Hawk_K Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, Rockdye είπε @μπουρτζοβλαχος Ξεκάθαρα είναι τα αποτελέσματα. Αυτο που ελεγα και με τον μπηχτη ειναι οτι η μονη διανομη που ειδα εως τωρα εγω σαν σβελτη και με εντυπωσιασε ο manager ειναι το tumbleweed. Ο zypper πραγματικά σκοτώνει. Απο κει κ περα ομως, παρότι το packman repository που εχει η opensuse ειναι πλουσιοτατο, κάποια πακετα που χρειάζομαι τα πηρα απο τριτα repo. Και αναρωτιέμαι τελικά; Όση σαβούρα και αν εχει μεσα το aur, βλέπεις και το build ή ρίχνεις κ ματιές στα σχόλια και ξερεις πανω-κατω τι παιζει. Με τριτα repos που να ξέρω απο που κραταει η σκουφια τους; Πώς να ξεκολλήσω απο arch αιντε. χαχα. Χωρια που εχουμε και τον calam και περνάω το root μπαμ μπαμ @Hawk_K Ο τιμιιος ο user χρειάζεται ενα fresh install πάντα μετα την πρώτη αποτυχία, αυτό κρατάει απο την εποχή του dos. χαχα. Βαλε τον driver που σου εδειξα παραπανω και περιμενω speedtest. ^^ Ειλικρικά επειδή έφαγα φρίκη από χθες, δεν θα βαρέσω τώρα τις εντολές που έγραψες, σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Τις πόσταρες όσο έκανα εγκατάσταση λογικά, δνε με πρόλαβες. Το κρατάω αν κάτι πάει στραβά στο μέλλον. Τώρα speedtst δείχενι 21-23 mbps την στιγμή που πριν την αλλαγή στους drivers έδειχνε 7-9...
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) @Hawk_K Οκ και αν δεις οτι εχεις και θεμα με το plugging που αναφερει στο 8 δοκιμασε κ αυτο: echo "options 8192eu rtw_power_mgnt=0 rtw_enusbss=0" | sudo tee /etc/modprobe.d/8192eu.conf Απο περιεργεια με το παρακατω τι παιρνεις; sudo lshw -c network ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ 21 mbps/// @mphxths Θέλω να του κλεψω internet για σουκου! Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης
Tetrabitos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Θυμάμαι το ελλαδισταν την εποχή 2006-07. Έβγαιναν διαφημίσεις και έλεγαν διπλασιασαμε τις ταχύτητες οι 386 kbps έγινε 772 kbps και η 512 kbps στα 1024. Οι ξεφτιλες είχαν φάει μήνυση από την ευρωζώνη για τις χαμηλές ταχύτητες... Αυτό δεν το είπαν. Φάνηκαν ότι μας έκαναν χάρη... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, mphxths είπε Eχω φιλο με inalan 100/100 ..σκεφτομαι να πηγαινω με κανα ραντζο που και που..να γινεται οργιο Ειμαστε τελειως offtopic, αλλα εχουν σκοπο αυτοί να κατέβουν λιγο πιο κατω ποτε; Γιατι είμαι ακόμα στην εποχή του χαλκού > https://el.wikipedia.org/wiki/Εποχή_του_Ορείχαλκου
Hawk_K Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, Rockdye είπε @Hawk_K Οκ και αν δεις οτι εχεις και θεμα με το plugging που αναφερει στο 8 δοκιμασε κ αυτο: echo "options 8192eu rtw_power_mgnt=0 rtw_enusbss=0" | sudo tee /etc/modprobe.d/8192eu.conf Απο περιεργεια με το παρακατω τι παιρνεις; sudo lshw -c network ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ 21 mbps/// @mphxths Θέλω να του κλεψω internet για σουκου! αυτή η εντολή μου δίνει το παρακάτω *-network description: Ethernet interface product: RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd. physical id: 0 bus info: pci@0000:03:00.0 logical name: enp3s0 version: 0c serial: 1c:1b:0d:fe:c5:ab capacity: 1Gbit/s width: 64 bits clock: 33MHz capabilities: pm msi pciexpress msix vpd bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt-fd autonegotiation configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=r8169 firmware=rtl8168g-2_0.0.1 02/06/13 latency=0 link=no multicast=yes port=MII resources: irq:16 ioport:d000(size=256) memory:f7100000-f7100fff memory:f2100000-f2103fff *-network description: Wireless interface physical id: 2 bus info: usb@1:1 logical name: wlx409bcd022c81 serial: 40:9b:cd:02:2c:81 capabilities: ethernet physical wireless configuration: broadcast=yes driver=rtl8192eu ip=192.168.1.3 multicast=yes wireless=IEEE 802.11bgn
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 19 λεπτά πριν, Hawk_K είπε configuration: broadcast=yes driver=rtl8192eu ip=192.168.1.3 multicast=yes wireless=IEEE 802.11bgn Έχεις ήδη τον driver. Σε popos είπαμε; Να τα ακούνε κάποιοι @mphxths που στελνουν κοσμο στα ubuntu!
Federacion Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Αντίστοιχο λαπτοπ με 2 γιγα ραμ εγω, έβαλα Elementary και είναι οκ.
Hawk_K Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πάμε τώρα σε κάτι που με ενοχλεί αφάνταστα σ επρώτη επαφή. Στο sceenshot που φαίνεται, θέλω αν γίνεται να διώξω την μπάρα της εφαρμογής. Σε πλήρη ανάπτυχη είναι πολύ άσχημο στα δικά μου μάτια, ότι έχω πάνω την μπάρα του gnome και αμέσως από κάτω άλλη μία μπάρα που έχει μόνο το κλείσιμο του παραθύρου και την περιγραφή και μετά αλλη μία μπάρα με τα tabs του browser. Στην συγκεκριμένη περίπτωη το " Ποια έκδοση να εγκαταστήσω... - Mozilla Firefox" Pop OS έχω βάλει, σωστά Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από Hawk_K
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) @Hawk_K Στον Firefox menu>customize και απενεργοποιείς κάτω αριστερά το title bar. Αλλά για να γίνω λίγο αιρετικός βάλε κανέναν chrome ή chromium Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης
mphxths Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Rockdye είπε Ειμαστε τελειως offtopic, αλλα εχουν σκοπο αυτοί να κατέβουν λιγο πιο κατω ποτε; Αμα δεν δουν εκδηλωση ενδιαφεροντος απο αρκετους δεν προκειται.Για ενα και δυο ατομα δεν θα ασχοληθουν.Μιλαμε τραβανε καλωδιωση μεχρι το σπιτι σου...με ρουτερ κουτακι στον τοιχο του σπιτιου σου..ουτε καφαο , να δουμε ποσο ειναι αποσταση..τι καλωδια εχεις απο το 80 που φτιαχτηκε η πολυκατοικια και μαλακιες... 1 ώρα πριν, Rockdye είπε Έχεις ήδη τον driver. Σε popos είπαμε; Να τα ακούνε κάποιοι @mphxths που στελνουν κοσμο στα ubuntu! Μα τον Λινους , καθε φορα που θα γραφεις την λεξη ubuntu θα σου τραβαω report !! 2 ώρες πριν, Rockdye είπε @mphxths Θέλω να του κλεψω internet για σουκου! Oταν βλεπω την μανα μου να κλειδωνει στα 20+ mpbs και εγω στα 14-15mbps , μου ανεβαινει η πιεση στο διαολο...
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mphxths είπε Αμα δεν δουν εκδηλωση ενδιαφεροντος απο αρκετους δεν προκειται.Για ενα και δυο ατομα δεν θα ασχοληθουν.Μιλαμε τραβανε καλωδιωση μεχρι το σπιτι σου...με ρουτερ κουτακι στον τοιχο του σπιτιου σου..ουτε καφαο , να δουμε ποσο ειναι αποσταση..τι καλωδια εχεις απο το 80 που φτιαχτηκε η πολυκατοικια και μαλακιες... Ναι ξέρω το έχει κ μένα γνωστός μου, τους είχα στείλει αίτημα πριν ένα χρόνο μπας κ ανεβάσουμε ενδιαφέρον. Μπα. Αναφορά σε κείμενο Oταν βλεπω την μανα μου να κλειδωνει στα 20+ mpbs και εγω στα 14-15mbps , μου ανεβαινει η πιεση στο διαολο... Την ψώνισα με τα 23mbps του hawk , αλλάζω terminal σε black-green, και πάω κάτω από το σπίτι του με aircrack-ng @mphxths Αυτή τη καλτιλα την θυμάσαι; Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης
Gatilaras Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, mphxths είπε Ενα ωραιο πειραμα της ιντελ , που μας δειχνει ποσο καλα μπορει να γινει optimize μια λινουξ διανομη. Τιποτα παραπανω.Δεν βρισκω λογο υπαρξης περα απο αυτο το γεγονος που περιεγραψα. Στα συγχρονα μηχανηματα και μηδεν optimize να κανεις , ολες οι διανομες πετανε. Και επειδη η διανομη αυτη ριχνει βαρος στο optimization , δεν καιγεται και ιδιαιτερα να ενημερωνει γρηγορα τα πακετα της...κατι που για μενα ειναι deal - breaker. Μου εκανε εντυπωση ή μαλλον απεχω καμια 10ετια απο αυτα, οτι εχει γινει αρκετα πιο γεματο το linux. Τελευταια ενα debian που τρεχει ενα mail server και ενα server 3cx ασχοληθηκα που ξαναεστησα για το μαγαζι που δουλευω αλλιως τα μηχανήματα μου τρεχουν windows ως επι το πλειστον. Αλλα μου χτυπησε στο ματι και σκεφτομαι να το κανω ενα clean install σε ενα netbook acer 12ετιας με atom που εχω περισσοτερο για να αξιποιησω και εκεινο το εργαλειακι να μην το τρωει η σκονη. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2020 από Gatilaras
mphxths Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 15 λεπτά πριν, Gatilaras είπε σε ενα netbook acer 12ετιας με atom Ειπαμε , καποιες διανομες ειναι ελαφριες..αλλα δεν κανουν και θαυματα.. κατι atom με 1-2gb ram κλπ , δεν θα πανε και ιδιαιτερα μακρυα.. 2 ώρες πριν, Rockdye είπε @mphxths Αυτή τη καλτιλα την θυμάσαι; Δεν ξερω την ηλικια σου γέρο , αλλα εγω ειμαι millenial.
Gatilaras Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, mphxths είπε Ειπαμε , καποιες διανομες ειναι ελαφριες..αλλα δεν κανουν και θαυματα.. κατι atom με 1-2gb ram κλπ , δεν θα πανε και ιδιαιτερα μακρυα.. Μαστορα μου κοβεις τα φτερα. Τρεχει τα win7 αξιοπρεπως αλλα ελεγα μηπως ζωντανεψει κι αλλο.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 @Gatilaras Υποτίθεται υποστηρίζει συγκεκριμένες cpu το clear. https://docs.01.org/clearlinux/latest/reference/system-requirements.html Λέω υποτίθεται γιατί προφανώς και amd μια χαρά παίζει. Παντως για netbook atom puppylinux παιδιά. Είναι φτιαγμένο για τέτοια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα