Προς το περιεχόμενο

Το Project xCloud θα έρθει και στα Windows 10

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καθώς όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επόμενης γενιάς κονσόλα της Microsoft Project Scarlett, δεν είναι το μοναδικό ενδιαφέρον πράγμα που διαχειρίζεται η αμερικανική εταιρεία στο χώρο του gaming. Εξελίσσει επίσης με καλό ρυθμό και την game streaming υπηρεσία της, το Project xCloud.

Για την ώρα είναι διαθέσιμο σε δοκιμαστική περίοδο και σου επιτρέπει να παίξεις ολόκληρα παιχνίδια του XBOX One στις φορητές συσκευές σου, απευθείας από το Cloud. Το 2020 όμως θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο, αφού η Microsoft θέλει να φέρει το xCloud και στους χρήστες των Windows 10. Για την ώρα η game streaming υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε λίγους χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Κορέα ενώ σύντομα θα υποστηρίζει και χώρες όπως ο Καναδάς, η Ιαπωνία αλλά και τη δυτική Ευρώπη.

Και ενώ ακόμη δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας για όλους τους χρήστες, η Microsoft επεκτείνει την υποστήριξη των περιφερειακών με τα οποία θα μπορείς να παίξεις παιχνίδια. Σύντομα θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το DualShock 4 του PlayStation 4 όπως επίσης και χειριστήρια της Razer.

Η Microsoft όμως έχει κι άλλα σχέδια για το 2020. Οι χρήστες θα μπορούν να παίξουν παιχνίδια από το Cloud τα οποία είτε ήδη έχουν αγοράσει είτε αυτά που θα αγοράσουν στο μέλλον ενώ θα προστεθεί το game streaming και στο XBOX Game Pass. Οι χρήστες θα μπορούν να ανακαλύψουν, επιλέξουν και να παίξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Και όπως ήδη έχουμε αναφέρει, έχουν ήδη ανακοινωθεί 50 νέοι τίτλοι παιχνιδιών οι οποίοι θα γίνουν διαθέσιμοι στο Project xCloud.

TechRadar

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που με ανησυχεί για cloud gaming είναι το latency. Η Microsoft δεν έχει τις υποδομές της Google (παρόλο που είναι μεγάλες), και μπορεί να έχει μεγάλο πρόβλημα σε αυτό. Τουλάχιστον βοηθάει για casual παίχτες, και θα κάνει μία αναγέννηση των demos αν πάει ρολόι (τα θυμάστε τα demos και shareware; ήταν πετσοκομμένα, αλλά σε αφηναν να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις).

Επεξ/σία από apleistos_gatos
  • Confused 1

34 λεπτά πριν, apleistos_gatos είπε

Αυτό που με ανησυχεί για cloud gaming είναι το latency. Η Microsoft δεν έχει τις υποδομές της Google (παρόλο που είναι μεγάλες), και μπορεί να έχει μεγάλο πρόβλημα σε αυτό. Τουλάχιστον βοηθάει για casual παίχτες, και θα κάνει μία αναγέννηση των demos αν πάει ρολόι (τα θυμάστε τα demos και shareware; ήταν πετσοκομμένα, αλλά σε αφηναν να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις).

τι λες; η MS εχει το δευτερο μεγαλυτερο cloud service δικτυο στον κοσμο, πισω απο την Amazon. η Google ειναι απο τις τελευταιες.

https://www.datamation.com/cloud-computing/cloud-computing-companies.html

• Like 12
  • Thanks 4

1 λεπτό πριν, KilliK είπε

τι λες; η MS εχει το δευτερο μεγαλυτερο cloud service δικτυο στον κοσμο, πισω απο την Amazon. η Google ειναι απο τις τελευταιες.

Εχεις δίκιο, λάθος μου. Ούτως ή άλλως, ελπίζω το ping να είναι χαμηλό.

• Like 1

18 λεπτά πριν, apleistos_gatos είπε

Το περιμένω πως και πως. Αντε να παίξουμε κανα παιχνίδι χωρις να χρειάζεται να αηορασουμε κάρτα γραφικών ή σκληρό δίσκο 

• Like 1

32 λεπτά πριν, apleistos_gatos είπε

νομιζω για οποιοδήποτε παιχνιδι εχει σημασια το Ping θα ειναι unplayable. δοκίμασε να παιξεις και να έχεις απο πίσω ενα 1080π 60frames βιντεο. κάπως έτσι θα ειναι. ποιος εχει τετοια συνδεση στην ελλάδα? για ftth/fttb ισως ειναι καλα αλλα για τους άλλους χλωμο.

• Like 1

1 ώρα πριν, apleistos_gatos είπε

Για single player παιχνίδια δεν πιστεύω ότι θα είναι ιδιαίτερο πρόβλημα το συγκεκριμένο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το ping στα online δεν θαναι λογικα το ιδιο για ολους τους παικτες, αφου το ολο game simulation μαζι με την εικονα, θα γινεται απο την πλευρα του κοινου σερβερ, οποτε  θα μπορει να ομαλοποιει ολες τις διαφορες στα latency των παικτων, πριν τους στειλει την εικονα;

Επεξ/σία από KilliK

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναφορά σε κείμενο

αυτο που τα ξερετε ολα ρε π****η μου..

Επεξ/σία από dimtsef

1 ώρα πριν, dimtsef είπε

Αυτά δεν είναι τίποτα , που να δεις κόσμο που λέει hosting από τον τόπο σου και ας είναι και σε laptop....

νετ.JPG

2 ώρες πριν, logistoulis είπε

Για single player παιχνίδια δεν πιστεύω ότι θα είναι ιδιαίτερο πρόβλημα το συγκεκριμένο

Εσύ εκεί έχεις σκαλώσει με τα single player παιχνίδια...

Έχεις σκεφτεί ποτέ σου τι εστι Azure Dedicated Server για MP?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, ET4000 είπε

Εσύ εκεί έχεις σκαλώσει με τα single player παιχνίδια...

Έχεις σκεφτεί ποτέ σου τι εστι Azure Dedicated Server για MP?

Όχι, αλλά δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι το ιδιαίτερο στα multi 

Σύνδεση με server έχεις τώρα το ίδιο θα συνεχίσεις να έχεις, εκτός από τα fighting λοιπόν που είναι p2p και τα single στα υπόλοιπα δεν αναρωτιέμαι καν αν θα υπάρξει διαφορά

Τεσπά το cloud gaming προς το παρόν δε με αφορά και δύσκολα πιστεύω θα με αφορά και στο άμεσο μέλλον, αλλά streaming που έχω δοκιμάσει στο ps4 δουλεύει αρκετά καλά και η τεχνογνωσία της Σόνυ στο θέμα είμαι βέβαιος ότι είναι αρκετά πίσω από την Ms οπότε δεν ανησυχώ ιδιαίτερα για το όποιο λαγκ ειδικά στα single που εμένα προσωπικά με αφορούν περισσότερο

Απλά σαν μοντέλο δεν με ελκύει ιδιαίτερα, δεν ξέρω αν αυτό θα αλλάξει στο μέλλον αλλά προς το παρόν μου είναι αδιάφορο και το μόνο που με απασχολεί είναι η διατήρηση της ποιότητας αν το περιθώριο κέρδους για τους κατασκευαστές γίνει πολύ μικρό όπως συμβαίνει με το Spotify και Netflix

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1

18 ώρες πριν, apleistos_gatos είπε

Είναι εφικτό, είναι θέμα αλγορίθμων. Σκέψου ότι και η Sony θα συνεργαστεί με την Microsoft, χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία και υποδομές της τελευταίας για να προσφέρει online περιεχόμενο στο μέλλον.
Αυτό για το οποίο κάθε gamer πρέπει να ανησυχεί είναι το Google Stadia. Αν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του εκάστοτε gamer.

16 ώρες πριν, dimtsef είπε

όλοι έχουμε ανάγκη να πούμε την άποψή μας και ας είναι μ@!4κ*@. Σημασία έχει να ακούγονται όλες οι φωνές ;) .

18 ώρες πριν, Exoskeletor είπε

Το περιμένω πως και πως. Αντε να παίξουμε κανα παιχνίδι χωρις να χρειάζεται να αηορασουμε κάρτα γραφικών ή σκληρό δίσκο 

4κ 60 σε Xbox one s μέσω xcloud ακούγεται τέλειο ! Ελπίζω οι ταχύτητες να είναι όπως στο stadia δλδ με 35 είχαν πει στο stadia ότι θα τρέχεις 4κ60. 

17 ώρες πριν, giotis1982 είπε

Αυτά δεν είναι τίποτα , που να δεις κόσμο που λέει hosting από τον τόπο σου και ας είναι και σε laptop....

νετ.JPG

Σε ποιον τα πουλας αυτα Γιοτι? τι ειναι αυτες οι γραμμες στις ακρες τις εικονας? αφου η γη ειναι επιπεδη, η φωτογραφια ειναι ψεμα :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...