Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, htaccess είπε

Τα έχω δει αυτά, να τ ακατεβάσω όλα; ένας στο reddit έλεγε βάρα την τάδε εντολή δες ποια άλλαξαν και κατέβασε μόνα αυτά. Το έκανα και τζίφος. 

Θέλει purge και μετά όλα χειροκίνητα;

16 ώρες πριν, Rockdye είπε

@Hawk_K Εκει που λεω 

sudo apt install nvidia-driver-440.44

κανε το 

sudo apt install nvidia-driver-440

το post είναι ιδανικό ναι.

Μετά από κάθε στεπ θέλει restart? εγώ κάνω μόνο στο τέλος.

ΥΓ. Δεν ειμαι σπιτι ακόμα υπομονη :D

• Απαντ. 442
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Hawk_K Κάνε

sudo apt upgrade

απο οτι ειδα το φτιαξανε και κανει downgrade στον προηγουμενο

Είχες τρέξει καθολου purge nvidia? δηλαδή αφαίρεσες τον driver?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Rockdye είπε

@Hawk_K Κάνε

sudo apt upgrade

απο οτι ειδα το φτιαξανε και κανει downgrade στον προηγουμενο

Είχες τρέξει καθολου purge nvidia? δηλαδή αφαίρεσες τον driver?

Δεν θυμάμαι που το είχα αφήσει χθες. Νομίζω το δικό σου ποστ δοκίμασα τελευταίο με την αλλαγή στο 440. 

Θα πάω σπίτι και θα δω τι παίζει.

Επισκέπτης
Δημοσ.

οκ τρεξε ενα dpkg -l | grep nvidia να δουμε αν εχεις ακομα τους drivers. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Hawk_K είπε

Τα έχω δει αυτά, να τ ακατεβάσω όλα; ένας στο reddit έλεγε βάρα την τάδε εντολή δες ποια άλλαξαν και κατέβασε μόνα αυτά. Το έκανα και τζίφος. 

Θέλει purge και μετά όλα χειροκίνητα;

Μετά από κάθε στεπ θέλει restart? εγώ κάνω μόνο στο τέλος.

ΥΓ. Δεν ειμαι σπιτι ακόμα υπομονη :D

Σου παρέθεσα την εικόνα μόνο για να δεις την ονομασία του, (nvidia-graphics-drivers-440)  :) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγήκε επίσημο system update παίδες, το έκανα και δουλεύουν όλα κανονικα. Γράφτηκαν διάφορα, και το λέω σαν μεγάλο ευχαριστώ αλλά και μπράβο, αυτά που γράφτηκαν εδώ μέσα ήταν πολύ πιο κατανοητά από τα διάφορα ξυπνητζίδικα που γράφουν διάφοροι, γιατί νομίζουν οτι όλοι ξέρουν τα λίνουξ όσο καλά όσο αυτοί.

Κάνει downgrade στους 440.40 από ότι κατάλαβα, και είδα στο changelog. Πλέον θα είμαι πιο ψιλιασμένος στις αναβαθμίσεις. Επίσης, ένα πρόγραμαμ το Timeshift που διάβασα αξίζει για παρόμοιες καταστάσεις;

EDIT: Τελικά δεν κάνει downgrade, απλά έλυσαν μάλλον το πρόβλημα, ποστάρω 2 εικόνες, μία με το ποστ ενός dev και την εικόνα που μου δίνει το τερματικό στην εντολή για να εμφανίσει τους drivers.

Screenshot from 2020-03-24 19-24-05.png

Screenshot from 2020-03-24 19-24-30.png

Επεξ/σία από Hawk_K
Επισκέπτης
Δημοσ.

@Hawk_K και από ότι βλέπω έρχεται επίσημο support Flatpak Οποτε το popos γίνεται όλο κ καλύτερο 

:) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Rockdye είπε

@Hawk_K και από ότι βλέπω έρχεται επίσημο support Flatpak Οποτε το popos γίνεται όλο κ καλύτερο 

@Rockdye δεν διαβασα, εχεις pop os; Προσπαθησα να το βαλω αρκετες φορες και μολις εγκαταστηθει μου βγαζει σφαλμα εγκαταστασης.

Δεν θυμαμε ακριβως το error, νομιζω hardware...

Δεν θυμαμε παλι αν το δοκιμασα ποτε σε uefi, που νομιζω το Bios μου (MSI H310M PRO-VH PLUS (MS-7C13)) εχει την δυνατοτητα και uefi και legacy.

Ειμαι με legacy παντα και δεν το γυρισα ποτε γιατι εχω σε αλλο δισκο Windows και δεν ξερω τι θα πεχτει, αλλα με legacy μπορει να ειναι και το προβλημα που δεν μπαινει το pop os.

Το usb το ειχα κανει και με Rufus και με Etcher με την ''nvidia 19.10'' εκδοση.

Τωρα που εχω opensuse σκεφτομαι να δοκιμασω παλι με SUSE Studio Imagewriter.

Η 19.10 μπορει να παει σε gnome 3.36;

Επεξ/σία από fearless
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@fearless Δεν βρίσκω λόγο να μην χρησιμοποιείς uefi. αν εννοεις οτι εκανες την εγκατασταση σε ξεχωριστό δισκο  θα πρέπει να αλλάξεις και το boot priority στο bios. Σιγουρα δεν ειναι προβλημα του popos, αν δεις οδηγους εγκαταστασης στο yt θα σε βοηθησουν αρκετα. Γενικα μην βαλεις windows 10 στον ιδιο δισκο γιατι τα win10 εχουν μια ταση να τιναζουν τον bootloader σε καθε update. 

pss, είσαι σίγουρος ότι θες να παίξεις με opensuse? :P ελπίζω να εννοεις το leap.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Uefi θα βαλω αλλα οταν ειναι να κανω φορματ στα windows, για να μπουν και αυτα οπως και το linux με uefi.

Opensuse με tumbleweed εννοειτε...😉 τα σπαει! Αν και το εβαλα για να δω κατι που ηθελα, τελικα κολλησα. Ποιο πολυ fedora τρεχω (στην 32 θα την βαλω μαλλον).

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@fearless Και εγω με tw πειραματίζομαι τον τελευταιο καιρο, εχει καλα διαμαντακια αλλα θελει σκαλισμα στην αρχή και πασχει αρκετα σε documentation. Ωστοσο στα forum τους ειναι φιλικοι και δινουν απαντησεις γρηγορα. Ειδικα με tumbleweed-cli επιλέγω το snapshot που θέλω > https://review.tumbleweed.boombatower.com/ κ έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Επίσης πέρασα το https://github.com/openSUSE-zh/opi με το οποιο κάνω ενα απλό opi spotify για παραδειγμα και μου ψαχνει το πακετο απο aur, deb, το συμπαν ολο. Είναι το αντιστοιχο σχεδον AUR του tumbleweed, και απορω τι το εχουν ετσι χωμενο να κρυβεται.

Επισης στην αρχή εννοειται ενεργοποιείς το packman repo και της nvidia αν εχεις nvidia, και τρεχεις μετα με το opi "opi packman" ωστε να σου περασει ολα τα codecs. Ωραιο, αλλα εινια ρισκο. το leap απο την αλλη ειναι πιο stable απο τα ubuntults και τα downstream του.

Για παραδειγμα τωρα, θα κανω με tumbleweed-cli switch στο 20200318 snapshot το οποιο εγινε stable. http://tumbleweed.boombatower.com/ και απο δω βλεπεις τι ειναι στο factory και ερχεται.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Ωραιος @Rockdye αλλα εσυ πειραματιζεσαι αρκετα. Εγω δεν τα ξερω αυτα τα κολπα με opi packman κτλ. 😋

Nvidia...εννοειτε ενεργοποιω το repo αλλα μετα κανω εγκατασταση απο:  Yast/Software Management/View/Repositories και απο nVidia Graphics Drivers τσεκαρω για εγκατασταση το:
X11-video-nvidiaG05 και ειμαι οκ.

Επισης για να εχω και plymouth (boot splash) μετα την εγκατασταση τις καρτας κανω αυτο:

Δημιουργια ενος αρχειου με το ονομα: 
nvidia.conf
και μεσα βαζω:

options nvidia_drm modeset=1

και το αντιγραφω στο:
/etc/modprobe.d

Δημιουργια ενος αρχειου παλι με το ονομα:
nvidia.conf
και μεσα βαζω:

add_drivers+="nvidia nvidia_modeset nvidia_uvm nvidia_drm"
install_items+="/etc/modprobe.d/nvidia.conf"

Αυτο το αντιγραφω στο: /etc/dracut.conf.d και δινω:

sudo dracut -f

Επισκέπτης
Δημοσ.

@fearless μου αρεσει που λες πειραματιζομαι κ ασχολεισαι με plymouth :P

ασε το opi τοτε και τσεκαρε το tumbleweed-cli που εγραψα. Μετράει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Rockdye είπε

@fearless μου αρεσει που λες πειραματιζομαι κ ασχολεισαι με plymouth :P

ασε το opi τοτε και τσεκαρε το tumbleweed-cli που εγραψα. Μετράει.

Μην εισαι κοτουλα ρε ...ασε την διανομη να ειναι rolling ..μην την κανεις point release..την χαντακωνεις.Δεν ειναι δα και ΑΣΤΑΘΗΣ για να ασχολειται κανεις με snapshots.Δεν μιλαμε για fedora rawhide που εκει παιζεις την ζωη σου κορωνα γραμματα.Το tumbleweed ειναι πολυ νορμαλ διανομη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...