Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Hawk_K σε ποια διανομή είσαι τώρα; Αφου αναφέρουν πρόβλημα και στο reddit, ακολουθησε το τοπικ κ θα δώσουν λύση πιο γρήγορα κ απο το master εκει οι καμμένοι. :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 442
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Rockdye είπε

@Hawk_K σε ποια διανομή είσαι τώρα; Αφου αναφέρουν πρόβλημα και στο reddit, ακολουθησε το τοπικ κ θα δώσουν λύση πιο γρήγορα κ απο το master εκει οι καμμένοι. :P

Pop OS, δεν έχω αλλάξει. Με βόλεψε μου άρεσε και γενικά κάνει ότι θέλω οπότε έμεινα εδώ. Γενικά όλα τσούλαγαν μια χαρα, ακομη και ενα update το οποίο μου χάλασε το σήμα απο το WiFi adapter, με τις εντολές που είχα βάλει παλαιότερα, ολα καλά. Και λέω τα προβλήματα μου τελείωσαν αφού έλυσα και αυτό.

και σήμερα τσααααααακ πάρε ένα update που τα γ@μησε όλα. Κάποιοι γράφουν γύρνα στους παλιούς drivers αλλα πείτε ρε παίδες ακριβώς πως. Πολλοί ρωτάνε όπως εγώ, δηλαδή βλέπω πως το χρησιμοποιούν πολλοί άσχετοι σαν εμένα.

Επεξ/σία από Hawk_K
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Hawk_K τρεξε ενα dpkg -l | grep nvidia να δούμε σε ποιον driver είσαι. 
Νομίζω δεν είναι κακή ιδέα σιγά σιγά να μετακινηθείς προς manjaro, να πάρεις μια μικρή γεύση απο arch και να ξεμπερδευεις με τα προβλήματα της nvidia μεσω των tools που εχει φτιαξει το team. (υποψιν, προβλήματα με nvidia και γενικά gpu θα υπάρχουν πάντα, εδω πέφτει ολοκληρη ms σε καθε upgrade της amd :P)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Μπορώ να πω πως δοκίμασα πάρα πολύ την υπομονή μου για να κάνω αυτό το ποστ :P

επίσης, οποιοδήποτε interface action κτλ, έχει delay.

Screenshot from 2020-03-23 20-56-35.png

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγάλε τους drivers > 

sudo apt purge *nvidia*

Πέρασε το system driver του popos να δοκιμάσουμε:

sudo apt-add-repository -y ppa:system76-dev/stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y system76-driver

Ψαξε μετα στις εφαρμογές για system76 και ανοιξε το προγραμμα, κ κανε εγκατάσταση τον driver. Reboot και δες πώς αποδίδει. Αν σου δίνει επιλογή να επιλέξεις driver, επέλεξε τον 440.44
https://support.system76.com/articles/system76-driver/
Αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα στο restart, πέρνα 

sudo apt install nvidia-driver-440.44

Πρίν κάνεις οτιδήποτε, φρόντισε να έχεις flash usb διαθέσιμο. You never know, αλλά να η ευκαιρία για manjaro :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Γενικά τώρα δεν έχω καθαρό μυαλό να ασχοληθώ. Θα το δω αύριο σε ευχαριστώ για την βοήθεια, θα ενημερώσω για την εξέλιξη. Ασε που δεν έχω έτοιμο φλασακι με os μεσα για παν ενδεχόμενο.

Πάντως από ότι βλέπω είναι ενα αρκετά διαδομένο πρόβλημα οπότε ίσως αύριο υπάρξει επίσημη απάντηση με κάποιο update.

Ευτυχώς πέρασα την εβδομάδα που ήθελα οπωσδήποτε υπολογιστή λόγω δουλειάς. Τώρα απλά πρεπει6να μείνω μακριά απο gaming μέχρι να στρώσει 😋

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Hawk_K Κοίτα ναι αν δεν θες να το σκαλίσεις πολύ, μπορείς να περιμένεις λίγο να δώσουν official fix και να ξεμπερδεύεις
Πάντως δεν θυμάμαι αν εχει προεγκατεστημένο το system76 driver. Αν οχι αυτο το tool καλο ειναι να το βάλεις κ ίσως να μπορείς να κανεις και downgrade απο κει μπαμ μπαμ οποτε θες.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rockdye είπε

@Hawk_K Κοίτα ναι αν δεν θες να το σκαλίσεις πολύ, μπορείς να περιμένεις λίγο να δώσουν official fix και να ξεμπερδεύεις

Πάντως το pop os το προτιμούν πολλοί, όπως και εσύ αν θυμαμαι καλά, για gaming, οχι οτι έχω καταλάβει ακριβώς το γιατί.

Το manjaro επειδή το κοίταζα, πιστεύεις θα είναι καλύτερο ή θα δώσει κάτι  περισσότερο προς το καλύτερο;

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Hawk_K το popos ειναι το καλύτερο outofthebox για gaming, οχι για κανενα τρελο λογο αλλα εχει τους drivers της nvidia περασμενους και ο χρήστης δεν χρειάζεται να το σκαλίσει πολύ.
Απο την αλλη το manjaro εχει κ αυτο επιλογη να προεγκαταστήσεις τους drivers της nvidia, και προβλήματα σαν αυτό που αντιμετωπίζεις τώρα fixαρονται πολύ πιο γρήγορα, γιατι η διανομη ειναι rolling (δηλαδη τρεχει τελευταιες ενημερώσεις πολυ συχνά). Το popos είναι πραγματικά απο τις πιο επαγγελματικές δουλειές που εχουν βγεί τελευταία, με δυνατή εταιρεία παο πισω,  αλλα νομίζω εχουν μετανιώσει και οι ιδιοι που πήγαν σε ubuntu based συστημα. Οπως κ να εχει, σε καραντίνα είμαστε, αν επιθυμήσεις να πας σε manjaro θα σε βοηθήσουμε αρκετά εδω, ειδικα ο @mphxths του έχει αλλάξει τα φώτα με τους drivers της nvidia :P 

Παντως αυτο ειναι το περισσοτερο που σου δίνει, χωρίς να είναι απαραίτητα πάντα καλύτερο. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Rockdye είπε

Βγάλε τους drivers > 

sudo apt purge *nvidia*

Πέρασε το system driver του popos να δοκιμάσουμε:

sudo apt-add-repository -y ppa:system76-dev/stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y system76-driver

Ψαξε μετα στις εφαρμογές για system76 και ανοιξε το προγραμμα, κ κανε εγκατάσταση τον driver. Reboot και δες πώς αποδίδει. Αν σου δίνει επιλογή να επιλέξεις driver, επέλεξε τον 440.44
https://support.system76.com/articles/system76-driver/
Αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα στο restart, πέρνα 

Πρίν κάνεις οτιδήποτε, φρόντισε να έχεις flash usb διαθέσιμο. You never know, αλλά να η ευκαιρία για manjaro :P

Επειδή βαριόμουν, το δοκίμασα αυτό τελικά και τζίφος... Στο τελευταίο command για τους nvidia 440, μου βγάζει couldn't find package.

Ένας τύπος στο reddit δεν ξέρω αν είναι επίσημος developer, πάντως η λύση που δίνει δεν δουλεύει. Όσοι το ξεπέρασαν έκαναν downgrading τους drivers ως τώρα... Παρακάτω το post αυτού του τύπου

Screenshot_20200323-221500.png

Επεξ/σία από Hawk_K
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Hawk_K Εκει που λεω 

κανε το 

sudo apt install nvidia-driver-440

το post είναι ιδανικό ναι.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Rockdye είπε

@Hawk_K Εκει που λεω 

κανε το 

sudo apt install nvidia-driver-440

το post είναι ιδανικό ναι.

Μπα τπτ ούτε ετσι... Το έκλεισα, οαω για ύπνο αύριο έχει δουλειά, το απόγευμα το ξαναβλεπουμε 😁

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Rockdye είπε

να πας σε manjaro θα σε βοηθήσουμε αρκετά εδω, ειδικα ο @mphxths του έχει αλλάξει τα φώτα με τους drivers της nvidia :P

Καθαρο archlinux , αλλιως δεν βοηθαω κανεναν . Ειδικα τον @Rockdye που προδιδει την απολυτη διανομη ανα 3 ωρες!! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...