Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω το εξής θέμα, σήμερα θέλησα να διαγράψω μερικά αρχεία από τον δεύτερο σκληρό που έχω στον υπολογιστή και δεν με αφήνει να κάνω rename ή delete κάποιο αρχέιο.

Έψαξα στο νετ , αλλά βρήκα κάποιες λύσεις τις οποίες αν και έκανα δεν είδα αλλαγή. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

• Απαντ. 442
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hawk_K είπε

Καλησπέρα, έχω το εξής θέμα, σήμερα θέλησα να διαγράψω μερικά αρχεία από τον δεύτερο σκληρό που έχω στον υπολογιστή και δεν με αφήνει να κάνω rename ή delete κάποιο αρχέιο.

Έψαξα στο νετ , αλλά βρήκα κάποιες λύσεις τις οποίες αν και έκανα δεν είδα αλλαγή. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Δες τι δικαιώματα έχει το αρχείο.

ls -l ονομα αρχείου απο root ή sudo ls -l όνομα αρχείου από χρήστη.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, htaccess είπε

Δες τι δικαιώματα έχει το αρχείο.

ls -l ονομα αρχείου απο root ή sudo ls -l όνομα αρχείου από χρήστη.

να βάλω το αρχείο που θέλω να σβήσω;; Εγώ θέλω να μπορώ να τα επεξεργάζομαι όλα όχι ενα ένα, δεν υπάρχει τρόπος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Hawk_K είπε

να βάλω το αρχείο που θέλω να σβήσω;; Εγώ θέλω να μπορώ να τα επεξεργάζομαι όλα όχι ενα ένα, δεν υπάρχει τρόπος;

sudo chown -R όνομαχρηστη: /media/το όνομα του drive

Ποια διανομή έχεις δεν μας είπες?? Δεν έχεις γραφικό περιβάλλον ?

Επεξ/σία από htaccess
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, htaccess είπε

Pop OS gnome 3.32 έχει.

αυτή την εντολή την δοκίμαδα νομίσω αλλά ίσως την έγραψα λάθος, θα ξαναπροσπαθήσω

Δημοσ.

Γεια σας,δεν θέλω να διακόψω την συζήτηση σας αλλά προσπαθώ εδώ και δύο ημέρες να  ενεργοποιήσω το skype παλιό υπολογιστή με λειτουργικό  linux lite.

Του δίνω όνομα και  κωδικό, φέρνει  καμιά 10ρια λεπτά γύρω-γύρω και στο τέλος δεν συνδέεται.

Τι δεν κανω καλά και μου παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Hawk_K είπε

Pop OS gnome 3.32 έχει.

αυτή την εντολή την δοκίμαδα νομίσω αλλά ίσως την έγραψα λάθος, θα ξαναπροσπαθήσω

PopOS is an Ubuntu-based οπότε θα είναι οκ.

7 λεπτά πριν, monoxromos είπε

Γεια σας,δεν θέλω να διακόψω την συζήτηση σας αλλά προσπαθώ εδώ και δύο ημέρες να  ενεργοποιήσω το skype παλιό υπολογιστή με λειτουργικό  linux lite.

Του δίνω όνομα και  κωδικό, φέρνει  καμιά 10ρια λεπτά γύρω-γύρω και στο τέλος δεν συνδέεται.

Τι δεν κανω καλά και μου παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα;

To skype εδώ και 2 χρόνια περίπου τρέχει μόνο σε 64bit, όπως βέβαια και με chrome / chromium μεσω web browser 32 & 64.

Σε ποια διανομή είσαι ? και με ποια έκδοση skype ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

linux lite τελευταία έκδοση αλλά το  laptop είναι δυστυχώς 32bit και γιαυτο κατέβασα μια παλιότερη ΄έκδοση (4)  του skype την δέχτηκε και εγκαταστάθηκε αλλά δεν συνδέεται άλλαξα 2-3 λογαριασμούς που έχω.τίποτα!

Επεξ/σία από monoxromos
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, monoxromos είπε

linux lite τελευταία έκδοση αλλά το  laptop είναι δυστυχώς 32bit και γιαυτο κατέβασα μια παλιότερη ΄έκδοση (4)  του skype την δέχτηκε και εγκαταστάθηκε αλλά δεν συνδέεται άλλαξα 2-3 λογαριασμούς που έχω.τίποτα!

Δεν πρόκειται.... μην παιδεύεσαι, τα έχει μπλοκάρει η microsoft.

Ρίξε μία ματιά εδώ > https://github.com/stanfieldr/ghetto-skype opensource εναλλακτικό για το skype , το λειτουργούσα παλαιότερα χωρίς πρόβλημα. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Hawk_K είπε

Αυτά τα αρχεία είναι σε κανένα φάκελο lost n found? Όπως κ να έχει στον φάκελο που έχει τα αρχεία που θες να σβήσεις, δεξί κλικ Κ τρέξε ένα τέρμιναλ από εκείνο το σημείο, κ κανε sudo rm όνομα αρχείου. Aν θες να τα διαγράψεις όλα sudo rm -r και το path του φακέλου. Ή κανε εγκατάσταση το nautilus-admin Ή τρέξε από terminal «nautilus admin:///path/ Ή τρέξε το ίδιο από το search bar του file explorer

PS. Θα προτεινα να ανοιγετε νεα θεματα για ερωτησεις που δεν αφορουν τον τιτλο του θεματος. αυτη τη στιγμη το ερώτημα χαθηκε στα βαθη της καρδιας μας. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, htaccess είπε

Τεέχω αυτή την εντολή και δεν κάνει τίποτα. Τρέχει μαι διαδικασία στο τερματικό αλλά το απότέλεσμα είναι το ίδιο.

Σορρυ ξαναπόσταρα και μετά είδα το ποστ να ανοίξω άλλο ποστ.

Επεξ/σία από Hawk_K
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Hawk_K είπε

Τεέχω αυτή την εντολή και δεν κάνει τίποτα.

Διάβασε το ακριβώς πιο πάνω post από το δικό σου.

Πήρες κάποιο μήνυμα λάθους ??

chown: missing operand

chown: invalid spec: ‘blabla:’

Αν όχι σημαίνει ότι πήρες τα δικαιώματα του, συνεπώς μπορείς να το διαβάσεις/ επεξεργαστείς / διαγράψεις.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, htaccess είπε

Διάβασε το ακριβώς πιο πάνω post από το δικό σου.

Πήρες κάποιο μήνυμα λάθους ??

chown: missing operand

chown: invalid spec: ‘blabla:’

Αν όχι σημαίνει ότι πήρες τα δικαιώματα του, συνεπώς μπορείς να το διαβάσεις/ επεξεργαστείς / διαγράψεις.

H πρώτη εικόνα, η εντολή που τρέχω και η δεύτερη το τι παίρνω.

Τα υπόλοιπα θα τα ψάξω αύριο.

Screenshot from 2020-04-03 23-52-17.png

Screenshot from 2020-04-03 23-52-29.png

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Hawk_K είπε

H πρώτη εικόνα, η εντολή που τρέχω και η δεύτερη το τι παίρνω.

Τα υπόλοιπα θα τα ψάξω αύριο.

Screenshot from 2020-04-03 23-52-17.png

Screenshot from 2020-04-03 23-52-29.png

Μήπως γνωρίζεις τι filesystem είναι ο σκληρός δίσκος ? Fat32, ext4, ntfs, hfs+ .... ??

Δημοσ.

Μ'αρεσει που ξεκινησατε ολοι να δινετε λυσεις χωρις να ρωτησετε τα βασικα π.χ. διανομη , filesystem , disk health , mount options , τι λυσεις βρηκε και δοκιμασε , κλπ.

Εξωτερικος δισκος που απο οσο δειχνει το σκρινσοτ ... read only... Παμε παλι λυσεις χαχαχα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...