mphxths Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 @Gatilaras Κατι τετοια netbooks ειχαν περιεργες καρτες γραφικων και στο λινουξ δεν γινοταν δουλεια..δεν ξερω απο τοτε μεχρι σημερα αν εχουν υποστηριχθει πλεον επαρκως. Τα windows 7 τα τρεχει αξιοπρεπως γιατι υπαρχουν σοβαροι drivers για την καρτα γραφικων και σηκωνει μερος του "βαρους" και αυτη...στο λινουξ...μονοπυρηνος...με 1-2 γιγα και την καρτα να υπολειτουργει...λιγα πραγματα. Tρεξε κανα live iso σε usb stick ή κατι τετοιο τελοσπαντων και δες πως πανε...
Hawk_K Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 @mphxths και @Rockdye, εχει και η επαρχία τα καλά της μερικές φορές. Επίσης, ευχαριστώ για αυτό το titlebar, να φανταστείς το έιχα ψάξει το firefox και δεν πήγε το μυαλό μου ότι θα είναι αυτό. Τώρα το επόμενιο πείραμα είναι να τρέξω επιτέλους κανένα game, έχω κάνει κάποιες εγκαταστάσεις αλλαά δεν έχω τρέξει ακόμη.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) @Hawk_K Για αρχή ενεργοποίησε το proton από το Steam. Steam > Settings > Steam Play. Επιλέγεις την τελευταία έκδοση. Να συμβουλεύεσαι το protondb για την συμβατότητα. Platinum παίζει καλύτερα κ από win μερικές φορές, το gold ενδέχεται να χρειάζεται κάποιο config (πχ απενεργοποίησε τα τάδε από τα graphics). Ακομα και αν το game είναι native για Linux, πολλές φορές σε proton τρέχει καλύτερα. Αυτό το ρυθμίζεις με δεξί κλικ στο game>option και κάτω κάτω τσεκάρεις το force compatibility tool. Πάλι επιλέγεις proton. Υπόψιν αυτό το step απαιτείται μόνο σε games που είναι καθαρά για linux Ξεχνάς lol pubg apex battlefield γιατί είμαστε ακόμα σε αναμονή να φτιάξουν το anticheat engine (τρομάρα τους) Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης
Hawk_K Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 3 ώρες πριν, Rockdye είπε @Hawk_K Για αρχή ενεργοποίησε το proton από το Steam. Steam > Settings > Steam Play. Επιλέγεις την τελευταία έκδοση. Να συμβουλεύεσαι το protondb για την συμβατότητα. Platinum παίζει καλύτερα κ από win μερικές φορές, το gold ενδέχεται να χρειάζεται κάποιο config (πχ απενεργοποίησε τα τάδε από τα graphics). Ακομα και αν το game είναι native για Linux, πολλές φορές σε proton τρέχει καλύτερα. Αυτό το ρυθμίζεις με δεξί κλικ στο game>option και κάτω κάτω τσεκάρεις το force compatibility tool. Πάλι επιλέγεις proton. Υπόψιν αυτό το step απαιτείται μόνο σε games που είναι καθαρά για linux Ξεχνάς lol pubg apex battlefield γιατί είμαστε ακόμα σε αναμονή να φτιάξουν το anticheat engine (τρομάρα τους) Τα game που παίζω είναι wow, witcher 3 και κανένα football manager. Παλαιότερα έπαιζα και λίγο cs global offensive αλλά οκ δεν με καίει. Wow που δοκίμασα λίγο παίζει κανονικά μέσω lutris. Αυτό με το steam το έχω κάνει. Ακόμη δεν έχω εγκαταστήσει κάποιο από τα παιχνίδια στην βιβλιοθήκη μου οπότε όταν το κάνω θα δω και πως θα τρέξει.
headbanger Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 22 ώρες πριν, Rockdye είπε ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ 21 mbps/// @mphxths Θέλω να του κλεψω internet για σουκου! για σένα και τον @mphxths που παλεύεται με τα kb/s Να βάλω καφεδάκι;
mphxths Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 @headbanger Ελα ενταξει και εγω καπου εκει κοντα ειμαι. Δες εδω. ΥΓ : Ελπιζω να μην καταλαβουν πολλοι τι δειχνει η εικονα ...
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) @headbanger Η μόνη φορά που είδα τέτοια νούμερα και είχαν να κάνουν με μενα, ήταν όταν νοίκιαζα server στην ovh κάποτε. Που μετά έπεφτα στον ftp και έκλαιγα πάλι. 😢 Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης
headbanger Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, mphxths είπε @headbanger Ελα ενταξει και εγω καπου εκει κοντα ειμαι. Δες εδω. ΥΓ : Ελπιζω να μην καταλαβουν πολλοι τι δειχνει η εικονα ... να το πάρει το ποτάμι το iperfv3? ουπς....
Hawk_K Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Έβγαλε σήμερα system update το pop os, και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα... Επίσης ρε παιδιά, δεν ξέρω τι έκανα και ενώ μπορούσα στον firefox να κανω δεξι κλικ - - - > minimize, τωρα δεν μπορώ, ενώ σε οποιαδήποτε άλλο παράθυρο απο αλλο app το κάνει κανονικά. Τέλος, shortcuts για mouse θελει κάποιο extension ή υπαρχει ενσωματωμένη επιλογή;
fearless Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Hawk_K είπε shortcuts για mouse θελει κάποιο extension ή υπαρχει ενσωματωμένη επιλογή; Με ενδιαφερει και μενα, αν ξερει καποιος με εσωσε γιατι αυτο ψαχνω αυτες τις μερες. Τα κουμπια του πληκτρολογιου που ελεγχουν τη ενταση ηχου (+ και -) θελω να να τα βαλω στην ροδελα του mouse μηπως μου δειχνει το Volume OSD που εμφανιζεται στην οθονη του gnome shell ενω ελεγχω τον ηχο με την ροδελα απο το easystroke.
fousekos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 καλησπερα σε όλους. Προσπαθώ να περάσω, σε ένα παλιό λαπτοπ, linux, δεν μου κάνει εκκίνηση, μένει στην μαύρη οθόνη με τον κέρσορα να δουλεύει κανονικά. έχω προσπαθήσει να περάσω linux mint 19.3 "Cinnamon" - "MATE" -"Xfce" ,mint 18 "Cinnamon" - "MATE" ,puppy linux και Lubuntu με τα ίδια αποτελέσματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Hawk_K είπε Έβγαλε σήμερα system update το pop os, και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα... Επίσης ρε παιδιά, δεν ξέρω τι έκανα και ενώ μπορούσα στον firefox να κανω δεξι κλικ - - - > minimize, τωρα δεν μπορώ, ενώ σε οποιαδήποτε άλλο παράθυρο απο αλλο app το κάνει κανονικά. Τέλος, shortcuts για mouse θελει κάποιο extension ή υπαρχει ενσωματωμένη επιλογή; Τίποτα δύσκολο, σταθερά κ όμορφα. 42 λεπτά πριν, fearless είπε Με ενδιαφερει και μενα, αν ξερει καποιος με εσωσε γιατι αυτο ψαχνω αυτες τις μερες. Τα κουμπια του πληκτρολογιου που ελεγχουν τη ενταση ηχου (+ και -) θελω να να τα βαλω στην ροδελα του mouse μηπως μου δειχνει το Volume OSD που εμφανιζεται στην οθονη του gnome shell ενω ελεγχω τον ηχο με την ροδελα απο το easystroke. τον ήχο μπορείς να τον αυξομειώσεις με ροδελα αν κανεις mouse over πανω απο το tray του ηχου. Διαφορετικά, υπάρχει αυτό το πακέτο https://www.archlinux.org/packages/community/x86_64/easystroke/ Υποθέτω σε ubuntu κτλ θα υπάρχει κ το αντίστοιχο. 2 λεπτά πριν, fousekos είπε καλησπερα σε όλους. Προσπαθώ να περάσω, σε ένα παλιό λαπτοπ, linux, δεν μου κάνει εκκίνηση, μένει στην μαύρη οθόνη με τον κέρσορα να δουλεύει κανονικά. έχω προσπαθήσει να περάσω linux mint 19.3 "Cinnamon" - "MATE" -"Xfce" ,mint 18 "Cinnamon" - "MATE" ,puppy linux και Lubuntu με τα ίδια αποτελέσματα. Πόσο παλιό laptop, μαρκα κτλ;
fousekos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, Rockdye είπε Πόσο παλιό laptop, μαρκα κτλ; Fujitsu esprimo v6555 2009 CPU : intel duo p8700 2,53Ghz SSD : toshiba TR200 4G RAM
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 @fousekos Κάρτα γραφικών να υποθέσω nvidia? Φτιάξε ενα live usb με 32bit manjaro να ησυχάσεις https://manjaro.org/download/32bit/32bit-xfce/ Και στο boot εκει που λεει "drivers=free" enter και επελεξε non-free.
fousekos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, Rockdye είπε @fousekos Κάρτα γραφικών να υποθέσω nvidia? Φτιάξε ενα live usb με 32bit manjaro να ησυχάσεις https://manjaro.org/download/32bit/32bit-xfce/ Και στο boot εκει που λεει "drivers=free" enter και επελεξε non-free. να το φτιάξω με το rufus?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα