Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, adtakhs είπε

Manjaro 19.02 KDE  se AMD PHENOM II X4 820 / 8GB DDR2 1066 / 640GB CAVIAR BLACK/ HD 5850 1GB DDR5 , αξιζει ? παραείναι βαρυ?

Απο κρυο boot , manjaro/kde εχει καταναλωση 650-700ΜΒ ram .  Το KDE εχει γινει πολυ ελαφρυ στις μερες μας σε αντιθεση με το gnome που χτυπαει 1gb για πλακα οταν ξεκιναει , αναλογα παντα την υλοποιηση της εκαστοτε διανομης.Την πιο βαρια υλοποιηση στο gnome την κανει το fedora.
Ολα αυτα εφοσον με το boot δεν τρεχουν τιποτα user εφαρμογες π.χ. skype , dropbox κλπ που σαφως θα ανεβασουν την αρχικη καταναλωση. Του κερατα , με 8 γιγα ram δεν φοβασαι κατι...

1 ώρα πριν, Rockdye είπε

Μια χαρά είναι, περνα και τον Lts κερνελ να είσαι ήσυχος. Αν δεις ότι έχει glitches μην πέσεις από τα σύννεφα, είναι μόδα τελευταία στο kde. ^^

Latest stable 5.6 ..μην εισαι οπισθοδρομικος !! :)

• Like 1
  • Απαντ. 442
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mphxths είπε

Όπως και να έχει και μόνο που πάει να βάλει manjaro θα κλάψει, αλλά είπα να μην ξεκινήσω flame war🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mphxths είπε

Απο κρυο boot , manjaro/kde εχει καταναλωση 650-700ΜΒ ram .  Το KDE εχει γινει πολυ ελαφρυ στις μερες μας σε αντιθεση με το gnome που χτυπαει 1gb για πλακα οταν ξεκιναει , αναλογα παντα την υλοποιηση της εκαστοτε διανομης.Την πιο βαρια υλοποιηση στο gnome την κανει το fedora.
Ολα αυτα εφοσον με το boot δεν τρεχουν τιποτα user εφαρμογες π.χ. skype , dropbox κλπ που σαφως θα ανεβασουν την αρχικη καταναλωση. Του κερατα , με 8 γιγα ram δεν φοβασαι κατι...

Μπήκε.

Φαίνεται λίγο πιο ράθυμο το σύστημα αλλά κομπλέ από mint και peppermint αλλά κατά τα άλλα κομπλέ.

4 λεπτά πριν, Rockdye είπε

Όπως και να έχει και μόνο που πάει να βάλει manjaro θα κλάψει, αλλά είπα να μην ξεκινήσω flame war🤣

Γιατί ? 😟

Δεν έχω ξαναπεράσει ποτέ και είπα να το δοκιμάσω.

Μου έχει σπάσει λίγο τα νεύρα γιατί ενώ ρυθμίζω την διάταξη πληκτρολογίου σε ALT + SHIFT και δουλεύει, φαίνεται να υπάρχει κάποια διένεξη που το κομπλάρει και σταματά.

Θα το βρω όμως, που θα πάει.

Το KDE Daemon πάντως δεν παίρνει Alt+ shift , αλλά παίζει με Control + shift + K

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Φαίνεται λίγο πιο ράθυμο το σύστημα

Σε μηχανημα πιο αργο απο το δικο σου μια χαρα σβελτο το βλεπω παντως...

30 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Γιατί ? 😟

Μια χαρα ειναι η διανομη , μην ακους το τρολλακι :)
Οσο για την εναλλαγη των γλωσσων δεν εχω δει καποιο προβλημα..μια που το ρυθμισα , μια που δουλευει...καθε φορα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mphxths είπε

Σε μηχανημα πιο αργο απο το δικο σου μια χαρα σβελτο το βλεπω παντως...

Μια χαρα ειναι η διανομη , μην ακους το τρολλακι :)
Οσο για την εναλλαγη των γλωσσων δεν εχω δει καποιο προβλημα..μια που το ρυθμισα , μια που δουλευει...καθε φορα.

Εντάξει είναι. Εστρωσε μετά από μια επανεκκίνηση.

Ενεργοποίησα και την ενσωματωμένη κάρτα HD3200 , συνέδεσα και την δεύτερη οθόνη  (μια σε κάθε κάρτα) και όλα κομπλέ !

Πολύ περιεκτικό είναι το Manjaro. Δεν του το είχα.

Μπράβο. Μενει να δω πόσο λειτουργικό είναι την καθημερινότητα.

Screenshot_20200330_170754.png

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, adtakhs είπε

Μου έχει σπάσει λίγο τα νεύρα γιατί ενώ ρυθμίζω την διάταξη πληκτρολογίου σε ALT + SHIFT και δουλεύει, φαίνεται να υπάρχει κάποια διένεξη που το κομπλάρει και σταματά.

Θα το βρω όμως, που θα πάει.

Το KDE Daemon πάντως δεν παίρνει Alt+ shift , αλλά παίζει με Control + shift + K

Αν πας στα custom shortcuts θα δεις ποια έχει προεπιλεγμένα το team manjaro.Απο εκεί τα αλλάζεις όλα εύκολα όπως επισης βάζεις δικές σου εφαρμογές.  Όσο αφορά το keyboard layout αν θυμάμαι καλά είναι στα global shortcuts ή γράψε απλά «keyboard” στο search. 

20 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Εντάξει είναι. Εστρωσε μετά από μια επανεκκίνηση.

Ενεργοποίησα και την ενσωματωμένη κάρτα HD3200 , συνέδεσα και την δεύτερη οθόνη  (μια σε κάθε κάρτα) και όλα κομπλέ !

Πολύ περιεκτικό είναι το Manjaro. Δεν του το είχα.

Μπράβο. Μενει να δω πόσο λειτουργικό είναι την καθημερινότητα.

Screenshot_20200330_170754.png

Χαίρομαι φίλε μου. Τώρα επόμενο βήμα είναι να κανείς ένα pacman -Syu, και εδώ θα είμαστε όλοι μαζί να κλαίμε :) Χωρίς πλάκα, το μόνο που έχω να σου προτείνω είναι να χρησιμοποιήσεις το AUR στο manjaro ως ύστατη λύση. Βάλε Flatpak, snaps ότι βρίσκεις στο software εκτός από πακέτα από aur. Άστο κλειστο εντελώς 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

@adtakhs

Στο pamac , εγκατεστησε και 2 plugins που εχει για flatpaks/snaps και εχεις συγκεντρωμενα τα παντα σε εναν package manager ...official repos , aur (μην ξεχασεις να το ενεργοποιησεις) , snaps , flats.
Προσωπικα οταν ψαχνω καποιο πακετο , η σειρα προτεραιοτητας (απο που θα το βαλω δηλ) ειναι official repo - flat - aur - snap. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@adtakhs Αν χρησιμοποιούσες καθαρό arch θα σου έλεγα να ξεχάσεις flats και snaps. Αλλά επειδή η manjaro είναι γαματη ομάδα μ, πολλές φορές τρέχει updates μπροστά από το arch, με αποτέλεσμα πακέτα που θα έχεις από το aur να μην κάνουν sync με αυτά που πήρες από το update του manjaro. Ναι, όπως καταλαβαίνεις είναι πιο χάος από ότι ακούγεται. Καλά δεν θέλω καν να φανταστώ update AUR μέσω GUI. Θα είσαι ήρωας 😜

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, adtakhs είπε

Ο ένας μου λέει το AUR κλειστό, ο άλλος ενεργοποιημένο. Χαχα.

Σύμπνοια στην κοινότητα . 😋

Αν δεν κανεις χρηση του AUR , δεν υπαρχει λογος να εισαι σε arch-based διανομη. Τοσο απλα.
Απο την αλλη , αν ενα πακετο υπαρχει στο AUR και σε flatpak , προτιμω να το περασω σε flatpak διοτι κατα 99.999% το flatpak πακετο συντηρειται απο την ιδια την εταιρια αρα εισαι σιγουρος για το τι τρεχεις στο συστημα σου και δευτερον θα ενημερωνεται αμεσα και δεν θα κρεμεσαι απο τα @@ κανενος εκει στο AUR ποτε θα βρει χρονο και ορεξη να ενημερωσει το πακετο του.

1 ώρα πριν, Rockdye είπε

Αν χρησιμοποιούσες καθαρό arch θα σου έλεγα να ξεχάσεις flats και snaps.

Η χρηση ή μη των flats/snaps/appimages εχει να κανει με την διαθεσιμοτητα πακετων που καποιος χρειαζεται.Δεν αλλαζει κατι αν τρεχει arch καθαρο , βρωμικο ή καποια αλλη διανομη.Αν το πακετο που θελει καποιος το βρισκει μονο σε flat/snap/appimage τοτε θα το παρει απο κει και θα κανει την δουλεια του.
Για το AUR πιστευω αυτα που εγραψα παραπανω...να κατσω να compile-αρω απο μονος μου πακετο ή να χρησιμοποιησω πακετο απο κει ενω το βρισκω σε πιο "επισημη" μορφη με ο,τι κουσουρια εχουν αυτες οι τεχνολογιες δεν υπαρχει περιπτωση να το κανω.Αν ειναι καποια εξαιρετικη περιπτωση και δεν το βρισκω αλλου το πακετο , σαφως και θα το τσιμπησω απο το AUR.

1 ώρα πριν, Rockdye είπε

Αλλά επειδή η manjaro είναι γαματη ομάδα μ, πολλές φορές τρέχει updates μπροστά από το arch, με αποτέλεσμα πακέτα που θα έχεις από το aur να μην κάνουν sync με αυτά που πήρες από το update του manjaro. Ναι, όπως καταλαβαίνεις είναι πιο χάος από ότι ακούγεται. Καλά δεν θέλω καν να φανταστώ update AUR μέσω GUI. Θα είσαι ήρωας

Απο AUR συνηθως τσιμπαμε πακετα που δεν βρισκονται στα official repos ..αρα το sync ή μη συμβαινει μονο στην σφαιρα της φαντασιας σου :)
Απο την αλλη εχω κανει παμπολλες φορες update πακετα ειτε απο official repos ειτε απο AUR μεσω pamac . Περα απο κατι κολληματα που τρωει στο dowloading των πακετων που μπαινει σε εναν φαυλο κυκλο...οτιδηποτε εχει γινει ενημερωση εχει παει νερακι.

Στο ειπα και σε πριβε μηνυμα..θα μιλας καλυτερα για το manjaro :)

Επεξ/σία από mphxths
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mphxths είπε

Απο AUR συνηθως τσιμπαμε πακετα που δεν βρισκονται στα official repos ..αρα το sync ή μη συμβαινει μονο στην σφαιρα της φαντασιας σου :)

Πολλέ φορές, η γαμάτη manjaro team τρεχει πακέτα στα δικά της repo μπροστά απο τα repo του arch, με αποτέλεσμα και να μην είναι συγχρονισμένα αλλα και να σπάνε τα πακέτα απο το aur.

btw @Hawk_Kέκανα hop μετα απο καιρό στο popos εν αναμονη του upgrade. ρε φιλε ποσο snapping το εχουν κανει το desktop οι τύποι; φυσάει! χωρις πλακα!

Δημοσ.

@Rockdye Η γαματη manjaro εχει φτιαξει το pamac που το δανειζονται εκει στο AUR και δεν λενε και ευχαριστω.Εχει φτιαξει ενα σωρο εργαλειακια (manjaro-settings-manager) που εξελιξανε το arch , του οποιου οι developers εδω και καιρο το μονο που κανουν ειναι compiles.

Θα σεβεσαι λεμε! Μεχρι να βαλω αλλη διανομη και να εκθειαζω την επομενη τοτε :)

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι περισσότεροι devs του arch συμμετέχουν στο systemd και βοηθουν το upstream. Δεν κανουν lifting τον gnome. Αλλωστε ολοι ξερουμε οτι ο καλυτερος GUI για το arch ειναι το gnome software.Απλα δεν κάνει τίποτα 😁😆 Πράγμα που τώρα που το σκεφτομαι ειναι καλη ιδεα αν θες να χρησιμοποιείς μονο flatpaks.Οριστε, η μονη χρησιμοτητα του gnome software ειναι να διαχειριζεσαι flatpaks στο arch.  

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Rockdye είπε

Πολλέ φορές, η γαμάτη manjaro team τρεχει πακέτα στα δικά της repo μπροστά απο τα repo του arch, με αποτέλεσμα και να μην είναι συγχρονισμένα αλλα και να σπάνε τα πακέτα απο το aur.

btw @Hawk_Kέκανα hop μετα απο καιρό στο popos εν αναμονη του upgrade. ρε φιλε ποσο snapping το εχουν κανει το desktop οι τύποι; φυσάει! χωρις πλακα!

Είναι δυνατή υλοποίηση, χωρίς να έχω κάποιο τρελό μέτρο σύγκρισης. 

Γνωρίζεις κάτι για το πότε αναμένεται η νέα έκδοση; 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μέχρι 24 Απριλίου θα τα έχουν περάσει όλα τα upgrades. Άλλωστε πάνε σε rolling packaging πλέον και όχι σε fix release αν 6 μήνες όπως τα ubuntu

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...