mphxths Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, Gatilaras είπε Για το clear linux os καμια γνωμη? Ενα ωραιο πειραμα της ιντελ , που μας δειχνει ποσο καλα μπορει να γινει optimize μια λινουξ διανομη. Τιποτα παραπανω.Δεν βρισκω λογο υπαρξης περα απο αυτο το γεγονος που περιεγραψα. Στα συγχρονα μηχανηματα και μηδεν optimize να κανεις , ολες οι διανομες πετανε. Και επειδη η διανομη αυτη ριχνει βαρος στο optimization , δεν καιγεται και ιδιαιτερα να ενημερωνει γρηγορα τα πακετα της...κατι που για μενα ειναι deal - breaker.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Πολλά like που έρχεται με systemd-boot. Ήμαρτον με το αρχαίο grub σε καινούργια συστήματα.
mphxths Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Rockdye είπε Πολλά like που έρχεται με systemd-boot. Ήμαρτον με το αρχαίο grub σε καινούργια συστήματα. Μιλα καλυτερα για το grub για να μην εχουμε ιστοριες.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 τι ψαχνουμε, καλη διανομη? γρηγορη , ομορφη ..κ.λ.π? 3 ώρες πριν, mphxths είπε Η καθημερινοτητα μου τοτε ηταν , να παω στο computer room του πανεπιστημιου , να αντιγραψω με καποιον τροπο το /etc/passwd του σερβερ ταδε (δεν υπηρχε /etc/shadow ακομα)..γιατι ειχαμε και πολλους σερβερς..να παω σπιτι το αρχειο , να βαλω το john the ripper να σπασει ο,τι μπορει με dictionaries που ειχα φτιαξει απο συνομιλιες στο IRC και ο,τι account σπασει να το εχω να το χρησιμοποιω στο πανεπιστημιο για τις μαλακιες που ηθελα να κανω..ε μην μας κλειδωσουν και το κανονικο μας account... Ωραιες εποχες...μαλακιζομασταν αρκετα...δεν γαμαγαμε αρκετα εμεις στο πα.πει δεν θυμαμαι να ειχαμε τετοιο δωματιο...μαλλον ειχαμε, αλλα ηταν μικρο και τοτε 94/95 που μπηκα εγω και μετα δεν πολυσυχναζανε κοριτσια εκει.. πιο καλα ηταν στο καφε ντε παρι απεναντι...🤣
Hawk_K Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 12 ώρες πριν, Rockdye είπε Ντε και καλά να στείλει κόσμο στο Ubuntu ο @mphxths. Είναι πολύ πιο μπροστά το pop από Ubuntu και μάλιστα για gaming το βλεπεις παντού στο protondb. Η διανομή έρχεται με swappiness στο 10 Οποτε γρήγορα γρήγορα καταλαβαίνεις ότι ασχολούνται οι άνθρωποι. Έχετε δει τέτοια σχόλια για Ubuntu? https://www.reddit.com/r/pop_os/comments/f6qwwm/popos_is_a_game_changer/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf @Hawk_K αν ψάξεις video για τον gnome θα σε βοηθήσει περισσότερο. Εύκολος είναι σε 3 λεπτά τον φτιάχνεις όμορφο. Το pop έχει κ dark theme δες το στο gnome tweaks. Στο WiFi τώρα, κανε ένα paste τα αποτελέσματα από το: lsusb To lsusb δίνει το παρακάτω. Πλέον δεν διαβάζει καν το wifi adapter. Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub Bus 001 Device 004: ID 145f:01bf Trust Trust Wireless Mouse Bus 001 Device 003: ID 062a:3286 MosArt Semiconductor Corp. Nano Receiver [Sandstrom Laser Mouse SMWLL11] Bus 001 Device 002: ID 2001:3319 D-Link Corp. Wireless N Nano USB Adapter Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
mphxths Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Hawk_K είπε Bus 001 Device 002: ID 2001:3319 D-Link Corp. Wireless N Nano USB Adapter Και αυτο τι ειναι ? Τηλεοπτικος δεκτης NOVA ?
Hawk_K Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, mphxths είπε Και αυτο τι ειναι ? Τηλεοπτικος δεκτης NOVA ? Ναι οκ δεν διαφωνω το διαβάζει όταν το κουμπώνω αλλα δεν το λειτουργεί. Δηλαδή δεν μου δίνει καν την δυνατότητα σύνδεσης σε wifi. Αυτό εννοώ. Ότι πάω να εγκαταστήσω με εντολές, είτε βγάζει πως δεν το βρίσκει είτε ότι υπάρχει ήδη. χω και ένα κείμενο από οδηγίες του κατασκευαστή και δεν βγάζω άκρη. Το παραθέτω παρακάτω. Ειδικά αυτές τις εντολές tar τις πατάω και δεν κάνει τίποτα. Προσπάθησα να κάνω το unistall και τπτ. upport Linux kernel version kernel 2.6.18 ~ 4.17 CPU support x86/x64 Ubuntu 18.04.2 LTS Update apt and install gcc/make 1. Update apt >sudo apt updateupdate apt 2. Install gcc >sudo apt install gcc 3. Install make >sudo apt install make Check inbox driver: 1. Plug-in adapter and check does adpater work(ex.using network manager to connect, LED blink) 2. If adapter workable, do Block inbox driver, if not, do Install and active module. Block inbox driver: 1. Find inbox driver name:(usually contain "rtl") >lsmod | grep "rtl" ex. > rtl8xxxu <= inbox driver name 2. Block inbox driver when kernel up >sudo vi /etc/modprobe.d/blacklist.conf append blacklist inbox driver name in the end of blacklist.conf ex. blacklist rtl8xxxu 3. Reboot computer >reboot 4. do Install and active module. Install and active module: 1. Unzip and change directory >tar zxvf rtl8192EU_WiFi_linux_v5.6.3.1_34030.20190613_COEX20171113-0047.tar.gz >cd rtl8192EU_WiFi_linux_v5.6.3.1_34030.20190613_COEX20171113-0047 2. Compile module >make 3. Install module >sudo make install Uninstall module: 1. Change directory >cd rtl8192EU_WiFi_linux_v5.6.3.1_34030.20190613_COEX20171113-0047 2. Uninstall module >sudo make uninstall 3. Clean object code >make clean Update kernel notice: If update kernel, please remove driver and check inbox driver again, detail please follow "Uninstall module" and then "Check inbox driver" again.
mphxths Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 9 λεπτά πριν, Hawk_K είπε Ναι οκ δεν διαφωνω το διαβάζει όταν το κουμπώνω αλλα δεν το λειτουργεί. Αρχικα , εχει σημασια να μπορουμε να συννενοηθουμε. Οι "οδηγιες" δεν μου λενε κατι.Το θεμα ειναι να μας δειξεις τι μηνυματα παιρνεις οταν εκτελεις την καθε εντολη.Για να δουμε που σκονταφτει η διαδικασια. Θεωρητικα οταν περναει το συστημα νεο κερνελ , αυτα που πρεπει να επαναλαμβανεις ειναι τα "install and active module".Στην ουσια να κανεις compile το module εκ νεου για τον νεο κερνελ και ξανα εγκατασταση. Και , θεωρητικα παντα , επανεκκινηση και ολα πρεπει να δουλευουν.
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) επειδη θελω να ειμαι αντικειμενικος update arch 1,2gb σε 22 λεπτα, ubuntu 600mb update 20 λεπτα, αν προσεξετε στο δευτερο σκελος dist-upgrade ubuntu kernel linux-image και linux-headers απο το 15-19+ δηλαδη πανω απο 4 λεπτα ενω στο arch download και update kernel μαζι με reboot, 1 και κατι λεπτο ζητημα, αρα δεν ειναι η ιδεα μου το ubuntu ειναι αρκετα αργο με το unpack check-unpack check-unpack check-unpack και μετα κανει ολικη εγκατασταση, ενω στο arch κανει check ολα, μαζικη αποσυμπιεση και ταυτοχρονη εγκατασταση, αρα ειχα δικιο οτι αν κανει καποιος do-release update που ειναι στο μεγεθος arch 1-1,5gb την περναει την ωρα, σε μια ωρα χτιζεις απο την αρχη 2 φορες arch και χωρις εγκαταστατη Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από μπουρτζοβλαχος
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) @Hawk_K Οκ για δες αυτο: sudo apt update sudo apt install git dkms build-essential linux-headers-generic git clone https://github.com/Mange/rtl8192eu-linux-driver.git sudo dkms add rtl8192eu-linux-driver sudo dkms install rtl8192eu/1.0 echo "blacklist rtl8xxxu" | sudo tee /etc/modprobe.d/rtl8xxxu.conf sudo modprobe -r 8192eu sudo modprobe rtl8xxxu sudo update-grub; sudo update-initramfs -u reboot Θέλω speedtest μετά! Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης
Hawk_K Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Λοιπόν επειδή δεν έκανα και πολλά πέρα από το να εγκατστήσω steam, lutris και κανα 2 extensions, βάρεσα ξάνά καθαρή εγκατάσταση, συνδέθηκα με καλώδιο, έκανα το update στο σύστημα και μετά σύνδεσα τον αντάπτορα και ακολούθησα τα βήαμτα του ποστ που μου είχε λύσει το πρόβλημα, δηλαδή αυτό ΟΚ καλά μέχρι εδώ, αν ξανά γίνει κάποια ανβάθμιση μπορεί κάποιος να μου δείξει ακριβώς τι πρέπει να τρέξω; Με την ίδια σειρά που τα έκανα τώρα (δηλαδή ξεκινώντας βήμα βήμα ότι λέει αυτός στο ποστ 2) δούλεψε μία φορά αλλά όχι μετά την αναβάθμιση. Επίσης, άσχετο/σχετικό χθες όταν λειτούργησε ενώ είχε ίντερνετ με φουλ σήμα μου έβγαζε το σηματάκι του wifi σαν να είχε μηδέν σήμα, τώρα το βγάζει κανονικά φουλ.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) @μπουρτζοβλαχος Ξεκάθαρα είναι τα αποτελέσματα. Αυτο που ελεγα και με τον μπηχτη ειναι οτι η μονη διανομη που ειδα εως τωρα εγω σαν σβελτη και με εντυπωσιασε ο manager ειναι το tumbleweed. Ο zypper πραγματικά σκοτώνει. Απο κει κ περα ομως, παρότι το packman repository που εχει η opensuse ειναι πλουσιοτατο, κάποια πακετα που χρειάζομαι τα πηρα απο τριτα repo. Και αναρωτιέμαι τελικά; Όση σαβούρα και αν εχει μεσα το aur, βλέπεις και το build ή ρίχνεις κ ματιές στα σχόλια και ξερεις πανω-κατω τι παιζει. Με τριτα repos που να ξέρω απο που κραταει η σκουφια τους; Πώς να ξεκολλήσω απο arch αιντε. χαχα. Χωρια που εχουμε και τον calam και περνάω το root μπαμ μπαμ @Hawk_K Ο τιμιιος ο user χρειάζεται ενα fresh install πάντα μετα την πρώτη αποτυχία, αυτό κρατάει απο την εποχή του dos. χαχα. Βαλε τον driver που σου εδειξα παραπανω και περιμενω speedtest. ^^ Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης
mphxths Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, Rockdye είπε Θέλω speedtest μετά! Εμενα που οι ασυρματες καρτες συνδεονται στα 866mbps στο ρουτερ..θες speedtest? 1.6mb/s στην καλυτερη
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, mphxths είπε Εμενα που οι ασυρματες καρτες συνδεονται στα 866mbps στο ρουτερ..θες speedtest? 1.6mb/s στην καλυτερη Ασε φιλε βγαζει το steam παιχνιδια free για σαββατοκυριακο κ μεχρι να τα παρω ηρθε δευτερα.
mphxths Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Rockdye είπε Όση σαβούρα και αν εχει μεσα το aur, βλέπεις και το build ή ρίχνεις κ ματιές στα σχόλια και ξερεις πανω-κατω τι παιζει. Eγω προσωπικα κοιταω votes και τα πιο προσφατα comments μπας και εχει το πακετο κανα θεμα.Το ζητημα ειναι οτι δεν ξερω τι επιπεδου ελεγχος γινονται στα πακετα και ποσο ευκολο ειναι να περασει κανας περιεργος τιποτα περιεργο κωδικα και να τα κανει ολα πουταναριο. Ειχε γινει θεμα πριν καιρο με ενα πακετο..αλλα το πηραν πρεφα νωρις και δεν κλαψανε μανουλες...αλλα ηταν μια πρωτη κρουση του κωδωνα κινδυνου. 1 λεπτό πριν, Rockdye είπε Ασε φιλε βγαζει το steam παιχνιδια free για σαββατοκυριακο κ μεχρι να τα παρω ηρθε δευτερα. Eχω φιλο με inalan 100/100 ..σκεφτομαι να πηγαινω με κανα ραντζο που και που..να γινεται οργιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα