mphxths Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 27 λεπτά πριν, duffyduck είπε αν θυμαμαι καλα με wine τρεχει μια χαρα το rufus DD , μην γινεστε φλωροι σας παρακαλω πολυ. Εδω μιλαμε για λινουξ και χακερς. Τιποτα λιγοτερο.-
xrhstosiak Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 dd η πρωτη φορα ειναι δυσκολη αλλιως αυτο τρεχει παντου https://unetbootin.github.io/
dancer_69 Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 Κι όμως το dd είναι πολύ αξιόπιστο για τη δημιουργία bootable usb από iso. Όσες φορές το έχω χρησιμοποιήσει(και είναι πολλές) ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα ούτε σε διανομές linux, ούτε σε windows ούτε σε macos ούτε σε android_x86. 1
mphxths Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 Δημοσ. 8 Απριλίου 2021 Tι dd και μαλακιες. Εγω βαζω τα δεδομενα σε hex viewer και μετα ανοιγω assembly editor και γραφω τα δεδομενα bit bit με το χερι. Ειπαμε σας θελω hardcore και χακερς. Μην μου γινεστε φλωρακια!!
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Και επανερχομαι. Με πολυ καλες εντυπωσεις απο μια διανομη. Linux Mint 20.1 Ulyssa. Κατεβασα και τις 3 εκδοχες της. Ciannamon, Mate, XFCE. Ολα πολυ ωραια, αλλα εκεινο που μου εκανε πιο πολυ εντυπωση ειναι το Cinnamon. Προσπερναω τα πολυ ομορφα που ειδα και φτανω εκει που δεν καταλαβα κατι. Η λειτουργια Timeshift ειναι προφανως η δυνατοτητα να επαναφερεις το συστημα σου. Πρεπει να βαλω εξωτερικο δισκο? Γιατι νομιζω οτι εκανε ενα backup στον δισκο του λαπτοπ. και κατι ακομα. Η LMDE ειναι μια εκδοση με Cinnamon μονο και βασιζεται απο ειδα στο Debian (αναφερεται σαν η διανομη αν δεν υπηρχε το ubuntu). Την εγκατεστησα σε usb, φορτωνει ολα καλα, αλλα οταν παταω να εγκατασταθει δεν γινεται τιποτα. Ισως εκανα κατι λαθος. Οπως και να εχει, ομορφο και με καλυψε. υ.γ ο Firefox ESR ειναι ο <<κανονικος>> Firefox?
jim_p Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Firefox Extended Support Release (ESR) is an official version of Firefox developed for large organizations like universities and businesses that need to set up and maintain Firefox on a large scale. Firefox ESR does not come with the latest features but it has the latest security and stability fixes. https://support.mozilla.org/en-US/kb/switch-to-firefox-extended-support-release-esr
gakos1112 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 3 ώρες πριν, GeorgBou είπε Η λειτουργια Timeshift ειναι προφανως η δυνατοτητα να επαναφερεις το συστημα σου. Πρεπει να βαλω εξωτερικο δισκο? Γιατι νομιζω οτι εκανε ενα backup στον δισκο του λαπτοπ. Το Timeschift ΔΕΝ ειναι εφαρμογη backup, ειναι πολυ βολικο για να επαναφερεις το συστημα σε κατασταση λειτουργιας ειδικα αν εισαι αρχαριος και σκαλιζεις πραματα που δεν πρεπει. οχι, δεν πρεπει να βαλεις εξωτερικο δισκο. Ειδικα αν εχεις ξεχωριστο παρτισιον /Home τοτε πες του να κανει backup το παρτισιον / εκει στο παρτισιον /Home. https://linuxmint-installation-guide.readthedocs.io/el/latest/timeshift.html 3 ώρες πριν, GeorgBou είπε Η LMDE ειναι μια εκδοση με Cinnamon μονο και βασιζεται απο ειδα στο Debian (αναφερεται σαν η διανομη αν δεν υπηρχε το ubuntu). Την εγκατεστησα σε usb, φορτωνει ολα καλα, αλλα οταν παταω να εγκατασταθει δεν γινεται τιποτα. Ισως εκανα κατι λαθος. Η LMDE ειναι μια ετοιματζιδικη εκδοση βασισμενη στο Debian. Αν εισαι αρχαριος αστη για αργοτερα και δωσε βαση στο Mint Cinammon, ιδανικη λυση για αρχαριο που θελει να κανει την ματαβαση απ τα Παραθυρα χωρις να λερωσει τα χερια του.
mphxths Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, gakos1112 είπε Η LMDE ειναι μια ετοιματζιδικη εκδοση βασισμενη στο Debian. Και το linux mint ετοιματζιδικη ειναι Δεν ξερω βεβαια πως το εννοεις το ετοιματζιδικη. Βασικα , ειχα διαβασει καποτε σε ενα blog post της ομαδας του linux mint , οτι τρεχουν παραλληλα και το lmde κυριως για πειραματικους σκοπους , για να δουν αν μπορει η διανομη που εχουν φτιαξει να λειτουργησει με βαση το debian , σε περιπτωση που θελησουν να αλλαξουν την βαση τους απο ubuntu σε debian. Γιατι να αλλαξουν βαση θα ρωτησει καποιος . Γιατι ισως στο μελλον επιλογες που θα κανει το ubuntu να μην βρουν συμφωνους τους devs εκει στο linux mint. Αρχη γενομενης με το chromium που ειχε γινει ενα σχετικο θεμα , που πηγε και επεβαλε το ubuntu την χρηση snap πακετου για το chromium , και αναγκαστικα οσοι στηριζονται σε ubuntu ακολουθουν θελοντας και μη αυτη την αποφαση. Στο linux mint τσινισαν και δεν ηθελαν την επιβολη/αλλαγη αυτη. Μια σχετικη αναφορα για το θεμα αυτο , εδω. Ετσι λοιπον "παιζουν" και με το lmde , και ποτε δεν ξερεις στο μελλον τι θα κανουν...ισως γυρισουν σε debian και κανουν το ldme την βασικη τους εκδοση. Διαβαστε εδω την περιγραφη. Το " if Ubuntu was ever to disappear." μου κανει περισσοτερο , "αν καποτε παρατησουμε το ubuntu" γιατι διανομες του βεληνεκους του ubuntu δυσκολα να εξαφανιστουν στο ορατο μελλον Επεξ/σία 12 Απριλίου 2021 από mphxths
snowflake99 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, mphxths είπε Το " if Ubuntu was ever to disappear." μου κανει περισσοτερο , "αν καποτε παρατησουμε το ubuntu" γιατι διανομες του βεληνεκους του ubuntu δυσκολα να εξαφανιστουν στο ορατο μελλον Δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος όμως. Μπορεί να αλλάξουν βάση για άλλο λόγο, χωρίς να σημαίνει ότι το θεωρώ πιθανό αλλά μπορεί. Και το Kali Backtrack ήταν βασισμένο σε Ubuntu παλιότερα και ύστερα άλλαξε σε Debian. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2021 από snowflake99
RTW4ever Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 Στις 11/4/2021 στις 11:52 ΜΜ, snowflake99 είπε Δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος όμως. Μπορεί να αλλάξουν βάση για άλλο λόγο, χωρίς να σημαίνει ότι το θεωρώ πιθανό αλλά μπορεί. Και το Kali Backtrack ήταν βασισμένο σε Ubuntu παλιότερα και ύστερα άλλαξε σε Debian. Εμένα πάντως θα μου άρεσε να το γυρνούσαν σε Debian. Κατά την άποψή μου το Ubuntu έχει τάσεις σε λογικές Windows, στυλ επιβολές, εμείς ξέρουμε καλύτερα ποιο είναι το καλό για σένα κλπ., και πλέον δεν μου αρέσει. Βέβαια τότε θα είχαν περισσότερη δουλειά, καθώς το Debian δεν αποτελεί τόσο "φιλική" βάση όπως το Ubuntu.
johnmayson Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Καλησπερα εχω ενα σταθερο ι5 8ετιας με gtx 950 nvidia και 8gb ram μνημη.Σκεφτομαι να βαλω manjaro kde για να τη κανω να μοιαζει με mac os.Νομιζω με το stream για ενα παιχνιδι δε θα χω προβλημα απ οτι κοιταξα.Με rufus θα τη περασω.Εχω ssd.Η απορια μου ειναι η εξης δε θελω να εχει πανω πανω καμια μπαρα ολα κατω γινεται;;Απο antivirus θα χρειαστει;; Ποια η γνωμη σας; Δε ειμαι σιγουρος για το πως θα το κανω να μοιαζει mac os αλλα θα προσπαθησω απο οδηγο.Πρωτη φορα θα βαλω λινουξ.Δε θελω αλλη εκδοση νομιζω αυτη ειναι η καταλληλη για mac os.Ακουω τη γνωμη σας
mphxths Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 35 λεπτά πριν, johnmayson είπε να μοιαζει με mac os. 35 λεπτά πριν, johnmayson είπε αυτη ειναι η καταλληλη για mac os. Kαι γιατι δεν βαζεις mac os ?
dancer_69 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Το Mac Os δεν μπαίνει όπου να' ναι, δεν είναι δωρεάν και ακόμη κι αν υπάρχει άδεια μέσω υπάρχοντος mac υπολογιστή, θέλει μια διαδικασία για να μπει σε intel/AMD υπολογιστή που δεν είναι και ιδιαίτερα εύκολη.
mphxths Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 3 λεπτά πριν, dancer_69 είπε Το Mac Os δεν μπαίνει όπου να' ναι, δεν είναι δωρεάν και ακόμη κι αν υπάρχει άδεια μέσω υπάρχοντος mac υπολογιστή, θέλει μια διαδικασία για να μπει σε intel/AMD υπολογιστή που δεν είναι και ιδιαίτερα εύκολη. Ναι αλλα θα ειναι... mac os ! Η φιλοσοφια του βαζω ενα λειτουργικο που ειναι πολυ customizable οπως το λινουξ , για να το κανω να μοιαζει με mac os επειδη δεν μπορω να εχω πραγματικο mac os δεν μου φαινεται και πολυ σωστη. Ανασταινει χρεπια , μοιαζει με mac os , ολα τα σφαζει ολα τα μαχαιρωνει... Δεν θα πλατιασω παλι με τα περι "μαθετε πρωτα λινουξ και μετα καντε ο,τι θελετε με αυτο..." .. αρχιζω να κουραζομαι και εγω ο ιδιος. 1 ώρα πριν, johnmayson είπε Σκεφτομαι να βαλω manjaro kde 1 ώρα πριν, johnmayson είπε Ακουω τη γνωμη σας Η γνωμη μου ειναι : 1. Διαβασε και μαθε τα βασικα του λινουξ. 2. Ξεκινα απο τις βατες και ευκολες διανομες. 3. Το Manjaro αν και ευχρηστο δεν ειναι ευκολη διανομη , ειδικα αν μιλαμε για την συντηρηση της. 4. Στην θεση σου θα ξεκινουσα απο linux mint / ubuntu και παραγωγα αυτων ( lubuntu/xubuntu/kubuntu (kde) ). 5. Θα επαιζα με themes/icons/κλπ για να μοιασει με το πολυαγαπημενο σου mac os.
johnmayson Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Δημοσ. 26 Απριλίου 2021 Η εκδοση που μου αρεσει ειναι η manjaro απο αυτα που εχω δει.Θα βαλω kde.Αυτο που ρωταω ειναι το manjaro kde οταν το κανω mac os (στη εμφανιση παντα ) μπορω να μην εχει πανω πανω μπαρα και να εχει μονο κατω;;;; 2 Δε εχω σκοπο να μεινω λινουξ για παντα για κανα μηνα.Απο τη στιγμη που μου κανει κλικ το manjaro και ειναι η καταλληλη διανομη για να γινει mac os αυτη επιλεγω. Τωρα αν δω οτι το manjaro kde ειναι τοσο ωραιο ας το κρατησω και 2 μηνες απλως το σκεφτομαι ακομα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα