mphxths Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, Rockdye είπε @mphxths ο πατσαρισμενος chromium υπάρχει κ σε repo για ubuntu κ σε snap. Και ο Θεος να τον φερει , αν δεν δω "Mojo/GpuVideoDecoder" δεν πειθομαι...Και στην τελικη ο chromium δεν ειναι λυση.Αν δεν ερθει το hardware acceleration σε firefox/chrome δουλεια δεν γινεται...
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 @mphxths Ρε ποιος νοιάζεται για τον firefox. 😇
mphxths Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Rockdye είπε @mphxths Ρε ποιος νοιάζεται για τον firefox. 😇 Εγω οχι Αλλα αμα κανει κανα κουλο και φερει gpu acceleration , μπορει να αναγκασει και την γοογλε να το βαλει στον chrome
korakios Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, mphxths είπε Πρωτον , αυτα που εχω βαλει σε bold/underline , θελω να πιστευω οτι καταλαβαινεις οτι δεν ειναι αποκλειστικοτητα του MX-Linux. Σε ubuntu based δεν υπήρχε vaapi επιλογή 2 λεπτά πριν, mphxths είπε Δευτερον , αυτο το "gpu acceleration (vaapi) chromium" πολυ θα ηθελα να το αναλυσουμε Δε χρειάζεται ανάλυση μιας και απο sudo watch -n 1 'cat /proc/cpuinfo |grep MHz ; sensors ; cat /sys/kernel/debug/dri/0/i915_frequency_info | grep Actual' δεν χρησιμοποιείται η cpu σε 4Κ βίντεο ,μόνο η gpu 5 λεπτά πριν, mphxths είπε οτιδηποτε αλλο συμβαινει στις αλλες διανομες , θελει μελετη για το αν οντως λειτουργει το gpu acceleration και δεν ειναι απλα πλασεμπο και ευσεβεις ποθοι Πάλι σε ubuntu πας στο ppa chromium dev αλλά θέλει να φτιάξεις τα δικά σου κλειδιά για sync με το λογαριασμό σου. 7 λεπτά πριν, mphxths είπε Τριτον , διανομες που στηριζονται σε debian stable , ποτε δεν με συγκινησαν Ούτε εμένα, μάλιστα το Deepin φημίζεται οτι στηρίζεται σε debian sid αλλά ποτέ δεν είδα κάτι τέτοιο . Το MX , έχει σαν έξτρα αποθετήρια τα Debian backports , MX-Test και στη χειρότερη πας σε flatpack. Επίσης έχει και επιλογή iso με πιο σύγχρονο kernel (5.4.13) και mesa 10 λεπτά πριν, mphxths είπε Τεταρτον , ο @Rockdye σου κανε like για να με εκνευρισει.. Δεν ξέρω την προιστορία σας! 14 λεπτά πριν, mphxths είπε Πεμπτον , το MX-Linux μια φορα που το δοκιμασα ηταν bloated του κερατα...βαλε πακετα..να υπαρχουν...λαθος φιλοσοφια κατ'εμε. Δεν ήταν bloated αρκετά μιας και ήθελε και άλλα! 17 λεπτά πριν, Rockdye είπε @mphxths ο πατσαρισμενος chromium υπάρχει κ σε repo για ubuntu κ σε snap. Όχι σε snap εδώ και καιρό. Σε ppa ναι https://launchpad.net/~saiarcot895/+archive/ubuntu/chromium-dev Αλλά πρέπει να κάνεις αυτά https://www.chromium.org/developers/how-tos/api-keys
mphxths Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, korakios είπε Δε χρειάζεται ανάλυση μιας και απο sudo watch -n 1 'cat /proc/cpuinfo |grep MHz ; sensors ; cat /sys/kernel/debug/dri/0/i915_frequency_info | grep Actual' δεν χρησιμοποιείται η cpu σε 4Κ βίντεο ,μόνο η gpu Εγω θα ελεγα να το αναλυσουμε.Δεν ξερω πως εσυ θεωρεις οτι μπορεις να διαπιστωσεις τι χρησιμοποιειται κατα την αναπαραγωγη βιντεο στον chromium αλλα αυτο γινεται με 2 τροπους. 1.Ειτε εχεις nvidia/amd και καποιο utility που θα σου δειχνει το usage αυτης την ωρα της αναπαραγωγης ή αν δεν γινεται αυτο επειδη υπαρχει καποια intel καρτα και αντε να βρεις τετοιο utility , τοτε... 2. Καλο διαβασμα. 3.Μια ενδειξη..οχι αποδειξη...ενδειξη ειναι να τσεκαρεις με htop/task manager την χρηση cpu απο το chromium.Αν αυτο κυμαινεται απο 5-7% εως 20-30% τοτε παιζει gpu acceleration. Αν ειναι 70% και πανω..τοτε ειναι ολη η αναπαραγωγη πανω στον επεξεργαστη.Εκτος βεβαια και αν μιλαμε για κανα 20πυρηνο επεξεργαστη που εχει την αναπαραγωγη βιντεο για πρωινο και δεν ιδρωνει καν..τοτε...το #2 ειναι η πιο αξιοπιστη αποδειξη. Ολα τα αλλα ειναι φιλοσοφικες κουβεντες...
korakios Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, mphxths είπε Εγω θα ελεγα να το αναλυσουμε.Δεν ξερω πως εσυ θεωρεις οτι μπορεις να διαπιστωσεις τι χρησιμοποιειται κατα την αναπαραγωγη βιντεο στον chromium αλλα αυτο γινεται με 2 τροπους. 1.Ειτε εχεις nvidia/amd και καποιο utility που θα σου δειχνει το usage αυτης την ωρα της αναπαραγωγης ή αν δεν γινεται αυτο επειδη υπαρχει καποια intel καρτα και αντε να βρεις τετοιο utility , τοτε... 2. Καλο διαβασμα. 3.Μια ενδειξη..οχι αποδειξη...ενδειξη ειναι να τσεκαρεις με htop/task manager την χρηση cpu απο το chromium.Αν αυτο κυμαινεται απο 5-7% εως 20-30% τοτε παιζει gpu acceleration. Αν ειναι 70% και πανω..τοτε ειναι ολη η αναπαραγωγη πανω στον επεξεργαστη.Εκτος βεβαια και αν μιλαμε για κανα 20πυρηνο επεξεργαστη που εχει την αναπαραγωγη βιντεο για πρωινο και δεν ιδρωνει καν..τοτε...το #2 ειναι η πιο αξιοπιστη αποδειξη. Ολα τα αλλα ειναι φιλοσοφικες κουβεντες... Δεν καταλαβαίνω γιατί νομίζεις οτι δε δουλεύει ή και το οτι θες απόδειξη οτι δουλεύει! Αυτά για Intel τα βλέπεις με τις εντολές που έγραψα πιο πάνω και εγκαθιστώντας intel-gpu-top για λεπτομέρειες . Χοντρικά ο επεξεργαστής κάθεται στα 800Mhz και δουλεύει η κάρτα γραφικών μόνο ψηλά. Δοκίμασέ το στην τελική render_id: 7 player_id: 49 origin_url: https://www.youtube.com/ frame_url: https://www.youtube.com/watch?v=lM02vNMRRB0&t=4569s frame_title: (1) 7 HOUR 4K DRONE FILM: "Earth from Above" + Music by Nature Relaxation™ (Ambient AppleTV Style) - YouTube surface_layer_mode: kAlways url: blob:https://www.youtube.com/b375eeba-956a-45fc-a765-930f525aeaa7 info: Selected video track: [] pipeline_state: kPlaying duration: 25206.101 found_video_stream: true video_codec_name: vp9 found_audio_stream: true audio_codec_name: opus audio_dds: false audio_decoder: FFmpegAudioDecoder is_platform_audio_decoder: false event: PLAY video_dds: false video_decoder: MojoVideoDecoder is_platform_video_decoder: true seek_target: 20258.454513 audio_buffering_state: BUFFERING_HAVE_ENOUGH height: 2160 width: 3840 video_buffering_state: BUFFERING_HAVE_ENOUGH for_suspended_start: false pipeline_buffering_state: BUFFERING_HAVE_ENOUGH
mphxths Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, korakios είπε Δεν καταλαβαίνω γιατί νομίζεις οτι δε δουλεύει ή και το οτι θες απόδειξη οτι δουλεύει! Δεν νομιζω κατι ουτε θελω αποδειξη για τιποτα. Απλα μας ειπες τα προτερηματα του MX-Linux τα οποια οπως σου εγραψα δεν ειναι προτερηματα δικα του. OBS studio και flatpak πακετα υπαρχουν σε ολες τις διανομες που τις ξερει τουλαχιστον η μανα τους. Και μιας και ανεφερες περι chromium & gpu accel απλα σχολιασα οτι περα απο το πακετο που κυκλοφορει στο AUR (για Archlinux) και του οποιου τα patches δανειστηκαν πολλοι καθως και καποια πατσαρισμενα πακετα σε fedora/opensuse , εχω τις επιφυλαξεις μου για το τι γινεται στις αλλες διανομες.Γιατι ειχανε κυκλοφορησει εκδοσεις πατσαρισμενες σε snaps/ppas αλλα καποια στιγμη δεν δουλευε το gpu accel. Για αυτο λοιπον αριθμησα 2-3 τροπους σιγουρους που μπορει καποιος να εξασφαλισει οτι οντως δουλευει το πατσαρισμενο chromium του και δεν ειναι ιδεα του. Εν κατακλειδι λοιπον ουτε το MX-Linux μας εντυπωσιαζει (και καλο θα ηταν να μην παραπληροφορουμε τον κοσμο για τα προτερηματα του...) , ουτε κατι cat/grep/sudo και λοιπες τερματικες ιστοριες (το τελευταιο αυτο το λεω αστειευομενος..το υπογραμμισμενο πολυ σοβαρα).
korakios Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, mphxths είπε εχω τις επιφυλαξεις μου για το τι γινεται στις αλλες διανομες Τώρα έμαθες τι γίνεται για MX 5 λεπτά πριν, mphxths είπε OBS studio και flatpak πακετα υπαρχουν σε ολες τις διανομες που τις ξερει τουλαχιστον η μανα τους. Ναι αλλά δε συνεργάζονται όλα με έτοιμο ffmpeg vaapi 3 λεπτά πριν, mphxths είπε ουτε το MX-Linux με εντυπωσιαζει fixed ,εκτός αν το γυρίσαμε στο πληθυντικό ! 6 λεπτά πριν, mphxths είπε και καλο θα ηταν να μην παραπληροφορουμε τον κοσμο για τα προτερηματα του... Επειδή μου περνά απο το μυαλό οτι είτε τρολλάρεις ,είτε είσαι κολλημένος με Arch είμαι σε επιφυλακή για αγνόηση . Αλλά σε καλό πνεύμα συζήτησης που είδες την παραπληροφόρηση ? Εγώ μετά από εγκατάσταση ανέφερα τις εμπειρίες μου.
mphxths Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, korakios είπε Επειδή μου περνά απο το μυαλό οτι είτε τρολλάρεις ,είτε είσαι κολλημένος με Arch είμαι σε επιφυλακή για αγνόηση . Το οτι εχω αρκετα VMs με διαφορες διανομες για να βλεπω και να παρατηρω και να δοκιμαζω οκ ας το πουμε "κολλημενος με Arch". 1 ώρα πριν, korakios είπε Ναι αλλά δε συνεργάζονται όλα με έτοιμο ffmpeg vaapi Δηλ υπαρχουν flatpaks μονο για mx-linux και flatpaks για την υπολοιπη την πλεμπα ? Σοβαρα το ειπες αυτο τωρα? Πως ειχα την εντυπωση οτι τα flatpaks/appimages/snaps ειναι για ολες τις διανομες τα ιδια...μαλλον κανω λαθος. 1 ώρα πριν, korakios είπε Αλλά σε καλό πνεύμα συζήτησης που είδες την παραπληροφόρηση ? Εγώ μετά από εγκατάσταση ανέφερα τις εμπειρίες μου. Εγραψες οτι εβαλες mx-linux και ενθουσιαστηκες..και ακριβως μετα απο αυτη την φραση εγραψες 3 πραγματα : 1. chromium vaapi support 2.obs studio 3. μια flatpak μαλακια Αρα ενας νοημων ανθρωπος κανει την συνδεση...ωπ...εβαλε mx-linux και ενθουσιαστηκε γιατι ..ενα..δυο..τρια...οπως διαπιστωσαμε αυτα τα 3 πραγματα δεν ειναι αποκλειστικοτητα καμμιας διανομης και σιγουρα οχι της MX-Linux.Αρα ειτε εκανες μια συνδεση που οδηγησε σε παραπληροφορηση χωρις να το καταλαβεις , ειτε εχεις ελλειπεις γνωσεις απο αλλες διανομες και τι συμβαινει σε αυτες. Σιγουρα θελω να πιστευω οτι δεν εισαι κολλημενος με το MX-Linux και το οτι εσπευσες στο διπλανο νημα να αναφερεις οτι το chromium εχει hardware accel στο MX-Linux , το εκανες απο χαρα και ευτυχια για την νεα σου διανομη , σωστα ? Τελος αν θεωρησες οτι η αναφορα της λεξης "αγνοηση" θα με εκανε να κλαψω ή να λυπηθω να σε ενημερωσω οτι τιποτα απο τα δυο δεν συνεβη. Επεξ/σία 29 Φεβρουαρίου 2020 από mphxths
korakios Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, mphxths είπε Το οτι εχω αρκετα VMs με διαφορες διανομες για να βλεπω και να παρατηρω και να δοκιμαζω οκ ας το πουμε "κολλημενος με Arch". Άρα τρολάρεις... 21 λεπτά πριν, mphxths είπε Δηλ υπαρχουν flatpaks μονο για mx-linux και flatpaks για την υπολοιπη την πλεμπα ? Σοβαρα το ειπες αυτο τωρα? Πως ειχα την εντυπωση οτι τα flatpaks/appimages/snaps ειναι για ολες τις διανομες τα ιδια...μαλλον κανω λαθος. Μόνος σου τα λες γιατί δεν καταλαβαίνεις τι γράφω .To obs studio δεν είναι flatpack. Πολλές διανομές δεν έχουν το ffmpeg με ενεργοποιημένο το vaapi. Μάλλον δεν τρολλάρεις απλά ξερόλας είσαι.... 21 λεπτά πριν, mphxths είπε Εγραψες οτι εβαλες mx-linux και ενθουσιαστηκες..και ακριβως μετα απο αυτη την φραση εγραψες 3 πραγματα : .... 3. μια flatpak μαλακια Το handbrake είναι πρόγραμμα μετατροπής video, αρκετά γνωστό θα έλεγα αλλά επειδή τα ξέρεις όλα και δεν το ξαναάκουσες μλκ θα είναι.... 21 λεπτά πριν, mphxths είπε Αρα ειτε εκανες μια συνδεση που οδηγησε σε παραπληροφορηση χωρις να το καταλαβεις , ειτε εχεις ελλειπεις γνωσεις απο αλλες διανομες και τι συμβαινει σε αυτες. Για πες μου και άλλα γιατρέ ... θα σου στείλω να μου πεις και τον καφέ 21 λεπτά πριν, mphxths είπε αυτα τα 3 πραγματα δεν ειναι αποκλειστικοτητα καμμιας διανομης και σιγουρα οχι της MX-Linux Στο μπαμ να λειτουργούν , ναι είναι, για μένα και αυτό μετρά 21 λεπτά πριν, mphxths είπε Σιγουρα θελω να πιστευω οτι δεν εισαι κολλημενος με το MX-Linux Πλέον ναι είμαι 21 λεπτά πριν, mphxths είπε και οτι εσπευσες στο διπλανο νημα να αναφερεις οτι το chromium εχει hardware accel στο MX-Linux , το εκανες απο χαρα και ευτυχια για την νεα σου διανομη , σωστα ? Όχι πέρνω λεφτά και καλά μάλιστα 21 λεπτά πριν, mphxths είπε Τελος αν θεωρησες οτι η αναφορα της λεξης "αγνοηση" θα με εκανε να κλαψω ή να λυπηθω να σε ενημερωσω οτι τιποτα απο τα δυο δεν συνεβη. Η αγνόηση είναι για να μη διαβάζω επιστημονικές τεκμηριωμένες προτάσεις σου, απλά επειδή είμαι ημιμαθείς και άσχετος δεν μπορώ τόση γνώση γιαυτό και μόλις σε έβαλα....άσε που κουράζονται οι υπόλοιποι ... Επεξ/σία 29 Φεβρουαρίου 2020 από korakios
fousekos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Στις 28/2/2020 στις 10:53 ΠΜ, Alex-V είπε Πως τα πας με την manjaro? Αξιζει να φυγεις απο lubuntu/xubuntu? Αναφερομαι για παλιουτσικο λαπτοπακι με διπυρινο. Απο θεμα σταθεροτητας πιο πολυ. Καλησπέρα σε όλους. Μετά από πολύ κόπο και πόνο στα μάτια, κατάφερα και έκανα install το Linux mint 19,3 μαζί με τα Windows 7, μιας και δεν μπορούσα να το έχω μόνο του. Η ερώτηση μου, αν ξέρει κάποιος, είναι γιατί μου δίνει μία επιλογή μόνο για την ανάλυση, την μικρότερη .
mphxths Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 8 λεπτά πριν, fousekos είπε Η ερώτηση μου, αν ξέρει κάποιος, είναι γιατί μου δίνει μία επιλογή μόνο για την ανάλυση, την μικρότερη Η καρτα σου , βασει της μαρκας , του μοντελου , του bios version , του χρωματος , του σχηματος και της μυρωδιας που τοσο αναλυτικα μας περιεγραψες , σηκωνει μονο μια αναλυση.Την μικροτερη. Για να μην λενε οτι ειμαι μονο τρολ και δεν βοηθαω . Λεξη κλειδι "additional drivers" . Βαλτο για search στο linux mint.
fousekos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, mphxths είπε Η καρτα σου , βασει της μαρκας , του μοντελου , του bios version , του χρωματος , του σχηματος και της μυρωδιας που τοσο αναλυτικα μας περιεγραψες , σηκωνει μονο μια αναλυση.Την μικροτερη. Για να μην λενε οτι ειμαι μονο τρολ και δεν βοηθαω . Λεξη κλειδι "additional drivers" . Βαλτο για search στο linux mint. καλημερα. Αν σου πω οτι εφτιαξε μολις εβαλα τους drivers στα win7 θα με πιστεψεις? 😄 Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2020 από fousekos
dancer_69 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Το ότι εγκατέστησες οδηγούς σε άλλο λειτουργικό, δεν έχει καμία σχέση. Πιθανότατα θα έγινε κάποια ενημέρωση/εγκατάσταση των οδηγών, όπου χρειάζεται επανεκκίνηση για να λειτουργήσουν. Οπότε την επόμενη φορά που μπήκες στο mint φορτώθηκε ο σωστός οδηγός για την κάρτα σου. 1
Hawk_K Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Hello, παίδες, μπορεί κάποιος να προτείνει μια λύση για να μειώσω το μλέγεθος των εικονιδίων; Στις εφαρμογές εννοώ κτλ. Θέλει add on στον gnome?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα