Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 @fousekosΩπα θα σε εκαιγα, τωρα ειδα οτι ειναι 64bit η cpu. Αυτο το iso. https://manjaro.org/download/official/xfce/ https://www.balena.io/etcher/ παιξε με αυτο
fousekos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Rockdye είπε @fousekosΩπα θα σε εκαιγα, τωρα ειδα οτι ειναι 64bit η cpu. Αυτο το iso. https://manjaro.org/download/official/xfce/ https://www.balena.io/etcher/ παιξε με αυτο το πρώτο κατεβάζω όχι το minimal.
fearless Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Rockdye είπε τον ήχο μπορείς να τον αυξομειώσεις με ροδελα αν κανεις mouse over πανω απο το tray του ηχου. Διαφορετικά, υπάρχει αυτό το πακέτο https://www.archlinux.org/packages/community/x86_64/easystroke/ Υποθέτω σε ubuntu κτλ θα υπάρχει κ το αντίστοιχο Το Easystroke το χρησιμοποιω χρονια, αυτο το προβλημα θελω να λυσω: Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2020 από fearless
Alex-V Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 10 ώρες πριν, Rockdye είπε @fousekos Ναι το πρωτο. Πως τα πας με την manjaro? Αξιζει να φυγεις απο lubuntu/xubuntu? Αναφερομαι για παλιουτσικο λαπτοπακι με διπυρινο. Απο θεμα σταθεροτητας πιο πολυ.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) @Alex-V Ναι αξίζει. Τσεκάρεις αν είσαι για 32bit ή 64bit, αν εχεις nvidia δοκιμάζεις με non-free driver που έρχεται με τον installer και τέλος. Μαθαίνεις πώς να κάνεις ενα sudo pacman -Syu για update κ μετά ενα update με τον helper που έχει επιλέξει, όπως ο yay και τέλος. Συνιστώ να μήν γίνεται update απο τον pamac (το gui του manjaro) (δηλαδη κλειστα ακομα και τα check for updates) και εννοειται sudo pacman -Rs gnome-software ή sudo pacman -Rs discover καθώς είναι και τα δύο άχρηστα σε αυτή τη διανομή. Exουν ενα επιπλεον gui manager, το bauh, απο το οποιο διαχειριζεσαι ολα τα aur/flat/snap/appimages πακετα που εχεις στο συστημα ή που θες να κανεις install. με ενα κλικ. Το maintenance είναι ευκολο, προσπάθησε να χρησιμοποιείς λιγότερα πακέτα μεσω aur με αυτη τη διανομή, κ περισσοτερα flat. Και αν χρειαζεσαι aur, μην τα κανεις τοσο συχνα update με τον yay μεχρι να φτάσει η manjaro τα official του arch. η 19 εκδοση ειναι λουκουμακι, αν δεν ειχα arch θα την ζαχαρωνα κατευθειαν. Αν θες κ ακομα περισσοτερη σταθεροτητα, βεβαιώνεσαι οτι απο το "manjaro settings" εχεις εναν LTS kernel (νομιζω με αυτο ερχεται προεπιλεγεμενο) κ τελειωσες. Βάλε κ καλυτερα xfce απο DE που είναι πιο ελαφρύ. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης XFCE
fousekos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Alex-V είπε Πως τα πας με την manjaro? Αξιζει να φυγεις απο lubuntu/xubuntu? Αναφερομαι για παλιουτσικο λαπτοπακι με διπυρινο. Απο θεμα σταθεροτητας πιο πολυ. Καλημέρα. ακόμα δεν το έχω βάλει (λόγω δουλειάς δεν έχω προλάβει) μιας και το ανακάλυψα εχτές εννοειτε πως θα πω εντυπώσεις. Από θέμα linux γενικά , δεν έχω γνώσεις, γιατί λόγω ηλικίας είμαι πολύ πίσω, όταν χρειαζόταν γνώσεις προγραμματιστή για να έχεις linux στο pc. Φαντάσου το 2006 (αν θυμάμαι καλά) πήρα ένα περιοδικό που έδινε κάποιες διανομές δωρεάν. Οπότε και δεν ξανά ασχολήθηκα. 1
mphxths Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Rockdye είπε Μαθαίνεις πώς να κάνεις ενα sudo pacman -Syu για update κ μετά ενα update με τον helper που έχει επιλέξει, όπως ο yay και τέλος. Το manjaro δεν εγκαθιστα κανεναν helper...η διαχειριση των AUR πακετων γινεται απευθειας απο τον pamac ή/και τον bauh. 5 ώρες πριν, Rockdye είπε Συνιστώ να μήν γίνεται update απο τον pamac (το gui του manjaro) (δηλαδη κλειστα ακομα και τα check for updates) και εννοειται sudo pacman -Rs gnome-software ή sudo pacman -Rs discover καθώς είναι και τα δύο άχρηστα σε αυτή τη διανομή. Συμφωνω με τα bold , δεν συμφωνω απολυτα με τα υπολοιπα.Στις εγκαταστασεις manjaro που εχω , υπαρχει το pamac καθως και το tray icon του.Για να βλεπω ποτε υπαρχουν ενημερωσεις. Αν δω οτι υπαρχουν λιγες και ανευ σημασιας (οσον αφορα το ειδος των πακετων) ενημερωσεις , τις τραβαω επιτοπου απο τον pamac.Αν δω τωρα οτι παιζουν ενημερωσεις κερνελ , Desktop Environment και αλλα "χοντρα" πακετα..τοτε ναι θα κανω τις ενημερωσεις απο το τερματικο..καλου κακου. 5 ώρες πριν, Rockdye είπε Exουν ενα επιπλεον gui manager, το bauh, απο το οποιο διαχειριζεσαι ολα τα aur/flat/snap/appimages πακετα που εχεις στο συστημα ή που θες να κανεις install. με ενα κλικ. Ο οποίος bauh ειναι στα σχεδια να αφαιρεθει , μιας και το pamac θα μπορει να διαχειριζεται snaps (το κανει ηδη) και flatpaks (τα εχουμε πει για αυτα ) . 5 ώρες πριν, Rockdye είπε Αν θες κ ακομα περισσοτερη σταθεροτητα, βεβαιώνεσαι οτι απο το "manjaro settings" εχεις εναν LTS kernel (νομιζω με αυτο ερχεται προεπιλεγεμενο) κ τελειωσες. Δεν ειναι απαραιτητο...οσο σταθερα ειναι τα κερνελς στο archlinux , αλλο τοσο ειναι και στο manjaro...δεν ειναι υποχρεωτικο να μεινει καποιος σε παλιο lts kernel...ημαρτον που λεει και ο Γεωργιου 5 ώρες πριν, Rockdye είπε αν δεν ειχα arch θα την ζαχαρωνα κατευθειαν. Κανε την κινηση...οι ρυθμισεις που μου πηραν μιση μερα στο archlinux , ηταν ετοιμες στο manjaro...δηλ καθεσαι και σκεφτεσαι...τρωω μια μερα για ρυθμισεις...γραφω το προβλημα μου στο φορουμς τους και δεν μου απαντανε καν...ποιος ο λογος να μην παω στο manjaro που 1. ετοιμες ρυθμισεις out-of-the-box 2. ειναι φιλικα παιδια στο φορουμ ?? Ελα ξερω..ψηθηκες..εφυγες..manjaro... Eγω ακομα στο φορητο δεν ξερω τι να βαλω...δεν ικανοποιουμε με τιποτα... Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2020 από mphxths
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, mphxths είπε Το manjaro δεν εγκαθιστα κανεναν helper...η διαχειριση των AUR πακετων γινεται απευθειας απο τον pamac ή/και τον bauh Ναι μου έφυγε το «ς» στο «έχεις επιλέξει» Αναφορά σε κείμενο Δεν ειναι απαραιτητο...οσο σταθερα ειναι τα κερνελς στο archlinux , αλλο τοσο ειναι και στο manjaro...δεν ειναι υποχρεωτικο να μεινει καποιος σε παλιο lts kernel...ημαρτον που λεει και ο Γεωργιου Δεν μένει σε παλιό, κρατάει τον τελευταίο lts κ μένει ήσυχος, τι να τον κάνει τον τελευταίο kernel σε παλιό μηχάνημα και να μην ξέρει με το update τι θα σκάσει; Δεν αξίζει να βάλεις το σύστημα σε τέτοιο ρίσκο. Αναφορά σε κείμενο Κανε την κινηση...οι ρυθμισεις που μου πηραν μιση μερα στο archlinux , ηταν ετοιμες στο manjaro...δηλ καθεσαι και σκεφτεσαι...τρωω μια μερα για ρυθμισεις...γραφω το προβλημα μου στο φορουμς τους και δεν μου απαντανε καν...ποιος ο λογος να μην παω στο manjaro που 1. ετοιμες ρυθμισεις out-of-the-box 2. ειναι φιλικα παιδια στο φορουμ ?? Ελα ξερω..ψηθηκες..εφυγες..manjaro... nope! Είναι bloat! Έρχεται με grub! Desync με AUR! Το arch το περνάς μια φορά! Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης
mphxths Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, Rockdye είπε nope! Είναι bloat! Έρχεται με grub! Desync με AUR! Το arch το περνάς μια φορά! Σου απαντησανε στο φορουμ? Ή σε γραψανε στα @@ τους? Κατσε να τους τιμας με την παρουσια σου , το λειτουργικο τους...εγω δεν θα καταδεχομουν..ειναι θεμα αρχων και σεβασμου!!
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Κ όμως απάντησαν! Χαχαχα! ορίστε our of the box https://github.com/octetz/linux-desktop κανείς uncomment αυτά που δεν θες τελειώνεις μπαμ μπαμ. Και γιατί βάζουν αυτό το HP manager και μου γυρνάει το κέφαλι μόνο που το βλέπω;;
mphxths Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, Rockdye είπε Και γιατί βάζουν αυτό το HP manager και μου γυρνάει το κέφαλι μόνο που το βλέπω;; Γιατι καποιοι εχουμε hp printers ισως?
korakios Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Βαρέθηκα τα ubuntu based , σε arch ,manjaro στη βδομάδα πάνω τα έκανα σαλάτα με λάθος επιλογή εγκατάστασης πακέτου, τα clear linux (ομολογώ τα πιο γρήγορα με τεράστια διαφορά) δεν υποστήριζαν codecs ,τα deepin πανέμορφα αλλά κάπως αργά και έβαλα MX-Linux και ενθουσιάστηκα ! Gpu acceleration (vaapi) σε : Chromium με (το έχω ως youtube player μιας και χρησιμοποιώ firefox) , OBS studio (για screen recording) Handbrake intel quicksync (σε flatpack) Και δυνατότητα να κάνεις usb live οτι έχεις πρόγραμμα έχεις εγκαταστήσει και τα αρχεία σου (εννοείται encrypted)? Σούπερ ! 1
mphxths Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, korakios είπε Βαρέθηκα τα ubuntu based , σε arch ,manjaro στη βδομάδα πάνω τα έκανα σαλάτα με λάθος επιλογή εγκατάστασης πακέτου, τα clear linux (ομολογώ τα πιο γρήγορα με τεράστια διαφορά) δεν υποστήριζαν codecs ,τα deepin πανέμορφα αλλά κάπως αργά και έβαλα MX-Linux και ενθουσιάστηκα ! Gpu acceleration (vaapi) σε : Chromium με (το έχω ως youtube player μιας και χρησιμοποιώ firefox) , OBS studio (για screen recording) Handbrake intel quicksync (σε flatpack) Και δυνατότητα να κάνεις usb live οτι έχεις πρόγραμμα έχεις εγκαταστήσει και τα αρχεία σου (εννοείται encrypted)? Σούπερ ! Πρωτον , αυτα που εχω βαλει σε bold/underline , θελω να πιστευω οτι καταλαβαινεις οτι δεν ειναι αποκλειστικοτητα του MX-Linux. Δευτερον , αυτο το "gpu acceleration (vaapi) chromium" πολυ θα ηθελα να το αναλυσουμε Περα απο ενα πακετο στο archlinux , τις patch-αρισμενες εκδοσεις σε fedora/opensuse (για τον chromium μιλαω) , οτιδηποτε αλλο συμβαινει στις αλλες διανομες , θελει μελετη για το αν οντως λειτουργει το gpu acceleration και δεν ειναι απλα πλασεμπο και ευσεβεις ποθοι. Τριτον , διανομες που στηριζονται σε debian stable , ποτε δεν με συγκινησαν.Μην ξανα-πλατιασω περι αναγκη των διανομων να ειναι πληρως και αμεσα ενημερωμενες και η καραμελα "μενω πισω για να ειμαι σταθερη διανομη" δεν πειθει κανεναν πλεον. Τεταρτον , ο @Rockdye σου κανε like για να με εκνευρισει.. Πεμπτον , το MX-Linux μια φορα που το δοκιμασα ηταν bloated του κερατα...βαλε πακετα..να υπαρχουν...λαθος φιλοσοφια κατ'εμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) @mphxths ο πατσαρισμενος chromium υπάρχει κ σε repo για ubuntu κ σε snap. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα