 ετών. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη από 1 έτος και πρέπει να διευκρινίζεται τη στιγμή της αγοράς.» Η εγγύηση φυσικά και αφορά σε αγοραπωλησία, όπου ο πωλητής είναι έμπορος και όχι ιδιώτης. 3 2
donblunts Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Oops, busted. Βγαίνει ο καθείς και λέει την εξυπνάδα του..
mclein² Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 @teri23 τωρα μπορεις να βγεις κ να παραδεχθεις οτι εισαι ανιδεος απο το θεμα & να μη σε παραξηγουμε. 1
afragorn Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, mclein² είπε @teri23 τωρα μπορεις να βγεις κ να παραδεχθεις οτι εισαι ανιδεος απο το θεμα & να μη σε παραξηγουμε. Κάτσε να φέρω και τα καρφιά για να τον σταυρώσουμε τον σάτυρο, που τόλμησε να μιλήσει!
donblunts Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 51 λεπτά πριν, teri23 είπε Αν κάνω λάθος πολύ ευχαρίστως να το παραδεχτώ, αλλά δεν έχεις επιχειρήματα. Ενω εσύ ας πούμε έχεις για να υποστηρίξεις την φίφα σου? Και με την λογική να το πας, πως σε ένα αντικείμενο - ας πούμε 10ετίας και εκτός εγγύησης φυσικά - να δώσεις εσυ 14 ημέρες.
JohnConstantine Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Λιγο πριν παρει τα χρηματα δεν τη κοιταξε; Στο κατω κατω μπορει να εκανε και εκεινος τη ζημια. Τιμονιερα ειναι οχι απο Citroen Saxo τιμονι.! Μαλακες κινησεις θελει. Δεν ξερω γιατι ασχολεισαι.! Κατεβασε ενα block στο κινητο σου για να μην σου πριζει το νευρικο σου συστημα και τελος. Το λαθος ειναι ξεκαθαρα δικο του. Ακομα και χαλασμενη να του την εδωσες που δεν σε βλεπω για να εχεις λογο θα επρεπε να την κοιταξει. Τα υπολοιπα ειναι λογια για να αγαπιομαστε. Αμα θελει τοσο πλ μια τιμονιερα να παει να παρει απο ενα μεταχειρισμενο και τον συμπλεκτη μαζι. Αντε γιατι απο θεμα παγαποντιας παιρνουμε βραβειο ως ανθρωπινο ειδος.
teri23 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 50 λεπτά πριν, Malthador είπε Μιλάμε στο θέμα των εγγυήσεων διαβάζουμε ότι βλακεία υπάρχει στο συγκεκριμένο forum. Δίνεις λινκ χωρίς καν να διαβάσεις τι γράφει και βγάζεις συμπεράσματα αποπροσανατολίζοντας: «Μεταχειρισμένα προϊόντα Τα μεταχειρισμένα προϊόντα που αγοράζετε από έμπορο καλύπτονται επίσης από την ελάχιστη 2ετή εγγύηση. Ωστόσο, καμία εγγύηση δεν καλύπτει τα προϊόντα που αγοράζετε από ιδιώτες. Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, στην περίπτωση που αγοράζετε μεταχειρισμένα προϊόντα, μπορείτε να συμφωνήσετε με τον έμπορο για περίοδο εγγύησης μικρότερη των 2 ετών. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη από 1 έτος και πρέπει να διευκρινίζεται τη στιγμή της αγοράς.» Η εγγύηση φυσικά και αφορά σε αγοραπωλησία, όπου ο πωλητής είναι έμπορος και όχι ιδιώτης. Έχεις δίκιο. Αυτό είναι το νόημα μιας συζήτησης, να βγει η αλήθεια και ότι καινούργιο μαθαίνεις καλό είναι. 32 λεπτά πριν, donblunts είπε Ενω εσύ ας πούμε έχεις για να υποστηρίξεις την φίφα σου? Και με την λογική να το πας, πως σε ένα αντικείμενο - ας πούμε 10ετίας και εκτός εγγύησης φυσικά - να δώσεις εσυ 14 ημέρες. Η λογική δεν είναι μετρήσιμη και ο καθένας έχει άλλη αντίληψη της λογικής. Η δίκη σου λογική δεν είναι απαραίτητα δίκη μου. Με την δίκη σου λογική να πουλήσω αν είναι την χαλασμένη κάρτα γραφικών μου σαν καινούργια και μετά να του πω του αγοραστή ότι την πάτησε και ας πρόσεχε.
godfather0991 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, teri23 είπε Έχεις δίκιο. Αυτό είναι το νόημα μιας συζήτησης, να βγει η αλήθεια και ότι καινούργιο μαθαίνεις καλό είναι. Η λογική δεν είναι μετρήσιμη και ο καθένας έχει άλλη αντίληψη της λογικής. Η δίκη σου λογική δεν είναι απαραίτητα δίκη μου. Με την δίκη σου λογική να πουλήσω αν είναι την χαλασμένη κάρτα γραφικών μου σαν καινούργια και μετά να του πω του αγοραστή ότι την πάτησε και ας πρόσεχε. Βασικά ναι, μπορείς να το κάνεις. Αν ο αγοραστής εμπιστεύεται τόσο εύκολα έναν ξένο και αγοράζει ένα προϊόν χωρίς να το τσεκάρει τότε το λάθος για μενα είναι καθαρά και μόνο του αγοραστή. Ο πωλητής είναι λαμόγιο αλλά και ο αγοραστής έχει μυαλό και πρέπει να το χρησιμοποιεί. Υπάρχουν κάποιοι βασικοί άτυποι κανόνες για αγορά μεταχειρισμένου και ένας από αυτούς είναι ότι πάντα δοκιμάζουμε το προϊόν που αγοράζουμε.
AristidisZ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, godfather0991 είπε Βασικά ναι, μπορείς να το κάνεις. Αν ο αγοραστής εμπιστεύεται τόσο εύκολα έναν ξένο και αγοράζει ένα προϊόν χωρίς να το τσεκάρει τότε το λάθος για μενα είναι καθαρά και μόνο του αγοραστή. Ο πωλητής είναι λαμόγιο αλλά και ο αγοραστής έχει μυαλό και πρέπει να το χρησιμοποιεί. Υπάρχουν κάποιοι βασικοί άτυποι κανόνες για αγορά μεταχειρισμένου και ένας από αυτούς είναι ότι πάντα δοκιμάζουμε το προϊόν που αγοράζουμε. Όπου είναι τεχνικά δυνατό αυτό φυσικά, χώρια που τα τελευταία χρόνια έχει καταπατηθεί ο βασικός κανόνας που ίσχυε μια ζωή στην αγορά μτχ, και ήθελε τον αγοραστή να πηγαίνει στον πωλητή, με αποτέλεσμα στην καλύτερη οι αγοραπωλησίες να γίνονται κάπου στη μέση
DrLo Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, teri23 είπε https://www.google.de/amp/s/europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/indexamp_el.htm Φυσικά έχω λινκ. Αν το διαβάσεις θα καταλάβεις ότι όταν πουλάς κάτι εντός ΕΕ δίνεις και εγγύηση 2 ετών εκτός και αν γράψεις στην αγγελία ότι δεν δίνεις σαν ιδιώτης. Μπορεί να το βρίσκετε χαζό αλλά έτσι είναι. Και πιστεύω είναι λογικό μιας και οι ηλεκτρονικές αγορές αυξάνονται ραγδαία. Στην Γερμανία που μένω το τηρούν. Θα διαβάσεις πολλές φορές ότι ο πωλητής δεν δίνει εγγύηση γιατί είναι ιδιώτης Αν κάνω λάθος πολύ ευχαρίστως να το παραδεχτώ, αλλά δεν έχεις επιχειρήματα. Μπορείς να κάνεις link τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ της ΕΕ που να αναφέρει όσα λες? Οι οδηγίες ΔΕΝ είναι αυτόματα δίκαιο ττων χωρών μελών. Τα κράτη μέλη είναι υποχρεωμένα να ακολουθήσουν τις οδηγίες μεταφράζοντας τις σε νόμους αλλά η ίδια η οδηγία δεν αποτελεί νόμο τους κράτους. "Παραβάτης" δηλαδή σε κάτι που δεν ακολουθεί τα όσα γράφει η οδηγία δεν είναι ο ιδιώτης/καθώς οι υποχρεώσεις του οριζονται απο τους νόμους του κράτους (και τους ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ της ΕΕ) αλλά το κράτος που δεν έχει "μεταφράσει" την οδηγία σε νόμο. Αν μια οδηγία απαγορεύει να τρως γιαούρτι, μπορείς να τρως γιαούρτι στην Ελλάδα άνετα μέχρι να υπάρξει ελληνικός νόμος γι αυτό. Το τι πρόβλημα θα έχει η Ελλάδα γιατί δεν ακολουθεί την οδηγία δε σε αφορά άμεσα. Αυτά ξέρω τουλάχιστον εγώ με τα λίγα "νομικά" μου. ΥΓ: Δε ξέρω τι από αυτά έχει υιοθετήσει/εφαρμώσει η Ελλάδα. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2019 από DrLo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα