Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Hawk_K είπε

Hello, παίδες, μπορεί κάποιος να προτείνει μια λύση για να μειώσω το μλέγεθος των εικονιδίων; Στις εφαρμογές εννοώ κτλ. Θέλει add on  στον gnome?

Το μεγεθος των εικονιδιων των εφαρμογων ΠΟΥ ? Στο activities - grid (πλεγμα) ? στην μπαρα (dash-to-panel) ? Στην επιφανεια εργασιας ?

Παντως γενικως μπορεις να μειωσεις το μεγεθος των ... παντων , με το scaling , το οποιο θα το βρεις στο "tweaks". Ειδικα αν εχεις μικρη οθονη και οχι μεγαλη αναλυση.Με ρεγουλα το scaling...

• Απαντ. 442
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/3/2020 στις 10:41 ΜΜ, mphxths είπε

Το μεγεθος των εικονιδιων των εφαρμογων ΠΟΥ ? Στο activities - grid (πλεγμα) ? στην μπαρα (dash-to-panel) ? Στην επιφανεια εργασιας ?

Παντως γενικως μπορεις να μειωσεις το μεγεθος των ... παντων , με το scaling , το οποιο θα το βρεις στο "tweaks". Ειδικα αν εχεις μικρη οθονη και οχι μεγαλη αναλυση.Με ρεγουλα το scaling...

Καλημέρα, έχεις δίκιο δεν το περιέγραψα καλά. Ναι κυρίως στα activities αλλά επίσης ακόμη και οι φάκελοι που βάζω στην επιφάνεια εργασίας μου φαίνονται τεράστιοι.

Εντωμεταξύ έχει βγάλει update το οποίο αναβαθμίζει το σύστημα και στον κέρνελ (γιατί είχε κάτι minors τις προάλες) και τρέμω, πάλι θα θέλει εντολές για το wifi. Επειδή κάνω δουλειά από το σπίτι, το καθυστερώ μην έχω κανένα ντράβαλο.

Edit: Έκανα το upadate, έτρεξα τις εντολές στο ποστ που μου είχε δώσει την λύση με το ανταπτοράκι και όλα καλά, wifi gg

Επεξ/σία από Hawk_K
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Hawk_K είπε

Καλημέρα, έχεις δίκιο δεν το περιέγραψα καλά. Ναι κυρίως στα activities αλλά επίσης ακόμη και οι φάκελοι που βάζω στην επιφάνεια εργασίας μου φαίνονται τεράστιοι.

Εντωμεταξύ έχει βγάλει update το οποίο αναβαθμίζει το σύστημα και στον κέρνελ (γιατί είχε κάτι minors τις προάλες) και τρέμω, πάλι θα θέλει εντολές για το wifi. Επειδή κάνω δουλειά από το σπίτι, το καθυστερώ μην έχω κανένα ντράβαλο.

Το μέγεθος των εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας αλλάζει από τις ρυθμίσεις του σχετικού extension. Αν κάνεις δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας έχεις άμεση πρόσβαση σε αυτές. Αν θυμάμαι καλά έχει τρία μεγέθη. Για τα εικονίδια στο activities δεν ξέρω. Παίξε με το scaling που ανέφερα πιο πριν αλλά με προσοχή. Αλλάζει το μέγεθος των...πάντων. 

Όσο για τον κερνελ τι να σου πω... Ίσως να θέλει ξανά δουλειά για το WiFi. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mphxths είπε

Το μέγεθος των εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας αλλάζει από τις ρυθμίσεις του σχετικού extension. Αν κάνεις δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας έχεις άμεση πρόσβαση σε αυτές. Αν θυμάμαι καλά έχει τρία μεγέθη. Για τα εικονίδια στο activities δεν ξέρω. Παίξε με το scaling που ανέφερα πιο πριν αλλά με προσοχή. Αλλάζει το μέγεθος των...πάντων. 

Όσο για τον κερνελ τι να σου πω... Ίσως να θέλει ξανά δουλειά για το WiFi. 

Στο reddit ένα παλικάρι μου είπε ότι θα χρειαστεί σίγουρα ξανά κάποιες εντολές. Όπως είπα τώρα το χρησιμοποιώ λόγω δουλειάς και δεν με παίρνει να πειραματιστώ, προς το παρόν παγώνω την αναβάθμιση.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες πάντως, το scaling οντως τα πειράζιε όλα σε σημείο που φτιαχνεις κάτι και σε εκνευρίζει κάτι άλλο μετά :D 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Hawk_K είπε

το scaling οντως τα πειράζιε όλα σε σημείο που φτιαχνεις κάτι και σε εκνευρίζει κάτι άλλο μετά :D

Το scaling ειναι καλο για μικρες οθονες με μικρες αναλυσεις.Π.χ. σε φορητο που εχω με 13αρα οθονη και 768p αναλυση , σκρολαρεις διχως αυριο.Ολα ειναι τεραστια.Οποτε κατεβασα λιγο το scaling , περιπου στο 0.80-0.85 , και γινανε ολα λιγο πιο μικρα...οποτε γινεται καλυτερη δουλεια ετσι.Το scaling εχει εφαρμογη στα του συστηματος.Το skype/crhrome/κλπ προγραμματα διατηρουν το μεγεθος τους και τα fonts τους...αυτα πρεπει να ρυθμιστουν ατομικα οπως π.χ. στο chrome που εβαλα 90% zoom για να μην ειναι "τεραστιες" οι σελιδες.

Δημοσ.

Παρακολουθώ κάτι τυπάδες που πειαζουν πάρα πολύ το interface και πετυχαίνουν ετνελώς διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα από το κλασικό gnome. Αυτό το πετυχαίνεις χρησιμοποιώντας themes η πρέπει να εγκαταστήσεις και διαφορετικά desktop environments (ή όπως λεγονται) ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hawk_K είπε

Παρακολουθώ κάτι τυπάδες που πειαζουν πάρα πολύ το interface και πετυχαίνουν ετνελώς διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα από το κλασικό gnome. Αυτό το πετυχαίνεις χρησιμοποιώντας themes η πρέπει να εγκαταστήσεις και διαφορετικά desktop environments (ή όπως λεγονται) ?

Ειναι λιγο περιεργα οπως το γραφεις...πετυχαινουν διαφορετικο οπτικο αποτελεσμα απο το κλασικο gnome..χρησιμοποιωντας gnome ? Αν ναι τοτε προφανως θες themes/wallpapers/cursor themes/extensions και του αλλαζεις προσωπο.

Το να πεις "διαφορετικο οπτικο αποτελεσμα απο το κλασικο gnome...χρησιμοποιωντας αλλο desktop environment" καταλαβαινεις οτι ειναι αυτονοητο.Διαφορετικα desktop environments διαφορετικη εμφανιση :)

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, mphxths είπε

Ειναι λιγο περιεργα οπως το γραφεις...πετυχαινουν διαφορετικο οπτικο αποτελεσμα απο το κλασικο gnome..χρησιμοποιωντας gnome ? Αν ναι τοτε προφανως θες themes/wallpapers/cursor themes/extensions και του αλλαζεις προσωπο.

Το να πεις "διαφορετικο οπτικο αποτελεσμα απο το κλασικο gnome...χρησιμοποιωντας αλλο desktop environment" καταλαβαινεις οτι ειναι αυτονοητο.Διαφορετικα desktop environments διαφορετικη εμφανιση :)

Καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις δεν γαφουν τι χρησιμοποιούν οπότε στην ουσία ρωτάω αν αυτά τα πολύ διαφορετικά είναι αποτέλεσμα ενός διαφορετικού environemnt η μπορεί να επιτευχθεί και από αυτών που περιγράφεις.

Ψιλοθεωρητικά ρωτάω, χρόνος δεν υπάρχει για να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο παρά την καραντίνα.

Δημοσ.

Προσπαθώ με το default πρόγραμμα της διανομής το Disks, να κάνω φορματ ένα φλασάκι, βασικά αυτό που είχα κάνει bootbale για να περάσω το pop os, ώστε να το χρησιμοποιήσω για άλλο σκοπό και μου δείχνει το παρακάτω.

Το φλασάκι με τριπλό partition.

1904592734_Screenshotfrom2020-03-2218-06-21.png.7fa807ef938da0e217f36e8744129f9b.png

Μετά πάω στο options και βγαίνει αυτό το παράθυρο.

76667914_Screenshotfrom2020-03-2218-07-21.png.dd899cb412ae211a59800463731d91c6.png

Μετ'α ότι επιλογή και να διαλέξω βγάζει το εξής μήνυμα. Τι πρέπει να κάνω;

138245030_Screenshotfrom2020-03-2218-08-42.png.69eea232dc9c38eb39b63a7aee7d49b0.png

Επισκέπτης
Δημοσ.

@Hawk_K τρέξε lsblk για να βεβαιωθείς οτι το usb που θες να κανεις φορμάτ είναι το /dev/sdc1, οπως φαίνεται απο τα screenshot σου.

μετά: 

sudo umount /dev/sdc

Τώρα, εξαρτάται τι χρήση θες να κάνεις. Αν θες να το χρησιμοποιείς μόνο με linux το ext4 είναι ιδανικό:

sudo mkfs.ext4 --label enaonomapouthes /dev/sdc1

Για μεταφορά αρχέιων σε windows

sudo mkfs.ntfs --label enaonomapouthes /dev/sdc1

Δημοσ.

Τραγούδια θέλω να βάλω, δνε θέλω κατι συνταρακτικό. Λογικά μόνο στο αμάξι ή στον υπολογιστή μου με το linux θα το καρφώνω.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Hawk_K είπε

Λογικά μόνο στο αμάξι

FAT32 , για να εισαι σιγουρος οτι η συσκευη στο αμαξι θα το διαβαζει...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα κατάφερα με το flashακι.

Τώρα έχω το εξής πρόβλημα. Ολα δούλευαν ρολόι και σήμερα μου βγάζει system update το οποίο ειχε να με Nvidia drivers και γενικά με θέματα της nvidia. Απο εκείνη την στιγμή δεν μου παίζει τπτ μέσω Lutris. Επίσης το ποντίκι εχει γινει εντελώς αργό και γενικά κάνει την κίνηση σαν να ξεκινάει γρήγορα και σιγά σιγά σβήνει στο σημείο που θέλει να σταματήσει. Δεν το εχω ξαναδεί ποτέ αυτό. Επίσης, δεν έχει ακρίβεια, μια μικρή κίνηση το κουνάει υπερβολικά.

Edit : έχουν το ίδιο πρόβλημα με το ποντίκι πολλοί από ότι διαβάζω στο reddit. Επίσης και το pc ψιλοκολλαει

Επεξ/σία από Hawk_K

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...